Sultanım Abdulhamit'im rahat uyu, emanetin emin ellerde

Osmanlı zaten son dönemlerde bozuldu,geriye kalanlarda sürgün edildi
kimisi asimile olmuştur,yabancılarla evlendiler
bizi son Osmanlı temsil edemez zaten !
Osmanlı demek illa aynı kandan olacak değil
onun düşüncelerini,kültürünü benimsemek ve sevmektir.
sarayda kadınların kapalı olduğu söylenir
son dönemlerde zaten kadınlar açıkmış.

baktılar hırsızlık bunlarda lüks merakı bunlarda müslüman olduklarını kimseye yediremiyolar şimdide osmanlıya sardı. dizi gibi merakla bekliyorum daha neler çıkıcak diye

resmi belgeler var ortada..önemli olan hangi dili konuştuğumuz değil aslında ne konuştuğumuz,ne kadar faydalı olduğumuz..o zamanki Osmanlı ahengini kim nasıl yaşatacak bize..T.C de Osmanlı olmayan neden Osmanlıca öğrenmek zorundapeygamberimizin hayatı düzgün yaşamak için örnekken osmanlıya nereden geldik

baktılar hırsızlık bunlarda lüks merakı bunlarda müslüman olduklarını kimseye yediremiyolar şimdide osmanlıya sardı. dizi gibi merakla bekliyorum daha neler çıkıcak diye
Müslümanın lüxle işi olmaz maalesef..olanda zaafına yenik düşmüştür..boş yere kendi egosunu tatmin etmesin Müslümanım diye..

arkadasım yanlışın var bildiğim kadarıyla 2. osmanlı padişahı orhan gaziden itibaren hep yabancı eşleri olmuştur. osmanlı hanedanlığı kendini en bastan asimile etmiştir aklıma gelenler maria hatun ve thedoras(adını yanlış yazmıs olabilirim) hatun gibi bir sürü örnek var. halk olarak da asimile olmuştur maalesef.

bunu daha evvelde konuştuk burda,kadınlar yabancı biliyorum zaten
ama soy erkekten gelir,dolayısıyla Osmanlı hanedanı Türk'tür.
bak ilber ortaylı da türktür diyormuş.

Osmanlı torunları mirasçı olduklarını kanıtlayıp çocuklarına en kaliteli eğtimi sunma çabasındayken şu an kullanılmayan bir dile ilgimiz bile yoksa öğretmeye dayatmaktaki amaç ne olabilir merak ediyorum..gündem yaratmakmı acaba?

Buna özlem diyoruz hayatım,gündem 2.planda artık..

Buna özlem diyoruz hayatım,gündem 2.planda artık..
medeni kanunun olmadığı hiçbir ülkede yaşamak istemezdim ne geçmiş ne gelecekte,aşk filozofu arkadaşın suudi arabistandaki yaşamını anlatmasından sonra balkonumda otururken bile şükrediyorum..kadın pencereden bakamıyormuş..kafesteki kuş gibi..

Hadi ya hiç denk gelmedim yazdığına ...

Hanımlar,
birde padişahlara saydırmaya başlamayın lütfen.

Ama şunu da yazayım, Osman Gazi, Orhan Gazi, 1. Murat, Yıldırım Bayezıd veya Sarı Selim değilde Abdulhamit?

Osmanlı zamanında,dünya cumhuriyetle yönetiliyordu zaten :)
tüm dünyada monarşi sistemi hakimdi
Osmanlı dönemini,şuan ki dönemle karşılaştırmanız çok komik
her dönemin kendine göre farklılıkları vardır
bunu anlayamadınız gitti.
saygı diyorum ama kime anlatıyorum !
padişahlığı becerebilmişmi bu herif,bu ne demek?
sen saygı bekle ama saygısızlık yap.
geçmişine düşman olan,geleceğinede düşman olur.

Hanımlar,

Ama şunu da yazayım, Osman Gazi, Orhan Gazi, 1. Murat, Yıldırım Bayezıd veya Sarı Selim değilde Abdulhamit?
Bende tam neden Fatih Sultan Mehmet değil diye sormaya geldiydim.
Cevap veren olur mu aceba

Hanımlar,

Sarı Selim olmaması çok da şaşırtıcı değil aslında, değil mi? : )

Ama katılıyorum, neden Abdülhamit?

Hanımlar,

Verebilecekleri en yanlış ismi vermişler aslında.
Tanzimat'tan itibarem Latin harflerine geçme düşüncesi vardı.
Çalışmaları da düşünceleri de bu yöndeydi II.Abdülhamid'in ama Enver Paşa tüm karşıt raporları derleyip Arap harflerinin ıslahında ısrar edince gerçekleşmedi.
Yani aslında ''Rahat uyu Enver Paşam''yazmalıydı.

Hanımlar,

Hayatı ile ilgili olabilirmi acaba merak edip baktım birazda .
Yada bilmediğimiz şeylerde olabilir..

Sultan İkinci Abdülhamid, yıkılmak üzere olan Osmanlı İmparatorluğunu 33 yıl ayakta tutmayı başarmış büyük bir padişahtır. Dindar bir insan olan Sultan İkinci Abdülhamid ibadetlerini aksatmazdı. Hayırsever ve cömert bir insan olan Sultan İkinci Abdülhamid, sıradan bir vatandaş gibi yaşardı. Yunan seferi sırasında, kendisine hazinede yeterli para bulunmadığı söylenince, atalarından kalma şahsi servetinden masrafları karşılamış, devletten beş kuruş almamıştı. Boş vakitlerini marangozhanede geçirir, harika eşyalar yapar, bunları sattırır ve parasını fakire fukaraya dağıttırırdı. Son derece şefkatli bir insan olan Sultan İkinci Abdülhamid'in kendisini öldürmek isteyenleri bağışlaması, dünya siyaset tarihinde görülmemiş bir olaydır. Sultan İkinci Abdülhamid, kültüre önem vermiş ve eğitim konusunda hizmet verecek birçok mekan yaptırmıştır. Üniversiteler, Güzel Sanatlar Akademisi, Ticaret ve Ziraat Okulları kuran Sultan İkinci Abdülhamid, ilk ve orta dereceli okullar, dilsiz ve kör okulları, kız meslek okulları da yaptırmıştır. Vilayetlere liseler, kazalara ortaokullar kurmakla beraber, ilkokulları köylere kadar ulaştırdı. İstanbul'da Şişli Etfal Hastahanesini ve Darülaceze'yi kendi şahsi parasıyla yaptırdı. Hamidiye adı verilen nefis içme suyunu borularla İstanbul'a getirtti. Karayollarını Anadolu içlerine kadar uzatan Sultan İkinci Abdülhamid, Bağdat'a ve Medine'ye kadar da demiryolları döşetmiştir. Büyük şehirlere atlı tramvay hatları döşetti.

Hakikaten ama dikkat çekici değil mi? Tamam Abdulhamit dindar bir padişahtır ama Padişahların hepsi dindarmış, hepsinin yaptığı birçok şey var, ben ciddi ciddi merak ediyorum neden Osmanlı İmparatorluğu'nun bazı padişahları sahipleniliyor? Ecdad deniyor, Osmanlı deniyor neden yalnızca Abdulhamit veya ne bileyim köprüye ismi verilen neden Yavuz Sultan Selim, Osmanlı'yı kuran Osman Gazi değil de niye belli padişahlar? Sarı Selim ve onun oğlu neden değil? Hürrem yüzünden mi? İyi de ama Kanuni sevmiş kadını, Kanuni padişah değil mi? He savaşlarıyla gurur duyarız ama karısını sevmezdik diyorlar diyorsunuz
Ah bak Osmanlı Haseki'si de olsa kadının yine adı yok, padişahım çok yaşa ama karın tü kaka

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…