selamlar meleklerimiz ve güzel anneler

epeyce bir süre giremedik bizde, anca bugün fırsat bulabildik, yılın son aylarında tabii hedef baskısı bizim şubelerden gelen talepler yoğunlaştığı için akşam 8 e kadar filan kalabiliyoruz eve gelişimiz 9 u geçiyo tabi pestilimiz çıkıyo..
dündü gerçi ama olsun hiç kutlamamaktan iyidir, gelecek nesillerin ve aydınlık zihinlerin şekillendiricileri, onurlu vede kutsal meslek sahibi sevgili öğretmenlerimiz hepinizin öğretmenler günü kutlu olsun
Kızlar günaydın,
Arada bir yazmaya fırsat buluyorum ama çoğunlukla okuma halindeyim. Takipteyim yani, merak etmeyin :)
Şeker çıkan arkadaşlar olmuş, herşey yoluna girer sıkıntıya sokup en baştan yıpratmayın kendinizi. Allah çaresiz dert vermesin. Ben de bu haftasonu gideceğim yüklemeye, bakalım neler olacak..
Benim kaburga ağrılarım artık dayanılamayacak hale geldi, sanırım kızım duruşunu değiştirmemekte kararlı bir süre daha. Bazen ağlayacak gibi oluyorum; ki ağrıya tahammül edebilirim, bir migren hastası olarak yüksektir eşiğim.. Bildiğim bulabildiğim hiçbir yöntem de yok bu ağrılar için.. Sonuna kadar çekeceğim sanırım :) Minnoşum iyi olsun da, gerisi boş gerçi.
Bu arada ben de tamamen normal doğum taraftarıyım başından beri; Allah kısmet ederse bir sorun çıkmazsa sonuna kadar direteceğim yani :) Kesinlikle hem anne hem de bebeğin sağlığı için en en doğrusu bu.
Bebek arabasını 1,5 ay önce almıştık; Jané Rider modeline karar verdik uzun araştırmalar sonrası, Matrix ana kucağıyla birlikte. Fiyatı biraz tuzluydu ama en çok içimize sinen bu olmuştu. Matrix ana kucağı diğer ana kucaklarına nazaran biraz ağır ama özelliği 180 derece yatabiliyor ve böylece portbebe oluyor. Ayrıca uzmanların oto tipi anakucağında bebeğinizi 2 saatten fazla bırakmayın uyarılarını da düşünecek olursak, tam yatırabilmek gittiğiniz her yerde size kolaylık sağlayacak ve bebeğe de düzgün bir uyku imkanı verecek bir seçenek.
Bu arada biz odamızı tamamladık. Modoko'daki fiyatlar çok yüksek gelince, eşimle İkea'da karar kıldık. Gittik, aldık, montajını yaptırdık; çok da güzel oldu. Bütçe sıkıntısı olan arkadaşlara tavsiye ederim. Karyola, dolap, şifonyer ve koltuk (emzirme için) aldık toplamı 2.000 TL olmadı diyebilirim. Ki benim sorduğum takımlar 4.500 TL falan olmuştu Meltem Modüler'de bile zam gelince. Bir de emzirme koltuğu eklenince 5.000 TL gibi birşey olacaktı sanırım..
Size bu noktada bir sorum olacak; bizim karyolanın ölçüsü 60x120 cm. Şimdi uyku seti bakıyorum yatak için, hani şu yanlarda korumaları olanlardan ama genelde 70x130, 80x140 gibi ölçülere rastlıyorum. Aslında benim asıl derdim bu yatak koruyucuları. Bir tek Mothercare'de ayrı satıldıklarını gördüm, orda da uzun olanları 170 TL miydi neydi.. Çok çok pahalı yani.. Var mı bana fikir verebilecek?
Herkesi ve minişlerini öpüyorum!
canım odanızı ve arabanızı güle güle sağlıklı günlerde kullanın inşallah kuzunuzla birlikte

bu arada yatak koruma çin ben yazana kadar sen almışsın bile canım güle güle kullanın inşallah

doğum konusunda bende normal istiyodum ama benim migren auralı migren yani atak sırasında bi yanım komple uyuşuyo dilim gözüm tamamen uyuşuyo bu yüzden dr.um senin normal doğum şansın pek yok dedi, ıkınmak beyin damarlarında tahribata sebep olacağı için Allah korusun sıkıntı yaşayabilirmişiz doğum sırasında Allah korusun yarabbim. o yüzden bizim sezeryan olacak kuvvetle muhtemel.. Allah yeter ki bebeğimize sağlık versin onlar için herşeye katlanacağız Allah hepimize sağlıklı rahat doğumlar nasip etsin inşallah aminnnn
Ikea'yi severim :)
AMa bizim ev müsait olmadigi icin maalesef bi bebek odamiz olmuycak. Biz yatak odamiz icin Kraft'in kirmizi Pr001 olan Park yatagini aldik, hemen yatak odasinin yaninda olan oturma odasinada Dolabini koyucaz, Daha dolabini almadik ama Koctas'ta indirimde bi dolap gördüm gecenlerde, üc kapili. Bi tarafi rafli, diger iki tarafi askili ve alti cekmeceli, 199tl. Oturma odama da uygun olan bi rengini alicaz, Biraz ayri ayri olucak ama napalim.
Yatak koruyucu yalnis hatirlamiyorsam ayri olarak Havuzluhan'da da satiliyordu ama cok renk secenegi yoktu, yada ben o gün gittigimde ock kalabalik oldugu icin gözüme öyle geldi.
Bende sabahlari kalktigimda gögüslerim öyle agir geliyor ki, sanki iki agir bowling topuyla uyaniyorum her sabah. Gün ilerledikce geciyor sanki, yada alisiyorum.
Bel agrilarima vicudum sanirim alisti, ama uzun süre yatarak televizyon vs. izledigimde, kkalkarken kuyruk sokumum cok agriyor.
yatağınızı iyi günlerde kullanın tatlım inşallah dolapta içinize sinen birşey bulursunuz,
yaa aynı durum bende de var, kuyruk sokumuma sanki bıçak saplanıyomuş gibi oluyo ki bide 2 denecik fıtığım var belimde onlarıda tetikliyo arada.. ama Allahtan dinlenince geçiveriyo canım sende hemen dinlen öyle bi ağrı durumunda bide çok fazla oturma azıcık arada bi dolan etrafta
Kızlar dün bebişim beni çok üzdü

Tam anlamıyla babacı beni hiiiç takmıyor. Normalde gündüz hep tepik yiyorum akşamları da karnımda kayar,bir yere toplanır nadiren de tekme atar.Huylarını ezberledim yani:) Dün eşim geç geldi annemle oturuyodum ben de, annem saatlerce eli karnımda, konuştu durdu torunuyla,ben de öyle. bi kerecik tekmelesin diye ne diller döktük tık yok. 10 gibi eşim geldi,onun sesini duyar duymaz öyle kudurduki şok olduk. Ya hiç dikkat etmemiştim ama ona aşırı tepkiler veriyor. Ben hiç önemli değilim
canım benim bizde en başından beri durum bu, ben artık alıştım

hadi seninki gene kız, kızların babacı oldukları malum ama bizim sıpa erkek anneci olması lazımken benim yawrumda babacı.. yapcak bişi yok güselim doğduklarında nasılsa bizim peşimizi bırakmayacaklar

Allah, miniklerimizin babaları ile aralarındaki bu bağı hep daim kılsın inşallah hep böyle anlaşsınlar büyüyünce de inşallah diye dua ediyorum hep
çok şükür cinsellik konusunda sıkıntımız yok
bi ara haftada 1-2 ye düştük,sora dedim hiç yaklaşmıyon bişimi var
yok korkuyorum bebeğe sana bişi olucak diye,karnın büyümeye başladı dedi
merak etme bnm ağrım sızım yok çok şükür,o andada bişi olursa zaten sölerim sana dedim
biraz konuştuk ve rahatladı,düzeldik
ama 3hafta ayrıyız eğitime gitti kocam

pofff çok özledim ya,geceleri yalnız uyumak çok zor geliyo,ağlıyorum bi uyumadan önce
oyyy kıyamam yaaa.. Allah başka türlü ayrılık vermesin güselim sağlıkla kavuşun inşallah babanıza
Burdada güzel şeyler var ama kız anneleri çok şanslısınız, öyle şirin şeyler varkı kız bebekler için gördükçe çıldırıyorum resmen.
canımmm, hiç çıldırma zira bizim oğluşlarımız için de çook tatlı şeyler var, geçenlerde mothercare e gittim aman yarabbim nasıl tatlı tulumlar, askılı papyonlu ciciler vardı anlatamam sana hoş görmüşsündür belki sende bide cuma günü markafonide deno kids de alttan çıtçıtlı gömlekler vardı canım, dayanamadım alıverdim hatta bi tanesi babasının bi gömleğine çok benziyo, artık baba oğul giyerler kısmetse inşallah bir örnek, kızımız olursa ana kız bir örnek giyiniriz diye düşünüyodum kısmet baba oğula artık hayırlısıyla inşallah sağlıkla aminnn
maşallah canım size
bizimde 30a az kaldı. salı günü 30 hafta olucaz nasipse
bnmde kabanların göğüs kısmı kapanıyo gerisi açık

kocam eğitimde oldğndan annemde kalıyorum
kardşmin dolabı açtım acaba bu halde aşırabileceğim bişi varmı diye
vee ona 3 yıl önce aldğm ve giymediği bi mont buldum
azcık büyük almışız ozmn nedense ama bana yaradı
en az 1 ay daha idare eder beni,göbek biraz daha büyüyüncede düğmeleri öne çekerim

ama altın bulmuş gibi sevindim mont üstüme olunca
şanslısın maşallah, benim artık hiç bi montum kapanmıyo, en son cuma günü kendi montumu giymiştim sabah evden çıkarken kapanmıştı ne güzel ama akşam iş çıkışı bi baktım anaaaa kapanmıyooooo

iş yerindekilerde şok oldu çok güldük

büyük şalım vardı Allahtan yanımda hacca gidenlerin sarındığı gibi sardılar beni şalımla

annemin eski şişmanlık döneminden kalan patlıcan moru bi mont var kısa ama napimm onu giycem mecbur, şurda kalmış bi ay işe gideceğim zaman o kadar kısa süre için ek masraf yapmiim diyorum..
Kızlar doğum anında eşinizin yanınızda mı olmasını istiyorsunuz yoksa yalnız olmalıyım mı diyorsunuz?
Ben tek olmaktan yanayım ama o özel anı tek başıma yaşamakta bencillik mi olur acaba diye düşündürüyor beni.
Sizin düşüncelerinize nedir?
bizim eğer normal doğum şansımız olsaydı biz kesinlikle birlikte girerdik doğuma çünkü benim eşim internetten yada nationaldan hep izliyo doğumun normalini de sezeryani de hatta epidural vs. hepsi hakkında bi görmüşlüğü ve merakı mevcut
kızlar günaydın oku oku anca bitirebildim :) bende doğum anında eşimi yanımda isterdim dr.umla konuştum diğer doğum yapacakalr rahatsız olmasın diye erkek alamıyoruz ama kadın bir yakınınız girebilir dedi.ben istanbul nisa hastanesine gidiyorum.eşim pek taraf değildi ben istiyorum diye girecekti ama dr. olmaz deyince tüüh bende girmek istiyorum dedi uyanık :)
bu arada kızlar ben erkek bebek bekliyorum bebeğim çok derinden hareket ediyo gibi geliyo tatlı yedim sırt üstü yattım 15-20 dk. da 12 yi geçti hareket sayısı oturunca dışardan da belli oluyo hareketleri ama ben mi endişeleniyorum boş yere ne yapayım sizce dr.a gitmem gerekir mi?
canım hem kendi dr.um hemde aile sağlığındaki hemşirem 12 saat içinde 10 kez kıpırtısını hissettiriyosa sağlıklıdır dediler bilgin olsun
ben epidural ameliyat düşündüğüm için eşimi alacagım yanıma
ama şimdiden tembihledim sen sadece benim kafamda oturup elimi tutcaksın kestikleri yere bakmıycaksın önümüzsde perde olacak zaten önümüzde
normal dogum düşünseydim bende eşimi alamazdım o görüntüyü görmesin diye
şeyy bişi dicem ama kesinlikle etkilenmeni istemem canım, benim 2 arkadaşım çok yakın zamanda epidural sezeryan yaptırdılar ikiside baş ağrısından kıvrandı uzun bi süre bilmiyorum sonuçta her bünye birbirinden farklı, istersen bi dr.unla konuş belki öncesinde bişiler önerir sana baş ağrısı filan olmasın diye.. yaa yazdım ama sakın yanlış anlama sonuçta herkes farklı birbirinden inşallah sizin hiç sıkıntınız olmaz canımmm amiiinnnn
hareketli diyince aklıma geldi
kocam yok annemde kalıyorum şuan
dün akşam yemekten sonra bir başladı durmak bilmiyo
sağdan soldan tekmeler kıırtılar geliyo
o hareket ettikçe ben yoruldum resmen
babamda o ara bağlamayı getirdi başladı çalmaya
5-6 parça dinledik öyle ve başladığı anda durdu hareketleri
sakinleştirdimi ne anlamadım
gecede çok rahat uyudum

anasına çekecek sıpam,bende uyumadımmı babam bağlama çalarmış :)))
e süppermiş, maşallah bebişi sakinleştirmenin en güzel yolunu bulmuşsun şimdiden canımmm, doğduğunda rahat edersiniz bu sayede
Anneler selam,
Kızımın odasının resimlerini ancak ekleyebiliyorum. Tabi bitmemiş dağınık bi halde beklemede şu an ama bişiler çıktı ortaya şimdilik..
Herkese iyi haftasonları :)
Eki Görüntüle 559775
Eki Görüntüle 559777
Eki Görüntüle 559776
Eki Görüntüle 559778

maşallah canım prensesin odası çok ama çok hoş olmuş, Allah sağlıcakla odasında oyunlar oynamasını nasip etsin inşallah aminnnn
tünaydın herkeseee :)
çanta konusunda bende aynı şeyi düşünüyorum o standart bez çantalardan istemiyorum şık güzel bişiy olsun istiyorum yani hem kızımın hem benim ihtiyaçlarımın konulabileceği bi çanta olsun ayrı ayrı çanta taşımak istemem tabiki alanlar olursa paylaşsında görelim kızlar :)
aynen ben de öyle düşünüyorum güselim ama bu arada çantalarda bol göz ve biberon ile mamaların dik duracağı şekilde yerler de olması lazım
sağol canım seninde öğretmenler günün kutlu olsun . bende klasik doğum çantası istemiyordum o nedenle reeboktan spor bi çanta aldım . bebek ürünleri satan büyük mağazalarda şık diye tabir edilebilecek çantalar bana biraz fazla pahalı geldi 150 civarı falanlardı. ben 62 liraya aldım.internette tam aynısını bulamadım ama arkadaki çanyaı andırıyo
Eki Görüntüle 560165
güzel günlerde kullanın canım çantanızı inşallah
bnmkiler mavi ile işaretlediklerim
şimdilik bunları aldık
tek eksiğim alacaklarım halı perde bebek şekeri kapı süsü
uyun halmız dönencemiz filanda var
bebek bezide aldık 2paket
pijamamda bu kızlar
Tuse, Spor Lohusa Pijamas | Lohusashop.com | Lohusa Geceliinde Moda | Spor Lohusa Pijamas alt st ve ksa sabahl olmak zere toplamda 3 Paradr..
şuan gecelik arayışındayım
bide pijamanın altına uygun renk terlik arıyorum

çok güselmiş canım pijaman, bende önce bunu beğenmiştim ama sonra girlstop tan uzun kollu bi modele karar verip onu aldık, üstü aynı bu maviden altı koyu lacivert, terlik içinde markafonide twigy çıkıyo beğendim ama numarası kalmamıştı, bi daha çıkınca kısmetse gene kaçırmazsam ordan alıcam, yün babet dışı açık mavi içi koyu lacivert üzerinde de koyu lacivert fiyonku var canım giyip çıkartması rahat içi de yün olduğu için ayacıklarımızda üşümez fiyatıda 19 muydu 29 mu net hatırlamıyorum şuan ama çok hoştu

gecelik bende alamadım hala, internette beğeniyorum ama çok pahalı yaaa, sabahlıkla birlikte 150 tl filan kıyamıyprum açıkçası çünkü normalde hiç kullanmam gecelik, ama sezeryan olacağımızı düşünürsek pijama sıkıntı olabilir ama yine de daha uygun fiyatlı bişi bakmam lazım, gene bi ara havuzluhana gidip bakarım kısmet olursa havalara ve bizim durumumuza gire şekillenecek tabi