• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229
Kızlar merhaba, ben de ameliyat istiyorum ama doktorumla henüz konuşmadım cuma günü konuşucam. Çıkan yasayla artık yapmıyorlar diyorlardı ama geçen bir yazı okudum eğer korktuğuna dair dilekçe yazarsan sezaryen yapılıyormuş. Hiç konuştunuz mu doktorunuzla? Ben bu konuda hastane bile değiştirebilirim, o kadar çok korkuyorum normal doğumdan. Ama sancısından falan değil. Belirsizlikten, bebek için çok fazla riskli olmasından ve olayı yaşarken psikolojimin bu kadar çok utanmayı kaldıramayacağını bildiğimden...Siz ne düşünüyorsunuz?

canım aynı durum bende de var
feci korkuyorum hem sancıdan ne yaşayacağımı bilmediğimden ,ıkınamamaktan,doğumun zor olmasından vs.
kendimi psikolojik olarak buna hazır hissetmiyorum
doktorum bana anne kendini neye hazır hissediyorsa en sağlıklı doğum odur o dedi
herkes de aaaa szeryan mı niye ayağa kalkamazsın sütün gelmez vs diyor size ne diyeceğim en sonunda o olacak
ben devlet hastanesinde olmayaccağım için sezeryanı bu yasa etkilemez çünkü doktorum bundan hiç bahsetmedi

canım aynı durum bende de var
feci korkuyorum hem sancıdan ne yaşayacağımı bilmediğimden ,ıkınamamaktan,doğumun zor olmasından vs.
kendimi psikolojik olarak buna hazır hissetmiyorum
doktorum bana anne kendini neye hazır hissediyorsa en sağlıklı doğum odur o dedi
herkes de aaaa szeryan mı niye ayağa kalkamazsın sütün gelmez vs diyor size ne diyeceğim en sonunda o olacak
ben devlet hastanesinde olmayaccağım için sezeryanı bu yasa etkilemez çünkü doktorum bundan hiç bahsetmedi

Ne güzel, böyle mantıklı doktorlara bayılıyorum. Zaten bu yasanın çıkması çok saçma, başbakan mı bilecek benim psikolojimi. Benimki de özel hastane ama doktorum yasadan dolayı yapamayız derse yeni hastane ve doktor araştırmaya başlarım herhalde. Ayağa kalkamazsın, sütün gelmez diyorlar da normal doğumda da ilerleyen yıllarda idrar torbasında sarkma, dikişte açılma, cinsel isteksizlik gibi bir sürü sorun olabiliyormuş. Bunlar daha ciddi problemler bence. Avantaj ve dezavantaj olarak düşününce sezaryen daha ağır basıyor bende. Cuma gününü iple çekiyorum. Konuşsam da rahatlasam:18:

Ne güzel, böyle mantıklı doktorlara bayılıyorum. Zaten bu yasanın çıkması çok saçma, başbakan mı bilecek benim psikolojimi. Benimki de özel hastane ama doktorum yasadan dolayı yapamayız derse yeni hastane ve doktor araştırmaya başlarım herhalde. Ayağa kalkamazsın, sütün gelmez diyorlar da normal doğumda da ilerleyen yıllarda idrar torbasında sarkma, dikişte açılma, cinsel isteksizlik gibi bir sürü sorun olabiliyormuş. Bunlar daha ciddi problemler bence. Avantaj ve dezavantaj olarak düşününce sezaryen daha ağır basıyor bende. Cuma gününü iple çekiyorum. Konuşsam da rahatlasam:18:
yok canım özel hastane olduğu için yaparlar
ben hastaneyle de konuştum çünkü
doktoruma dedim bana zorla normal yap dermisiniz dedim tabi ki hayır dedi
ben de senin gibiyim inan ve benım gibi düşünenlerin olduğunu bilmek rahatlatıyor
benım iki ablam da szeryan oldu biri iki yıl biri de 6 ay sürekli emzirdi
2.gün ayağa kalktılar ve şuan da hiç bir sıkıntıları yok
çevremdekileri artık duymamaya çalışıyorum
normal yapacağım diyenleri takdir ediyorum
ama ben onlardan dedğilim
bebğim benım şuan zaten ters duruyor kafa yukarda dönmezse mecbur sezeryan olacağım
sen de rahatla bebekler sağlıklı doğduktan sonra anne sağlıklı olduktan sonra doğum şekli farketmez bence
Allah yardımcımız olsun

kafam karmakarısık oldu su rapor olayında...benim satla resmen 2 hafta var arada
aman neyse ne ya napalım kaancelil arkadasın paylastıgına göre aktarırlar ozmn dogum olcak benimde zaten bide hayırlısı olsun artık cok da planlayıp üstüne düsmemek lazım nasıl hayırlıysa hepimiz icin o olsun :)

kafam karmakarısık oldu su rapor olayında...benim satla resmen 2 hafta var arada
aman neyse ne ya napalım kaancelil arkadasın paylastıgına göre aktarırlar ozmn dogum olcak benimde zaten bide hayırlısı olsun artık cok da planlayıp üstüne düsmemek lazım nasıl hayırlıysa hepimiz icin o olsun :)

maşallah bebiş iyi gelişiyor demek kii
boyu ve kilosu ne kadar canım:nazar:
takma kafana artık rapor olayını kurumuna verdiysen dönüş yok benım gibi

trianofiliz ve hepberaber valla duygularıma tercüman olmuşsunuz benim çevremdeki herkes benim adıma normal doğuma karar verdiler ama kimse benim psikolojimi sormuyor.. normal doğumda çekiceğim sancı aklıma bile gelmiyor da çocuk kanala sıkışır kakasını yer kordonu boynuna dolanır falan diye aklım çıkıyor.. ben normal doğuma hazır hissetmiyorum kendimi. ama çevremde öyle bir baskı var ki bunalttılar artık sağ olsunlar.

çevremde sezeryan olup 2 günde ayağa kalkan çok örnek var.

bir bayan arkadaşım normal doğum yapacağım diye 36 saat sancı çekmiş rahmi parçalanmış(2. çocukta büyük ihtimal düşük tehlikesi yaşayacağını söylemiş dr.u) çocuğun kolu sıkışmış (2-3 hafta sağ kolunu kıpırdatamamış) ve sütü de gelmemiş hala daha normal yap diye bana ısrar ediyor. hey Allahım... yapana bravo da.. çocuğun sağlığını niye riske atarsın a kadın!!!!:20::20:

(bu istisnai bir örnek lütfen kimse etkilenmesin de benim çevremde sezeryan olanlar daha mutlu)

Günaydın arkadaşlar artık işe gelmek gerçekten zoruma gidiyor bide havalar böyle kötü olunca yataktan çıkmak istemiyor canım.Geceleri 3-4 defa uyanıyorum yatmamla kalkmam bir oluyor sanki hemen sabah oluyor :))) dün oda takımımız geldi çok işim var heryer battı temizlik yapıp cicilerimizi yerleştireceğim.Halı ve lambasınıda alırsak odamız tamamlanacak.Büyük eşyalardan bir park yatak kaldı almam gereken ana kucağı alıp almamaya karar veremedim daha sizler ne düşünüyorsunuz.Bİrde küvet alanlar oldumu acaba karar veremedim içi düz olanlardanmı alsak yoksa kaymasın die oymalı olanlar var hangisi daha kullanışlı olur bilemedim.Aralarında baya bir fiyat farkı var.

Canım ben farklı bişey aldım bunun mavisini aldım.

Summer Infant Katlanır Banyo Anakucağı - e-bebek.com

Kızlar merhaba, ben de ameliyat istiyorum ama doktorumla henüz konuşmadım cuma günü konuşucam. Çıkan yasayla artık yapmıyorlar diyorlardı ama geçen bir yazı okudum eğer korktuğuna dair dilekçe yazarsan sezaryen yapılıyormuş. Hiç konuştunuz mu doktorunuzla? Ben bu konuda hastane bile değiştirebilirim, o kadar çok korkuyorum normal doğumdan. Ama sancısından falan değil. Belirsizlikten, bebek için çok fazla riskli olmasından ve olayı yaşarken psikolojimin bu kadar çok utanmayı kaldıramayacağını bildiğimden...Siz ne düşünüyorsunuz?

Benim doktoruma ben yasa çıkacak falan sezeryana karşı dedim sen düşünme onları dedi olmaz öyle dedi.

Zaten bana en son sezeryan yapıcaz dedi. Çünkü hastanelerle görüşürken sezeryan fiyatı iste dedi doktor dışardan gelecek ben onun anlaşmalı hastanelerinden seçeceğim. Yada Cerrappaşa'da istersem hastane parası ödemedende yapabiliyor.

Selam kızlar yarın doktor kontrolüm var kendimi fırça yemeye hazırlamaya çalışıyorum bakalım ne olacak şeker olayı bugun sağlık ocağınada bir kan sayımı yaptırıp sonuçlarını aldım çok az kanım düşmüş oda normal dedi hemşire bakalım oğluşumuz ne alemde çok merak ediyorum 4 hafta sonra buluşacağız bakalım bundan sonra ne kadar ara verecek doktor. Mide ekşimesi fena nasıl yanıyor midem anlatamam kemik ağrısı yatakta işkence.

İyiki çalışmıyorum ve izin sıkıntısı ile uğraşmıyorum ay sizi okuyunca fenalık geldi ya :))

Nerde rapor almak daha rapor almama iki hafta var :) satim 13 mayis dogum 17 subat gozukuyo neyse benim icin de bu hayirliymis artik napim :) 1600 gr kilosu boyu sanirim 39 cm ama boydan tam emin diilim masallah bu ay guzel beslemisim oglusu ;)

canım sen ozaman hamilelik takvimine yanlış girmişsin benimde 11 Mayıs Sat 16 Şubat doğum senin 8 şubat gözüküyor altta

Kızlar bebeği kilo almayanlara bir akrabam söyledi hindistan cevizi yemiş hergün oğlu zaten besili maşallah büyük ama acayip büyütürmüş bebeği birde patlamış mısır çok yemiş her akşam doğumdan sonra çok sütü gelmiş.

trianofiliz ve hepberaber valla duygularıma tercüman olmuşsunuz benim çevremdeki herkes benim adıma normal doğuma karar verdiler ama kimse benim psikolojimi sormuyor.. normal doğumda çekiceğim sancı aklıma bile gelmiyor da çocuk kanala sıkışır kakasını yer kordonu boynuna dolanır falan diye aklım çıkıyor.. ben normal doğuma hazır hissetmiyorum kendimi. ama çevremde öyle bir baskı var ki bunalttılar artık sağ olsunlar.

bir bayan arkadaşım normal doğum yapacağım diye 36 saat sancı çekmiş rahmi parçalanmış(2. çocukta büyük ihtimal düşük tehlikesi yaşayacağını söylemiş dr.u) çocuğun kolu sıkışmış (2-3 hafta sağ kolunu kıpırdatamamış) ve sütü de gelmemiş hala daha normal yap diye bana ısrar ediyor. hey Allahım... yapana bravo da.. çocuğun sağlığını niye riske atarsın a kadın!!!!:20::20:

(bu istisnai bir örnek lütfen kimse etkilenmesin de benim çevremde sezeryan olanlar daha mutlu)
aynen öyle canım benim de yazacağım örnekler var ama yazmak istemıyorum
aynı korkular bende de var kaka yutması,ıkınamayıp bebeğin sıkışması vs
bu korku zaten bizim normal doğuma hazır olmadığımızın göstergesi
benım de çevremdekiler özellikle kayınvalidem ve sağolsun eşimin babanesi normal doğuma karar verdiler
herkes nasıl doğuruyormuş vs
ben yapamam diyorum ama asla da büyük konuşmuyorum bakarım kendiğilinden açılma olur kolay doğum olur
ama ben doktorumla szeryan diye konuştum gerisi Allahın işi
artık takmamaya karar verdim
bir ara kendimi ciddi ciddi kötü hisseidyordum herkes yapıyor sen niye yapamıyorsun,neyın ekisk diyordum kendime ama yok riske atmamam ne kendmi ne bebeğimi

Nerde rapor almak daha rapor almama iki hafta var :) satim 13 mayis dogum 17 subat gozukuyo neyse benim icin de bu hayirliymis artik napim :) 1600 gr kilosu boyu sanirim 39 cm ama boydan tam emin diilim masallah bu ay guzel beslemisim oglusu ;)
maşallah canım sen rapor almadın mı ben yanlış anlaadım o zaman
Selam kızlar yarın doktor kontrolüm var kendimi fırça yemeye hazırlamaya çalışıyorum bakalım ne olacak şeker olayı bugun sağlık ocağınada bir kan sayımı yaptırıp sonuçlarını aldım çok az kanım düşmüş oda normal dedi hemşire bakalım oğluşumuz ne alemde çok merak ediyorum 4 hafta sonra buluşacağız bakalım bundan sonra ne kadar ara verecek doktor. Mide ekşimesi fena nasıl yanıyor midem anlatamam kemik ağrısı yatakta işkence.

İyiki çalışmıyorum ve izin sıkıntısı ile uğraşmıyorum ay sizi okuyunca fenalık geldi ya :))

iyi haberlerle gel doktordan canım inşallah
benım sata göre 31.hafta biityordu cuma günü doktor 3 haftayı bitir 4.haftada gel dedi
ben artık iki haftada bir gel der dedim ama demedi

yok canım özel hastane olduğu için yaparlar
ben hastaneyle de konuştum çünkü
doktoruma dedim bana zorla normal yap dermisiniz dedim tabi ki hayır dedi
ben de senin gibiyim inan ve benım gibi düşünenlerin olduğunu bilmek rahatlatıyor
benım iki ablam da szeryan oldu biri iki yıl biri de 6 ay sürekli emzirdi
2.gün ayağa kalktılar ve şuan da hiç bir sıkıntıları yok
çevremdekileri artık duymamaya çalışıyorum
normal yapacağım diyenleri takdir ediyorum
ama ben onlardan dedğilim
bebğim benım şuan zaten ters duruyor kafa yukarda dönmezse mecbur sezeryan olacağım
sen de rahatla bebekler sağlıklı doğduktan sonra anne sağlıklı olduktan sonra doğum şekli farketmez bence
Allah yardımcımız olsun

Ben de takdir ediyorum normal doğum yapmak isteyenleri, ama bana göre değil. Bakalım benim doktor ne diyecek

Evet canım bu tarz örnekler çok. Ben biraz da annemden etkilenmişim. Annemin ilk bebeği normal doğumu beklerken ölmüş. Annem hatırladıkça ağlar senelerdir. Benim çevremde normal doğum yapmam konusunda ısrar eden yok çok şükür ama etseler de fark etmez. Bu tamamen annenin vereceği bir karar. Umarım sağlıklı bir şekilde alırız kucağımıza bebeklerimizi.

Şimdi sizleri okuyunca kendimi şanslı hissettim. Bende aynı nedenlerle kesinlikle normal doğum düşünmeyenlerdendim ama benim de eşim, kayınvalidem falan hep normalden yanaydı. daha hamile kalmadan eşim benimle bu konunun tartışmasına giriyordu hatta. Ama sonra kist nedeniyle zaten en başından sezeryan olmam gerektiği söylendi :16: Herkes sustu tabii:) bu da kist patlaması riskinin mükafatı gibi bişi oldu benim için:)

Back
X