• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

suçlu kadınlar mı?

Ay lafa bak..bu sefer de derler kız fazla entel akıllı kitap delisi olmuş ben daha basit bi kız isterim...yok ne yapsan yaranamazsın bu adamlara
Katilmiyorum. O konularda herkes kendi dengini bulur. Akademisyenlere/bilim insanlarina bak yine kendileriyle ayni meslekteki kadinlarla evliler.
Zaten basit olmayan ''entel'' kadinlar o dedigin tipteki basit erkekleri istemezler.
Sorun da o cümlende zaten, tüm hayatı erkeklere göre ayarlamamak lazım. Hayatını erkeklerin gönlüne göre değil kendi isteklerine göre şekillendir. Erkeklere niye yaranasın ki zaten? Senin görevin hayatını istediğin şekilde, gönlünce yaşamak, erkekleri hoşnut etmek değil. :)
Erkekler karakter sahibi kadınlara saygı duyarlar. :)

Evet malesef çok çabuk değer veriyoruz.. kendimizden ödünç veriyoruz ve cok deşiyoruz her konuyu.. :KK69:

bazen erkekler gibi 'vurdum duymaz' olmak gerek..:cool:

Katilmiyorum. O konularda herkes kendi dengini bulur. Akademisyenlere/bilim insanlarina bak yine kendileriyle ayni meslekteki kadinlarla evliler.
Zaten basit olmayan ''entel'' kadinlar o dedigin tipteki basit erkekleri istemezler.
Sorun da o cümlende zaten, tüm hayatı erkeklere göre ayarlamamak lazım. Hayatını erkeklerin gönlüne göre değil kendi isteklerine göre şekillendir. Erkeklere niye yaranasın ki zaten? Senin görevin hayatını istediğin şekilde, gönlünce yaşamak, erkekleri hoşnut etmek değil. :)
Erkekler karakter sahibi kadınlara saygı duyarlar. :)

arada da dengeyi sağlamak lazım... çokta mükemmel olmamak... her işi becerebilirim taktiği ile de değil...

yeri gelip kırılacakmışsın gibi... yeri gelip tüm dünyayı kafa tutacakmışsın gibi...

kuş gibi belki de; kırılgan.. ama her an havalanıp uçacak gibi....

arada da dengeyi sağlamak lazım... çokta mükemmel olmamak... her işi becerebilirim taktiği ile de değil...

yeri gelip kırılacakmışsın gibi... yeri gelip tüm dünyayı kafa tutacakmışsın gibi...

kuş gibi belki de; kırılgan.. ama her an havalanıp uçacak gibi....
Evet. Isin asli kadinlar erkekleri zerre tanimiyor problem orada. Kadinlarin genelinde siddetli bir erkek tarafindan takdir edilme, onaylanma istegi var. Surekli kendini sevdirmeye calisma, kulu kolesi olma, her dedigini yapma, hizmetcisi olma, kendinden onu icin taviz vermek.... Hepsi hepsi sevilmek icin, birlikteligi surdurmek icin. Aslinda bir bilseler birlikteligi surduren, bir kadini erkege sevdiren seyler bunlar degil. Bunlar tam tersi erkegin gozunde kadini kuculten degersizlestiren seyler.

Evet suçlu kadınlar. İlk olarak birlikte oldugumuz eşlerimizi yada erkek arkadaşlarımızı yetiştiren kadınlar suçlu. Burda anneye çok görev düşüyor. Bir anne oğlunu daha küçücükken ona hizmet ederek büyütüyor. Oysa kız çocuğu hiç de öyle büyütülmüyor. Kendinizi hatırlayın. Babaya hizmetle başlıyor ilk olarak. Annenizi getirin gözünüzün önüne. Hep erkeğe itaat ve hizmet. Kendimizden ödün veriyoruz. Önemli olan onlar biz ikinci plandayız. Vee içimizdeki anaçlık duygularını da es geçmemeliyiz. Evet çok seviyoruz ve çok sahipleniyoruz. Sevmek saygı duyulması gereken bir durumken biz kendimizi bununla rezil ediyoruz. Sevmeli ama çok üstüne düşmemeli. Kadın olan bizleriz. Kaçan kovalanır hesabı onlar kaçtıkça biz peslerinden koşuyoruz. Ama bizi elde edene kadar pesimizde pervane olan onlar değil miydi? Ne değişti? Neden değiştik. Bir adamı sevmek ve sıkmak farklı şeyler. Sıkmadan sevebilirsek baş tacı oluruz. Evet bunun sınırını koruyabilmek çok ama çok önemli. Herşeyden önce saygıyı asla kaybetmemeli ve kaybettirmemeliyiz. Bunlar bizim üzerimize düşen görevlerden bazıları. Ama karşı taraf var bir de. Başta da söylediğim gibi asıl önemli olan yani yapı taşı yetiştirilme tarzı. Benim bir erkek kardeşim var ve benim ona hep söylediğim şey 'hayatındaki insana değer vereceksin kirmayacaksın herşeyden once konuşmayı bilip düşüncelerine saygı duyacaksın ve birgün evlendiğin zaman o insan senin kıymetlin olacak onu asla incitmeyeceksin'. Belki biz biryerlerden başlarsak herşey çok daha güzel bir hal alabilir. Ve biz kendimizi bilip karşımızdakine sayımızı kaybetmezsek er yada geç o da hatasını anlayacaktır diye düşünüyorum.

Biz kadınlar erkeklere çok mu değer veriyoruz.bu kadar değer vermesek bu kadar acı çekmezdik belki.
Bu tamamen kişisel bir durum.

Her kadın aynı değildir, aynen her erkeğin aynı olmadığı gibi.

Ederinden fazla değer vermek kavramını hiçbir zaman anlamadım ben zaten, yani hak etmiyorsa neden birliktesin zaten?

Bir ilişki yaşanıyorsa eğer doğru insan olduğuna inanıyorsan ve sezgilerin güçlüyse ben kendini frenleme, öyle yapma, böyle yapma tabularından ziyade doğalında yaşanmalı diyorum.

Ama şunu asla unutmamak lazım. Herkes kendi başına bir birey. Evlensen dahi o insanın tapusunu almış olmazsın.

Sorun bence erkeklerde.
Ben çok sevebilirim,çok değer verebilirim,dürüst olabilirim vs.
Bütün bunlar ona her türlü adiliği yapma hakkını vermez.
Ben seviyorsam oda sevecek ben değer veriyorsam oda verecek.
"Ayy ben çok değer verdim çok sevdim ondan bu benden uzaklaştııııı ühüü "
Öyle bi dünya yok

bir bir yıllık evlinin konuşmalarını dinleyelim bir de 20 yıllık evli kadının konuşmalarını dinleyelim herşey ayan beyan ortaya çıkar bu konuda

valla ben değer verdiğimizi düşünmüyorum.
anasını saymayız, babasını takmayız, kardeşini istemeyiz, arkadaşlarını beğenmeyiz, parasıyla yetinmeyiz, hayatını sınırlarız... bu değer vermek değil ki.

bu sıkmak, boğmak, üstüne düşmek, sahip olmaya çalışmak...

Bazen burada örnekleri görünce acaba sadece Türk kadınlarına has bi özellik mi diye merak ediyorum bu aşırı düşkünlük işi :)
Bazen okuyorum neymiş eşinin ayaklarını yıkıyormuş yemeğini temizliğini eksik etmiyormuş ama eşi aldatmış.
O ne ya öyle e nerde kaldı senin hayatın.
Nerde kaldı senin hobilerin senin arkadaş çevren seni mutlu edecek şeyler,yok ama illa kendimizi hayatımızı,erkeğimizin önüne sericez,erkeğimiz de bizi başka kadınlara bakmayarak arada bir çarşı pazar gezdirerek ödüllendirecek.
Birde tripcanlar var herşeyden nem kapıp herşeyi kıskanan tipler.
Telefon karıştırana alıştık şimdide whatsapp a en son ne zaman girdi aradım cevap vermediciler türedi.
Ay bayılazam yazarken bile fenalık geldi :)

Sadece erkekler için geçerli değil bence, çevrende kime çok değer versen canını yakar.
Kimseyi memnun etmek için uğraşmayacaksın.
Biz insanlar gerçekten nankörüz.

Back
X