Suçlu muyum şimdi ben ???

senin annende herkese ana bir sana kaynana olmuş maşallah yaa
sanki iş varda sen evde oturmaya meraklsın kim üniversiteyi evde oturayım die okumuş ki
koly mı senelerce sürünüp okulu bitirip kahrolası sınavları kazanmak
sevmediğin yapamadığın bir işte çalışmak
insan biraz destek olur yaa
evin boya badanası koltuğu senden daha mı önemliymiş hayret yanii
belki seni gaza getirmeye çalışıyordur canım ne bileyim kötü düşünmeyelim
vallaha ben olsam annemi karşıma alır tümiçimdekileri ağlaya alaya haykırıdım bende bazı konularda çok doluyumda :43:
annemde zamanında bana böyle yaptı ama tüm hayallerim geleceğim alt üst oldu destek vermedi hiçbirşeyde sen bilrisin dedi çekildi
şimdi ise çok destek benden çok o herşeye çabalıyor gaz veriyor neden? çünkü oda yanlışını biliyor

Annen bu yanlışını nasıl anladı, bir yöntemi var mı, keşke annemde anlasa yanlışlarını:(

Meyve Veren Ağaç Taşlanır.... Demekki Senden maddiyat beklentileri var sende karşılayamıyorsun Annenin İsteklerini planlarını bozuyorsun Buda onu Sinirlendiriyor... Bi Anne ve Baba Dünyaya Çocuk Getiriyorsa Ömrünün Sonuna kadar bakmakla Mükelleftir ama Sen Artık onlara Ağır geliyorsun Seni Üstlerine bi yük bi sıkıntı Görüyorlar. Sende bunalmışsın Onlarda senden bunalmışlar Sorun yaratan Sorunlu evlad olarak görüyolar Ben Senin Yerinde olsam kendimi toparlar bi ruh sağlığı doktoruna giderim Kendimi toparlar toparlamaz İş bulur çalışırım Neyin Lafını yapıyorsalar Masraflarını Öderim onlarında içini rahatlatırım Rahatladıklarından Sonra Güzel bi ev bulur taşınırım Misafir olarak gider gelirim....
"
"Sorun yaratan Sorunlu evlat olmak" ben kendimi hiç böyle düşünmemiştim:(((

Tüm yaşadıklarımın anlamı kadersizlik, kaderinde olmayınca olmuyor. Ben sorunlu biriyim, sorunlu evladım onların gözünde :( Hiç bunu düşünmemiştim:(

"
"Sorun yaratan Sorunlu evlat olmak" ben kendimi hiç böyle düşünmemiştim:(((

Tüm yaşadıklarımın anlamı kadersizlik, kaderinde olmayınca olmuyor. Ben sorunlu biriyim, sorunlu evladım onların gözünde :( Hiç bunu düşünmemiştim:(

Senin Anlattıklarına Göre Ben Öyle Sezinledim Canım Benim Düşüncem.... Hislerimi aktardım Ailenle Konuşmalısın Beklentilerini Sormalısın Kendi Durmunu anlatmalısın Yoksa işin içinden çıkamazsın canım :(

ben çalışmak istemediğimi defalarca söyledim.

Anneniz kırıcı davranmış evet, bazen çok kazanan veya uzakta olan evlat daha kıymetli olur nedense.. :ssz:

Neden çalışmak istemediğinizi anlamadım..İnsan neden çalışmaz? Kendi paranı kazanıp,dilediğin gibi yaşamak varken neden muhtaç olasınız... Babanız çok zengindir,çalışma kızım rahat et der o ayrı ki o zaman bile insan bir işe yaradığını,bir şeyler başardığını görmek ister.. :ssz: tuhaf geldi..

Calismak istemiyorum diyorsunuz ama bence calismak size daha iyi gelecek.Hem evden biraz uzaklasmis olursunuz hemde bosanmanin yarattigi travmayi atlatmanizda yardimci olur.
Bir iki sansiz is deneyimi yuzunden is hayatina kusmeyin.
Evde yapmak istediklerinizi belliki ancak tekrar evlenince kendi evinizde rahat rahat yaparsiniz.
Kafaniza gore bir is mutlaka bulursunuz.
En azindan mutsuz oldugunuz su ortamda enaz sekilde. Bulunursunuz.

Sen suçlu değilsin..

aileler hep öyle düsünür. emek verdik okuttuk sonuc bu diye.

bu sadece senin ailende olan birsey değil ama annenin bunu basına karar gibi konusması hos değil. sorun burda ortaya cıkıyor zaten.

kim istemez ki işi olsun calıssın ama "çevre" ne der !! telasesi ebeveynleri evlatlarından da mühim konuma getirmiş durumda toplumumuzda.

--

su saatten sonra annen değişmeyecegine göre sen part time olur ya da baska birsey en azından evden uzaklasacagın bir ugras bul derim kendine.

olanları değiştiremezsin. senden kıymetlisi yok. annenin huyu da degismeyecegine göre :18:

offff, cidden anneler bazen böyle oluyor. hiç üzülme, her ailede olur bunlar. sabret ve yeni iş için arayışı bırakma. sabır da edersen güzel olur inşallah herşey. benm annem de hep aynısını der; bana ettiğini evladın da sana etsin der:( ben de anne oldum, evladıma ilerde bunu dewmem ama yine de belki de der miyim bilmiyorum

madem bir şey yapmıyorsun evladında sana yapsın lafını niye beddua olarak algılıyosun ki ? madem hatasızsın o zaman onu dua olarak al sen beddua değil sonuçta bişey yapmıyormuşsun suçsuzmuşsun ya.
ve bence çalışmak istemediğin için iş bulamıyosun ya da kriterlerin çok yüksek.

annen baban olmasa hayatta kim bakıcak sana allah gecinden versin rahmetli olduklarında kim bakısak sana ? hep böyle hazıra konarak mı yaşıcaksın ?

annenizi sen şöyle dedin böyle dedin diye yargılamadan sakince konuşsanız. lafa direk beni çok üzdün kırdın diye yargılayarak başlamayın çünkü sizi önyargılı dinleyecektir
sizden beklentisi var ama o da ister evladının iyi olmasını.. dedğiniz gibi ameliyat geçirmiş menapoz döneminde olması nedeniyle daha sinirli, benim annemde o dönemi atlatırken gergindi ama geçici oldu yani
ablanız konusundada siz her zaman evde iş yapıyorsunuz benimsenmiş bu durum. ablanız nadir geliyordur o yüzden demiştir anneniz.

Anneniz kırıcı davranmış evet, bazen çok kazanan veya uzakta olan evlat daha kıymetli olur nedense.. :ssz:

Neden çalışmak istemediğinizi anlamadım..İnsan neden çalışmaz? Kendi paranı kazanıp,dilediğin gibi yaşamak varken neden muhtaç olasınız... Babanız çok zengindir,çalışma kızım rahat et der o ayrı ki o zaman bile insan bir işe yaradığını,bir şeyler başardığını görmek ister.. :ssz: tuhaf geldi..

Çalışmak da bünye meselesi, belki 2 iş hayatımda da şanslı değildim ama hiç param yokken veya daha azı ile yetiniyorken daha mutlu olduğumu hissettim.
İçimden gelmiyor i hevesim yok çalışmak için. Bir işi yapmak için de sevmek lazım. SEvmediğin hiç bişeyi yapmak istemezsin. Bu da bir tercihtir, çevrenin buna saygı duyması gerektiği gibi ailenin de buna saygı duyması gerek fakat annemiz bu konuda agresif ve elalem ne derci bir politika izlediğinden dolayı bu sorunlar ortaya çıkıyor.

Calismak istemiyorum diyorsunuz ama bence calismak size daha iyi gelecek.Hem evden biraz uzaklasmis olursunuz hemde bosanmanin yarattigi travmayi atlatmanizda yardimci olur.
Bir iki sansiz is deneyimi yuzunden is hayatina kusmeyin.
Evde yapmak istediklerinizi belliki ancak tekrar evlenince kendi evinizde rahat rahat yaparsiniz.
Kafaniza gore bir is mutlaka bulursunuz.
En azindan mutsuz oldugunuz su ortamda enaz sekilde. Bulunursunuz.

Canım hergün iş sitelerine bakıyorum ama cevap yok, bu konuda çaba gösterdiğimi de düşünüyorum.

Sen suçlu değilsin..

aileler hep öyle düsünür. emek verdik okuttuk sonuc bu diye.

bu sadece senin ailende olan birsey değil ama annenin bunu basına karar gibi konusması hos değil. sorun burda ortaya cıkıyor zaten.

kim istemez ki işi olsun calıssın ama "çevre" ne der !! telasesi ebeveynleri evlatlarından da mühim konuma getirmiş durumda toplumumuzda.

--

su saatten sonra annen değişmeyecegine göre sen part time olur ya da baska birsey en azından evden uzaklasacagın bir ugras bul derim kendine.

olanları değiştiremezsin. senden kıymetlisi yok. annenin huyu da degismeyecegine göre :18:

Evt canım haklısın, ne kdr ağladıysam artık şu an gözlerim fena acıyor, damla yaptım. Bunu hak etmemiştim ben.
Ablamın tanıdığı bir kız yani ev kızı öyle eğitimide yok , ortaokul mezunuymuş, ailesini allem etmiş kullem etmiş, çalışmaya ikna etmiş,
bir fabrikada işe başlamışmış, o çalışıyormuş da ben niye çalışmıyormuşum, konu burdan patladı.
Onun eğitimi ile benimki bir mi, onun çalıştıığı pozisyonla benimki bir mi, bu karşılaştırmalardan bıktım, usandım.

madem bir şey yapmıyorsun evladında sana yapsın lafını niye beddua olarak algılıyosun ki ? madem hatasızsın o zaman onu dua olarak al sen beddua değil sonuçta bişey yapmıyormuşsun suçsuzmuşsun ya.
ve bence çalışmak istemediğin için iş bulamıyosun ya da kriterlerin çok yüksek.

Çalışmak istemediğimi defalarca söyledim demiştim, önce peki diyor sonra yine sapıtıyor, kabullenmeme durumu var.
Çalışacak olsamda kriterim tabiki olur. Bunu çalışmak istediğim zaman düşünürüm.
Anne baba olmasa elbette zor ama dünyada yaşıyorlar iken evlada günü de zehir etmek ne kdr doğru.

annenizi sen şöyle dedin böyle dedin diye yargılamadan sakince konuşsanız. lafa direk beni çok üzdün kırdın diye yargılayarak başlamayın çünkü sizi önyargılı dinleyecektir
sizden beklentisi var ama o da ister evladının iyi olmasını.. dedğiniz gibi ameliyat geçirmiş menapoz döneminde olması nedeniyle daha sinirli, benim annemde o dönemi atlatırken gergindi ama geçici oldu yani
ablanız konusundada siz her zaman evde iş yapıyorsunuz benimsenmiş bu durum. ablanız nadir geliyordur o yüzden demiştir anneniz.

Canım akşama doğru kaç defa odama geldi yine, birinde fena koptum, çok ağır cümleler çıktı, bilmiyorum anlar mı anlamaz mı,
beni o noktaya getirdi.

Onlardan ''şu ihtiyacım bu ihtiyacım için'' diye para alıyor musun?

Belliki azla yetiniyorsun ama yine de ayrıntılı cvp verirsen daha çok yardımcı oluruz..

Ben çalışmasam benim ablam da malesef beni yük gibi görür..Onun kızı da üni. bitirdi çalışmıyor,ama para istiyor mecburen,geziyor sürekli .Ev işlerine de yardım etmiyor.Durumları çok iyi değil.Ablam ''çalış''diyor,kendi ihityaçlarını karşılasın diye ,o ben sevmiyorum diyor.Benden de para istiyor.O sıkıntı mesela biraz..Ama azla yetinen,ev işlerine yardım eden evlat çalışmak istemiyorsa ,zorlanmamalı.Çünkü bazılarının bünyesi zayıf olabilir.Sana çalışmak değil de iş hayatının psikolojik baskısı zor geliyor sanırım.Sana göre bir iş bulabilirsin belki..zorlandığın işte de psikolojini bozma tabi..kamu düşünsen daha iyi..

Son düzenleme:
Yanlış hatırlamıyorsan daha önce çalışma hayatının size göre olmadığını, evde mutlu olduğunuzu yazdığınız bir konunuz vardı.

Açıkçası bana çok tuhaf gelmişti.
Genç bir kadının dünyadan elini eteğini çekip, bir münzevi gibi yaşaması gibi algılamıştım.

Genel kanaat annenizin sizden maddi bir beklentisi olduğu şeklinde
Acaba..

Annenizin yerine koyuyorum kendimi. Ben de yıllarca emek verip hayata hazırladığım evladımın bu şekilde yaşamasını kabul etmezdim.
Sağlık problemi vb. bir sorunu olmadığı sürece eve dönüp, sırtını bana yaslayarak yaşaması beni mutsuz ederdi.
Asla evladımdan maddi bir beklentim olamaz. Ama anne baba olmak demek eli ayağı tutan bir evlada ilelebet bakmak demek değildir. Sonuçta dünyaya herkes bir kez geliyor. Her yaşın beklentisi var, hayalleri var.

Üstelik anne babalar da öümsüz değil. Yarın ben öldüğümde bu çocuk ne olur diye düşünmek de istemem.

Sonuçta anneniz de olsa, eşiniz de olsa...

İki el bir baş için..
Kötü deneyimleriniz olmuş kabul. Hangimizin olmadı ki..vazgeçemezsiniz.

Bu tip söylemleri duymak istemiyorsanız silkinin derim ..

Sizi incitecek bir şey yazdıysam lütfen kusura bakmayın.

Son düzenleme:
Onlardan şu ihtiyacım bu ihtiyacım için diye para alıyor musun?

Belliki azla yetiniyorsun ama yine de ayrıntılı cvp verirsen daha çok yardımcı oluruz..

Ben çalışmasam benim ablam da malesef beni yük gibi görür..Onun kızı da üni. bitirdi çalışmıyor,ama para istiyor habire,geziyor.Ablam ''çalış''diyor ,o ben sevmiyorum diyor.Benden de para istiyor.O sıkıntı mesela biraz..Ama azla yetinen evlat çalışmak istemiyorsa ,zorlanmamlı.Çünkü bazılarının bünyesi zayıf olabilir.Sana çalışmak değil de iş hayatının psikolojik baskısı zor geliyor sanırım.Sana göre bir iş bulabilirsin belki..zorlandığın işte de psikolojini bozma tabi..kamu düşünsen daha iyi..

Canım ben para almıyorum, aksine para biriktirirm babamın harçlık filan olmayınca ona veririm. Benim önceden kuaför masrafım olurdu sadece onu da yapmıyorum artık
çünkü kaş almayı ve saç boyamayı, ağda yapmayı öğrendim. Yani sigara filanda içmem aksine alerjim vardır, ablanın masrafı da bizimdir, oğlunun kurs parası yokmuş geçen ayki nafakayı onun kursuna ödedim mesela. Azla yetiniyorum gerçekten.

Kamu işi filan değilde, ilerde evde çalışılabilen işlerden düşünebilirim. Belki nakış filan öğrenirim ama şu an hiç o modda değilim. bankada memur olmaktan daha iyidir. En azından kafam çok stresli olmaz.

Onlardan ''şu ihtiyacım bu ihtiyacım için'' diye para alıyor musun?

Ben çalışmasam benim ablam da malesef beni yük gibi görür..Onun kızı da üni. bitirdi çalışmıyor,ama para istiyor habire,geziyor.Ablam ''çalış''diyor ,o ben sevmiyorum diyor.Benden de para istiyor.O sıkıntı mesela biraz..Ama azla yetinen evlat çalışmak istemiyorsa ,zorlanmamalı.Çünkü bazılarının bünyesi zayıf olabilir.Sana çalışmak değil de iş hayatının psikolojik baskısı zor geliyor sanırım.Sana göre bir iş bulabilirsin belki..zorlandığın işte de psikolojini bozma tabi..kamu düşünsen daha iyi..

Canım ben para almıyorum, aksine para biriktirirm babamın harçlık filan olmayınca ona veririm. Benim önceden kuaför masrafım olurdu sadece onu da yapmıyorum artık
çünkü kaş almayı ve saç boyamayı, ağda yapmayı öğrendim. Yani sigara filanda içmem aksine alerjim vardır, ablanın masrafı da bizimdir, oğlunun kurs parası yokmuş geçen ayki nafakayı onun kursuna ödedim mesela. Azla yetiniyorum gerçekten.

Kamu işi filan değilde, ilerde evde çalışılabilen işlerden düşünebilirim. Belki nakış filan öğrenirim ama şu an hiç o modda değilim. bankada memur olmaktan daha iyidir. En azından kafam çok stresli olmaz.

Ben anlayamıyorum bu insanları nasıl bir mantıktır ya benim bir sürü üniversite mezunu işsiz arkadaşım var , birde şu evlatlar arasında kıyaslama yapmak yokmu ona sinir oluyorum benim çok yakın bir akrabam yaptı bunu ama sonra en çok güvendiği evladından yedi darbeyi şimdi ise hep geri planda olan çocuğu için ne varsa onda varmış diyor. Üzülme ağlama bunlar çözüm değil çeki düzen ver kendine iş araştır kendi ayaklarının üstünde dur tatlım hayır yani doğmak senin seçeneğin mi dünyaya getiriyorsan okutacaksın kardeşim masrafta yapacaksın

Back
X