• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

suçlu kim

Annenizin gerçekten anne olduğundan şüphe ettim açıkcası..
Merhametsiz insanlara annem dahi olsa katlanamam...

annen saygı beklediği için yaptığını sanmıyorum.. saygı adı altında gitmeyi zorunda kılıyor.

başta da dedim. ramazanın ilk günü adamın kendine göre isteği var. davete icap etmek gerekir ama ne öyle ramazanın ilk günü ..sizin kavga etmenizi umursamaması. yolda bağırıp çağırması.. senin aramana gitmene rağmen önemsemeyişi.. hemen çocuğuna bakmam deyişi ve sonrasında arayıp sormaması..bu toruna ne oldu perişan olmasın diye seni ve torununu düşünmemesi..

kusura bakma ama annen o kadar masum değil. annenin sana, eşine ve aile birliğine saygı göstermesi lazım. .

inşallah bana kızmıyorsundur..annen hakkında böyle düşünüyorum diye.. inan azıcık hak versem bu kadar suçlamayacağım ama çok haksız.

ne yaptığının farkında değil huyunu bildiğimden hep alttan aldım ama cumartesi artık patlama noktası oldu. yeter dedim.
bu saat oldu hala aramadı nerde çocuk diye
..

kızlar merhaba

cumartesi günüden beri çok sinirlerim bozuk. olayı dilimin döndüğünce anlatmaya çalışacağım.

Ramazan'ın ilk günü annemin teyzesi iftara çağırdı. eşim gelmez biliyorum. Anneme eşim gelmeyecek dedim. Annem başladı bu sefer vay efendim ne demek gelmicek mecbur gelmeye falan bir sürü konuştu bana. bu sefer ben anneme sinirlendim eşimle kavga etmeye başladım.. Artık öyle bir noktaya geldikki defol git bu evden istemiyorum seni diye bağırmaya başladım. bütün eşyalarını dolaptan topladım çöp poşetine koydum kapıya bıraktım. o sırada annem geldi. noluyo falan dedi. anlattım bende durumu. bu sefer annem bağırmaya başladı. hadi dedim yürü gidelim tamam.. neyse tam evden çıkıcaz baktım eşim ağlıyor. evden çıktım geri geldim.. tamam git bende sen gelmeden gitmiş olurum dedi. ben çıktım evden annemle yoldayız dedim ki anne ben seni metroya bırakayım içim hiç rahat değil eve döneyim.
vay efendim o lafı söylemem le annemin yol ortasında avazı çıktığı kadar bağırması bir oldu.
ben nasıl onu yarı yolda bırakırmışım... al çocuğunu defol git. bana birdaha getirme. evime ayak basamazsın neler neler herkez bize bakıyor.
neyse ben eve döndüm annemde eve gitmiş teyzesine gitmemiş.
aradım 1 saat sonra dedimki hadi anne gidelim bekliyorum seni bu sefer küfür etti suratıma kapattı. yine yetinmedim evine gittim. kapıdan kovdu. getirme çocuğunu dedi.
kızıma annem bakıyor. ne zaman sinirlense hemen çocukla tehtid ediyor beni. bende çocuk değilim artık 36 yaşındayım hazmedemiyorum artık.

ve daha iyi anlaşılsın diye söylüyorum.. evlendiğimden beri hiç bir hafta sonu beni evde oturtmadı. herhafta sonu biryere götürdü ve yatılı eşimle daha bir hafta sonumuz olmadı beraber geçirdiğimiz.

kızıma idareten yengem bakacak bayrama kadar ve bu sabah ne annem ne babam aradı çocuk nerde diye. çok kırgınım suçlu benmiyim.

suçlu sensin annenin gazına gelip hayat arkadaşına bunları yaşattın. annen açıkça duygu sömürüsüyle hala seni kendine bağımlı tutuyor. bağımsız bir birey olmana izin vermiyor. annenin hakimiyetinden gölgesinden çıkıp bunu göstermelisin. herkes sınırını duracağı yeri bilmeli

evet suçlu sizsiniz..
annenizin huyunu bile bile olayı hiç olmayacak yere getirmişsiniz ve getirmesine de izin vermişsiniz.
eşinize üzüldüm sadece..

kızlar merhaba

cumartesi günüden beri çok sinirlerim bozuk. olayı dilimin döndüğünce anlatmaya çalışacağım.

Ramazan'ın ilk günü annemin teyzesi iftara çağırdı. eşim gelmez biliyorum. Anneme eşim gelmeyecek dedim. Annem başladı bu sefer vay efendim ne demek gelmicek mecbur gelmeye falan bir sürü konuştu bana. bu sefer ben anneme sinirlendim eşimle kavga etmeye başladım.. Artık öyle bir noktaya geldikki defol git bu evden istemiyorum seni diye bağırmaya başladım. bütün eşyalarını dolaptan topladım çöp poşetine koydum kapıya bıraktım. o sırada annem geldi. noluyo falan dedi. anlattım bende durumu. bu sefer annem bağırmaya başladı. hadi dedim yürü gidelim tamam.. neyse tam evden çıkıcaz baktım eşim ağlıyor. evden çıktım geri geldim.. tamam git bende sen gelmeden gitmiş olurum dedi. ben çıktım evden annemle yoldayız dedim ki anne ben seni metroya bırakayım içim hiç rahat değil eve döneyim.
vay efendim o lafı söylemem le annemin yol ortasında avazı çıktığı kadar bağırması bir oldu.
ben nasıl onu yarı yolda bırakırmışım... al çocuğunu defol git. bana birdaha getirme. evime ayak basamazsın neler neler herkez bize bakıyor.
aradım 1 saat sonra dedimki hadi anne gidelim bekliyorum seni bu sefer küfür etti suratıma kapattı. yine yetinmedim evine gittim. kapıdan kovdu. getirme çocuğunu dedi.
kızıma annem bakıyor. ne zaman sinirlense hemen çocukla tehtid ediyor beni. bende çocuk değilim artık 36 yaşındayım hazmedemiyorum artık.

ve daha iyi anlaşılsın diye söylüyorum.. evlendiğimden beri hiç bir hafta sonu beni evde oturtmadı. herhafta sonu biryere götürdü ve yatılı eşimle daha bir hafta sonumuz olmadı beraber geçirdiğimiz.

kızıma idareten yengem bakacak bayrama kadar ve bu sabah ne annem ne babam aradı çocuk nerde diye. çok kırgınım suçlu benmiyim.
En az annen kadar hatalısın.Senin eşin,annenin yaptığı programa uymak,onun veya senin kendi kendinize karar verdiğiniz yere gelmek zorundamı? Veya gelmedi diye böyle bir tepkiyi hak ediyor mu.Ve sen,bir kadın,bir eş ,bir anne olarak eşnini eşyalarını toplayıp çöp poşetine koyup nasıl kovarsın evden.Çocuk oyuncağımı.Hiç mi eşine,çocuğuna,evliliğine kendine saygın yok.Bu tavrından sonra eşin bir de oturup ağlamış mı?Kusura bakma bir erkeğin gururuyla oynuyorsun.Bence eşinin hatası da,sizin bu ana kız bu hareketlerinize göz yumması sesini çıkarmaması.Yapacağın tek şey,annenle arana mesafe koymak ve kesinlikle çocuğuna bir bakıcı tutmak.Dünya kadar insanın annesi bakıyor torununa.Ne yani öz torunu bununla mı tehdit ediyor.Ve sen unun için eşini kırıyorsun.Bak tahammül bir yere kadardır.Bir gü gelir eşinin tahammülü kalmaz.Annenle kala kalırsın.

Valla hem anneniz yüzünden annenizin teyzesine gelmedi diye büyük kavga çıkarıyorsunuz eşinizle, eşyalarını çöp poşetine koyup kapının önüne koyuyorsunuz ki bu çok yersiz kaba bir davranış herhalde komşularda duymuştur kavgayı sonra annenle eşini de öyle bırakıp gidiyorsun olayı da annene yansıtıyorsun anlatıyorsun sonra bir anda yol ortasında pişman olup geri dönücem diyorsun annen de artık ne yaptığını bilmiyorsun diye çıkışmış sanırım evet verdiği tepki çok fazla ama bir öyle bir böyle konuşup annene artık istemediğini söylerken bir anda ben eve gidicem deyince o da kızmış sonra da işte annem her hafta sonu beni bir yere çağırıyor oturtmuyor evde diyorsunuz annenizi suçluyorsunuz madem anneniz sizi oturtmuyor eşiniz verdiği tepkide gitmek istememekte haklı neden adama o kadar tepki verdiniz? önce annenizi teyzenizi korurken şimdi ama onlar çok çağırıyorlar diyorsunuz. O zaman en baştan eşinizin yanında yer alsaydınız. Onu da kırmış oldunuz.

böyle her özel konuya burnunu sokan anneye sinir oluyorum ya, tamam düşünüyordur seni, ezdirmek istemiyordur ama senin huzurunun kaçmasına neden olduğunun farkında mı acaba... Seni kolluyum derken aileni bozacak... Sen asıl annenen kızmalısın eşimle aramı açtın diye... böyle bi arada kalmışsın, bişey yapıp sonra pişman oluyorsun. Biraz dik dur, annen olmasa çocuğu ne yapacaksan öyle planlar geliştir. annenen de bir daha aile içine karışma ben bilirim ne yapacağımı de. tabi kırma çok

Ayyy evlerden ırak! Böyle anne mi olur ya! Çocuksa çocuk! Huzurum kaçacağına otururum evde, bakarım çocuğuma. 3 kuruş için değer mi huzursuzluk yaşamaya? Ben olsam benim mutluluğumu istemeyen anneyle konuşmam bi daha. Anne dediğin insanı eşine iter, git yavrum mutlu ol, sen evine işine bak falan der.. Bu ne bööle yaa? :S

Yanlış anlamayın amacım asla kırmak değil fakat eleştiri yapacağım bir konu var..
Annenizin tavırlarını kayınvalideniz gösterseydi burada yerden yere vurulurdu.
Eşinizde peygamber sabrı varmış bir başka adam olsaydı çoktan ayrılırdı.
Annenizin tavırlarına aklım ermedi açıkçası.. Çok değişik.

adamı bile ağlatmışsınız ana kız. valla acıdım adama..

ben çok pişman oldum zaten ama patlama noktasıydı artık.. eşimden özür diledim oda beni anladı zaten.. onunla sorun yok ama annemin yaptığı canımı çok sıktı.

Yanlış anlamayın amacım asla kırmak değil fakat eleştiri yapacağım bir konu var..
Annenizin tavırlarını kayınvalideniz gösterseydi burada yerden yere vurulurdu.
Eşinizde peygamber sabrı varmış bir başka adam olsaydı çoktan ayrılırdı.
Annenizin tavırlarına aklım ermedi açıkçası.. Çok değişik.

valla kırılmıyorum burada yapılan hiç bir yoruma... emin olun eski konularıma bakarsanız Annem Kaynanamın eline o konuda su dökemez...

Suclu sensin ne annen ne esin.ikisinin de huyunu bildigin halde arayi bulamamissin.esinin gelmeyecegini,annenin de buna dellecegini biliyorsun.atsaydin beyaz bir yalan.baska yere sozumuz var diye.iftari da disarida yapardiniz kari koca.boyle durumlarda kurtarici beyaz yalanlar gerekir.
Bi gidelim bi donelim deyip durmussun.sen bi kararli ol.bi oyle bi boyle anneni kizdirmissin.verdigi tepki belki fazla ama suc onda degil.esinin gozyaslarina icim acidi.bu kadar hisli adami kirip uzme yazik.

Eşinize ne büyük haksızlık etmişsiniz böyle. Annenizle yaşadığınız sorunu keşke ona yansıtmasaydınız. Annenizi alın karşınıza konuşun. Evliliğinize, kararlarınıza ve hayatınıza saygı duysun.

Suclu sensin ne annen ne esin.ikisinin de huyunu bildigin halde arayi bulamamissin.esinin gelmeyecegini,annenin de buna dellecegini biliyorsun.atsaydin beyaz bir yalan.baska yere sozumuz var diye.iftari da disarida yapardiniz kari koca.boyle durumlarda kurtarici beyaz yalanlar gerekir.
Bi gidelim bi donelim deyip durmussun.sen bi kararli ol.bi oyle bi boyle anneni kizdirmissin.verdigi tepki belki fazla ama suc onda degil.esinin gozyaslarina icim acidi.bu kadar hisli adami kirip uzme yazik.

ben yıllardır annemi idare etmekten sıkıldığım için bu patlama oldu zaten

Eşinize ne büyük haksızlık etmişsiniz böyle. Annenizle yaşadığınız sorunu keşke ona yansıtmasaydınız. Annenizi alın karşınıza konuşun. Evliliğinize, kararlarınıza ve hayatınıza saygı duysun.

anneme defalarca anlatmaya çalıştım zaten böyle olması gerektiğini ama her seferinde azarlıyor çocuk gibi tersliyor hemen al kıznı defol diyor

kızlar merhaba

eşin niye gitmiyor anlamadım

ben yıllardır annemi idare etmekten sıkıldığım için bu patlama oldu zaten

Bizimkilerde oyle.13 senedir idare ediyorum.zaman zaman sabrim tasiyor ama hicbir zaman iki tarafi karsi karsiya getirmiyorum.soylenecek lafi direk muhatabina eder kapatirim.
Annenin ettigi laflari bir bir esine anlatma.esinin davranislarini da tolere et.annenin teyzesi,ramazanin ilk gunu gelmek istemiyorsa,kivrak zekanla cöz isi.cocugunu da krese ver.annen simdi coktan pismandir da gururundan donemiyordur.ana yuregi ne olursa olsun yumusayacaktir.birak arama sen.o elbet arar.

Back
X