Valla nerdeyse butun parmaklari deniyorum :) napim o zaman gece yatmadan tatlimi yiyim :) doktor iki hafta once bakti degerlerime gun icinde.iyi ama aclik boyle devam.ederse sabahlari insulin kullanman gerekcek.dedi. bebek.suan icin normal insulinin acelesi yok ama iki hfta sonra da boyle devam ederse veririz demisti. Iki hafta.bitio.iste sali gunu kontrol var. Hayirlisi bakalim.ya sukur bebek.etkilenmedi bugune kadar sekerden.
aman tatlı yeme(diyene bak benim dün 1.saat 201 çıktı). ama sen genede yeme. bebişlerimiz asıl bu yükselip düşmelerden etkileniyor,doğumda annede şeker varsa o yüzden bebeğin şekeri düşüyor hemde tehlikeli sınıra düşüyor. çünkü bebek kendi metabolizması ile yükselme ve düşüşleri kontrol edemiyor.evet sabah şekerin düşer ama gece o mutlaka yükseliyordur.
besinlerde glisemik index diye bir parametre var. şekeri hızlı yükseltenler hızlı düşürüyor ve ne kadar hızlı yükseltip düşürürse o besinin glisemik indexi yüksek kabul ediliyor.Örnek beyaz un, pirinç,patates, şeker çok yüksek. fındık, yeşil sebzeler, ceviz ,süt ise düşük glisemik indexe sahip. meyvelerin ise farklı. o yüzden meyve yersen yanında süt grubu ye ki dengelesin şekerini deniyor.bir araştır istersen, gece ara öğünü için fikir verebilir sanada.mesela bana fındık+süt çok iyi geliyor amaa diyetisyen gece hem süt hem fıdık kilo için uygun değil demişti.