Suçluluk psikolojisi

Karpuzlu araba

Nirvana
Pro Üye
7 Ağustos 2017
9.990
37.310
548
29
Çok mutsuzum ,benim dogmam bile suc keşke dogmasaydim. Sürekli suclandigim için anksiyete bozukluğu çıktı bende , .7.8 yaşlarındaydim abim öldüğünde hep ağlayan bi çocuktum anneme göre,ben ağlamışım diye abim ölmüş öyle dedi bana ( çünkü çok ağlayan biri olursa evde biri ölürmüs ) ben hep acaba dedim abim benim yüzümden mi öldü, sigara içiyordum köpek gibi çalisiyordum anneme veriyordum parayı sadece 100 TL ayiriyordum onuda yol parası ve sigara için ,param bitti annemden istedim sigara için kalktı evi terk etti yine kendimi suçlu hissettim ,asıl konuya gelicek olursak ,3 gün önce annem dedi cay yap babanlara bende yaptım Su kaynayınca ablamda dedi kalk demle götür içeri ,demledim hazırladım tam mutfaktan çıkarken ablamın oğlu evin içinde koşturdu ve elimdeki çay a çarptı (Allah'tan tek demlik yapmıştım ) sonra olduğu gibi yeğenim üstüne devrildi o çay .ben bitek tepsinin elimden düştüğünü gördüm ,ikinci derece yanık oluşmuş kolunda .zaten ben kendimi suçlu hissediyorum ablamda bana dedi kafan bulutlarda yürüyorsun yürüyüşün bile tuhaf ,gözlerim doldu bişi diyemedim kaçacak delik aradım sadece .ben bir saniye mutfaktan geç çıksam yeğenim yanmiyacakti .kendimi çok kötü hissediyorum ,yeğenim buarada 13 yaşında ,onunda suçu yok aslında keşke diyorum benim üstüme dökülseydi vicdan azabı çekiyorum zaten ablamda söyleyince kendimi daha çok kötü hissettim

Son düzenleme:
Cok gecmis olsun gorunmez kaza olmus iste sizinle ne ilgisi var annesi de dokebilirdi ustune hersey icin kendinizi suclarsaniz psikolojik fizyolojik bir suru rahatsizlik cikar yapmayin

annenizin ciddi psikolojik sorunları var. hem bağnaz hem de cahil. ne demek çok ağlanılan evde birisi ölürmüş? kaldı mı böyle zihniyetler ya hala! bu 1.

2. si ise madem çay demlettiriyorlar size,getirdiğinizi de görüyorlar,o zaman ablanız bir zahmet çocuğunu tutsun,çay geliyor koşma kenara geç desin. kendi sorumsuzluğunun faturasını size kesmesin.

o da çocuk doğasında var hareketlilik,burada tüm sorumluluk ablanızda. suç ne sizde ne de yeğeninizde. tek suçlu ablanız ve anneniz.

insanız elbette elimizden kayabilir.

ne diye suçlu olasınız?? insan ailesini seçemiyor maalesef, sizin en büyük şanssızlığınız öyle bir aileye sahip olmak bence.

bir an önce mesleğinizi elinize alıp kendi hayatınızı kurmaya bakın. o evde doğdunuz ama orada ölmek zorunda değilsiniz.

saçma sapan şeylerin dayatılmasıyla hayata küsmüşsünüz yazık günah ya.

Sizin bir suçunuz yok hic bir konuda.
Lütfen kendinizi suçlamayın.
Anneniz batil inanclara sahip sanırım.
Ben ilk defa duyuyorum öyle bir saçma şeyi.
Ablanız belki o an can acısıyla bilinçli dememiştir .
Kendi aileniz dahi olsa canınızı yakıyorlarsa biraz mesafe koyun derim.

Geçmiş olsun karpuz.
Epeydir yoktun merak etmiştim seni.
Bunda senin ne suçun var ki?
Madem çayın geleceğini biliyordu ablan , tutup oturtsaydı çocuğunu yanına. Çocuğu korumak anne babanın görevidir.
Teşekkür ederim, yeğenim 13 yaşında öyle çok küçük değil ablamlarda o sırada kahve içiyordu . ben çarpma anını bile görmedim sadece tepsinin elimden düşmesini herşeyin kırıldığını gördüm . yeğenim zaten boyu tepsiye geldiği için direk omzuna dokuldu o çay

Keşke dogmasaydim .eşimle sorunlarım vardi onunda suçlusu bendim zaten .çünkü onu ben seçtim birtane bile suçsuZ olmadığim konu yok benim maalesef

Yeğenin küçük değilmiş.
Kendini suçlu hissedecek bir durum yok.
Sen neler yapıyorsun suan çalışıyor musun ?
Boşanabildin mi o koca müsveddesinden ?

Boyle anneniz oldugu icin suclu siz degilsiniz. İnsani delirten sucluluk duygusudur.ozellikle bir olumu sizin uzerinize yikmalari cok acimasizca. Siz o mutfaktan 5 dk once de ciksaydiniz oyle olacakti. Cunku olacahi varmis. Ve ayrica, madem kafaniz havalarda yurusunuz tuhaf ablaniz hanfendi lutfedip kalkip kendi alsaymis cayini . Acayip uyuz oldum. Yasiniz kac bilmiyorum ama ben bir suclu goruyorum o da anneniz . Sonra ablaniz.

Mutsuzluğunuzun birinci sebebi anneniz. O yaşta çocuğu o laflar nasıl söylenir. Allah ıslah etsin

Denedim aslında konuşmak görüşmek istemedim sonra araya birileri girdi konuştuk . Annem kendi suçunu bastırıyor abim 14 yaşında öldü elindeki tartiyla kenarda otururkn araba çarptı. O yaştaki çocuk okulda olur ama annem diyor ben o gün ona gitme dedim gitti .ben abim öldü diye onu suclamadim kaderdi öldü işte . sanırım annem kendini suçlu hissettiği için bunu benim aglamama bağladı .yaşımda kucuktu 25 yaşına geldim hala bu suçlamayı unutamadım en büyük travmam di benim

Hic üzülme . Annenden ayri eve geçme durumun var mi ?
Annene neden paranı veriyorsun?

25 yaşındayım .ablam bilir yeğenlerimi nekadar sevdiğimi,oda kaza olduğunu söyledi ama sonra böyle diyince canım gercekten çok yandı ben bu olay yüzünden zaten gözüme uyku girmiyordu .benimde çocuğum var ben istermiydim boyle olmasini

Yeğenin küçük değilmiş.
Kendini suçlu hissedecek bir durum yok.
Sen neler yapıyorsun suan çalışıyor musun ?
Boşanabildin mi o koca müsveddesinden ?
Hayır boşanmadim .annem beni kovdu evden zaten istemiyordu yazmıştım bunu . gidicek bı yerim yoktu evime geldim yine . Esimede anlatmadım bu yüzden geldiğimi sana bı şans daha verdim eğer bunu değerlendirirsen kalırım yok dersen çıkar giderim dedim.iki gun sonra hastaneye yatırdım eşimi yaklaşık 1 ay hastanede yattı .şuan haplarını kendi ellerimle veriyorum sorun yok inşallah birdahada olmaz .birdaha aynı olayları yaşamayi kaldıramam

Anneniz resmen Safiye’nin annesi gibi kafanıza işlemiş bu saçma şeyi, farkında mısınız? Önce onu bir kabullenin, abiniz belki de annenizin bir ihmali yüzünden öldü ama o suçu size atarak kendini rahatlattı, olamaz mı?
Yeğeninize gelince de, evet daha dikkatli olabilirdiniz, kapıya yaklaşırken içeri seslenebilirdiniz, ama bu yine de sizin suçunuz değil. Bu yüzden bu tarz olaylara kaza diyoruz.

Ben istemezdim böyle olmasını gercekten keşke benim üstüme dökülseydi .mutfak kapısıyla onun çıktığı kapı bitişik olduğu için o koşarken onu görmedim carpistik biz

Annemle yaşamıyorum zaten . Ben misafirliğe gittim .bu para verme olayı yeni değil beni okuldan çıkardıkları da işe koydular ozamanlardi
Annenle barışmak istiyorsan ona bu cahil düşüncesini sor içini dökmek bazen güzeldir.
Neden anne neden yaptın bunu küçücük bir çocuğa diye sor .
Birak saçmalama da hatasını anlasın.
Canının nasil yandığını bilsin.
Sen o gün iki çocuğunu kaybettiğini görmedin mi biri de bendim desen ne diyecek acaba.
Bazen bilmeli insanlar ya .
Yuzlesmeli aci da olsa.
Maas konusuna gelince senin yerinde olsam.
Azar azar ona verdiğim parayı azaltır benim ihtiyaçlarım var diyerek ya da borçlanarak kendime yatırım yapardım.
Çalışan sensin . Anneye babaya maddi yardım etmek çok güzel ama bakıyorum sen yardım etmiyorsun bildiğin onların kuklası olmuşsun. Kırıcı olmak değil niyetim sadece gözünü açmak.
Üzüldüm ya gerçekten üzüldüm

Hakkınız da hayırlısı olsun.
Karpuz senin annen hiç normal değil. Sen de psikolojik destek alsan çok rahatlarsın inan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…