gayrimuslim cariyeler olduğunu herkes biliyor ama onların o şekilde kalıp evlatlarını o şekilde yetiştirmeleri şeklinde bir şey osmanlı hanedanın da olabilir mi allah aşkına:)
gayri müslim bir hanım gerçekten nasıl yetiştirdi,gerçekten hepsi inandımı,şartlar gereği inanmış gibimi davrandılar..bunu kim bilebilirkigayrimuslim cariyeler olduğunu herkes biliyor ama onların o şekilde kalıp evlatlarını o şekilde yetiştirmeleri şeklinde bir şey osmanlı hanedanın da olabilir mi allah aşkına:)
milena,Ya bence mervecik anlaşılmıyor. Mervecik zaten ateist. Dolayısıyla bu Osmanlı yönetiminin hiç de öyle bize muhafazakar kesim gibi senelerdir bize yutturulmaya çalışıldığı gibi dinine bağlı Müslümanlar olmaması onu zerre rahatsız etmez. O diyor ki bize senelerdir masal okutuluyor Osmanlı padişahları adeta bir yarı tanrı gibi gösterilerek. Amaçları da belli o kesimin. Osmanlı padişahları dine uygun yaşam sürmüştür diyen tarih bilmiyordur. Saatlerdir bunu anlatmış, anlaşılamamış bir türlü. Okurken fenalık geldi. :)
Ya bence mervecik anlaşılmıyor. Mervecik zaten ateist. Dolayısıyla bu Osmanlı yönetiminin hiç de öyle bize muhafazakar kesim gibi senelerdir bize yutturulmaya çalışıldığı gibi dinine bağlı Müslümanlar olmaması onu zerre rahatsız etmez. O diyor ki bize senelerdir masal okutuluyor Osmanlı padişahları adeta bir yarı tanrı gibi gösterilerek. Amaçları da belli o kesimin. Osmanlı padişahları dine uygun yaşam sürmüştür diyen tarih bilmiyordur. Saatlerdir bunu anlatmış, anlaşılamamış bir türlü. Okurken fenalık geldi. :)
milena,
gülüm işte bende diyorum ki her kesime, tarih tarihte kalmalı, hangi padişah, hangi lider neye inanırsa inansın, anası babası, tercihleri ne olursa olsun, isterse İstanbul'u fethedenin göbek adı Moşe olsun, ben tarihimi herşeyiyle padişahları vb olduğu gibi kabul ediyorum, tarihe adları yazılmış mı yazılmış, niye illa ısrarla yok müslümandı aman yok yok hıristiyandı diyoruz, boşverelim yahu, ben Osmanlı zamanı yaşasaydım padişah önümde ıstavroz çıkarsa yadırgamazdım, liderliği inancı mı belirliyor yoksa zekası mı? Hepsini rahat bırakalım mezarlarında.
Tarihi öyle bir zırva haline getirdiler ki; bir zaman da Fatih'in annesinin peygamber soyundan geldiğini ve Hz Muhammet'in akrabası olduğunu söylemişlerdi. Ne yapayım akrabasıysa; Hz Adem peygamber de benim akrabam..Fatih'in annesi Mara isminde Sırp bir kadındı. Sen masallara inanmaya devam et.
bende Müslüman olarak Osmanlı padişahlarının yada ailelerinin hangi dine vs..sahip olduklarıyla ilgili rahatsızlık duymuyorum milena..beni ilgilendirmiyor açıkçası..Ya bence mervecik anlaşılmıyor. Mervecik zaten ateist. Dolayısıyla bu Osmanlı yönetiminin hiç de öyle bize muhafazakar kesim gibi senelerdir bize yutturulmaya çalışıldığı gibi dinine bağlı Müslümanlar olmaması onu zerre rahatsız etmez. O diyor ki bize senelerdir masal okutuluyor Osmanlı padişahları adeta bir yarı tanrı gibi gösterilerek. Amaçları da belli o kesimin. Osmanlı padişahları dine uygun yaşam sürmüştür diyen tarih bilmiyordur. Saatlerdir bunu anlatmış, anlaşılamamış bir türlü. Okurken fenalık geldi. :)
çok realist bir yazı oldu Gülaycım..herkez görmek istediği gibi görüyor..Osmanlının muhafazakarmı diyeyim o kesimin inandığı gibi olmadığından eminim ama..Tarihi öyle bir zırva haline getirdiler ki; bir zaman da Fatih'in annesinin peygamber soyundan geldiğini ve Hz Muhammet'in akrabası olduğunu söylemişlerdi. Ne yapayım akrabasıysa; Hz Adem peygamber de benim akrabam..
Tarihiyle yüzleşmeyen toplumlar ilerleyemiyor ama.
Böyle böyle 500 yıl daha saçmasapan efsaneler yürür Osmanlı hakkında.
Realist, idealist, pragmatist o kadarına okur yazarlığım zayıf..çok realist bir yazı oldu Gülaycım..herkez görmek istediği gibi görüyor..Osmanlının muhafazakarmı diyeyim o kesimin inandığı gibi olmadığından eminim ama..
Yok Mune haklısın zaten, o laf sana değildi. mervecik'in rahatsız olduğu nokta şu: Günümüzde kimi gruplar tarafından Osmanlı melek, kusursuz, muhteşem bir devlet olarak gösterilip Cumhuriyet karalanmaya çalışılıyor. ''Bakın Osmanlı yönetimi zamanında ne kadar mutlu, huzurlu ve refah doluymuşuz. Oysa ki Cumhuriyet geldi ne oldu? Tüm ahlaksızlıklar baş göstermeye başladı.'' deniliyor. Verdikleri örnekler bile hep aynı. Yok neymiş Osmanlı döneminde kadın çok değerliymiş, ama bir Cumhuriyet gelmiş kadın kabak çekirdeği gibi açılmaya başlamış, değerini kaybetmiş. Kadınlarımız Osmanlı döneminde ne güzel çalışmazlarmış ama Cumhuriyet gelmiş öğretmen, doktor, milletvekili, savaş pilotu olmaya başlamışlar. Okumaya büyük şehirlere giden kızlarımızın hali ortadaymış.Hatta geçenlerde bir zat-ı şahane de dedi ya: Kızlar okuyunca erkekler evlenmeye kız bulamıyormuş.milena,
gülüm işte bende diyorum ki her kesime, tarih tarihte kalmalı, hangi padişah, hangi lider neye inanırsa inansın, anası babası, tercihleri ne olursa olsun, isterse İstanbul'u fethedenin göbek adı Moşe olsun, ben tarihimi herşeyiyle padişahları vb olduğu gibi kabul ediyorum, tarihe adları yazılmış mı yazılmış, niye illa ısrarla yok müslümandı aman yok yok hıristiyandı diyoruz, boşverelim yahu, ben Osmanlı zamanı yaşasaydım padişah önümde ıstavroz çıkarsa yadırgamazdım, liderliği inancı mı belirliyor yoksa zekası mı? Hepsini rahat bırakalım mezarlarında.
benimde tarih derslerinden öğrendiğim o Gülay..Realist, idealist, pragmatist o kadarına okur yazarlığım zayıf..
Ama ne zaman süslü şatafatlı, saraylar yapılmaya başlandı; Osmanlı gerilemeye ve çöküşe gitti. Tarih tekerrürdür ve tarihten ders almak lazım.
buna sadece kendi kesimi inanır,inanmak istediğinden mi inanır gerçektenmi inanır bilemem..alkolde,dinsizlikte,eşcinsellikte lezbiyenlikte osamanlı döm-neminde varmış..bu gün Osmanlı dönemine netten tekrar bir gözattım..Yok Mune haklısın zaten, o laf sana değildi. Mervecik'in rahatsız olduğu nokta şu: Günümüzde kimi gruplar tarafından Osmanlı melek, kusursuz, muhteşem bir devlet olarak gösterilip Cumhuriyet karalanmaya çalışılıyor. ''Bakın Osmanlı yönetimi zamanında ne kadar mutlu, huzurlu ve refah doluymuşuz. Oysa ki cumhuriyet geldi ne oldu? Tüm ahlaksızlıklar baş göstermeye başladı.'' deniliyor. Verdikleri örnekler bile hep aynı. Yok neymiş Osmanlı döneminde kadın çok değerliymiş, ama bir cumhuriyet gelmiş kadın kabak çekirdeği gibi açılmaya başlamış, değerini kaybetmiş. Kadınlarımız Osmanlı döneminde ne güzel çalışmazlarmış ama cumhuriyet gelmiş öğretmen, doktor, milletvekili olmaya başlamışlar. Okumaya büyük şehirlere giden kızlarımızın hali ortadaymış.Hatta geçenlerde bir zat-ı şahane de dedi ya: Kızlar okuyunca erkekler evlenmeye kız bulamıyormuş.Eskiden ne kadar dindarmışız şimdi etraf dinsiz dolmuş, suç oranları da bu yüzden artmış. Atatürk alkoliğin tekiymiş, oysa ki bir Osmanlı padişahlarına bakın hepsi adeta birer peygamber, yüzlerinden nur akıyor.
Bu insanların dediğine göre eş cinsellik de cumhuriyet icadı, hayat kadınlığı da, zina da. Hatta şey diyen bile gördüm: Atatürk'e bakın karısını hemen boşamış ama padişahlarımız öyle miydi? Karılarına sahip çıkar mücevhere boğarlardı.
Yani bu adamların Osmanlı'yı bu kadar yüceltmesinin sebebi halkın o dönemlere özendirmeye çalışmak, Cumhuriyeti kötülemek alttan alttan. Başarılı da oluyorlar maalesef Mune.
Tarih deyince savaşlar, zaferler vb gelir hemen herkesin aklına, efendim şu Şehzade şöyleydi, bu Padişah böyleydi vs vs ama tarihi binalara gelince tsss, kimi ya harabeye döner, ya yıkılır otel olur, ya da yanar küle döner bir Allah'ın kulu yenisini yapmaz, arşivlerdeki kitaplar çöpe gider, hurdacıya 3-5 liraya satılır, yazıtlar kitabeler bakımsızlıktan bozulur, toprak altındaki kalıntılar yok üstünden dozer geçer, biz bunların hiçbirine sahip çıkmayız ama Sarı Selim, F. Sultan Mehmet, Kanuni'ye merak salarız, yüzleşelim tarihimizle, önce bu yüzleşmeye üstüne köprü yaptığımız kalıntılardan başlayalım, çöpe giden paha biçilmez kitaplardan başlayalım, yok olan arşivlerden, yurtdışına götürülmüş artık izini bile bulamadığımız tarihi eserlerden başlayalım yüzleşmeye.
Bu topraklar medeniyetlere beşiklik yapmış ama biz takılı kalmışız padişahlara.
Fuzuli Kanuni ye ''ŞİKAYETNAME'' başlığıyla mektup yazmış. Sonra edebiyat eseri olmuş bu mektup. ''Selam vedim rüşvet değil diye almadılar''buna sadece kendi kesimi inanır,inanmak istediğinden mi inanır gerçektenmi inanır bilemem..alkolde,dinsizlikte,eşcinsellikte lezbiyenlikte osamanlı döm-neminde varmış..bu gün Osmanlı dönemine netten tekrar bir gözattım..
mune yerimmilena,
Ay yapmayın bana böyle şeylermune yerim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?