SUİSTİMAL EDİLMEK ( İŞ İLE ALAKALI ) YARDIM

mylifeblue

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2013
387
301
103
Merhaba kk üyeleri .
Danışmak istediğim bir mevzu var
Özet sektörde muhasebe departmanında tek çalışanım .
işe ilk başladığımda ön muhasebe olarak başladım . zaman geçtikçe iş yüküm artmaya başladı finans , resmi muhasebe , raporlama , gayri resmi muhasebe vb... kendimi geliştirmek adına sıkıntı haline getirmedim ve boş durmayı sevmediğim için dolu dolu çalışmış oluyorum sıkıntı yapmadım halende yapmıyorum.
lakin bugün itibari ile dışarı işleri de bana kaldı bankaya gidip para çekmek daha sonra o parayı başka bir bankaya yatırmak yada başka firma hesabına ...
malum önümüz kış sürekli hasta olan biriyim gün içinde sürekli içeri dışarı yapmak beni acayip yoracak ve zahmetli olacak. birde işverenim bankalar arası transfer yapmama sebebi bankaların almış olduğu masraflar.
ofisboy yada bu iş için ek birini almıyor işe .
bu sebepten dolayı işten ayrılmayı düşünüyorum . 5 yıllık kıdemimi de yakacağım mecburen .
ama 8 haftalık ihbar süresinde de daha fazla yıpranmak istemiyorum.
bilgisi olan arkadaşlar nasıl maddi manevi zararsız bu işten çıkabilirim bilgi verirseniz sevinirim.
konuşmak , anlaşmak pek mümkün değil müdürümüz var ama söylediğimde ben karışmam kendin konuş diyecektir. işverenimde herşeye söylenen kızan birine dönüştü bu yıl . rahatsız olduğum için konuşmak istemiyorum işin aslı .
iş sözleşmesi yapılmadı
istifa mektubuna madde olarak sıralasam yinede zararı çıkarmıyım kanuni olarak
ne yapmam mantıklı fikir akıl bekliyorum sizlerden
iyi niyetli çalışmak herz aman önceliğim oldu ama suistimal edildiğimi düşünmeye başladım ki durum bu.

Aynı durumdan bende muzdaribim. Ben özel işlerini dahi yapıyorum çaycı olmasına rağmen çayı dahi ben getiriyorum.
En başta nasıl yaparsan öyle gidiyor, bende aman nolcak elime mi yapışır şunu yapsam dedim.
İstifa edersen herhangi bir hak talep edemiyorsun diye biliyorum

Şimdiye kadar bu işleri kim yapıyordu

Gidin müşteri temsilciniz ile konuşun belli limitlerde ücretsiz eft vs ayarlanabilir mi

Yani bu işlerden anlamam ama benim hesabım ücretsiz eft yapıyor eşiminki ücretli ayrımı neye göre bilmiyorum

Siz bunu bankanız ile organizeye çalışın

bir de bunlar yetişmez ki bir günde

Sizin yerinizde olsam istifa etmem. Zaten bir muhasebecinin yapmasi gerekenleri yapiyormussunuz. Yaniniza bir stajyer alin,hem is ogretin hem ufak tefek isleri yaptirin biraz yukunuzu alsin. Istifa her zaman kolay yoldur ve malesef bolumunuzun o kadar cok mezunu var ki,isvereninizin de sizi secmesi icin farkli bir yonunuzun olmasi gerekiyor bana kalirsa.
Bu arada ben tekstil muhendisiyim, calistigim donemde muhasebe ne alaka olmasina ragmen ben de yaptim bu saydiklarinizi. Arti disari cikip tahsilat yaptim odeme dagittim. Herkes yapiyor bir sekilde. Ama bir yardimci isterseniz baya ferahlarsiniz. Zaten tek calisanmissiniz boylece daha da degerli olursunuz patron gozunde

Tazminat alamayacaksın hiç bir türlü sonuçta, istifa mektubunu da yazmana gerek var mı böyle profesyonel olmayan bir yerde. Git konuş, memnun değilim çıkmak istiyorum de bitir.

Maalesef ihbar süresinde kalacaksın derlerse seçeneğin yok ama o süreçte de sana günlük iş bulman için süre vermesi gerek, eğer sana o sürede kalma hükümlülüğü koyarsa siz de gidip iş arama izninizi kullanın.

Hepsinden öte mobing, fazla mesai varsa gidip bir avukatla konuşun derim, size en iyi ve en kazançlı yolu o gösterecektir. İzinlerinizi çalan ve yıpratan bir yerse iyi bir tazminatta alırsınız.

İşten ayrılmaya kendi isteğin dışında seni iten sebepler olmalı. Görev tanımın yok mu? Bunun dışında iş yaptırılıyor denebilir, evlilik veya çocuğun olup ona kreş desteği sağlanmaması durumların olmalı.
Gerisi işverenin insiyatifinde maalesef.

İhbar süresini çalıştırmak istiyorsa; ihbar süresine denk gelen 2 aylık maaş için çalışmak zorundasın.

Böyle basit yerler emin ol ona göz diker.

Yalnız büyük kurumsal bir yerde çalışmayacaksanız ortalama iş yerlerinin hepsinde muhasebe personelleri bu işleri yapar.

Baştan bunu konuşmanız gerektiğini hatırlatmak isterim.

Hak istemiyorum sadece haksızlık yapıldığı için gitmek istiyorum stres sıkıntı bunaldım bir sabah işe gelirken acaba bugün nasıl yetiştirmek zorunda kalacağım yada nasıl koşturacağım bu stresi çekmek istemiyorum artık ama 8 hafta da hem ayrılıp hemde eşşeklik etmek istemiyorum işin Aslı

Maleeef iş sözleşmemiz yok. İşimi seviyorum ama durum yıpranma olduğu için tahammül edemiyorum beni işten ayrılmaya iş yükümün artırılması itiyor ne yazık ki

Başta ön muhasebe idi sonra finans geldi iyi dedim vaktim var nasıl olsa sonra ufaktan resmî muhasebe genel muhasebe derken raporlama vb satış raporları bile ödemeler ile alakalı olduğu için bende

İşverenle konuşmadan karar verme bence canım, belki de snein dediğinin aksine bir şey olur.
Mylifeblue nasılsa yetiştiriyor halinden de memnun diye düşünüyor olabilir

Maleeef iş sözleşmemiz yok. İşimi seviyorum ama durum yıpranma olduğu için tahammül edemiyorum beni işten ayrılmaya iş yükümün artırılması itiyor ne yazık ki
Hiç konuştunuz mu peki? Ben bu işleri yapamam maalesef, birine daha ihtiyacımız var diye?
Belki konuşsanız çözülecek bir şeydir.

İşverenle konuşmadan karar verme bence canım, belki de snein dediğinin aksine bir şey olur.
Mylifeblue nasılsa yetiştiriyor halinden de memnun diye düşünüyor olabilir
yani yardım al diyor bazen ama diğer personelin de yükü ağır herkes kendi işini yapıyor. Bilmiyorum madurum mutsuzum çözüm arıyorum

yani yardım al diyor bazen ama diğer personelin de yükü ağır herkes kendi işini yapıyor. Bilmiyorum madurum mutsuzum çözüm arıyorum
Herkes kendi işini yapıyor olsaydı sne mağdur olmazdın canım.
Sende iş yükünü diğer arkadaşına yık ikiinizinde bu durumdan şikayetçi olması ses getirebilir.

Başta ön muhasebe idi sonra finans geldi iyi dedim vaktim var nasıl olsa sonra ufaktan resmî muhasebe genel muhasebe derken raporlama vb satış raporları bile ödemeler ile alakalı olduğu için bende
Ben sizi anlıyorum. Müdürüne işlerin ağır geldiğini yardıma ihtiyacınız olduğunu söyleyin. Yok söylediyseniz ve bir şey yapılmıyorsa müdürün tırttır. Patronla şansınızı deneyin. Ve en önemlisi üstünüze yük gelmeye devam ettiğinde "ben bunları yaparım lakin şu şu şu işleri yetiştiremem yardımcı personel alınmalı" deyin ona göre hareket edin...

Yani şöyle banka ile en dip rakamları alıyorlar ben işe ilk başladığımda inanılmaz yüksek rakamları ödüyorlardı indirim yaptırdım uğraş verdim şimdi hiç alınmasın diyorlar

Benim maaş hesabımda eft ucretsiz, patronumun hesabında ücretli. Sanırım maaş hesabı olarak görününce boyle bi sey yapıyorlar

İşler düşük bu sene o yüzden almaz 1 yıl aldı stajyer o yıl acayip rahattım sarıla yardım ettim sene sonu satış raporlarını görünce seni satışa alalım dedi her türlü memnun yani
Banka masrafından şikayetçi ek personel hayatta almaz Stajyer de maliyet az da olsa

Ödemeler döviz türü olduğu için masraf çıkıyor normalde eft havale sıfır masraf

Bankadan bu ıslemlerı ınternet bankacılıgya yapılmıyor olması cok sacma ne gerek var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…