Sultanım Abdulhamit'im rahat uyu, emanetin emin ellerde

işte zihinlere girmeyi çok iyi beceriyorlar,onlar yazıyor
kimi inanıyor,kiminin aklına şüphe düşüyor
şimdi diceklerki sen gördünmü padişahları,eee siz gördünüzmü
hani kanıt? yok
Avrupa türkleri osmanlıyı hiç bir zaman sevmedi
tabiki iftira atacak.

Ironı yapmıstım zaten:-S
Bakıs acıları yanlı olabılır.her zaman zıt fıkırlere acık olmak lazım.
anladım,bende öylesine konuştum zati
ama Osmanlı torunuyuz demek bu kadar nefret uyandırmasın insanlarda
fanatik değilim,ama biraz saygı,ve geçmişe bakıyorum
gayet güzel işler yapmışlar,ama bunu inkar ediyorlar
neden sırf sevmedikleri için.

yok fatihi sevmezler, sebebi bende saklı açık açık söylemiyim şimdi

Hrıstiyan oldugu için mi?
İsa adına yazdıgı şiir sebebiyle mi?
Annesi hrıstiyandı diye onun adına Karadeniz taraflarında kilise yaptırdıgı için mi?
Gömülmeyip mumyalandıgı için mi?
İslamda haram denildigi halde kendi portresini çizdirdigi için mi?
Kendisini ''Roma İmparatoru'' olarak gördügü için mi?
''Ben Türk degilim, ben Roma hanedanlarının varisiyim'' dedigi için mi?
Osmanlı degil de, Bizans İmparatoru olarak para bastırdıgı için mi?

... vs
Ben de merak ettim de... Neden sevmezlermiş ki?

Cınsellık her zaman kullanılmaya musaıt bır malzemedır.bır kızı bıle kotulemek ısterse bırı dırekt cınsellıkten dem vurur.o yuzden gulup gecmek lazım.hanı cınsellık ınsanın kendıne ozel bır seydı.bırakın saklı kalsın oyle ya da boyle.komık gelıyor bana bu.sankı tartısacsk baska bır sey kalmamıs gıbı.alkol dıyorlar,sımdıkı donemı konusalım gırna alkol havuzlarında yuzen cocuklarımızı bırakın yuz yıllar once olmus ınsanların zevkı sefasını.

Annesının Hrıstıyan oldugu dogru,kılıse yaptırması da dogru,hatta Hrıstıyan geleneklerıne gore gomulmus olurken yanında bır papaz da oldugu soylenır.portresını yaptırması da tamam.ama bu onun Hrıstıyan oldugunun.kanıtı sayılmaz.guzel sanatlara merakı oldugu bılınıyor.ancak Hrıstıyan oldugu konusu muamma.hangı guvenılır tarıh kıtabında yer alıyormus?o da barbabas gıbı saklı da kımse bılmıyor mu yerını?ha hos olabılır de.ama kesın Hrıstıyan dıyemeyız

ya zaten padişahların eşleri hep yabancı ve hristiyandı,sonradan Müslüman oluyorlar
cariyelerin bir çoğuda öyle
sever iftira atmayı o.

ya zaten padişahların eşleri hep yabancı ve hristiyandı,sonradan Müslüman oluyorlar
cariyelerin bir çoğuda öyle
sever iftira atmayı o.
Bılıyorum.fatıhın annesı olmamıstır. Ama buna bakarak genelleme yapamayız.dın ınsanın ıcınde olan.bır sey.o zaman carıyelerın de neye ınandıklarını bılemeyız.ama ben fatıhın hrıstıyan olduguna ınanmıyorum.sadece gercek ıslamı bılen bırı olarak kımseyı zorlamamıstır ıslam konusunda.

bu konuda sana katılmıyorum ebedi mualifte olsak birbirimize. sendende pek çok şey öğrendim,pek çok arkadaştanda..

Hrıstiyan olup olmadıgı belli degil ama ayinlere katıldıgı, odasında Meryem ve İsa ikonaları oldugu falan söylenir. Yani ne oldugu bilinmese de hrıstiyanlıkla daha alakalıymış. He bana göre bu adam dinsizdi, ya da dinlerin begendigi kısımlarını alıp harmanlamış biraz da laik takılan biriydi.

Ama bazıları kötülüyor, hrıstiyan söylentileri yüzünden, bunu kast ettim.

Diger iftira atıyor diye zırvalayan arkadaşa da söyliyim; Fatih, Osmanlı padişahları arasında en sempati duydugum padişahtır. Her ne kadar aile katlini kanunlaştırmış olsa da... Osmanlı'yı adam eden Fatih'tir, ondan öncesi ve sonrası onun kadar iyi yönetemedi.

''sonradan müslüman olurlarmış'' cümlesine de gülmeden edemedim

sen demin dedin ya insan geçmişini sevmeli,ben geçmişimi seviyorum
ama birileri neden bu geçmişten rahatsız oluyor
asıl bu soru onlara gitmesi lazım işte.
Fatih'in annesi müslümanmı olmadı diyorsun,o halde yanlış
fatih sultan mehmedin annesi Müslümandır
hatta abdestsiz süt vermediği söylenir..

senin zırvalıklarını dinliyor ya bu millet,git düşmanlığını başka yerlerde sergile.
bildiğinden değilde,düşmanlığından kuruyorsun bu cümleleri
aman ya neyse ne,muhatap olamıcam senle.

Meryem ve ısa ıkonları kısmı ıcın yorumsuzum.zıra yazılı tarıhten sonrası yorumlu tarıhtır.herkes bır sey katabılır.ama bırlestıgımız nokta laık bır ınsan olması.bır gun tellalı pazara salmıs.adam baslamıs okumaya "padısahımızın.duyurusudur,herkes dını ınanısına gore dıledıgı sekılde dıledıgı yerde ıbadetını yapabılecektır" orada olan papaz da yanındakıne demıs kı "ıste sımdı kazandın savası osmanoglu"bu da hrıstıyan yazarın kıtabından alıntıdır.carıyelerden de bence kendı ınanısına gore musluman olan vardır.mumkun olmayan bır sey degıl yanı.

bunların gerçek olma ihtimali çok yüksek..

Canım oyle.okudum cok yerde.umutmazsam kaynak yazarım sana.hatta fatıh demıs kı "hrıstıyanların en yuce kadını annem valıde sultandır"adına bır kılısesı var.ama arastıralım bakalım daha derın hangısı dogru.ben de tombet be hak altında kalmak ıstemem.ama bır de su var.bılmem kac yasına kadar baska bır seye ınanan bırının sonradan dıj degıstırmesı cok cıddı bır donustur.yanı hrıstıyan da olabılır.

herşeyi çok bilme iddam yok ..
birde merve arkadaşta boş biri değil her yazdığına katılmasamda..
onu sana değil ipeğe yazmıştım,tekrar oku istersen
anlamadan itham etmeyin
senle hiç bir alakası yok :)))
ay bana gelipte merveyi savunma Allah aşkına
sanane banane merveden,benim için boş varmı ötesi
en azından bu konularda katılmıyorum ona.

senin zırvalıklarını dinliyor ya bu millet,git düşmanlığını başka yerlerde sergile.
bildiğinden değilde,düşmanlığından kuruyorsun bu cümleleri
aman ya neyse ne,muhatap olamıcam senle.

Fatih'in annesi hrıstiyan bir cariyeydi ve öyle öldü. Sen ise gelmiş masal anlatıyorsun burada. Yok her seferinde abdest alırmış da bilmem ne. Bu tarz masallar çoktur etrafta zaten.

Hanedanların dinine kanmayın boş yere. Hanedanların genellikle dini olmaz. Hiçbir hanedanda olmaz. Onlar için önemli olan devletin başında olmaktır, şatafat içinde yaşayabilmektir, çünkü o saatten sonra daha azına razı olamazlar. Osmanlı da Bizans'ın devamıdır. Bizans'ta hanedan degişikligi oldu sadece. Bizans deyince aklınıza katolik vatikan gelmesin, o batı roma. Bizans ise, yani Dogu Roma, basbaya ortadogu kültürünü yaşadı, birazcık da Batı Roma'nın... Yani Bizans Avrupa'lı degildi, dogulu da degildi, Anadolu'luydu. Bizans'ın dini de islamla kaynaşmış hrıstiyanlıktı. Hanedan degişince, yönetim aracı olarak islama geçildi. Olay bu kadar basit. Ama hanedan yine Bizans prensligidir.

Yoksa ''hehe Fatih hrıstiyanmış, yani çok kötü hehe' demiyorum. Neyse onu söylüyorum. Sen ise masal anlatıyorsun.

fatih sultan mehmedin annesi hüma hatundur,zaten geneli yabancı kökenli ve gayrımüslüm oluyor
sonradan Müslümanlığı kabul ediyorlar
fatih sultan mehmedin sırp asıllı mara adında üvey annesi var,onla karıştırılıyor
hristiyanda olabilir derken,kimi dedin anlamadım,fatih sultan mehemeddenmi bahsettin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…