- 18 Nisan 2013
- 387
- 301
- 103
- Konu Sahibi mylifeblue
-
Hepsi mevcut İnan'ın ama sıfır masraf ile yapılmalı diyor banka sıfır masraf ile yapmıyorsa elden çekip yapalım diyor. Peki döviz transferlerinde benim bildim muhabir banka masrafı adı altında alınan masraf var bunun olmama ihtimali var mı ?Belirli bir görev tanımı yada iş sözleşmesi olmadığı için, Malesef tazminat hakkınız yok. Banka masrafları sebebıyle dısarı cıkmanız ıstenıyorsa , banka ile anlasma saglayın Hiçbir masraf almayan bankalar var. Bunlarla çalışın, Hangi bankadan ödeme isteniyorsa, size gelecek ödemeleri o hesaplara yönlendirin.İnternet bankacılıgı ıle bu hesapları yonetın.. Emın olun iş yükünüz 10 Kat hafifler ayrıca..
bızde yapıyoruz bu ıslemlerı cokta buyuk rakamlar degıl, sonucta bankada gıt bekle cok daha fazla zaman ve ıs kaybı degılmı?Yapılıyor ama tl değil yurt dışı olabiliyor yurt içi olabiliyor çeşitli işlemler tl birimi olmayınca para sıkıntıya giriyor
Peki istifa etseniz isiniz hazir mi? Hazirsa edin, sorun olmaz. Ama issiz kalacaksaniz devam etmenizde faydq varİşler düşük bu sene o yüzden almaz 1 yıl aldı stajyer o yıl acayip rahattım sarıla yardım ettim sene sonu satış raporlarını görünce seni satışa alalım dedi her türlü memnun yani
Banka masrafından şikayetçi ek personel hayatta almaz Stajyer de maliyet az da olsa
Bizim de yurt içi döviz transferleri 10 usd ve bunu belli periyotta yapıyoruz ama çok diyorbızde yapıyoruz bu ıslemlerı cokta buyuk rakamlar degıl, sonucta bankada gıt bekle cok daha fazla zaman ve ıs kaybı degılmı?
Bızım transferlerden 10 euro gıbı tutar kesılıyor
Yok bakacağım bir tanıdık ile görüştüm İŞkur da memur o 8 hafta beklemene gerek Yok sözleşme olmadığı için diyor iş bulsam 15 gün beklemeden gidemem yani 5 senelik yer habersiz gitmek de olmazPeki istifa etseniz isiniz hazir mi? Hazirsa edin, sorun olmaz. Ama issiz kalacaksaniz devam etmenizde faydq var
valla bu olay bile direk sıkıntıEvet tabi sınırlı ama resmiyete göre ben gittim bankadan para çektim bana benim tc ile ödüyorlar karşı tarafa yatarken benim tc ile bu kafadan sıkıntı zaten. Öte yandan bankadan çıkan parayı direk karşı banka hesabına yatırdığımız için elden alınmış gibi limite takılmıyor ki takılsa da parça parça yapalım denir yani resmiyete uygun işler yürümediği için her türlü açık kapı var
Sozlesmeniz yoksa ihbar surenize de gerek kalmaz, soylersiniz istifa ettiginizi,ise birini alirlarsa gostereceklerinizi gosterir cikarsiniz. Hayirlisi olsunYok bakacağım bir tanıdık ile görüştüm İŞkur da memur o 8 hafta beklemene gerek Yok sözleşme olmadığı için diyor iş bulsam 15 gün beklemeden gidemem yani 5 senelik yer habersiz gitmek de olmaz
Hepsi mevcut İnan'ın ama sıfır masraf ile yapılmalı diyor banka sıfır masraf ile yapmıyorsa elden çekip yapalım diyor. Peki döviz transferlerinde benim bildim muhabir banka masrafı adı altında alınan masraf var bunun olmama ihtimali var mı ?
Sozlesmeniz yoksa ihbar surenize de gerek kalmaz, soylersiniz istifa ettiginizi,ise birini alirlarsa gostereceklerinizi gosterir cikarsiniz. Hayirlisi olsun
Aynen en temizi kendimi sıkmaya darlanmama değmez aman aman da kazanmıyorum ki daha fazla ödün vereyimSozlesmeniz yoksa ihbar surenize de gerek kalmaz, soylersiniz istifa ettiginizi,ise birini alirlarsa gostereceklerinizi gosterir cikarsiniz. Hayirlisi olsun
Evet ama karşı taraf eksik alacaklandırıyor bizi bu durumda her türlü çıkıyor yani bu iş için ek personel Laz'ım bu bir masraf mevcut personel gittiğinde yıpranma vakit kaybı vb başka kayıplar oluşacak zamanla ama işveren gider çıkmadan bu konuları konuşmuyor ne yazık ki birde 5 sene oldu belki de yıldırma politikasıdır kıdem birikmesin diye hayırlısı herşeyin ama sona doğru gittiğimi hissediyorum soğudum açıkcası.Yurtdısı bedellerın odenmesınde talımatın altına not dusersenız sızden masraf bedeli alınmayabilir, ama bu durumda bedel karsı tarafa eksik gidebilir.Muhabir masraflar alıcıya aittir notunu dusebilirsiniz.. Yada bankacınız ile gorusun daha net bilgi verebilirler.
Is bulmadan cikmamasini ben de soyledim, ama gorunen o ki cikacak sanirim. Ben olsam hele ki muhasebeci olsam asla cikmam. Ortalikta o kadar cok mezun var ki,ben bile muhasebenin tumnis yukunu ustlenmistim,macera aramaya gerek yok. Isverene duzgun sekilde istifayi bildirip sonra da 2 ay olmasa bile makul bir sure ihbar olarak calisilmasi taraftariyim. Yeni biri bulunur,ona is ogretilir ve her sey teslim edilip sonra cikilip gidilebilir4857 sayılı iş yasası, madde 8, paragraf 2 :
Süresi bir yıl ve daha fazla olan iş sözleşmelerinin yazılı şekilde yapılması zorunludur. Bu belgeler damga vergisi ve her çeşit resim ve harçtan muaftır.
Bir yandan da
İş sözleşmesini yazılı yapmayanlar belge vermeli;Yazılı sözleşme yapılmayan hallerde işveren işçiye en geç iki ay içinde genel ve özel çalışma koşullarını, günlük ya da haftalık çalışma süresini, temel ücreti ve varsa ücret eklerini, ücret ödeme dönemini, süresi belirli ise sözleşmenin süresini, fesih halinde tarafların uymak zorunda oldukları hükümleri gösteren yazılı bir belge vermekle yükümlüdür. Süresi bir ayı geçmeyen belirli süreli iş sözleşmelerinde bu hüküm uygulanmaz.
İş sözleşmesi iki aylık süre dolmadan sona ermiş ise bu bilgilerin en geç sona erme tarihinde işçiye yazılı olarak verilmesi zorunludur. Yazılı sözleşme yapılmayan hallerde işveren işçiye en geç iki ay içinde genel ve özel çalışma koşullarını, günlük ya da haftalık çalışma süresini, temel ücreti ve varsa ücret eklerini, ücret ödeme dönemini, süresi belirli ise sözleşmenin süresini, fesih halinde tarafların uymak zorunda oldukları hükümleri gösteren yazılı bir belgeyi işçiye vermeyen, işveren veya işveren vekiline bu durumdaki her işçi için 2007 yılında 83.-YTL para cezası verilecektir.
Ne kadar süredir çalışmış oldugunuzda bu sebeple önem kazanır.. Ayrıca orada çalıştığınız mahkeme de deliller ile kanıtlanabilir.Hesabınıza yapılan maas ödemeleri vesaire.. İhbar süresini es geçmemenizi tavsiye ederim.. Ama piyasanın bu durumda da iş bulmadan da işten çıkmanızı asla önermem..
Darlanmayin ama piyasanin durumunu da mesleginiz icabi biliyorsunuzdur. Yillarca issiz kalanlar var. ben olsam su kosullarda asla is bulmadan cikmam. Yuklu miktar birikmisiniz yoksa hele hele hic kalkismayin derimAynen en temizi kendimi sıkmaya darlanmama değmez aman aman da kazanmıyorum ki daha fazla ödün vereyim
Öyle olacak büyük ihtimal yani birini bulurlar beklememi isterlerse istemezlerse de ay başı kafam karışık bakalım 1-2 gün bekleyeceğim konuşmak için o süreçte farklı bir şey olursa değişir durum tabiIs bulmadan cikmamasini ben de soyledim, ama gorunen o ki cikacak sanirim. Ben olsam hele ki muhasebeci olsam asla cikmam. Ortalikta o kadar cok mezun var ki,ben bile muhasebenin tumnis yukunu ustlenmistim,macera aramaya gerek yok. Isverene duzgun sekilde istifayi bildirip sonra da 2 ay olmasa bile makul bir sure ihbar olarak calisilmasi taraftariyim. Yeni biri bulunur,ona is ogretilir ve her sey teslim edilip sonra cikilip gidilebilir
Biliyorum kaç tane arkadaşım iş arıyor neredeyse 1 senedir boştalar birikmiş mevcut değil aralık da çalışsam Ocak'ta maaşımı alsam ufak tefek borçlarım var onlar kapanır ekside başlamam işsizliğe çok masraflı yaşayan biri değilim 300-500 abim harçlık verse idare ederim diye düşünüyorum. Birde yaşadığım yerde yol çalışması var normalde 40 dk mesafede bir yere gidiyprum evden ama yol çalışması nedeni ile 1.5 ila 2 saat trafikte kalıyorum çoğunlukla ayaktayım ve geçen yıl spor da dizimden sakatlanmıştım tedavi oldum 15 gün önce yeniledi herşey üst üste geliyor malesef bugünde bu olay olunca zaten çok kazanmıyorum değmemeye başladı çektiğim sıkıntı. ki ben keyfi değil ihtiyaç doğrultusunda çalışıyorum o yüzden de ekstra darlanıyorumDarlanmayin ama piyasanin durumunu da mesleginiz icabi biliyorsunuzdur. Yillarca issiz kalanlar var. ben olsam su kosullarda asla is bulmadan cikmam. Yuklu miktar birikmisiniz yoksa hele hele hic kalkismayin derim
Evet ama karşı taraf eksik alacaklandırıyor bizi bu durumda her türlü çıkıyor yani bu iş için ek personel Laz'ım bu bir masraf mevcut personel gittiğinde yıpranma vakit kaybı vb başka kayıplar oluşacak zamanla ama işveren gider çıkmadan bu konuları konuşmuyor ne yazık ki birde 5 sene oldu belki de yıldırma politikasıdır kıdem birikmesin diye hayırlısı herşeyin ama sona doğru gittiğimi hissediyorum soğudum açıkcası.
Is bulmadan cikmamasini ben de soyledim, ama gorunen o ki cikacak sanirim. Ben olsam hele ki muhasebeci olsam asla cikmam. Ortalikta o kadar cok mezun var ki,ben bile muhasebenin tumnis yukunu ustlenmistim,macera aramaya gerek yok. Isverene duzgun sekilde istifayi bildirip sonra da 2 ay olmasa bile makul bir sure ihbar olarak calisilmasi taraftariyim. Yeni biri bulunur,ona is ogretilir ve her sey teslim edilip sonra cikilip gidilebilir
Bu gün çıtlattım detaylıca şartları bu şekilde olduğunda ek masraf çıkacağı ı falan ek personeli söyledim bir sen varsın bakışı yedim ama sözlü ifade edilmedi. Bakalım yarın kopar ipler diye düşünmekteyim ama sabah ola hayr ola diyorum. Şartları zorlama niyetim Yok gözden çıkarttım bu gün de gergindim ama akşam üstü biraz açıldım nasip herşeyBaska yerde calıssanız buna benzer sorunlar yasayacaksınız.İşinizin bu kısmından mennun degılsenız sadece bundan dogan sıkayetınızı arz edın.Ofisboy talep edın bu ıslerı yapmak ıcın.. Yada lise/Universite stajyeri talep edebilirsiniz.Daha makul ücretlere calısabilecek birini bulabilirler bu durumda.. Bu durum yüzünden işinizi kaybetmeye değmez tabi.. Ama siz coktan gözden cıkardıysanız o baska..
Size cok hak veriyorum sayın meslektaşım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?