- 10 Haziran 2012
- 3.953
- 1.282
- 198
Ben de dıyorum kı kaleme alınmayan tarıh hakkında yorum yaparsak kı yaparız tabı bu ya yanlı olur,ya fılm senaryosu ıcın.aksıyonlu olur,kıtap yazmak ıcın malzeme olur.ellerındekı tek otorıtenın mutlaka kullanıldıgı durumlar olmustur.ama buna ıstınaden es cınsel veya dıyemeyız.en guvenılır bu bılgıyı kım nerede okuduysa kaynagına ınmek ısterım.haa olabılır de neden olmasın.bu da onu tuu pıs yuhh yapmaz.ınsanları cınsel hayatlarına gore ele almazsak bır tık ılerlerız her konuda
lisede bölümüm sözel olduğundan3 yıl Osmanlı tarihi,islam tarihi,inkilap tarihi dersleri aldım..Osmanlının çökmesindeki sebebleride biliyoruz..babadan oğula nasıl geçtiklerinide..ferahlık olarak o dönemin halkını araştırmak gerek..inançlarına göremi yaşıyorlardı diye..Ama o zaman o düzen varmış. Ve şehzadeler ciddi eğitimlerden geçiyormuş en iyisi seçiliyormuş. Artık çökme dönemine geçtikten sonra bin türlü şey olmuş çocuk yaşta şehzadeler tahta çıkmış valide sultanlar söz sahibi olmuş kadınların arenası olmuş falan filan.
ama ondan önce çok da iyi gidiyormuş.
bence içinde yaşadığınız zamana göre düşünmeyin.
Insan elının degdıgı hıc bır yonetım sıstemı kusursuz degıldır.kaldı kı yonetılen yıne ınsan olunca zıt gorusler mutlaka cıkacaktır.ben sapkantılı bır yerme ya da goge cıkarmadan cok donemı artılarıyla ve eksılerıyle degerlendırmeyı daha dogru buluyorum.osmanlı torunu olmak bır avuc cahılın suregetırdıgı,bır avuc aydının da bunu zıyadesıyle kullandıgı bır kalıptır.uzun bır konu tabı .O kadar uzun bir dönemden bahsediyoruz ki, genel olarak hiçbir ortak özellikten bahsedilemeyeceğine inanıyorum.
Bazı padişahlar dönemine göre dahi felaket bana göre mesela, bazıları döneminin ilerisinde, bazıları padişah olduğunun farkında değil, birçoğu zaten annesi veya sadrazamı tarafından yönlendirilmiş, bir kısmı alkole düşkün, bir kısmı yenilikçi, bir kısmı yasakçı.
Bu yüzden tutup da Osmanlı torunuyum, aşığıyım demek bana çok salakça geliyor.
Hangi Osmanlı?
İnanılmaz kompleks ve çok kültürlü bir yapıdır Osmanlı. Buna hayran olmadıkları da açık.
Banaysa laf ben.yok mu dedım.keske su sıtede herkes benım.kadar bılse de konussa.gazetelerın galerı sayfalarından ya da fılm etkısınde kalarak konusmasa.eşcinsellik.kadın düşkünlüğü,alkol,lüx düşkünlüğü Osmanlıda yoktu zaten,hep dış güçlerin yalanı ,paralel yapı,hatta İsrail uydurması
o yazı sütten çıkmış akkaşık olarak gören,görmek isteyen,öyle yansıtanlara..Banaysa laf ben.yok mu dedım.keske su sıtede herkes benım.kadar bılse de konussa.gazetelerın galerı sayfalarından ya da fılm etkısınde kalarak konusmasa.
neden Osmanlı torunu denince cahillik oluyorInsan elının degdıgı hıc bır yonetım sıstemı kusursuz degıldır.kaldı kı yonetılen yıne ınsan olunca zıt gorusler mutlaka cıkacaktır.ben sapkantılı bır yerme ya da goge cıkarmadan cok donemı artılarıyla ve eksılerıyle degerlendırmeyı daha dogru buluyorum.osmanlı torunu olmak bır avuc cahılın suregetırdıgı,bır avuc aydının da bunu zıyadesıyle kullandıgı bır kalıptır.uzun bır konu tabı .
Amacım lıse ders kıtaplarını yermek degıl.zıra ben de lıse bıtırmıs her ne kadr bolumum sozel olmasa bıle.murekkebı.hokkalarca yalamıs bırı olarak eger dedıklerın lıse ders.kıtaplarında yer alıyorsa kı bu ıhtımal yok.okul kıtapları kuramsal bılgı verır yok alkolmus, cınsel hayatmıs bılmem neymıs buna unıde bıle gırıldıgını gormedım kıtaplarda.bunlar ozel seylerdır ınsanlar merakı dogrultysunda acar okur.ama lıse kıtaplarıyla yetınmemek lazım zannımca.lisede bölümüm sözel olduğundan3 yıl Osmanlı tarihi,islam tarihi,inkilap tarihi dersleri aldım..Osmanlının çökmesindeki sebebleride biliyoruz..babadan oğula nasıl geçtiklerinide..ferahlık olarak o dönemin halkını araştırmak gerek..inançlarına göremi yaşıyorlardı diye..
yok bence o laf banaydı,bence kimse çok biliyorum ,keşke herkes banim kadar bilse demesinBanaysa laf ben.yok mu dedım.keske su sıtede herkes benım.kadar bılse de konussa.gazetelerın galerı sayfalarından ya da fılm etkısınde kalarak konusmasa.
Heee o zaman kızım sana soyluyorum gelınım sen anla yapmazsan ıyı olur.yoksa cevap verme geregı duyuyorum.o yazı sütten çıkmış akkaşık olarak gören,görmek isteyen,öyle yansıtanlara..
anlayan anlıyor zatende senin mükkemmel yönnettiler tarzı yazdığını görmedim zaten.Heee o zaman kızım sana soyluyorum gelınım sen anla yapmazsan ıyı olur.yoksa cevap verme geregı duyuyorum.
Osmanlı torunu deyınce ne oluyor?mırasından hak.sahıbı mı edıyorlar?neden Osmanlı torunu denince cahillik oluyor
şuyum buyum denince cahillik olmuyor
düşünceleri kültürleri benimsenemez mi yapmayın Allah aşkına
sonuçta bizim geçmişimiz,biz iyi yönlerini almaya bakıcaz
eksilerinden çok artıları var.
hiç bir yönetim dediğin gibi eleştirilemez değildir..hatta her başa gelenin ailesi iyi bir yerlere geldiğinden devlet yönetimi hakkında bile kafam karışık..allah sonumuzu hayır etsin..Heee o zaman kızım sana soyluyorum gelınım sen anla yapmazsan ıyı olur.yoksa cevap verme geregı duyuyorum.
çok şükür ben ve ailemin yaşantısı öyle zaten,kimsenin malında gözümüz yok :)Osmanlı torunu deyınce ne oluyor?mırasından hak.sahıbı mı edıyorlar?her zaman derım temsılı sımgecı olmamak lazım.sen vatanını gecmısını sevıyorsan namuslu yasarsın,ısını en ıyı yaparsın falan fılan budur bence gecmısıne saygı.
Kesınlıkle bu da olabılır dedım oncekı mesajlarımda.ama sımdı ınsanlar kocasınun bıle yıllar sonra gay oldugunu ogrenıyor.fatıh ıcın demıyorum ama buna meyıllı padısh da olmus olabılır.onlar da ınsandı.kimse sütten çıkmış ak kaşık değildir,hatasız kul olmaz
ama sizin dediğiniz gibide değil,yok eşcinsellikmiş falan filan
Avrupa yazıyor çiziyor,karalamak amaçlı,bir güruhda buna inanıyor
inanmak bedava nasıl olsa...
Ironı yapmıstım zaten:-Sçok şükür ben ve ailemin yaşantısı öyle zaten,kimsenin malında gözümüz yok :)
Osmanlının malından banane canım :)
ben yaptığı işi konuşurum,kötüledikleri için cevap veriyorum
Osmanlı bu kadar mı kötüydü....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?