Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
oohh ne güzel herşeyini tamamlamışsın dert ediyordun hep bunu halletmişsin.güle güle sağlıkla kullanın inş cnm...farkettim yokluğunu merak ettim seni ama güzel şeylerle uğraşmışsın senselam kıslarrr.. hafta sonu yoktum, şehir dışındaydık, hiç giremedim nete. şimdi geçmişi okudum bi sıkıntınız yok çok şükür ufak tefek duygusal trawmalar dışında... o ara ara bendede oluyor.. bizde 3 günlüğüne şehir dışına çıktık bebek alışverişi için (malum bu şehirde bişey bulmak mümkün değil).. vee kıyafetleri kişisel bakımı, banyo takımını tamamladık, oyun halısı ve hatta oyuncak bile aldık hevesten3 gün boyunca 2 şehiri (elazığ, malatya) geze geze aldık, çok ama çokk yorucu ama çok zevkli bir alışverişti. babamız şehir dışına çıkmadan önce listeyi görünce, çok kabarık bir liste çok abartmış gördüm seni diye dalga geçiyordu benimle, alışveriş zamanında hep frenleyen ben oldum, ona kalsak aldıklarımızın iki katını alırdık kesin
bizim şuan tek eksiğimiz park beşik ve yatağı kaldı, artık onuda netten siparişle alıcaz..
benden haberler bu kadar, yarında kontrolum var, idrar yolu enfeksiyonuyla uğraşıyorum, tekrar tahlil yaptırıcam inş tekrar antibuyotik kullanmak zorunda kalmam, içim hç rahat etmiyor
![]()
ben bu mağazayı çok seviyorum ankaraya gidince uğramıştım bende hamile yağı aldım oradan şimdi ankarada olsaydım bende giderdimKızlar ben çıkıyorum , herkese iyi akşamlar.
Üsküdar Rossmana gidiyorum. Prima bebek bezleri 20,90.
Bebedor ve Dr.Brows ürünlerinin 2.si %50 indirimliymiş.
Gitme imkanı olanlar 29 ekim son gün.
güzel çıkmış sonucun gözün aydın cnm ...bende salı günü gittim 24 haftalık ve 650 gram dedi benimkide buradaki hafta kilo oranlarını duyunca az geldi bana...moralim bozuldu açıkçası...8 şubat sat a göre doğum bir iki gün öne yada geriye oynuyo sadece ultrasondada...dr. gayet iyi olduğunu söyledi bebeğin durumununda umarım kilosu normaldirselam kızlar :)
dün kontrolüm vardı.
şeker yüklemesi oldum bir sorun yok şükür 88 çıktı şekerim..
de kızlar sadece kafamı karıştıran konu son adet tarihine göre 24 haftalık olması gereken bebeğim doktor her kontrolde gelişimi baya ilerde diyo..
dün bebeğimin kilosu 1050 gramdı..
çokmu fazla kızlar sizin bebeğin kiloları nasıl :44:
doktora göre 27. hafta bitecek bu hafta diyo ama aslında 24 haftalık benim bebeğimm ..
ben şimdi dogum tarihini gelişimine göremi hesaplamalıyım kafam karıştı :=)))
bu arada kızlar dün bebeğimi çok net gördüm ağzı burnu yan profil resmi tıpkı eşime benziyooo![]()
çok geçmiş olsun cnm umarım atlatırsın sorunsuz bir şekildemerhaba nasılsınız hanımlar?
1 haftadır ev taşımayla,yerleşmeyle uğraşıyorum giremedim
cumartesi şeker yüklemesi yaptırdım ve malesef yüksek çıktı
diyet yapıyorum hayatımdan beyaz şeker,beyaz ekmek,tatlı,karbonhidrat,şekerli meyveler ne varsa çıkardım 10 gün sonra tekrar yapılacak ilk yükleme 50gr şekerle yapılmıştı ikinci 100le yapılacakmış ve 3 saat falan sürecek o şekerli suyu içmek de çok zordiyetle düzelmezse endokronolojiye göndermemiz gerekecek insülin için dedi doktor
üstelik kilo da almadım baştan beri aldığım toplam kilo 2,5 ve doktorum çok iyi dedi genelde çok kilo alanlarda çıkıyormuş şeker yaştan dolayı mı yüksek çıktı dedim doktor yaşı suçlamayalım diğer tüm testlerin normal dedi galiba metabolizmam yavaş günde 40-45 dakika yürü dedi ama bu havalarda yürüyemem ki ben;alerjim var
![]()
biz eşimle çok kararsızız eşimdi şimdi şubatta olursa cemre(cemre şubatta düştüğü için :)) ocakta olursa zeynep diyo ama daha ben onaylamadım düşünüyorum değerlendiriyorum isimlerikızlar isimlere karar verdinizmii![]()
cnm çok geçmiş olsun umarım en kısa zamanda düzelir...bebeğininde maşallahı var dikka et kendineslm kızlarrr ne güzel haberler var hepinizden Allahım bozmasınbenimde bugün kontrolüm vardı, doktor herşey yolunda görünüyor dedi çok şükür bebeğimin kilosuda 903 gr olmuş
biraz iri gibi geliyor bana ama normal sanırım.. ama malesef idrar yolu enfeksiyonum devam ediyormuş üstelik dahada şiddetliymiş.. idrarı verdikten sonra doktor çıkan değerleri görünce sıkıntılı bir durumdasın erken doğuma sebep olabiliyor idrar yolu enfeksiyonu felan dedi ve benden bu sefer idrar kültürü istedi, onuda verdim sonuç bayramdan sonraya çıkarmış, sonuca göre eğer mikrop çıkarsa bana tekrar antibiyotik felan yazacakmış, şimdide bi toz verdi daha öncede kullanmıştım bunların hiçbirisi bi işe yaramıyor yaa kurtulamadım gitti şu enfeksiyondann
erken doğuma felan yol açarsa diye çok korkuyorum... bebeğime zararı olmasa hiç umrumda bile olmayacak amaaa....
![]()
cnm bana da 2 kilo çok normal gelmiyor...bende 55 ile hamile kaldım şuan 59.5-60 arasında oynuyor..dr ne diyor kilo durumuna bi de boyun uzunsa gayet zayıf hamile kalmış oluyorsun .çokta sorun diil bence 9 kilobu durumda. bide doğumdan sonra arkadaşımın 12 kilo birden gitmiş...emzirmekte kilo verdiriyor ayrıcaKızlar 6 ayımız bitmek üzere ve 9 kilo aldım. 55 ile hamile kalmıştım, şimdi 64 oldum. Bazıları sadece 2 kilo almış hangisi normal anlamadım gitti. Bu ayda bebek zaten yaklaşık 800 gr. Bunun plasenta ağırlığı, göğüs ağırlığı nerde? Ben çok fazla mide bulantısı da yaşamadım ama aşerme de yok. Sadece normal öğünlerimi yiyorum. Ara öğünlerde de meyve ve süt. Böyle olmasına rağmen 9 kilo aldım. Hamileyim diye önüme geleni yemiyorum, çok canım istese bile az yiyorum. Okuldan eve yürüyerek geliyorum, yarım saat yürümüş oluyorum. Sizde durum nasıl? 9 kilo çok mu sizce?
Bu arada herkese iyi bayramlar, iyi tatiller. Biz gidemedik bu bayram. İkimizin de ailesi farklı yerlerde. Yol uzun göze alamadık, evimizde geçireceğiz bayramı.
Merhaba kızlar, hepinizin bayramını kutlarım, forumu neredeyse hamile kaldığımdan beri takip ediyorum yazdıklarınızı okuyorum ama yeni üye oldum :) bir kaç tane sorum olacak sizlere. Şu anda kaç haftalık hamile olduğumu tam bilmiyorum çünkü yaz tatilinde konyada gitmiştim doktora o yaklaşık doğum tarihimi 21 şubat olarak söylemişti, şimdi bursadayım burada gittim doktora bebeğin çok daha büyük olduğunu söyledi yaklaşık iki hafta hangisini dikkate alacağımı bilmiyorum açıkçası, neye göre söylüyorlar bebeğin kaç haftalık olduğunu yada doğum tarihini anlayamadım. Birde buradaki doktor devlet hastanesindeki ayrıntılı ultrason istedi, ayrıntılı ultrason bu kadar önemli mi yaptırmalı mıyım sizce? Bursa merkezi tam bilmiyorum bana çok zor geliyor şimdi bursaya gidip hastane yada doktor aramak gözümde büyüyor, birde Allah korusun sorun varsa anne karnında tedavi yapılmadığı için şu an yaptırmak bana mantıklı gelmiyor. Sorun çıkarsa zaten sorunlu bebeği birde hamileyken strese sokmak gibi geliyor, doktorlar her zaman riskleri tam göremeyebiliyorlar malesef, sağlıklı bebeğe bile birsürü sorun çıkarabiliyorlar
cnm hoşgeldin aramıza hayırlı olsun bebişinde sağlıkla kucağına alırsın inş. sanırım ultrasonla boyuna kilosuna göre hafta belirtiyor dr.lar...ama ben son adet tarihime göre hesap yapıp bunu dikkatte alıyorum..ben detaylı yaptırmadım ama yaptırmayı çok isterdim bulunduğum şehirde yok baya yol gitmem gerektiğinden yaptıramadım
Kızlar 6 ayımız bitmek üzere ve 9 kilo aldım. 55 ile hamile kalmıştım, şimdi 64 oldum. Bazıları sadece 2 kilo almış hangisi normal anlamadım gitti. Bu ayda bebek zaten yaklaşık 800 gr. Bunun plasenta ağırlığı, göğüs ağırlığı nerde? Ben çok fazla mide bulantısı da yaşamadım ama aşerme de yok. Sadece normal öğünlerimi yiyorum. Ara öğünlerde de meyve ve süt. Böyle olmasına rağmen 9 kilo aldım. Hamileyim diye önüme geleni yemiyorum, çok canım istese bile az yiyorum. Okuldan eve yürüyerek geliyorum, yarım saat yürümüş oluyorum. Sizde durum nasıl? 9 kilo çok mu sizce?
Bu arada herkese iyi bayramlar, iyi tatiller. Biz gidemedik bu bayram. İkimizin de ailesi farklı yerlerde. Yol uzun göze alamadık, evimizde geçireceğiz bayramı.
hoşbuldum canım. cevap verdiğin için teşekkürler, benimde yol gitmem gerekiyo ilçedeyim burda ne özel hastane var ne de doktor, aslında ayrıntılıyı bu yüzdende istemiyorum bende. son adet tarihimi net hatırlamıyorum ben doğum tarihim biraz sürpriz olacak sanırım :)
Merhaba kızlar, hepinizin bayramını kutlarım, forumu neredeyse hamile kaldığımdan beri takip ediyorum yazdıklarınızı okuyorum ama yeni üye oldum :) bir kaç tane sorum olacak sizlere. Şu anda kaç haftalık hamile olduğumu tam bilmiyorum çünkü yaz tatilinde konyada gitmiştim doktora o yaklaşık doğum tarihimi 21 şubat olarak söylemişti, şimdi bursadayım burada gittim doktora bebeğin çok daha büyük olduğunu söyledi yaklaşık iki hafta hangisini dikkate alacağımı bilmiyorum açıkçası, neye göre söylüyorlar bebeğin kaç haftalık olduğunu yada doğum tarihini anlayamadım. Birde buradaki doktor devlet hastanesindeki ayrıntılı ultrason istedi, ayrıntılı ultrason bu kadar önemli mi yaptırmalı mıyım sizce? Bursa merkezi tam bilmiyorum bana çok zor geliyor şimdi bursaya gidip hastane yada doktor aramak gözümde büyüyor, birde Allah korusun sorun varsa anne karnında tedavi yapılmadığı için şu an yaptırmak bana mantıklı gelmiyor. Sorun çıkarsa zaten sorunlu bebeği birde hamileyken strese sokmak gibi geliyor, doktorlar her zaman riskleri tam göremeyebiliyorlar malesef, sağlıklı bebeğe bile birsürü sorun çıkarabiliyorlar
canım öncelikle hoşgeldin aramıza.:13: ultrasonda bebeğin kafa çapına göre kaç haftalık olduğunu belirliyorlar. ama bu senin beslenmene, çocuğun gelişimine göre zaman içinde farklılaşabiliyor. yani benim bebeğim 1-2 hafta önden gidiyormuşama çocuğun gelişimi yavaşlarsa bu değişir. son adet tarihini net hatırlamıyormuşsun galiba ama doktorunu değiştirmezsen o sana birkaç ultrasondan sonra net bir tarih verebilir. (biraz karışık yazdım galiba:26:)
detaylı ultrasona gelince tercih meselesi. bir problem çıksa (Allah korusun) bu çocuğun hayatına son vermeyi düşünmezsiniz heralde. o yüzden imkanları zorlamanın anlamı yok. Amam şartların müsaitse aklında soru işareti kalmaması açısından gidebilirsin tabi. Neyse çok takma kafana Rabbim bebişlerimizi ve bizleri korusun güzel düşün güzel olsun![]()
slm kızlar hepinize iyi bayramlar diliyorum sevdikleriyle aileleriyle bu bayramı kutlayanlar kıymetini bilin..gurbette kimsesiz bayram geçirmek çok zor. bayram kelimesini duymaya tahammül edemiyorum sıradan bir günmüş gibi davranıyorum.eşimde geceye gitti evde tek başımayım şimdi.bikaç gündür giremiyordum geçmişi okudum alışveriş yapan arkadaşlar güle güle kullansınlar cicilerini. bu arada bizde şeker yüklemesine gittik biraz sonucu alınca kafam karıştı ama dr. herşeyin normal olduğunu söyledi.bebişimzde gayet sağlıklıymış çok şükürbir ay sonra kontrole gidecez bakalım
oohh ne güzel herşeyini tamamlamışsın dert ediyordun hep bunu halletmişsin.güle güle sağlıkla kullanın inş cnm...farkettim yokluğunu merak ettim seni ama güzel şeylerle uğraşmışsın sen![]()
Canım ben netten aldım dünde elime ulaştı ama kurulumu henüz yapamadık.simdilik bı sıkıntı yok ürünlerde tam kurulsun resim atarım.ben Ümraniye de olduğunu bilmiyordum canım
Gidip görüp almak elbette daha iyi :)
Canım ürünlerden memnun degilsen direk iade et sorun yaratıyorlar.ben hasır beşik almıştım eksik geldi ve de hatalı. Mail attım ve 5 dakikada geri dondüler iade ettim ve başka ürünler aldım.
canım nasıl iade ettin kargo ile uğraşmak gerek ama değilmi nasıl olacak mail attım ama tatile geçtiler sanırım.
Yani en çok canımı sıkan Lanolin kremler, biberonlar birde gönderdikleri katalokda ekim ayı emzirme önlüğü 16 tl 20 tl sitesinde onuda söyledim bakalım ne diyecekler.![]()
Bayram sonrası geri dönüş yapacaklardır.urunleri beğenmediğini söylersen kendileri bile aldirabiliyor canım.
Bize yakın olduğu için elden iade ettik biz.
hoşbuldum canım :) benimde bebeğime baya büyük dedi ama o kadar büyük olamaz gibi geliyor bana, artık o doktora giderim heralde hep, birde doğumu kendi memleketimde yapmayı planlıyorum nasıl olacak bilmiyorum. Burası küçük bi ilçe hastanede çok kötü hijyen diye birşey yok malesef...
çocukta herhangi bir sıkıntı çıksa bile hiç sonlandırmayı düşünmedim düşünmemde zaten, inş sağlıklıdır bebeklerimiz :) biraz keyfi geliyo ayrıntılı ultrason yaptırmak bana, kadınların merakından dolayı gelişmiş bir test gibi :)
:) niye bu kadar ciddiye aldın anlamadım. Kadınların merakından çıkmıştır gibi birşey demedim ki sanki öyle gibi geliyor dedim, üniversite mezunu biriyim bilimsel çalışmalara tabiki inanıyorum, kimseye de yaptırmayın demem merak eden yine yaptırır benim için sorun değil, sırf meraktan bile yaptıralabilir daha doğrusu, bu bir eksiklik ya da aşağı bir durum değil ki :) meraktan yaptırnanıda ayıplamam hor görmem tercih meselesi, yazdıklarımın hepsini okusaydın samimiyetimi anlardın... yazdıklarının sert olmasını hiç yanlış anlamam senin böyle düşünmen beni ne üzer ne de kızdırır gülüp geçerim ancakLütfen bu yazacaklarımı yanlış anlama ama, kadınların merakından dolayı gelişmiş bir test de ne demek? Böyle birşey mümkün mü zaten Allah aşkına? Detaylı ultrasonda sen bebeğin ağzına burnuna bakıp agucuk gugucuk mu yapılıyor sanıyorsun arkadaşım? Bu görüntüleme tamamen bebeğin organ fonksiyonları ile ilgili. Bebek doğduktan sonra anlaşılmayabilecek rahatsızlıkları tespit edebiliyor bu görüntüleme. KK'nın geçmiş topiklerinden bunun örneklerine sıkça rastlayabilirsin. Yoksa inan kimse burda keyfinden 150-350 TL arası para bayılmaya meraklı değil. Sen doktorların gebelerin keyfine göre test icat ettiklerini düşünüyorsan hiç bir doktora güvenme, evinde doğumunu yap o zaman bence.
Ben de asla sonlandırmayı düşünmedim, ama bir sorun varsa bilmek ve eğer önlemini alabileceksem kendimi ona göre ayarlamak benim gerek kendim gerekse bebeğim için sorumluluğum diye dşünüyorum.
Biraz sert oldu belki ama neyin neden yapıldığını araştıralım önce. Burada yazdıklarımızla yeri geliyor konu hakkında hiçbir fikri olmayan arkadaşları iyi/kötü yönlendirmiş oluyoruz.
canım yalniz değlsinKızlar 6 ayımız bitmek üzere ve 9 kilo aldım. 55 ile hamile kalmıştım, şimdi 64 oldum. Bazıları sadece 2 kilo almış hangisi normal anlamadım gitti. Bu ayda bebek zaten yaklaşık 800 gr. Bunun plasenta ağırlığı, göğüs ağırlığı nerde? Ben çok fazla mide bulantısı da yaşamadım ama aşerme de yok. Sadece normal öğünlerimi yiyorum. Ara öğünlerde de meyve ve süt. Böyle olmasına rağmen 9 kilo aldım. Hamileyim diye önüme geleni yemiyorum, çok canım istese bile az yiyorum. Okuldan eve yürüyerek geliyorum, yarım saat yürümüş oluyorum. Sizde durum nasıl? 9 kilo çok mu sizce?
çok sağol canımAaaaa annenlerle komsu muyuz yoksaaaaaakizilaya yakinlar miii
tamam canimmm haberlesirisss o zaman opuyorum fistigini da seni de guzel anne
Ohh masallah size canimmmhayirli yolculuk olsun iyi tatiller dikkat edin yollarda kendinizeee :13:
Canim sıkma canini sen uzulunce yawrunda hisseder annesi insallah ilaclar ise yarar ds bi an ewwel atlatirsin canimm cok gecmis olsunn
Sizin de bayraminiz mubarek olsun ailecek canimm![]()