- 10 Haziran 2012
- 3.953
- 1.282
- 198
yav he he senin masallarına karnım tok,istediğin kadar zırvalaFatih'in annesi hrıstiyan bir cariyeydi ve öyle öldü. Sen ise gelmiş masal anlatıyorsun burada. Yok her seferinde abdest alırmış da bilmem ne. Bu tarz masallar çoktur etrafta zaten.
Hanedanların dinine kanmayın boş yere. Hanedanların genellikle dini olmaz. Hiçbir hanedanda olmaz. Onlar için önemli olan devletin başında olmaktır, şatafat içinde yaşayabilmektir, çünkü o saatten sonra daha azına razı olamazlar. Osmanlı da Bizans'ın devamıdır. Bizans'ta hanedan degişikligi oldu sadece. Bizans deyince aklınıza katolik vatikan gelmesin, o batı roma. Bizans ise, yani Dogu Roma, basbaya ortadogu kültürünü yaşadı, birazcık da Batı Roma'nın... Yani Bizans Avrupa'lı degildi, dogulu da degildi, Anadolu'luydu. Bizans'ın dini de islamla kaynaşmış hrıstiyanlıktı. Hanedan degişince, yönetim aracı olarak islama geçildi. Olay bu kadar basit. Ama hanedan yine Bizans prensligidir.
Yoksa ''hehe Fatih hrıstiyanmış, yani çok kötü hehe' demiyorum. Neyse onu söylüyorum. Sen ise masal anlatıyorsun.
fatih sultan mehmedin annesi hüma hatundur,zaten geneli yabancı kökenli ve gayrımüslüm oluyor
sonradan Müslümanlığı kabul ediyorlar
fatih sultan mehmedin sırp asıllı mara adında üvey annesi var,onla karıştırılıyor
hristiyanda olabilir derken,kimi dedin anlamadım,fatih sultan mehemeddenmi bahsettin?
yav he he senin masallarına karnım tok,istediğin kadar zırvala
ben inanmıyorum,azıcık daha çalış,bak belki inananlar çıkar :)
tamam cicimFatih'in annesi Mara isminde Sırp bir kadındı. Sen masallara inanmaya devam et.
Osmanlı müziğine benzetemedim ben,içinde klarnet var bunun :)))
ne alaka anlamadım :)
amin değil, amen diyecektin heralde.
bende neden amin dediğini anlamadım ,neyse....Aynı şey zaten.
Ya tarihi görmedik ki nerden bileceğiz dinlerini imanlarını diyorsunuz sonra birileriniz müslüman diğerleriniz hıristiyandı diyorsunuz, madem bilmiyorsunuz yanlarında olmadığınız, gözünüzle görmedikleriniz hakkında kesin hüküm vermeyin isterseniz. Padişah hanımlarının bir kısmının da Yahudi olduğu söylenir, Yahudilikte soy kadından yürür, müslüman olmuşlar mıdır bilemem, olmuşlarsa Yahudiler bunu baz alıp o hasekilerden doğan çocukları müslüman kabul etmiş midir bunu da bilemem ve derler ki Kanuni zamanı Osmanlı'ya getirilen Yahudiler için padişaha rica eden NurBanu Haseki'dir, zira Nurbanu Sultan yahudi'dir, adı da Rachel'dir, Osmanlı arşivlerinde böyle yazdığı söylenir.
He müslüman olsa ne yazar hıristiyan olsa ne yazar Yahudi olsa ne yazar? Mühim mi bu? He tabii mühim olabilir zira Atatürk'e de dinden vuruyorlar, bende diyorum ki bize ne dinlerinden, abdestlerinden, cinsel eğilimlerinden, tarih yazmışlar mı? Yazmışlar, o zaman bırakın hepsi geçmişte tarihte kalsınlar, bugüne bakın, bakarkende dini, cinsel eğilimler değil başka kriterleriniz olsun.
ebedi o torunlarının fotoraflarında artık bizlere benzer hiç bir şey kalmamış görmedinmi?islamda da soy erkekten devam eder,onlar istediği gibi kadından devam etsin diyebilir
bu değişmez
sonuçta çocukların aldığı eğitim ve din önemlidir
annesinin Hristiyan Yahudi olması bir şey değiştirmez
evet padişah eşlerinin Müslüman olmayanlarıda vardır ama çoğu Müslüman olmuştur.
bende neden amin dediğini anlamadım ,neyse....
Hmmmm ilginççççİyice merak ettim şimdi bak Şöyle bir çıkarım doğru mu olur acep? Osmanlı tarihini pek kurcalanması istenmez, padişahlar, hasekileri, yaşananlar falan, altından çıkacaklar korkutur, o tarih olduğu yerde yatsın biz Osmanlı sonrasına girişelim Bazı padişahları da sevelim
bir tek sen mi biliyorsun yani
Dünyaca ünlü bir tarihçi Fatih Sultan Mehmet'i ‘eşcinsel, yıkıcı, cani ve Hıristiyanlığa sempati duyan bir padişah’ olarak tanımlıyor.
Bir kesim bu nedenle sevmiyor, bir kesim inanmıyor, bir kesim inansa da sevmiyor, bir kesim seviyor.
Başka bir kesim ise muhtemelen eşcinsel olması ihtimalini umursamıyor, buna ben de dahilim.
Zaten şu an yaşamayan bir insanın cinsel tercihlerini konuşmak , kaldı ki emin olmadığımız şey hakkında yorum yapmak ne kadar doğru.
Eş cinselse öyleymiş bu kadar takıntı yapacak ne var.
Kim attıysa bu tezi ortaya kesin mi?
Ona bakarsan Mevlana'nın da eşcinsel olduğu söyleniyor.
kimse sütten çıkmış ak kaşık değildir,hatasız kul olmaz
ama sizin dediğiniz gibide değil,yok eşcinsellikmiş falan filan
Avrupa yazıyor çiziyor,karalamak amaçlı,bir güruhda buna inanıyor
inanmak bedava nasıl olsa...
Hrıstiyan oldugu için mi?
İsa adına yazdıgı şiir sebebiyle mi?
Annesi hrıstiyandı diye onun adına Karadeniz taraflarında kilise yaptırdıgı için mi?
Gömülmeyip mumyalandıgı için mi?
İslamda haram denildigi halde kendi portresini çizdirdigi için mi?
Kendisini ''Roma İmparatoru'' olarak gördügü için mi?
''Ben Türk degilim, ben Roma hanedanlarının varisiyim'' dedigi için mi?
Osmanlı degil de, Bizans İmparatoru olarak para bastırdıgı için mi?
... vs
Ben de merak ettim de... Neden sevmezlermiş ki?
Hrıstiyan olup olmadıgı belli degil ama ayinlere katıldıgı, odasında Meryem ve İsa ikonaları oldugu falan söylenir. Yani ne oldugu bilinmese de hrıstiyanlıkla daha alakalıymış. He bana göre bu adam dinsizdi, ya da dinlerin begendigi kısımlarını alıp harmanlamış biraz da laik takılan biriydi.
Ama bazıları kötülüyor, hrıstiyan söylentileri yüzünden, bunu kast ettim.
Diger iftira atıyor diye zırvalayan arkadaşa da söyliyim; Fatih, Osmanlı padişahları arasında en sempati duydugum padişahtır. Her ne kadar aile katlini kanunlaştırmış olsa da... Osmanlı'yı adam eden Fatih'tir, ondan öncesi ve sonrası onun kadar iyi yönetemedi.
''sonradan müslüman olurlarmış'' cümlesine de gülmeden edemedim
sabah açıkladım,tekrar başamı dönecezebedi o torunlarının fotoraflarında artık bizlere benzer hiç bir şey kalmamış görmedinmi?
Fatih'in annesi hrıstiyan bir cariyeydi ve öyle öldü. Sen ise gelmiş masal anlatıyorsun burada. Yok her seferinde abdest alırmış da bilmem ne. Bu tarz masallar çoktur etrafta zaten.
Hanedanların dinine kanmayın boş yere. Hanedanların genellikle dini olmaz. Hiçbir hanedanda olmaz. Onlar için önemli olan devletin başında olmaktır, şatafat içinde yaşayabilmektir, çünkü o saatten sonra daha azına razı olamazlar. Osmanlı da Bizans'ın devamıdır. Bizans'ta hanedan degişikligi oldu sadece. Bizans deyince aklınıza katolik vatikan gelmesin, o batı roma. Bizans ise, yani Dogu Roma, basbaya ortadogu kültürünü yaşadı, birazcık da Batı Roma'nın... Yani Bizans Avrupa'lı degildi, dogulu da degildi, Anadolu'luydu. Bizans'ın dini de islamla kaynaşmış hrıstiyanlıktı. Hanedan degişince, yönetim aracı olarak islama geçildi. Olay bu kadar basit. Ama hanedan yine Bizans prensligidir.
Yoksa ''hehe Fatih hrıstiyanmış, yani çok kötü hehe' demiyorum. Neyse onu söylüyorum. Sen ise masal anlatıyorsun.
sen ne düşünüyorsun bu konuda Norveçli?vay be yaşamış gibi konuşuyorsun ama zırvalıyorsun canım :)
sen ne düşünüyorsun bu konuda Norveçli?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?