Suçluluk hissi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Velvette

💪🏋️‍♀️
Kayıtlı Üye
12 Mart 2013
37.829
51.656
798
Selam hanımlar, herkese iyi ramazanlar :KK51:

Benim derdim suçluluk hissine çok yatkın olmam.
Ama sadece romantik ilişkilerimde böyle, diğer alanlarda kendimi çok rahat savunurum hatta çaçaronluk yaparım :KK53:
Ama romantik ilişkilerde kendimi ezdiriyorum, kafama dank edene kadar.
Dank edince parlıyorum ama o zamana kadar acı çekmiş oluyorum tabii

Ve karşımdaki iyi niyetli biri değilse bunu kullanıyor.
Bir iki örnek vereyim ama konu bu örneklerden ziyade genel
Şöyle ki 3 sene boyunca sevgilim bunu bana karşı kullanmıştı, bana olmayan şeyleri olmuş gibi anlatır suçlardı, yani somut şeyler, eylemler bu suçladıkları arkadaşlar, eminim öyle bir şey yapmadım ama ben ezilirdim veya sınırlarımı çiğnerdi ama ben suçu yine kendimde bulurdum.

Son seferde de böyle oldu.
Adam bana yaşını dahi yalan söylemiş, ilgisizdi, soğuktu, gizli kapaklı garip hareketleri vardı, ben bunları bitince öğrendim tabii ama o dönem hep kendimi suçladım.

Mesela 2 günde bir yazardım ama çok mu üstüne gittim acaba diye korkuyordum, sonra 5 günde bir yazar oldum daralmasın diye, hala kendimi suçlu görüyordum her mesaj attığımda.
Veya en son artık patladım böyle ilişki mi olur 5 gün konuşmuyorsun diye ondan sonra bana "Bu yaptığın hiç hoş değil" dedi
Ben de hemen suçlu hissettim "Ben mahvettim dimi, her şeyi mahvettim elime yüzüme bulaştırdım" diye ağlamaklı oldum
Halbu ki neden çıkıp demiyorum "Eh sen de yettin artık, her dıtdıt ı ye ye sonra bana at topu, benim istediğim ilişki bu değil kardeş bye bye" diye

Ben böyle deyince bıyık altından güldü hoşuna gitti mesela suçu yüklenmem
Veya ilk o manipülatif sevgilim gibi bana olmamış şeyleri olmuş veya yapmışım gibi yıkmaya çalıştı, o zaman hop hop deyince yine böyle sinsi sinsi güldü
Kendimi suçlasam adam ezip geçecek
Direkt inanıyorum ya :ruh:

Bittiğinde bile kafamda hep ya şöyle yapsaydım, böyle yaptım ondan bitti, öyle yapmasaydım bitmezdi
Bir kere de bir şey karşı tarafın suçu olsun, içim rahat etsin istiyorum : (
Yani mantıken biliyorum suçlu olmadığımı ama içimdeki bir ses sürekli bunlar için beni dürtüyor pof

Psikoloğum bile diyordu uçan kuştan kendini sorumlu tutuyorsun diye

Ha bir de mesela başkalarına karşı merhametliyim, gelip biri bana yaşadığım şeyleri başka ağızdan anlatsa derim ki sen deli misin kendine böyle davrandırıyorsun ama kendime gelince çok acımasızım, kendimi suçluyorum

Bir dahakine aynı şeyleri yaşamak istemiyorum
Ben de hakkımı savunmak istiyorum
Mesela görüyorum ne şımarıklık yapanlar var hala kendilerini haklı görebiliyorlar
Ben neden öyle olamıyorum
Bu suçluluk hissinin bir kökeni, bir çözümü olmalı
Nedir onu arıyorum
Bana yardımcı olup fikir verir misiniz? :KK51:

Son düzenleme:
Karşınıza sizi gerçekten seven bir adam çıktığı zaman o şımarıklıkları siz de yapabilirsiniz . Tabi ilişkilerde hep ben değerliyim hissini karşı tarafa hissettirmek de çok önemli . Genelde kızlarımız bunu yapmayı başaramıyor .

Takipteyim bunu çok fazla yaşıyorum, hatta geçmişime baktığımda dediğin gibi yapmadığım şeyler bile benim üstüme yıkılmış, suçlanmışım bunu fark ediyorum. Kaybetme korkusundan bence, mesela bir arkadaşınızla yaşarsınız ama arkadaş bu zaten edilinilmesi nispeten hayatının aşkını bulmaktan daha kolay ama ya karşındaki erkek hayatının geri kalanını geçirebileceğin biriyse ve hata yapıp kaybediyorsan? Bana bir ara normalde olması gereken şeyler, ayrıcalıklar bile yapılınca yapılması lütufmuş gibi geliyordu. Sonra dedim noluyoruz zaten birbirine değer veren insanın yapması gereken şeyler bunlar.
Sanırım kaybetmekten korkmamak, ne istediğini net bilmek; ilişkim olsun diye değil istediğim şekilde davranılmak,davranabilmek için ilişki yaşamak lazım.
Son günlerde zor oluyor yaparken bile acı çekiyorum resmen ama taviz vermemeye başladım. Önceden dayanamaz mesaj atardım, artık istediğim şekilde davranmıyorsa tavrımı koyuyorum gönlümü alana kadar. Yoksa da yoluma bakıyım diyorum

Toplumsal öğretilerimiz bu şekilde değil mi... bir eve gidilir ev temiz değilse hemen evin hanımı süpürmemiş diye düşünülür. Evin erkeği Evde paşa mı yani?? Ya da çocuk bir hata yapar, hemen denir ki annesi yetiştirmemiş. Yuvayı dişi kuş yapar. Erkek kuşun fonksiyonu yok :) biz böyle görmüş böyle yetişmişiz kültürel kodlarımız böyle. Kendini çekip çıkarmayı başarmış olanlara ne mutlu!!

Karşınıza sizi gerçekten seven bir adam çıktığı zaman o şımarıklıkları siz de yapabilirsiniz . Tabi ilişkilerde hep ben değerliyim hissini karşı tarafa hissettirmek de çok önemli . Genelde kızlarımız bunu yapmayı başaramıyor .

Değer gördüğümü hissetmediğim için mi diyorsunuz...

Takipteyim bunu çok fazla yaşıyorum, hatta geçmişime baktığımda dediğin gibi yapmadığım şeyler bile benim üstüme yıkılmış, suçlanmışım bunu fark ediyorum. Kaybetme korkusundan bence, mesela bir arkadaşınızla yaşarsınız ama arkadaş bu zaten edilinilmesi nispeten hayatının aşkını bulmaktan daha kolay ama ya karşındaki erkek hayatının geri kalanını geçirebileceğin biriyse ve hata yapıp kaybediyorsan? Bana bir ara normalde olması gereken şeyler, ayrıcalıklar bile yapılınca yapılması lütufmuş gibi geliyordu. Sonra dedim noluyoruz zaten birbirine değer veren insanın yapması gereken şeyler bunlar.
Sanırım kaybetmekten korkmamak, ne istediğini net bilmek; ilişkim olsun diye değil istediğim şekilde davranılmak,davranabilmek için ilişki yaşamak lazım.
Son günlerde zor oluyor yaparken bile acı çekiyorum resmen ama taviz vermemeye başladım. Önceden dayanamaz mesaj atardım, artık istediğim şekilde davranmıyorsa tavrımı koyuyorum gönlümü alana kadar. Yoksa da yoluma bakıyım diyorum

Benim son ilişkideki iyi adam kriterim: "Çok iyi adam bana saldırmıyor"
Bu cümleyi kurdum ahahaha
Arkadaşım da dönüp dedi ki "Velvette zaten saldırmaması gerekiyor, olması gereken bu" :D
Nasıl çarpıklaştıysa kriterlerim.

Doğru, haklı olabilirsin, belki de altındaki düşünce budur.

Ya soyut şeylerden de bahsetmiyorum ben mesela somut hareketler, eminim yapmadığımdan ama yine de yıkmaya çalışıyorlar üzerime.
Mesela bana atar gider yaptı "Facebook kurcalam, şifre alma bunlar evlilikte falan olacak şeyler, öyle şeyler yapamazsın" bana diye
Halbu ki bir kez hiçbir sevgiliminkine bakmam, annemin babamınkine bile bakmam ben telefonuyla, tabletiyle yalnız kaldım yine hiç dokunmadım
O zaman huop huop öyle bir şey mi yaptım diye parladım
Kendimi savundum yine sinsi sinsi güldü
Resmen böyle bir şeyi üstüme atacaktı, bunu o eski sevgilim de yapardı mesela, böyle suçluluk hissimle elimi kolumu bağlayacaktı

Ben de çok geliştirdim sanıyordum bu konuda kendimi baya saf saf inanıyorum ya
Annem hep der zaten, başkasının söylediğini neden gerçek gibi alıyorsun hep diye
Kadın haklı

Ayrıca son konunu hatırlıyorum o adama dönme sakın
Mesela orada da o herif suçlu
Kendini suçlamıyorsundur inşallah

Romantik ilişkilerinde özgüvensizsin demekki.
Belli standartların olsun ve bunların olmasından suçluluk duymayıp taviz verme.

Güzel standartlar oluşturmaya başladım artık (evet biraz geç oldu) ama suçluluk hissini yenmek nasıl olacak onu kestirmeye çalışıyorum :KK45:
Belki de standartlarım dandikti ondan çok fazla sınırım olmadığı içindi

Toplumsal öğretilerimiz bu şekilde değil mi... bir eve gidilir ev temiz değilse hemen evin hanımı süpürmemiş diye düşünülür. Evin erkeği Evde paşa mı yani?? Ya da çocuk bir hata yapar, hemen denir ki annesi yetiştirmemiş. Yuvayı dişi kuş yapar. Erkek kuşun fonksiyonu yok :) biz böyle görmüş böyle yetişmişiz kültürel kodlarımız böyle. Kendini çekip çıkarmayı başarmış olanlara ne mutlu!!

Bu da mantıklı bir bakış açısı
Belki her şeyden fazla sorumlu hissediyorum sanki ilişkiyi çekip çevirmek benim görevim, her şey benim üstümde gibi
Ki genelde öyle oluyor
Karşı taraf yatadursun ben debeleniyorum

Çeşitli çiçek yağları falan çıkıyor öyle aratınca googleda ama :110:
araştırmacı kişiliğin bu kadar mı Velvette? :D eveet yağlar biliyorum, ama mood tedavileri için. Çok kullanıp memnun olan var, takıntı için, huzursuzluk için, konsantrason eksikliği vs gibi. Her çiçek özü bir şeye karşılık.
Avrupa'da ezcanelerde çok satılıyor. Benim de memnun kalan arkadaşlarım olduğu için tavsiye ede. Sen yurt dışında değil miydin? Bir iki damla suya katıp içiyorsun.

araştırmacı kişiliğin bu kadar mı Velvette? :KK70: eveet yağlar biliyorum, ama mood tedavileri için. Çok kullanıp memnun olan var, takıntı için, huzursuzluk için, konsantrason eksikliği vs gibi. Her çiçek özü bir şeye karşılık.
Avrupa'da ezcanelerde çok satılıyor. Benim de memnun kalan arkadaşlarım olduğu için tavsiye ede. Sen yurt dışında değil miydin? Bir iki damla suya katıp içiyorsun.

Ay ben Bach mach deyince ne bileyim bir adam, psikolog, kişisel gelişimci falan bekledim :D
Allah allah diyorum neden yağ çıkıyor :D
Suçluluk hissine de çiçek var mıdır ya :KK45:
Şaka şaka ben öyle şeyler denemeyi bıraktım, en son uykusuzluk yaşarken 1 şişe passiflora içip uyuyamamıştım :D

Çocukken çok mu suçlandın Velvette Velvette

Babam fazla eleştirel bir adam.
Birbirimizi severiz ama iletişim kurma yolu bile eleştirmek.
O bunu benimle ilgilenmek olarak görüyor, hani ebeveynim biraz eleştireyim, şunu şöyle yap böyle yapma vs diyeyim diye.
Ama ben gıcık oluyorum böyle yaptığında.
Şimdilerde hee deyip geçiyorum veya kapatıyorum konuyu ama küçükken öyle değildi tabi.
Ne bileyim o kadar başarılı oldum hala tebrik eder ama arkasından hep bir ama vardır, aa şimdi gelecekte de böyle olman lazım, şöyle yapman lazım.
Ya bi' bırak şu ana sevin dimi
Yok

Babam fazla eleştirel bir adam.
Birbirimizi severiz ama iletişim kurma yolu bile eleştirmek.
O bunu benimle ilgilenmek olarak görüyor, hani ebeveynim biraz eleştireyim, şunu şöyle yap böyle yapma vs diyeyim diye.
Ama ben gıcık oluyorum böyle yaptığında.
Şimdilerde hee deyip geçiyorum veya kapatıyorum konuyu ama küçükken öyle değildi tabi.
Ne bileyim o kadar başarılı oldum hala tebrik eder ama arkasından hep bir ama vardır, aa şimdi gelecekte de böyle olman lazım, şöyle yapman lazım.
Ya bi' bırak şu ana sevin dimi
Yok
Bulduk işte kaynağını. Bende de durum aynı babam ve eşim taban tabana zıt. Evde bardak kırılsa kızar eşim ise hiç umurunda bile olmaz bardak bende babanın bize yaptığını kendime yapar yer bitiririm karşında seni tolere edecek bi ADAM lazım :KK60:

Benim son ilişkideki iyi adam kriterim: "Çok iyi adam bana saldırmıyor"
Bu cümleyi kurdum ahahaha
Arkadaşım da dönüp dedi ki "Velvette zaten saldırmaması gerekiyor, olması gereken bu" :KK70:
Nasıl çarpıklaştıysa kriterlerim.

Doğru, haklı olabilirsin, belki de altındaki düşünce budur.

Ya soyut şeylerden de bahsetmiyorum ben mesela somut hareketler, eminim yapmadığımdan ama yine de yıkmaya çalışıyorlar üzerime.
Mesela bana atar gider yaptı "Facebook kurcalam, şifre alma bunlar evlilikte falan olacak şeyler, öyle şeyler yapamazsın" bana diye
Halbu ki bir kez hiçbir sevgiliminkine bakmam, annemin babamınkine bile bakmam ben telefonuyla, tabletiyle yalnız kaldım yine hiç dokunmadım
O zaman huop huop öyle bir şey mi yaptım diye parladım
Kendimi savundum yine sinsi sinsi güldü
Resmen böyle bir şeyi üstüme atacaktı, bunu o eski sevgilim de yapardı mesela, böyle suçluluk hissimle elimi kolumu bağlayacaktı

Ben de çok geliştirdim sanıyordum bu konuda kendimi baya saf saf inanıyorum ya
Annem hep der zaten, başkasının söylediğini neden gerçek gibi alıyorsun hep diye
Kadın haklı

Ayrıca son konunu hatırlıyorum o adama dönme sakın
Mesela orada da o herif suçlu
Kendini suçlamıyorsundur inşallah
anladım bana da resmen aldattın damgası vurulmuştu benden hoşlanan biriyle normal muhabbet ettim diye ve bunu arkadaşlarına da öyle yansıtmıştı, herkes beni suçlamıştı. Herkes üstüme gelince bir an ben bile inanmıştım aldattığıma. Sonra parladım geç de olsa, tek tek özür dilediler.

Ben artık kendimi onun yerine koyuyorum. Mesela ona kızdım ama alttan almıyor beni kaybedeceğini bile bile. Ben olsam bu kadarcık şey için alttan alırdım diye düşünüyorum ki önceden olsa ben hatalıyım abarttım niye o kadar sert çıktım derdim.bir de arkadaşlar da çok önemli. Beni seviyor görünüp yanlış etkileyen de çok arkadaşım olmuş.

O konumdaki kişi de tekrar yazdı. Kendimi suçlamıyordum sadece üzgündüm, garip bi şekilde ona bağlı gibiyim. Benim sevdiğim ama internette bulamadığım bir dizi vardı onun yeni bölümünü indirmiş benim için. Gerek yoktu dedim.
Yine ne kadar değiştiğini göstercek şeyler anlattı kendiyle ilgili, eski günlerimizi anımsatıyor. Bir yandan da hikayelerime yorum yapmasına rağmen takip etmiyor sanki gizliyor gibi,gerçi ben de onu etmiyorum. Dönmicem gibi ama konuşmaya da devam ediyorum sanırım bunu da kesmem gerek artık

Bulduk işte kaynağını. Bende de durum aynı babam ve eşim taban tabana zıt. Evde bardak kırılsa kızar eşim ise hiç umurunda bile olmaz bardak bende babanın bize yaptığını kendime yapar yer bitiririm karşında seni tolere edecek bi ADAM lazım :KK60:

Çok şanslısınız, çünkü zayıf yönünüzü görüp kullanmaya çalışmayacak insan sayısı çok azdır ya da bana denk gelmedi, inşallah bana da olayları büyütmeyen birisi denk gelir:)

Çok şanslısınız, çünkü zayıf yönünüzü görüp kullanmaya çalışmayacak insan sayısı çok azdır ya da bana denk gelmedi, inşallah bana da olayları büyütmeyen birisi denk gelir:)
Bizdeki bu kafa varken o zor biraz kendi kendime yaptığımı düşman yapmaz ki :bicak:

Çok iyi niyetlisin kuzum,suçluluk hissini duymanın sebebi bu.
Çoğu erkek böyledir ama "bana ilgi göstermiyorsun" dediğinde "sen benim nelerle uğraştığımı biliyor musun?" diye edebiyat yapmaya başlayıp seni manipüle eder. Yani bu sadece kendini aklama,seni de pişman etme yöntemidir.
Sen de karşılık vermek yerine ona üzülüyorsun,yanlış yaptığın için. Aslında ortada yapılan yanlışlığı onlar yapıyor ama sen bunu çoook sonra farkediyorsun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X