- 18 Nisan 2013
- 387
- 301
- 103
- Konu Sahibi mylifeblue
-
Hak istemiyorum sadece haksızlık yapıldığı için gitmek istiyorum stres sıkıntı bunaldım bir sabah işe gelirken acaba bugün nasıl yetiştirmek zorunda kalacağım yada nasıl koşturacağım bu stresi çekmek istemiyorum artık ama 8 hafta da hem ayrılıp hemde eşşeklik etmek istemiyorum işin AslıAynı durumdan bende muzdaribim. Ben özel işlerini dahi yapıyorum çaycı olmasına rağmen çayı dahi ben getiriyorum.
En başta nasıl yaparsan öyle gidiyor, bende aman nolcak elime mi yapışır şunu yapsam dedim.
İstifa edersen herhangi bir hak talep edemiyorsun diye biliyorum
Maleeef iş sözleşmemiz yok. İşimi seviyorum ama durum yıpranma olduğu için tahammül edemiyorum beni işten ayrılmaya iş yükümün artırılması itiyor ne yazık kiİşten ayrılmaya kendi isteğin dışında seni iten sebepler olmalı. Görev tanımın yok mu? Bunun dışında iş yaptırılıyor denebilir, evlilik veya çocuğun olup ona kreş desteği sağlanmaması durumların olmalı.
Gerisi işverenin insiyatifinde maalesef.
Başta ön muhasebe idi sonra finans geldi iyi dedim vaktim var nasıl olsa sonra ufaktan resmî muhasebe genel muhasebe derken raporlama vb satış raporları bile ödemeler ile alakalı olduğu için bendeİhbar süresini çalıştırmak istiyorsa; ihbar süresine denk gelen 2 aylık maaş için çalışmak zorundasın.
Böyle basit yerler emin ol ona göz diker.
Yalnız büyük kurumsal bir yerde çalışmayacaksanız ortalama iş yerlerinin hepsinde muhasebe personelleri bu işleri yapar. Baştan bunu konuşmanız gerektiğini hatırlatmak isterim.
İşverenle konuşmadan karar verme bence canım, belki de snein dediğinin aksine bir şey olur.Hak istemiyorum sadece haksızlık yapıldığı için gitmek istiyorum stres sıkıntı bunaldım bir sabah işe gelirken acaba bugün nasıl yetiştirmek zorunda kalacağım yada nasıl koşturacağım bu stresi çekmek istemiyorum artık ama 8 hafta da hem ayrılıp hemde eşşeklik etmek istemiyorum işin Aslı
Hiç konuştunuz mu peki? Ben bu işleri yapamam maalesef, birine daha ihtiyacımız var diye?Maleeef iş sözleşmemiz yok. İşimi seviyorum ama durum yıpranma olduğu için tahammül edemiyorum beni işten ayrılmaya iş yükümün artırılması itiyor ne yazık ki
İşverenle konuşmadan karar verme bence canım, belki de snein dediğinin aksine bir şey olur.
Mylifeblue nasılsa yetiştiriyor halinden de memnun diye düşünüyor olabilir
Herkes kendi işini yapıyor olsaydı sne mağdur olmazdın canım.yani yardım al diyor bazen ama diğer personelin de yükü ağır herkes kendi işini yapıyor. Bilmiyorum madurum mutsuzum çözüm arıyorum
Ben sizi anlıyorum. Müdürüne işlerin ağır geldiğini yardıma ihtiyacınız olduğunu söyleyin. Yok söylediyseniz ve bir şey yapılmıyorsa müdürün tırttır. Patronla şansınızı deneyin. Ve en önemlisi üstünüze yük gelmeye devam ettiğinde "ben bunları yaparım lakin şu şu şu işleri yetiştiremem yardımcı personel alınmalı" deyin ona göre hareket edin...Başta ön muhasebe idi sonra finans geldi iyi dedim vaktim var nasıl olsa sonra ufaktan resmî muhasebe genel muhasebe derken raporlama vb satış raporları bile ödemeler ile alakalı olduğu için bende
Yani şöyle banka ile en dip rakamları alıyorlar ben işe ilk başladığımda inanılmaz yüksek rakamları ödüyorlardı indirim yaptırdım uğraş verdim şimdi hiç alınmasın diyorlarŞimdiye kadar bu işleri kim yapıyordu
Gidin müşteri temsilciniz ile konuşun belli limitlerde ücretsiz eft vs ayarlanabilir mi
Yani bu işlerden anlamam ama benim hesabım ücretsiz eft yapıyor eşiminki ücretli ayrımı neye göre bilmiyorum
Siz bunu bankanız ile organizeye çalışın
bir de bunlar yetişmez ki bir günde
Şimdiye kadar bu işleri kim yapıyordu
Gidin müşteri temsilciniz ile konuşun belli limitlerde ücretsiz eft vs ayarlanabilir mi
Yani bu işlerden anlamam ama benim hesabım ücretsiz eft yapıyor eşiminki ücretli ayrımı neye göre bilmiyorum
İşler düşük bu sene o yüzden almaz 1 yıl aldı stajyer o yıl acayip rahattım sarıla yardım ettim sene sonu satış raporlarını görünce seni satışa alalım dedi her türlü memnun yaniSizin yerinizde olsam istifa etmem. Zaten bir muhasebecinin yapmasi gerekenleri yapiyormussunuz. Yaniniza bir stajyer alin,hem is ogretin hem ufak tefek isleri yaptirin biraz yukunuzu alsin. Istifa her zaman kolay yoldur ve malesef bolumunuzun o kadar cok mezunu var ki,isvereninizin de sizi secmesi icin farkli bir yonunuzun olmasi gerekiyor bana kalirsa.
Bu arada ben tekstil muhendisiyim, calistigim donemde muhasebe ne alaka olmasina ragmen ben de yaptim bu saydiklarinizi. Arti disari cikip tahsilat yaptim odeme dagittim. Herkes yapiyor bir sekilde. Ama bir yardimci isterseniz baya ferahlarsiniz. Zaten tek calisanmissiniz boylece daha da degerli olursunuz patron gozunde
Ödemeler döviz türü olduğu için masraf çıkıyor normalde eft havale sıfır masrafŞimdiye kadar bu işleri kim yapıyordu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?