• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229
Valla nerdeyse butun parmaklari deniyorum :) napim o zaman gece yatmadan tatlimi yiyim :) doktor iki hafta once bakti degerlerime gun icinde.iyi ama aclik boyle devam.ederse sabahlari insulin kullanman gerekcek.dedi. bebek.suan icin normal insulinin acelesi yok ama iki hfta sonra da boyle devam ederse veririz demisti. Iki hafta.bitio.iste sali gunu kontrol var. Hayirlisi bakalim.ya sukur bebek.etkilenmedi bugune kadar sekerden.

aman tatlı yeme(diyene bak benim dün 1.saat 201 çıktı). ama sen genede yeme. bebişlerimiz asıl bu yükselip düşmelerden etkileniyor,doğumda annede şeker varsa o yüzden bebeğin şekeri düşüyor hemde tehlikeli sınıra düşüyor. çünkü bebek kendi metabolizması ile yükselme ve düşüşleri kontrol edemiyor.evet sabah şekerin düşer ama gece o mutlaka yükseliyordur.
besinlerde glisemik index diye bir parametre var. şekeri hızlı yükseltenler hızlı düşürüyor ve ne kadar hızlı yükseltip düşürürse o besinin glisemik indexi yüksek kabul ediliyor.Örnek beyaz un, pirinç,patates, şeker çok yüksek. fındık, yeşil sebzeler, ceviz ,süt ise düşük glisemik indexe sahip. meyvelerin ise farklı. o yüzden meyve yersen yanında süt grubu ye ki dengelesin şekerini deniyor.bir araştır istersen, gece ara öğünü için fikir verebilir sanada.mesela bana fındık+süt çok iyi geliyor amaa diyetisyen gece hem süt hem fıdık kilo için uygun değil demişti.

slm kızlar. bugün yine ve yine acil yollarındaydım. sabah wcden çıkınca azcık suyum geldi gibi oldu, son bir kaç gündür yaşıyordum zaten bu durumu, azıcık bi su geliyordu, suyummu başka bişeymi emin olamıyordum, hemen eşimi aradım acile gittik. alttan muayene ettiler tabi hemen (nefret ediyorum!!!) açılma varmı diye, açılma yokmuş, sonra doktor geldi ultrasona baktı suyun gayet iyi, azalmamış dedi, sonra ben çatı muayenesi istedim, normal doğumu çok istediğimi söyledim. sonra çatıma baktı doktor, o anlar çok kötüydü... çatım biraz darmış, normal doğumun zor olduğunu sezeryan olacağını söyledi... :5::5: ama sezeryan için sancılanmamı beklemeliymişim, belki sancı anında çatıda açılma, o bölgelerde yumuşama vs.. olabiliyormuş. hemde sancı çekmen sağlıklı sütün gelme açısından dedi... yani normal doğum olacak gibi sancılanmayı bekliycem sonra hastaneye gidicem, çatımda bi değişiklik yoksada sezeryan olucammm.. bu arada bebeğin biraz miyon dedi çok moralim bozuldu kızlar tam bir hafta önce muayenede 3,200 gr. kilosu demişti, şimdi acildeki ultrasonda 3000. gr çıktı... bende anlamadım yaa çocuğa kilo yapacak şeylerimi yemeliyim, yoksa normal mii :5: böyle işte kızlar...

Canım kilolarda yanılma söz konusu zaten.Bende ilk ölçüldüğünde 3100düm 3 gün sonrasın da 3000 çıktı kilosu.Doğduklarında göreceğiz gerçek kiloların canını yok yere sıkma canım.
Doğum için de hakkında hayırlısı.Doktorun sancılanmanı beklemesi de güzel süt için.

selam kızlar şey sorcam.. artık hepimizinn günü yaklaşıyor bebişlerimiz yolda :nazar::emir_bebek:doktor kontrolleri ..yni son aylarda sık sık gidilir diye duyuyorum etraftan fakat benim doktor hala beni sık kontrollere cagırmıyor (gerci buzamana kadarda hiç cagırmadı ben kendim her ay gittim bebegim için)son aylara dogru düzelir diye umuyordum ama bizim doktorda tınn yok :26:en son kontrole 28 aralıkta gitdim analızler fln aldılar yolladılar o sırada benim doktor acelesi vardı doguma girecekti pek konuşamadık .dünde aradım yne acelesi vardı birki malum sorularımı sordum bide kontrole nezaman geleyim diye sordum şubat ayının 5de gel dedi:26:yani şimdi bu normal bi durummu ki .son aylarda sık kontrol yapılmalı degilmi anlayamadım .burda okuyorum arkadaşların yorumlarını fln hakkaten şaşırıyorum kafam karışıyor sizmi cok abartıyorsunun hamıleligi yoksa benmi cok hafife alıyorum diye.. bazılarınız hatda sezeryen günü bile almışınız :49:ben daha doktorla hangi dogum şeklini kullanacagımızı bile konuşmadık.bi kk ne bakıyorum hamişlerin telaşını merakını dikkatini görüyorum bide kendime bakıyorum .kızlar bişeyler yapmalımıyım yoksa akarınamı bırakmalıyım :44:

Her doktorun işleyişi farklı olabilir ama bence bu fazla rahat davranıyor.Ben 32. haftaya kadar ayda bir gittim.32den sonra 3 hafta sonra dedi.35de 2 hafta dedi.Şimdi artık 10günde bir.
Misal benim doktorum nstye sokmuyor beni.Kendi cihazında 10 gün periyodunda gelecek sancıları görebildiğini söylüyor.Belki senin doktorununda böyle bir kaynağı vardır.

slm kızlar,biz bugün muayeneye gittik oğluşumla.her hafta kilosu önden giden bebeğim bu hafta normale dönmüştü hatta babası bekledğinden düşük çıkınca kilosu hayalkırıklığı yaşadı.çünkü hep benim tombiş oğlum diye seviyo bebişi.
34+6daydık sata göre.kilosu 2500 boyu da 45cm
Bana öyle meyvesuları sütler yumurtalar yedirirken bebişin az kilo alması babasını endişelendirdi.Bu hafta çekeceğim var elinden,artık tüm meyveleri zorla yedirtir bana:(
kızlar bu hafta ben 3 haftada 1 kilo almışım yani kilo almam çok yavaşladı.çok mu az olmuş 3 haftada 500 gr bebiş için?Uff ya Luflee seni çok iyi anlıyorum şu an,bazen ne yaparsak yapalım bebiş çok kilo almıyor.Neyse sağlıklı olsunlar da inş aradaki farkı kapatırlar.

Son haftalar da kimi gebelerde alım yavaşlayabiliyormuş, kiminde de artıyormuş değişken yani.
Kiloya çok takılmayın usg kiloları birebir olmuyor zaten.

elnare seninki iyi gene benimki 30. haftadan sonra 37 de çağırdı.ben gene de gittim 34. haftada ayrı mesele. benimki çok ilgisiz öküzün biri ama.sözde özel hastane.

kızlar 36+6 yız bugün.doktora gittik. bu sefer hemşirenin de surat 5 karıştı.ya bende mi sıkıntı var.adamla muhabbet etmek için takla atıyoruz.bu sefer ablamda geldi gördü doktoru bu ne ya mıymıy mıy.ne dediği anlaşılmıyo.gülmüyo dedi.oğlum feci kilo almış yorum yapmıyo. 20 gün önce 2134 gr olduğunu söylemişti, bu gün de 3370 gr dedi. doktor bey fazla almamışmı normalmi bu kadar alması diyorum. e normal tabi bu haftalarda ortalama 150-250 gr arası alır bebekler dedi.adam çok normal konuşunca o an kendimden şüphe ettim galiba ben yanlış hesaplıyorum diye ama hiç te yanlış değil. 20 günde 1250 gr.haftalık 420 gr ediyor. ama artık bugün gerçekten içime oturdu ilgisizliği içimden hep Allah senin belanı versin demek geliyo ama Allahından bulsun tutuyorum kendimi. nasıl doğum istiyosun dedi.doğumlar hakkında bilgim yok kulaktan dolma bilgilerim var kimi sezeryanı iyi diyo kimi normal doğumu iyi diyo dedim.sen hangisini istiyosun dedi.siz hangisini tavsiye ediyorsunuz hangisi oğlum ve çocuğum için daha sağlıklı olur dedim.onu ben bilemem sen karar vericeksin dedi.sanki iki cümle bilgi verse olmaz. kulaktan dolma bilgilerle normal doğum daha uygun gibi geliyo ama bilemiyorum tabi dedim. net bişi söyle bana dedi.iyi normal olsun dedim.hah işte dedi bilgisayara normal yazdı.eşimde nerden biliyosa normal daha iyi normal ol diyo. delircem doktora dedim bebek fazla büyümemişmi normal doğum zor olmazmı bu gidişata göre nasıl değerlendiriyorsunuz kafası sizin verdiğiniz sınırda.3 hafta içinde sizin verdiğiniz değeri geçmezmi dedim.zamanla görces dedi başka yerlere bakıp oflayarak. ya başka gittiğim özel hastane doktorlaı ayağa kalkıp hoşgendiniz diye tokalaşanları bile oluyor.bizimki bilgisayarına çakılmış gözünü ordan ayırmıyor.dışarda bi yerde bulsam harbi adamı dövmek istiyorum.eşim de rahat adam bezmiş napsın hergün hep hasta görüyo.normal sağlıklıyım diye muhabbete gelen yokturki diyo.ona da dalıcam bi gün zaten.

neyse nst ye girdik sancılar hakkında sadece iyi normal herşey dedi.benim kağıdı okuyabildiğim kadarıyla 20-55 arasında gidip geliyordu.oğlumun kalp atışları da 150 civarıydı.
çatı muayenesi yapar diye okadar jiletle 1 saat uğraştım yapmadı.vücudum normal doğuma elverişlimi doktor bey dedim onu bilemeyizzz, doğumda belli olvcak diyo.1 hafta sonra gene gidicez belki ozaman aklına gelir yapar öküzün daniskası.

Canım senin doktorda fena rahat bi adam:(

merhaba arkadaşlar.geçmişi okudum biraz bebişlerimiz iyi maşallah.benim meleğim hala küvezde.bugün 46.günümüz.çok şükür durumu iyi.haftaya belki alırız.ben de sizin gibi gün sayıyor olacaktım.ama hayırlısı olsun.en erkenci benim sabırsız kızım oldu.bir de arkadaşlar park yatak aldınız mı?memnun musunuz?ben de alayım artık diyorum.kızım erken gelince hazırlık yapmaya bile korktum.dualarım sizinle.siz de unutmayın beni....Rabbim hepinizi bir avazda kurtarsın inş...

Kuzum Allah'ım en kısa zamanda kavuştursun kuzunla, evinize birlikte dönersiniz inşallah

selam kızlar.. bizim kuzu bu sabah bizi heyecanlandırdı. sabah 8 civarı lavaboya gittiğimde hafif pembemsi bir akıntı geldi hemen doktorumu aradım. gel bir bakalım dedi hemen gittik nst de sancılarımız çok yoktu doktorum muayene etti açılma var mı diye çatı muayenesi aynı zamanda. çok hafif bir açılma var ama henüz bebek gelmez ama tetikte ol dedi. biz artık beklemedeyiz yani..:)) bu arada çatı muayenesi benim de korktuğum bir şeydi ama korkulacak bir şey yok. bir dakika bile sürmedi. kendinizi kasmadığınız sürece acı hissetmiyorsunuz... Allah hepimize kolay, rahat, acısız, bir doğum nasip etsin. görüşmek üzere.. bebişlerinize ve kendinize iyi bakın..

Gözümüz sende o zaman tatlım :) Allah sağlıkla ve kolaylıkla kavuştursun meleğine.

merhaba arkadaşlar bu sabah kontrolümüz vardı suyum alt seviyeye inmiş pazartesiye yatış verdi doktor,eğer sancın gelmezse suni sancı veririz normal olursa normal olmazsa sezaryene alırız dedi suyun azalması önemli bir sorunmuş,bebek kakasını yapabilir,kordon dolanabilir falan dedi:( çok canımız sıkıldı nst ye girdim sancı bir defa 57 ye çıktı onun dışında normaldi eşime kalsa hemen bugün yatmamı istedi ama bu gittiğim doktor da baştan beri gittiğim doktorum da haftabaşı yat daha iyi dedi.toplamda 5 kilo ancak adığım için doktor yağ yok,su yok karnındakilerin hepsi bebek dedi.şekerden dolayı yaptığım diyetin kalorisini çok düşük buldu (1800 kal) 28.haftada falan 1800-2000 kaloriyle başlar gebelik ilerledikçe kaloriyi artırırız dedi diyetisyeninize siz de sorun diyetinizin kaç kalorilik olduğunu ben üstelik diyetteki ekmek miktarının hepsini yiyemiyorum da,beyaz ekmek olsa çok yeniyor da esmer ekmekleri fazla yiyemiyorum.
neyse,anlayacağınız ben pazartesi sabah erkenden yatıyorum hastaneye dua edin bebişim ve benim için teyzeleri :5:

Öyküm su gelmediğine göre su nasıl azalmış peki :(
Tüm dualarımız seninle öyküm , habersiz bırakma bizi.

kızlar biz geldik:51::51:
günümüzü aldık
ALlahın izniyle erken gelmeye kalkmazsa 25ocak saat öğlen 12 de miniğim bizimle olacak
oğlum 49.14 cm ve 3400gr olmuş
tam bir hafta önce 2746 gr dı valla nasıl da büyümüş paşam[
nst de düzensiz sancılar çıktı
99 ları bulduğu oldu:18::18:
aşağıya iğneler çok batıyor fena :18::18:
umarım gününü bekler oğlum/FONT]

Maşallah kuzuna canımm:) Oh tarihlerde belli heyecan hat seviyede yani :)
Sağlıkla al kucağına kuzum.Bu arada dikkati elden bırakma.

Canım kilolarda yanılma söz konusu zaten.Bende ilk ölçüldüğünde 3100düm 3 gün sonrasın da 3000 çıktı kilosu.Doğduklarında göreceğiz gerçek kiloların canını yok yere sıkma canım.
Doğum için de hakkında hayırlısı.Doktorun sancılanmanı beklemesi de güzel süt için.

Her doktorun işleyişi farklı olabilir ama bence bu fazla rahat davranıyor.Ben 32. haftaya kadar ayda bir gittim.32den sonra 3 hafta sonra dedi.35de 2 hafta dedi.Şimdi artık 10günde bir.
Misal benim doktorum nstye sokmuyor beni.Kendi cihazında 10 gün periyodunda gelecek sancıları görebildiğini söylüyor.Belki senin doktorununda böyle bir kaynağı vardır.

Son haftalar da kimi gebelerde alım yavaşlayabiliyormuş, kiminde de artıyormuş değişken yani.

Kuzum Allah'ım en kısa zamanda kavuştursun kuzunla, evinize birlikte dönersiniz inşallah

Gözümüz sende o zaman tatlım :) Allah sağlıkla ve kolaylıkla kavuştursun meleğine.

sağol canım
hepimize kolay sağlıklı doğumlar nasip olsun

slm kızlar. bugün yine ve yine acil yollarındaydım. sabah wcden çıkınca azcık suyum geldi gibi oldu, son bir kaç gündür yaşıyordum zaten bu durumu, azıcık bi su geliyordu, suyummu başka bişeymi emin olamıyordum, hemen eşimi aradım acile gittik. alttan muayene ettiler tabi hemen (nefret ediyorum!!!) açılma varmı diye, açılma yokmuş, sonra doktor geldi ultrasona baktı suyun gayet iyi, azalmamış dedi, sonra ben çatı muayenesi istedim, normal doğumu çok istediğimi söyledim. sonra çatıma baktı doktor, o anlar çok kötüydü... çatım biraz darmış, normal doğumun zor olduğunu sezeryan olacağını söyledi... :5::5: ama sezeryan için sancılanmamı beklemeliymişim, belki sancı anında çatıda açılma, o bölgelerde yumuşama vs.. olabiliyormuş. hemde sancı çekmen sağlıklı sütün gelme açısından dedi... yani normal doğum olacak gibi sancılanmayı bekliycem sonra hastaneye gidicem, çatımda bi değişiklik yoksada sezeryan olucammm.. bu arada bebeğin biraz miyon dedi çok moralim bozuldu kızlar tam bir hafta önce muayenede 3,200 gr. kilosu demişti, şimdi acildeki ultrasonda 3000. gr çıktı... bende anlamadım yaa çocuğa kilo yapacak şeylerimi yemeliyim, yoksa normal mii :5: böyle işte kızlar...

geçmiş olsun canım, kilo dr.un ultrasondaki 1 mm lik farklı ölçümü ile farklı çıkabiliyor. hata payı var yani. bırak minyon olsun, üzülme yeterki sağlıklı olsun bebişin. bende ilk bebekte sezeryan oldum, hastaneyede doğum ağrıları ile gitmiştim. doğum sonrası kasılmalar devam ettiği için rahim daha çabuk toparlıyor, sezeryan için daha sağlıklı bir durum demişti dr.um.

selam kızlar.. bizim kuzu bu sabah bizi heyecanlandırdı. sabah 8 civarı lavaboya gittiğimde hafif pembemsi bir akıntı geldi hemen doktorumu aradım. gel bir bakalım dedi hemen gittik nst de sancılarımız çok yoktu doktorum muayene etti açılma var mı diye çatı muayenesi aynı zamanda. çok hafif bir açılma var ama henüz bebek gelmez ama tetikte ol dedi. biz artık beklemedeyiz yani..:)) bu arada çatı muayenesi benim de korktuğum bir şeydi ama korkulacak bir şey yok. bir dakika bile sürmedi. kendinizi kasmadığınız sürece acı hissetmiyorsunuz... Allah hepimize kolay, rahat, acısız, bir doğum nasip etsin. görüşmek üzere.. bebişlerinize ve kendinize iyi bakın..

hayırlısıyla sağlıkla gelir inşallah bebeğin

merhaba arkadaşlar bu sabah kontrolümüz vardı suyum alt seviyeye inmiş pazartesiye yatış verdi doktor,eğer sancın gelmezse suni sancı veririz normal olursa normal olmazsa sezaryene alırız dedi suyun azalması önemli bir sorunmuş,bebek kakasını yapabilir,kordon dolanabilir falan dedi:( çok canımız sıkıldı nst ye girdim sancı bir defa 57 ye çıktı onun dışında normaldi eşime kalsa hemen bugün yatmamı istedi ama bu gittiğim doktor da baştan beri gittiğim doktorum da haftabaşı yat daha iyi dedi.toplamda 5 kilo ancak adığım için doktor yağ yok,su yok karnındakilerin hepsi bebek dedi.şekerden dolayı yaptığım diyetin kalorisini çok düşük buldu (1800 kal) 28.haftada falan 1800-2000 kaloriyle başlar gebelik ilerledikçe kaloriyi artırırız dedi diyetisyeninize siz de sorun diyetinizin kaç kalorilik olduğunu ben üstelik diyetteki ekmek miktarının hepsini yiyemiyorum da,beyaz ekmek olsa çok yeniyor da esmer ekmekleri fazla yiyemiyorum.
neyse,anlayacağınız ben pazartesi sabah erkenden yatıyorum hastaneye dua edin bebişim ve benim için teyzeleri :5:

ayy herkesin günleri belli olmaya başlmış valla. gerçekten az kilo almışsın. aslında vücudun yağ depolamaya da ihtiyacı varmış . tabi şeker olunca diyet derken çok dikkat ettin demekki. dualarımız elbette sizinle hayırlısıyla doğsun bebeğin.

günümüzü aldık
ALlahın izniyle erken gelmeye kalkmazsa 25ocak saat öğlen 12 de miniğim bizimle olacak

ne güzel bişey kalmamış bebeğine kavuşmana. maşallah kiloda almış inşallah doğru ölçmüştür ultrason.

elnare, okurken aklıma bir şey geldi. bazen biz hissetmesekte rahimde kasılmalar olabiliyormuş ve bu nst de anlaşılabiliyor.en azından bunun için gidebilirsin.sancım var çok sıklaştı falan deyip. için rahatlar. ama açılma var mı ya da rahim ağzı nasıl diye de bakabilir dr. mua. seni rahatsız edecekse boşver.

elnare seninki iyi gene benimki 30. haftadan sonra 37 de çağırdı.ben gene de gittim 34. haftada ayrı mesele. benimki çok ilgisiz öküzün biri ama.sözde özel hastane.

kızlar 36+6 yız bugün.doktora gittik. bu sefer hemşirenin de surat 5 karıştı.ya bende mi sıkıntı var.adamla muhabbet etmek için takla atıyoruz.bu sefer ablamda geldi gördü doktoru bu ne ya mıymıy mıy.ne dediği anlaşılmıyo.gülmüyo dedi.oğlum feci kilo almış yorum yapmıyo. 20 gün önce 2134 gr olduğunu söylemişti, bu gün de 3370 gr dedi. doktor bey fazla almamışmı normalmi bu kadar alması diyorum. e normal tabi bu haftalarda ortalama 150-250 gr arası alır bebekler dedi.adam çok normal konuşunca o an kendimden şüphe ettim galiba ben yanlış hesaplıyorum diye ama hiç te yanlış değil. 20 günde 1250 gr.haftalık 420 gr ediyor. ama artık bugün gerçekten içime oturdu ilgisizliği içimden hep Allah senin belanı versin demek geliyo ama Allahından bulsun tutuyorum kendimi. nasıl doğum istiyosun dedi.doğumlar hakkında bilgim yok kulaktan dolma bilgilerim var kimi sezeryanı iyi diyo kimi normal doğumu iyi diyo dedim.sen hangisini istiyosun dedi.siz hangisini tavsiye ediyorsunuz hangisi oğlum ve çocuğum için daha sağlıklı olur dedim.onu ben bilemem sen karar vericeksin dedi.sanki iki cümle bilgi verse olmaz. kulaktan dolma bilgilerle normal doğum daha uygun gibi geliyo ama bilemiyorum tabi dedim. net bişi söyle bana dedi.iyi normal olsun dedim.hah işte dedi bilgisayara normal yazdı.eşimde nerden biliyosa normal daha iyi normal ol diyo. delircem doktora dedim bebek fazla büyümemişmi normal doğum zor olmazmı bu gidişata göre nasıl değerlendiriyorsunuz kafası sizin verdiğiniz sınırda.3 hafta içinde sizin verdiğiniz değeri geçmezmi dedim.zamanla görces dedi başka yerlere bakıp oflayarak. ya başka gittiğim özel hastane doktorlaı ayağa kalkıp hoşgendiniz diye tokalaşanları bile oluyor.bizimki bilgisayarına çakılmış gözünü ordan ayırmıyor.dışarda bi yerde bulsam harbi adamı dövmek istiyorum.eşim de rahat adam bezmiş napsın hergün hep hasta görüyo.normal sağlıklıyım diye muhabbete gelen yokturki diyo.ona da dalıcam bi gün zaten.

nst de 120- 160 arası kalp atışları normal, hareket ettiği zaman kalp atışlarıda hızlanıyor. benim 180 lere çıkmış zaman zaman, dr iyi dedi. kilo 2 hafta önde de olsa sağlıklı sınırlarda sayılırmış. (benim dr. un yalancısıyım:)) nst de 10 dan 100 e kadar değerler var. yalancı sancılarda 30 lara yükselirmiş, gerçek sancılarda 100 leri bulurmuş. uzman tv de serap yaltı mı yatlı mı ne var onun videosu var yalancı doğum sancıları diye bir izle istersen. bildiklerim bunlar. aslında haberler iyi ama adam sinirini bozmuş senin. kim olsa bozulur bu duruma, haklısın. insan bilmediği konuda bilgi almak istiyor bu senin en doğal hakkın.

neyse nst ye girdik sancılar hakkında sadece iyi normal herşey dedi.benim kağıdı okuyabildiğim kadarıyla 20-55 arasında gidip geliyordu.oğlumun kalp atışları da 150 civarıydı.
çatı muayenesi yapar diye okadar jiletle 1 saat uğraştım yapmadı.vücudum normal doğuma elverişlimi doktor bey dedim onu bilemeyizzz, doğumda belli olvcak diyo.1 hafta sonra gene gidicez belki ozaman aklına gelir yapar öküzün daniskası.

yazdığım herşey gitti, bi daha yazayım. kalp atışları 120- 160 arası normal, hareketle atabilir. benim 180 lerde çıkmış hareket ettikçe. kilo 2 hafta önde bile olsa sağlıklı sınırında imiş. sancı 30 altı ise yalancı sancı, 100 civarı ise gerçek sancı. uzman tv de serap yaltı mı yatlı mı ne var izle istersen . yalancı doğum sancısı diye.

amaan ışılaycım vallahi hastane şartları iyi olmasa yüzüne bakmam.ama doğumdan sonra kendisini fena benzeteceğim.herkese yayıyorum sakın ona gitmeyin diye. artık çocuğum ve kendi sağlığım için dua ediyorum.su yolunu buluyor zaten. varsın ilgisiz davransın öküz işte.

inşallah çok güzel doğumlarımız olur. bu arada arkadaşlar kimi normaldoğumu kötülüyor kimi sezeryanı .siz neye göre karar verdiniz sezeryan veya normal diye.normal doğumda çocuğun zarar görme riski yüksekmi?varmı öle bişi.

kızlar şekerden dolayı bebeğin iri olması,bebeğin,şekerin tüm zararlarına maruz kaldığını gösterirmiş benim bebeğim iri değil şükür hatta 1 hafta geriden geliyor sanırım.iri olmaması iyi diyor doktorlar bu biraz düzeltti moralimi inşallah bir sıkıntı olmaz

merhaba arkadaşlar.geçmişi okudum biraz bebişlerimiz iyi maşallah.benim meleğim hala küvezde.bugün 46.günümüz.çok şükür durumu iyi.haftaya belki alırız.ben de sizin gibi gün sayıyor olacaktım.ama hayırlısı olsun.en erkenci benim sabırsız kızım oldu.bir de arkadaşlar park yatak aldınız mı?memnun musunuz?ben de alayım artık diyorum.kızım erken gelince hazırlık yapmaya bile korktum.dualarım sizinle.siz de unutmayın beni....Rabbim hepinizi bir avazda kurtarsın inş...

ne kadarlıkken doğdu bebişin?şu an iyi olmasına çok sevindim. inş gün geçtikçe dah iyi olur. kuzenimin bebeği erken doğmuştu, ama çok hızlı toparladı 1,5 kilo filandı doğduğunda, hemşirenin avuç içinde kayboluyordu. kısa zamanda yaşıtlarına fark attı. allah senin kızına da sağlık sıhat versin. sana da sağlık ve sabır diliyorum. bebişinin yanında olamaması çok zordur ama sağlıklı olsun yeterki. ben park yatak kullandım daha önce çok rahat ettik. tatile filan giderken attık bagaja götürdük. hatta uçakla trabzona kadar gittik park yatakla. bizim ki chicco idi. yeni doğduğu zaman bebeği yüksekte tutan , yatağa asılan bir kısım var. bebek büyüdüğü zaman onu çıkarıyorsun ayağa kalkıp düşmesin diye.bu defada çok derin oluyor, bebeği uyurken yatırmak zor oluyor. ama ben altına kullanmadığımız battaniyelerden koymuştum 1 - 2 tane. bebek büyüdükçe derinleştirdim.

Artık sona yaklaştık. Benim de dün kontrolüm vardı. nst'de sancılarım çıktı, arada 60-80 ve hatta 100'ü bile gösterdi. Sancıları görünce doktor açılma var mı bakalım dedi. Beklerken kalbim duracaktı. Vajinal muayene yaptı doktor sonra, açılma yokmuş. Bebişimin kafası da yukarıdaymış daha kanaldan. Daha önce 28 ocak demişti zaten sezeryan tarihini. 28'ini bekler gelmeye niyeti yok daha dedi. Ama arada sancılarım çok artıyor. Aynı adet sancısı gibi, belim ve kasıklarım çok ağrıyor. Salı günü tekrar gidip anestezi uzmanıyla görüşeceğiz, tahlillerim yapılacak ve 28 ocakta da ki oğlum gelmeye karar vermezse o zamana kadar sezeryan olacak. Artık 9 dan geri saymaya başladık. Çok heyecanlanıyorum. Dediğin gibi Allah hepimize kolay, sağlıklı doğumlar nasip etsin.

inş. bekler yavruşun. artık çok azaldı zamanlar. doğumdan sonra girip yazışabilecekmiyiz acaba?
bu arada ben dr. a gittiğimde bebeğin başı aşağıda demişti, senin anlattığına göre benim velet daha aşağıda sanırım. vajinal ultrasonla baktı, kafası gözüküyor dedi. çok mu aşağıda dedim, idrar kesesinin üzerinde hemen dedi. tam cevap vermedi. rahim ağzının 2,5 cm altında olmaması lazım, benim 4 cm çıkmıştı.ve bebeğin başı hemen o 4 cm sınırında gözüküyordu.hey allahım uzman olacaz yakında. şu ayrıntılarıda öğrensek işlem tamam yani:))

çok geçmiş olsun, aman şu iki gün dinlen sürekli. benim de ilkinde suyum azalmıştı, bebek strese girmiş demişti dr. yatak istirahati demişti. iyi gelmişti ama senin çok azalmış anladığım kadarıyla. pazartesiyi beklemende sıkıntı olsa bekleyelim demezdi dr. un canım. sen dinlen bol bol, moralini bozma. biz üzülünce kortizon salgısı artıyor ve o da direkt şekeri yükseltiyor. dikkat et kendine.
benim diyetisyen söylemişti, 2000 kalorinin altına kesinlikle düşemem, bebeğe ve sana lazım listedekiler diye. eskiden 2200 kal.imiş. zamanla hareketlilik azaldığı için 2000 e düşmüşler ama altı olmaz demişti. gerçi ben onun listesinin dışına çıktığım için 16- 17 kilo almış durumdayım.

inşallah bekler miniğin gününd kadar hayırlı doğumlar inş

çok kilo almışsın maşallah ama tabi şeker olayı olunca insan dikkat etmek zorunda kalıyor allah kolaylık versin gönlünüze göre sağlıkla kucağında almak nasip olsun sorunsuz bir şekilde
günümüzü aldık
maşallah miniğine herkes gününü almaya başlamış heyecanlandım bende

okyanus suyu, ama tıkanmasa da sık sık kullanılacak. günde 6-7 kez kullanılabiliyor. kortikosteroidli olanları kullanma demişti benim dr.um. okyanus suyu bende hiç işe yaramazdı eskiden ama tek çare o olunca sık sık kullanınca işe yaradı. tam tıkanmadan kullanmak lazım düzenli şekilde.geçmiş olsun.
sağol cnm ya eşim deniz suyu almış bakalım akşam gelince dediğinden yoksa kullanayım yoksa uykularım kabus gibi geçir

bu arada bugün benim açıklığa da baktı ve 1 cm dedi silinme %40 dedi onun ne olduğunu bilmiyorum

bebeğim de iyice inmiş zaten dün okuldan gelnce kapıyı açar açmaz kızım farketti kardeşim küçülmüş mü dedi sonra da aşağı inmiş iyice dedi 1-2 gün önce sabah da tuvalete git bi bak suyun gelmiş mi demişti:))

silinme dediği rahim ağzı kalınlığı ya da cervikal kalınlık. 2,5 cm in altındaysa bu doğuma az kaldığını gösteriyor. bebeğin başının olduğu yerde rahim ağzı başlıyor ve onun uzunluğunun 2,5 cm. üstü olması gerekiyor eğer doğum vakti gelmememişse. doğum yaklaştıkça o uzunluk 2,5 ların altına iniyor ve en son mesafe hiç kalmıyor. bu da doğumun hemen öncesinde ve doğum anında oluyor. o yüzden kontrol ediyorlar. daha önce edt yaşadığım zaman bakılmıştı benim 4,8 cm çıkmıştı ve silinme yok demişti dr. serviks efasmanı alper mumcunun sitesinde resimli anlatmış. ama % olarak değerlendirilmesini ben de bilmiyorum.

aman tatlı yeme(diyene bak benim dün 1.saat 201 çıktı). ama sen genede yeme. bebişlerimiz asıl bu yükselip düşmelerden etkileniyor,doğumda annede şeker varsa o yüzden bebeğin şekeri düşüyor hemde tehlikeli sınıra düşüyor. çünkü bebek kendi metabolizması ile yükselme ve düşüşleri kontrol edemiyor.evet sabah şekerin düşer ama gece o mutlaka yükseliyordur.
besinlerde glisemik index diye bir parametre var. şekeri hızlı yükseltenler hızlı düşürüyor ve ne kadar hızlı yükseltip düşürürse o besinin glisemik indexi yüksek kabul ediliyor.Örnek beyaz un, pirinç,patates, şeker çok yüksek. fındık, yeşil sebzeler, ceviz ,süt ise düşük glisemik indexe sahip. meyvelerin ise farklı. o yüzden meyve yersen yanında süt grubu ye ki dengelesin şekerini deniyor.bir araştır istersen, gece ara öğünü için fikir verebilir sanada.mesela bana fındık+süt çok iyi geliyor amaa diyetisyen gece hem süt hem fıdık kilo için uygun değil demişti.

Anladim canim ya o zaman yuksekte ciksa yemicez:) zaten dikkat ediyorum ve eskisinden.de az yiyorum herseyden. Kilom var zaten ama hamileligimin basindan bu yana 2 kilo aldim. Yani gercekten dikkat ediyorum yediklerime. Beyaz ekmek yemiyorum patatesi azalttik. Bol.salata boyle.iste arada yiyorum kektir tatlidir ama eski halime nazarem baya az yiyebiliyorum tikaniyorum hemen neyseki bebis haftasina uyumlu gidiyo problem yok. Azda kaldi doguma.biraz disimizi sikcaz . ( bu arada telden yaziyorum yazim ya.lislari icin ozur )

hamileligim süresince ilk kes dün gece sabaha kdr uyuyamadım cok rahatsız oldum agrım sızım yoktu mide yanmam dışında ama sanki karnım vücüduma agır geliyordu:26: eşimide uyutmadım garibim en son yastıgını alıp halıya uzandı:27: tam olarak agrı degildi ama cok rahatsız oldum dün gece bakalım bundan sonraki gecelerde böylemi olucak:49: davul karnımı taşıyamıyorum artık:44:

kızlar benimde artık yorgunluktanmı dır neden tam karar veremedim, sofrayı hazırlarken adımımı atamadım ağrı girdi sol kasığıma.3 gündür oluyordu.dün doktora dedim kalsiyumu sabah kalktığındada iç dedi.ama daha öncekilerde bacağımı sanki yukarıdan hissetmiyo gibi oluyordum.yani adım atacağım ama kıpırdatmam gereken uzuvlarım yerinde değilgibi.fakat bugünkü kıramp acısı gibi acı verdiği için ah dedim kaldım öyle. adım atamadım ama kramp değildi. kasıklarımda sancı hissetmeye başladım ağrılı.bebeğim kıpırdadıkça alttan iğne batıyo gibi sanki bacaklarımın üstüne doğru yayılıyo bu gün sık sık oldu düzensizdi biraz.galiba sancı dedikleri bu oluyor.bana hep soruyorlardı sancın oluyomu diye bende sancının ne olduğunu bilemiyordum sadece ağrısız kasılmalarım çok oluyor,kramp gibi ama acı vermiyor diyordum.kv karnıma bakıp daha inmemiş karnın demekki var daha demişti.ama bugün bayağı ağrım oldu.sizlerde varmı böyle durumlar nezamandan beri.şüpheye düşüyor insan paronayaklaşıyor acaba doğum yaklaşıyormu diye. hayırlısı Allahım.

amin canım. hepimizi inşallah. bakalım bekliyoruz artık geri sayım başladı. tabii bir kaç gün daha beklese çok iyi olacak. biraz daha kilo alır. 2970 ti geçen hafta..

hayırlısıyla sağlıkla gelir inşallah bebeğin

ayy herkesin günleri belli olmaya başlmış valla. gerçekten az kilo almışsın. aslında vücudun yağ depolamaya da ihtiyacı varmış . tabi şeker olunca diyet derken çok dikkat ettin demekki. dualarımız elbette sizinle hayırlısıyla doğsun bebeğin.

ne güzel bişey kalmamış bebeğine kavuşmana. maşallah kiloda almış inşallah doğru ölçmüştür ultrason.

amin canım hepimizinki inşallah hayırlısıyla sağlıkla gelir dünyaya..

Back
X