Şükürsüz değilim ama mutlu da değilim...

Çok teşekkür ederim anlayışınıza öncelikle. Bana iyi gelen üç kedim var, onlar zaten başlı başına terapi gibi. Eşimle Türk kahvesi molalarımız var, film seanslarımız var evimi de çok seviyorum ama evet yetmiyor. Denize girmeye hasretim, Kilyos’da beachler var mesela günübirlik ama giriş 90 TL den başlıyor. İki kişi orası bile günlük 300’ü buluyor düşünün. Halk pljaına da gidemem laf eden olursa kusura bakmasın hiç. Hele korona varken hiç gitmem, bizim milletin temizliği malum. Ayvalık tatili bakıyorum şimdi üç gece 2700’e geliyor eli yüzü düzgün bir otelde. Sadece üç gece bakın ve yarım pansiyon.
Ayvalık şu dönemde çok pahalı ve maalesef kuzey egede her yer dolu. O yüzden de fiyatlar çok şişti. Arkadaşlarıma da yer bakıyoruz ama yok Olanda gereksiz pahalı...

Erken tatil paketi kredi kartına uymuyor, günlük yaşadığımız için. Limit bitiyor, o ay ortada kalıyoruz uymuyor bize. Bir de benim tatil anlayışım en azından bir kaç gün konforu tadabilmek, elimi bir şeye sürmemek yani araç bagajındaki sandaye ile rahat edemem. En azından 4-5 gün konforu hak etmiyor muyum bütün sene eşşek gibi çalışıp.
Son cümlenizdeki şekilde çalışanlardanız. Bizde çocuk da var fazladan benim de eşim çalışmıyor.
Biz tatili devremülkle çözdük. Satın aldık ama kiralama da uygun. Yemeği siz yapıyorsunuz ama olsun. Tatil derdi çıkıyor en azından kafanızdan........

Son cümlenizdeki şekilde çalışanlardanız. Bizde çocuk da var fazladan benim de eşim çalışmıyor.
Biz tatili devremülkle çözdük. Satın aldık ama kiralama da uygun. Yemeği siz yapıyorsunuz ama olsun. Tatil derdi çıkıyor en azından kafanızdan........
Bi de devremülkler daire ya da müstakil ev oluyor ya... evcil hayvan da getirebilirsiniz belki sorarsınız onu da....

Yalnız pandemi sebebi ile kısmına katılmıyorum. Oteller pandemi konusunda çok daha riskli. Biz bu sene egede 3 gün bir yerde kaldık. Eşim zaten iş için gidecekti biraz tesadüfi oldu.. 4. Gün hemen yan taraftaki halk plajına girdim. Denizdeki Kişi sayısı olarak fazla değildi. Pandemi konusunda ikisi de eşit.

Ayrıca 3 kedinin masrafı gerçekten çok yüksek. Tek maaşla geçiniyorsunuz. Sizi çok zorlayacaktır.
O konuda yapacak bir şey yok malesef, şikayetim de yok açıkçası feda olsun. Çok daha zor zamanlarda bile vazgeçmedik onlardan. Evlat gibiler Allah eksiklerini göstermesin.

Herkese iyi bayramlar, sağlıklı günler dilerim. Pandemiden beri kendimi motive etmeye çalışıyor olsam da maalesef iyi değilim. Başlıkta da dediğim gibi şükürsüz değilim ama kanaat etmekten de bıktım. İstanbul’da yaşıyorum, eşimin ailesinin evindeyiz kiramız yok, arabamız var. Ben çalışıyorum eşimi çıkarttılar covid19 nedeniyle. Durumumuz bu ne eksik ne fazla. Ve ben çok sıkıldım istediğimi yiyememekten, istediğim yere gidememekten. Çünkü herşey ateş pahası, sanki tatil sadece zenginlerin hakkı Türkiye’de. Etimi, kıymamı aylık alır dondurucuya atarım ama örneğin bir balık, bir pirzola bunlar lüks artık. Dün inatagramda gördüğüm bir yemeğe çok imrendim mesela cidden imrendim canım çekti.

Anneme anlattığımda aman kanaat et, evin kira değil, araban var diyor. Ben şartlarım için elbette şükretsem de bu kanaat kültürü bana göre değil. Türkiye’de ne şahane yerler var ama gidemiyoruz. Euro 8’i geçti zaten yurtdışı hayaline hiç girmiyorum bile. Ki o da benim için üzücü bir detay...

Ayrıca iş ile ilgili de sıkıntılarım var, hak etttiğim yerde değilim olacağım da yok kabullendim yani deklare edildi bana zaten. Pandemi yüzünden de şahtık şahbaz olduk iyice tadı kaçtı işlerin. Ama işten de çıkamam çünkü eşim işsiz. Kimbilir ne zaman iş bulacak?

Gerçekten mutsuzum, bu durumun değişeceğini de pek sanmıyorum ama bu mutsuzluk beni yoruyor artık.
Şahsi konuşmuyorum lütfen kalbiniz kırılmasın allahta yardimciniz olsun ama biz ülkecek her seyi hak ediyoruz. Herkes halinden memnun bunlar daha iyi günlerimiz insanlar çatlayana kadar kötüye gidicek.

Şahsi konuşmuyorum lütfen kalbiniz kırılmasın allahta yardimciniz olsun ama biz ülkecek her seyi hak ediyoruz. Herkes halinden memnun bunlar daha iyi günlerimiz insanlar çatlayana kadar kötüye gidicek.

Yok, gayet haklısınız ama işin o boyutuna girersem hiç çıkamam konu da kapanır. Bir kısım aşırı zengin ve herşeye kolayca ulaşıyorken diğer kısım erişemiyor malesef.

Neden dalga gectigimi dusundun anlamadim,nezaman is bulcak diye uzuldugunu yazmissin fikir vermek istedim kendi işi olur en azından diye.

Sağolun da iş kurmak kolay mı ne biirikim var ne para? Adam mühendis ne anlar esnaflıktan?

Yok, gayet haklısınız ama işin o boyutuna girersem hiç çıkamam konu da kapanır. Bir kısım aşırı zengin ve herşeye kolayca ulaşıyorken diğer kısım erişemiyor malesef.
Evet haklisiniz zaten siyaset yasak sanırım. Ama yanliz olmadiginizi bilin çoğumuz sürünüyoruz sabır gencsiniz zamanla her sey olur. Kisin otellere rezervasyon yaptırarak epey ucuza getirebilirsiniz mesela 4 yildizli makul bi otele

ben sizi çok iyi anlıyorum. tek değiseniz, eviniz arabanız bakmak zorunda olduğunuz biri yoksa ve iyi bir maaş almıyorsanız artık ya yetmiyor ya ucu ucuna yetiyor giderlerimiz.

geçenlerde eşimle söylemesi ayıp kahvaltıya gittik. ücreti sofrayı görene kadar gayet makuldü ama doydum mu hayır. zaten hamileyim yemek yerken gözüm dönüyor. çıktık eve geldik alışveriş yapmak istedim hem kendimize hem bebeğimize. 2 şer parçadan üst alt aldım ve tam 500 tl ye yakın ücret ödedim. öyle marka vs de değil gayet sıradan parçalar.

bebeğimize oda almıştık mesela. biz aldık aradan 1 hafta geçti 700 tl zam gelmiş üstüne. hayır ne değişti ürünün malzemesinde?

örnek daha da verilir de günden güne kendimize yetemiyoruz artık. hele ki aynı evde 2 kişi çalışmıyorsa çok çok zor. allah yardımcımız olsun.

ben sizi çok iyi anlıyorum. tek değiseniz, eviniz arabanız bakmak zorunda olduğunuz biri yoksa ve iyi bir maaş almıyorsanız artık ya yetmiyor ya ucu ucuna yetiyor giderlerimiz.

geçenlerde eşimle söylemesi ayıp kahvaltıya gittik. ücreti sofrayı görene kadar gayet makuldü ama doydum mu hayır. zaten hamileyim yemek yerken gözüm dönüyor. çıktık eve geldik alışveriş yapmak istedim hem kendimize hem bebeğimize. 2 şer parçadan üst alt aldım ve tam 500 tl ye yakın ücret ödedim. öyle marka vs de değil gayet sıradan parçalar.

bebeğimize oda almıştık mesela. biz aldık aradan 1 hafta geçti 700 tl zam gelmiş üstüne. hayır ne değişti ürünün malzemesinde?

örnek daha da verilir de günden güne kendimize yetemiyoruz artık. hele ki aynı evde 2 kişi çalışmıyorsa çok çok zor. allah yardımcımız olsun.
O artış hele inanılmaz. Benim oğlum 2017 şubatta doğdu. 2017de 150tlye aldığımız mama sandalyesini bu sene doğuran arkadaşım 950 ye aldı. Bebek arabasını ben 1200 e aldım şu an 4800. Oto koltuğunu 1600e aldım 3000 olmuş. Bir oyuncağı var çok sever arkadaşın kızı da sevdi o da alacak oldu benim 120ye aldığım oyuncak 550 lira olmuş.
Dedik bizim oğlan 3 sene geç doğsa biz nasıl büyütürmüşüz bu çocuğu.
Maaşlarımız eridi gitti. Her şey üç dört kat artarken biz anca yüzde beş alıyoruz zammı.
Hepimizin Allah yardımcısı olsun

O artış hele inanılmaz. Benim oğlum 2017 şubatta doğdu. 2017de 150tlye aldığımız mama sandalyesini bu sene doğuran arkadaşım 950 ye aldı. Bebek arabasını ben 1200 e aldım şu an 4800. Oto koltuğunu 1600e aldım 3000 olmuş. Bir oyuncağı var çok sever arkadaşın kızı da sevdi o da alacak oldu benim 120ye aldığım oyuncak 550 lira olmuş.
Dedik bizim oğlan 3 sene geç doğsa biz nasıl büyütürmüşüz bu çocuğu.
Maaşlarımız eridi gitti. Her şey üç dört kat artarken biz anca yüzde beş alıyoruz zammı.
Hepimizin Allah yardımcısı olsun
birikimsiz maalesef çocuk istemek için bayağı düşünmek lazım. bebek arabasını set halinde aldık biz 5 in 1 şeklinde yanlış olmasın 1.800 dü galiba. şimdi baktım 2.200 olmuş niye? nesi arttı yani sette?

maalesef ülkemiz gün geçtikçe geçimi zor bir yer oluyor. tek çocuk bile zor geçindirilir kaldı ki 2, 3 çocuk olsun.

Back
X