• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sudan değil sostan sebep

Kızına gel beraber yapalım demez ki.Bu kadar anlayışlı olsalar zaten aynı evde kalmazlar.
Ya şöyle de bir durum var orası ne olursa olsun kv evi.Kendini evin hanımı görmesi sormadan hareket etmesi doğal.
Bizim evlerimiz ayrı iken bile kv çok mu anlayışlı ki aynı evde konu sahibine sormasını bekliyoruz.

Siz bekarken anneniz komşuları ya da teyzelerinizi çağırırken size mi soruyordu ?Hayır ama gelecekleri zaman hadi misafir gelecek kek yap diyordu.
Burada da aynı şey.Aynı evde kalmanın problemleri.
Senin kayınvalideni tanımıyorum seni rencide edermi bilmiyorum.Herkes farklı görgü terbiye ile yetişiyor.
Aranız nasıl bilmiyorum ama bana aynı evde kalmayı göze alıyorsan bunları da göze aldığını düşünüyorum.
İnsanlar anneleriyle anlaşamazken tabi ki kv ile de anlaşamaması doğal.
Anne ile aynı kefeye koymanıza şaşırdım. İlk yorumda anne pasta yap dediği ile ikinci paylaşım da aynı kefeye konulamaz gerçekten nasıl bir anlayışınız olduğuna şaşırdım sanırım sizin kayinvalideniz yok yada böyle sorunlarınız olmamış yoksa bu şekilde yazmazdınız diye düşünüyorum

Canlarim gorumcem hasta değil şükür gayet sağlıklı ama nedense herseyini burdan bekliyo sosu , kurusu, turşusu vs. Ve dediginiz gibi bana teklif eden falan yok yada gelip beraber yapalım diyende zorumada bu gidiyor zaten mecburmuşum gibi sanki

Ben de aynı evde kalma problemlerini pek yaşamadım, ancak kendi annem yıllarca yaşadı.

Görümceleri de annemden çok geçinirlerdi ama bu kadar da olmazdı.
Yani diyelim sos yapılacak, gelinir bizim evde yapılırdı, annem de çok yardım ederdi, bizim eşyalarımız falan kullanılırdı ama sos yapılacak kişi illa gelirdi, bir işin ucundan tutardı. Yoksa konu sahibine seni ilgilendirmez onun sosu demiyorum. Elbette yardım edecek ama sos ona yapılmıyorsa eğer biraz işin sahibine sorumluluk da verilecek yani.
Kendi sosunu yapmış zaten.
Hadi kaynanası ile oturuyor, oturduğu evin yada kaynanasının hatrına ona da yardım etsin ama görümce ortada yok hadi ona da niye başkasının işini yapayım ben o kadar merhamet göremiyorum kendimde gören varsa yapabilir tabi ama konu sahibi bu durumda istemiyor ki paylaşımı soru içeriyor

söylenen doğrumu o tartışılır .. ama huzurun kaçmasın diye kırmadan şöyle söyle kaynanan onada yap deyince..
oda gelsin yapalım beraberce.. hem öğrenmişte olur seneyede kendisi yapar..

Canlarim gorumcem hasta değil şükür gayet sağlıklı ama nedense herseyini burdan bekliyo sosu , kurusu, turşusu vs. Ve dediginiz gibi bana teklif eden falan yok yada gelip beraber yapalım diyende zorumada bu gidiyor zaten mecburmuşum gibi sanki
kız evlenince anasının kapısındaki çöpte bile gözü olurmuş dedikleri bu olsa gerek aslında senden değil annesinden bekliyordurda... onunda nazı sana geçiyordur.. sende gelsin beraber yapalım seneyede kendisi yapar öğrenince de..

Bilmiyo değilki zaten yascada benden büyük tabiki biliyo ama üseniyo sadece

niye abartiyosunuzki alt tarafi sos..bazi seyler bazi kisiler elinden daha guzel oluyor mesela gelinimizden patates koftesi isterim yapar sagolsun yapamadigimdan degil onunki daha guzel ondan
Gorumcem bana desek seninki güzel oluyo banada yaparmisin tabiki kirmam ama direk annesine soyluyo ve oda tabi yapar diyo sormuyor bile

Zor mu sos yapması acaba :D Gerçekten soruyorum. Rendeden geçir al sana sos diye olmuyor mu? :KK53:

Anne ile aynı kefeye koymanıza şaşırdım. İlk yorumda anne pasta yap dediği ile ikinci paylaşım da aynı kefeye konulamaz gerçekten nasıl bir anlayışınız olduğuna şaşırdım sanırım sizin kayinvalideniz yok yada böyle sorunlarınız olmamış yoksa bu şekilde yazmazdınız diye düşünüyorum

Off ya hep siz biliyorsunuz karşınızda ki başka cevap verince kesin sizin kayınvalideniz yok demeye başlamayınız lütfen.
Benim çektiğimi ben bilirim.Ben daha fazlasını yaşadım.ama burada benim yaşadıklarım değil konu neyse.

Ben diyorum ki bekarken sizin evde annenin sözü geçiyorsa kv evin de de kv sözünün geçmesi çok doğal.
Bunda anlaşılmayacak ne var.Memnun değilseniz annenizin evinden nasıl evlenerek ayrıldıysanız kv evinden de ayrılabilirsiniz.

Bak canım bu konum meşhur oldu ama benim nişanlı bir kaynım var kısmet se iki aya kadar düğün olacak. Salça çıkar eltime ayırır, domates sosu yaptı eltime ayırır, biber pişirdi sos yaptı ayırır, ayırsın amenna kaynımdır kendime yapıyorum ha iki tane yapmışım ha bir tane yapıldıktan sonra üzerime de yıkılıyor anasıda yardım ediyor ama ben mantı sevmiyorum eşim yemiyor oturmuş mahalleliyi toplamış mantı yapıyor. Yapmaya yapayım hadi bu seferlik bekarken yapıyordum ama artık evleniyor neden onun yemeğini ben düşüneyim otursun karısı yapsın ben onun işini yapacam oda kendi havasında alemlere dalacak bu sadece bir örneği buna benzer çok şey. Yemeğin ayrı zannediyorum yoksa kendine yaparken muhakkak kv de yapardın diye düşünüyorum. Yemeğin ayrıysa çok takma derim çağırmış çağırmamış duyma hatta seni çağırana kadar gitme. Derim

Off ya hep siz biliyorsunuz karşınızda ki başka cevap verince kesin sizin kayınvalideniz yok demeye başlamayınız lütfen.
Benim çektiğimi ben bilirim.Ben daha fazlasını yaşadım.ama burada benim yaşadıklarım değil konu neyse.

Ben diyorum ki bekarken sizin evde annenin sözü geçiyorsa kv evin de de kv sözünün geçmesi çok doğal.
Bunda anlaşılmayacak ne var.Memnun değilseniz annenizin evinden nasıl evlenerek ayrıldıysanız kv evinden de ayrılabilirsiniz.
Yaşananlar tecrübe ile sabittir.
Anne ile kayonvalideyi bir tutuyorsunuz kv dediğini yapma bakalım kaç gün kaç yıl dilinden düşür müyor anne öyle mi yapıyor ben hiçbir kaynana görmedim gelini reddetti diye susup oturan ama çok anne gördüm kızının bu hareketini örten.
Yaşamış olmak düşüncelerinizi değiştirmiyorsa kusura bakmayın ama ben ona yaşamak demiyor düz mantık diyorum

50 kilodan yapınca hiçte okadar kolay olmuyo. Sadece yıkaması kaç saat sürüyo
Bide kabuk soyması var. Robot yoksa doğraması felan. Ben 20 kilodan 9kasa yaptım iki kişi hadi 4,5 de bide bunun pişirmesi kavanoz kapatması haklısınız kolay değilmiş

Oha o da maşallah abartmış yani. Geçen bende yaptm 2-3 domatesten rendede parmağımı sürttüm zorlamıştı o bile. Bence yapmak mecburiyetinde değilsin. Birlikte yapsanız gene neyse. Hatta sana söylerlerse 'aa güzel beraber yaparız sohbet ede ede' falan de ki anlasınlar enayi olmadığını..

siz sesinizi çıkartmazsanız bu böyle devam edecek.kayınvalidenize söyleyin kızının niçin kendisinin yapmadığını.bilmiyorsa da öğrensin hayatı boyunca hep başkalarımı yapacak onun kışlık erzağını,kayınvalideniz gerekirse kendisi gitsin kızıyla yapsın kızı öğrenmiş olur böylece.ben utanırım annemle gelin aynı evde yaşayacakalar ben onlardan bekleyeceğim salca turşu vs. haya eder insan ,ayrıca ne olursa olsun kul hakkına giriyor bu.

bu domates sosu ilginç bir mevzu hakikaten. bir sır var burada kayın valide kız-gelin üçlüsü arasında!!! :)
ben çalışan bir kadınım ve kızım var. çalışmayan görümcem şikayet ederdi kayın validesinden "kızına şunu yapıyor, bunu yapıyor. bana hiç sormuyor bile" oysa kendi annesi de, ona yapıyor. ben sosumu, buzluğa atılacaklarımı kendim hazırlarım. kayın validem kendisine yaparken kızına da yapar. bana bir yemeklik bir şey vermişliği yok. hiç şikayet etmek aklıma gelmedi, hiç öyle bir beklentim de olmadı. bunu görümcem şikayet edince düşündüm, arkadaşımla muhabbet eder gibi "amaan boşver benim kayın validem de öyle" demek geldi içimden :))

Bu konuda fikrimi suna bilirim kolaylamak adına yapıyor musunuz bilmiyorum ama sudan geçirdikten sonra sıcak suya ıslarsanız hem kabuğu kolay soyuluyor hem daha
siz sesinizi çıkartmazsanız bu böyle devam edecek.kayınvalidenize söyleyin kızının niçin kendisinin yapmadığını.bilmiyorsa da öğrensin hayatı boyunca hep başkalarımı yapacak onun kışlık erzağını,kayınvalideniz gerekirse kendisi gitsin kızıyla yapsın kızı öğrenmiş olur böylece.ben utanırım annemle gelin aynı evde yaşayacakalar ben onlardan bekleyeceğim salca turşu vs. haya eder insan ,ayrıca ne olursa olsun kul hakkına giriyor bu.
Tebrik ettim. bir çoğu beleş adam buldum iş yaptırayım diyor

bu domates sosu ilginç bir mevzu hakikaten. bir sır var burada kayın valide kız-gelin üçlüsü arasında!!! :)
ben çalışan bir kadınım ve kızım var. çalışmayan görümcem şikayet ederdi kayın validesinden "kızına şunu yapıyor, bunu yapıyor. bana hiç sormuyor bile" oysa kendi annesi de, ona yapıyor. ben sosumu, buzluğa atılacaklarımı kendim hazırlarım. kayın validem kendisine yaparken kızına da yapar. bana bir yemeklik bir şey vermişliği yok. hiç şikayet etmek aklıma gelmedi, hiç öyle bir beklentim de olmadı. bunu görümcem şikayet edince düşündüm, arkadaşımla muhabbet eder gibi "amaan boşver benim kayın validem de öyle" demek geldi içimden :))
Fark var sanırım sizden yardım istememiş yada gelin yapar iması da bulunmamış.
Siz kendi halinizde kv kendi halinde ister kızına ister kendine. Benim annemde yapar kız kardeşime ben beraber oturuyorum o çalışıyor ve kaynanası gil farklı bir ilde ona şunu yapıyorum bunu yapıyorum diye söyler kardeşimde gerekli malzeme için para verir yani masraf karşıladığını biliyorum ama ister fazla ister eksik bana da sorar sana da yapayım mı diye ne gerek var anneme yük olacam bide kaynanam ile aynı binadayım birşey yaptım mı ona vermezsem olmaz niye annemin hakkını ona yedireyim. Annem teklif ettiği halde ben geri çevirdim. Ben yanlış mı düşünüyorum acaba ya insanlar üzerinden geçinmek bu kadar kolay mı

Gel beraber yapalım görümceciğim hem öğrenmiş olursun
Taşıma sosla değirmen dönmez, her sene sos yapman lazım bu sene benden olsun hadi de :KK69:

Back
X