Sultanım Abdulhamit'im rahat uyu, emanetin emin ellerde

yav he he senin masallarına karnım tok,istediğin kadar zırvala
ben inanmıyorum,azıcık daha çalış,bak belki inananlar çıkar :)

yav he he senin masallarına karnım tok,istediğin kadar zırvala
ben inanmıyorum,azıcık daha çalış,bak belki inananlar çıkar :)

Fatih'in annesi Mara isminde Sırp bir kadındı. Sen masallara inanmaya devam et.

Ya tarihi görmedik ki nerden bileceğiz dinlerini imanlarını diyorsunuz sonra birileriniz müslüman diğerleriniz hıristiyandı diyorsunuz, madem bilmiyorsunuz yanlarında olmadığınız, gözünüzle görmedikleriniz hakkında kesin hüküm vermeyin isterseniz. Padişah hanımlarının bir kısmının da Yahudi olduğu söylenir, Yahudilikte soy kadından yürür, müslüman olmuşlar mıdır bilemem, olmuşlarsa Yahudiler bunu baz alıp o hasekilerden doğan çocukları müslüman kabul etmiş midir bunu da bilemem ve derler ki Kanuni zamanı Osmanlı'ya getirilen Yahudiler için padişaha rica eden NurBanu Haseki'dir, zira Nurbanu Sultan yahudi'dir, adı da Rachel'dir, Osmanlı arşivlerinde böyle yazdığı söylenir.

He müslüman olsa ne yazar hıristiyan olsa ne yazar Yahudi olsa ne yazar? Mühim mi bu? He tabii mühim olabilir zira Atatürk'e de dinden vuruyorlar, bende diyorum ki bize ne dinlerinden, abdestlerinden, cinsel eğilimlerinden, tarih yazmışlar mı? Yazmışlar, o zaman bırakın hepsi geçmişte tarihte kalsınlar, bugüne bakın, bakarkende dini, cinsel eğilimler değil başka kriterleriniz olsun.

islamda da soy erkekten devam eder,onlar istediği gibi kadından devam etsin diyebilir
bu değişmez
sonuçta çocukların aldığı eğitim ve din önemlidir
annesinin Hristiyan Yahudi olması bir şey değiştirmez
evet padişah eşlerinin Müslüman olmayanlarıda vardır ama çoğu Müslüman olmuştur.

Niye? İnsanlar sürekli olarak Osmanlı üzerinden din prim yapan din tüccarlarının peşinden gidiyor. Osmanlı padişahları çok müslümandılar, evliya gibiydiler, halktan kimse kapısını kitlemezmiş hırsızlık yokmuş o kadar ki müslümanmışlar falan hikayeleri... Böyle abuk sabuk hikayeler anlatıp sözde Osmanlı'yı hasretle anıyorlar, sanki gerçekten Osmanlı'nın ve padişahların ne oldugunu bilirlermiş gibi...

Ortada o kadar din tüccarı Osmanlı üzerinden prim yapmaya çalışırsa digeri de gelir karşılık verir. Önce prim yapanlara sus demek lazım. Yoksa bana göre ister şeriatçı olsun isterse hrıstiyan olsun Osmanlı padişahları, bana ne.

ebedi o torunlarının fotoraflarında artık bizlere benzer hiç bir şey kalmamış görmedinmi?

bende neden amin dediğini anlamadım ,neyse....

pfff.... amin, amen, amon hepsi aynı. hiçbiri de umrumda degil.

Bir üstteki verdigim Klasik Türk müziginin aynısıydı.

Bak şunlar da (Türkiye'deki) mevlüt/islami ilahilerin kökeni ;

Bizans'ın devamıyız biz. İslamla çok da alakamız yok. Ortadogunun, Arapların, İran'ın islamından bu yüzden çok farklıyız biz. Kültürümüz çok farklı.

bir tek sen mi biliyorsun yani

İşte aynen bu sebeplerden
Ama burada algısal bir yanlışlık var
Bu kötülemek değil
Çünkü kötülemek kötü sıfatlarla yapılır
Gay olmak, biseksüel olmak, hristiyan olmak bunlar kötü sıfatlar mı yani size göre?
Şahsen bana göre değil
Aksine kendisine büyük sempati duyuyorum
Katı, geleneksel tutumlardan ziyade (o döneme göre) çağdaş bir adamdır kendisi
Varsın hristiyan olsun, gay olsun, bunda ne var
Kafası yeniliklere açık mı, açık
Halkının iyiliğini düşünüyor mu, düşünüyor
Bitti

ebedi o torunlarının fotoraflarında artık bizlere benzer hiç bir şey kalmamış görmedinmi?
sabah açıkladım,tekrar başamı dönecez
evet değişmişler ben onları değil eski Osmanlıdan bahsediyorum her neyse çok uzadı.
eşim geldi,ben kaçtım herkese iyiakşamlar.

vay be yaşamış gibi konuşuyorsun ama zırvalıyorsun canım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…