Sultanım Abdulhamit'im rahat uyu, emanetin emin ellerde

Avrupa Osmanlı için neler iddia etmiyorki,saçmalık başka bir şey değil
bazı salaklarda buna inanıyor
biz fatih sultan mehmedi seviyoruz,böyle salaklıklara inanmıyoruz efem.

Kesinlikle katılıyorum, eşcinsel olması kimseyi ilgilendirmez.

Tarih ve önemli kişiler hakkında da hep yorum yapılır, kesin bilgiye ulaşmak biraz zor.

Ama eski kaynakları çok inceleyince genel hava hakkında bir tutum edinilebiliyor bence, bilmekten ziyade.

Sorun zaten kendini Osmanlı torunu olarak niteleyenlerin bu konulara tahammülsüzlüğü.

Yani bu tahammülsüzlük benim veya başkasının değil mevcut hükümet ve yanlıların şiddetle sahip olduğu bir tutum, o nedenle eleştirilerinizi onlara yönelttiğinizi düşünüyorum, birebir konuştuğumuz için farklı düşünüyoruz şeklinde algılanmasın.

lisede bölümüm sözel olduğundan3 yıl Osmanlı tarihi,islam tarihi,inkilap tarihi dersleri aldım..Osmanlının çökmesindeki sebebleride biliyoruz..babadan oğula nasıl geçtiklerinide..ferahlık olarak o dönemin halkını araştırmak gerek..inançlarına göremi yaşıyorlardı diye..

eşcinsellik.kadın düşkünlüğü,alkol,lüx düşkünlüğü Osmanlıda yoktu zaten,hep dış güçlerin yalanı ,paralel yapı,hatta İsrail uydurması

Insan elının degdıgı hıc bır yonetım sıstemı kusursuz degıldır.kaldı kı yonetılen yıne ınsan olunca zıt gorusler mutlaka cıkacaktır.ben sapkantılı bır yerme ya da goge cıkarmadan cok donemı artılarıyla ve eksılerıyle degerlendırmeyı daha dogru buluyorum.osmanlı torunu olmak bır avuc cahılın suregetırdıgı,bır avuc aydının da bunu zıyadesıyle kullandıgı bır kalıptır.uzun bır konu tabı .

neden Abdülhamit han demişler
osmanlı'nın son padişahlarından ve çalkantılı dönemlerinde tahta çıkmış
Osmanlı'yı güçlendirmek için çaba sarfetmiş
o yüzden olabilirmi acaba,benim aklıma gelenler bunlar
herkes bütün padişahları sevecek diye birşeymi var
dinini en güzel kim yaşarsa,vatanına en iyi kim sahip çıkarsa onu severiz tabiki...

eşcinsellik.kadın düşkünlüğü,alkol,lüx düşkünlüğü Osmanlıda yoktu zaten,hep dış güçlerin yalanı ,paralel yapı,hatta İsrail uydurması
Banaysa laf ben.yok mu dedım.keske su sıtede herkes benım.kadar bılse de konussa.gazetelerın galerı sayfalarından ya da fılm etkısınde kalarak konusmasa.

Banaysa laf ben.yok mu dedım.keske su sıtede herkes benım.kadar bılse de konussa.gazetelerın galerı sayfalarından ya da fılm etkısınde kalarak konusmasa.
o yazı sütten çıkmış akkaşık olarak gören,görmek isteyen,öyle yansıtanlara..

neden Osmanlı torunu denince cahillik oluyor
şuyum buyum denince cahillik olmuyor
düşünceleri kültürleri benimsenemez mi yapmayın Allah aşkına
sonuçta bizim geçmişimiz,biz iyi yönlerini almaya bakıcaz
eksilerinden çok artıları var.

Amacım lıse ders kıtaplarını yermek degıl.zıra ben de lıse bıtırmıs her ne kadr bolumum sozel olmasa bıle.murekkebı.hokkalarca yalamıs bırı olarak eger dedıklerın lıse ders.kıtaplarında yer alıyorsa kı bu ıhtımal yok.okul kıtapları kuramsal bılgı verır yok alkolmus, cınsel hayatmıs bılmem neymıs buna unıde bıle gırıldıgını gormedım kıtaplarda.bunlar ozel seylerdır ınsanlar merakı dogrultysunda acar okur.ama lıse kıtaplarıyla yetınmemek lazım zannımca.

yok bence o laf banaydı,bence kimse çok biliyorum ,keşke herkes banim kadar bilse demesin
bırakalımda herkesin bilgisini karşısındaki değerlendirsin.
ben kendi adıma şunu söylerim aman aman çok bilgili değilim.
ama nedense herkes hep ben biliyorum diyor.

Heee o zaman kızım sana soyluyorum gelınım sen anla yapmazsan ıyı olur.yoksa cevap verme geregı duyuyorum.
anlayan anlıyor zatende senin mükkemmel yönnettiler tarzı yazdığını görmedim zaten.

kimse sütten çıkmış ak kaşık değildir,hatasız kul olmaz
ama sizin dediğiniz gibide değil,yok eşcinsellikmiş falan filan
Avrupa yazıyor çiziyor,karalamak amaçlı,bir güruhda buna inanıyor
inanmak bedava nasıl olsa...

Osmanlı torunu deyınce ne oluyor?mırasından hak.sahıbı mı edıyorlar?her zaman derım temsılı sımgecı olmamak lazım.sen vatanını gecmısını sevıyorsan namuslu yasarsın,ısını en ıyı yaparsın falan fılan budur bence gecmısıne saygı.

Heee o zaman kızım sana soyluyorum gelınım sen anla yapmazsan ıyı olur.yoksa cevap verme geregı duyuyorum.
hiç bir yönetim dediğin gibi eleştirilemez değildir..hatta her başa gelenin ailesi iyi bir yerlere geldiğinden devlet yönetimi hakkında bile kafam karışık..allah sonumuzu hayır etsin..

Osmanlı,tarihinde ,türk tarihinde hiç eşcinsel,dinsiz vs yoktu canım iftira bunlar..

çok şükür ben ve ailemin yaşantısı öyle zaten,kimsenin malında gözümüz yok :)
Osmanlının malından banane canım :)
ben yaptığı işi konuşurum,kötüledikleri için cevap veriyorum
Osmanlı bu kadar mı kötüydü....

Kesınlıkle bu da olabılır dedım oncekı mesajlarımda.ama sımdı ınsanlar kocasınun bıle yıllar sonra gay oldugunu ogrenıyor.fatıh ıcın demıyorum ama buna meyıllı padısh da olmus olabılır.onlar da ınsandı.

Ironı yapmıstım zaten:-S
Bakıs acıları yanlı olabılır.her zaman zıt fıkırlere acık olmak lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…