herkese iyi geceler.....
deniz büyüyor...büyüyor kızım..söylenen her şeyi anlıyor.yaptığımız herşeyi konuşmalarımızı dahil çok yakından takip ediyor.
dün babası balık pişirecekti balkonda...daha biz konuşurken gitti tabureyi getirdi babasına...mutfak dolabını açıp balık tavasını alıyor hemen....sofrayı o kuracakmış.mennn diyor.tabakları kaşık çatalı o koyuyor sofraya...balığı da çokkk seviyor tatlım...
büyüdüğünü görmek çokkkk güzel....
markette iken babasının almayı unuttuğu şeyi hatırlatıyor...
yemesi çok iyi....dolma biberi kabuğu ile yiyor.kızartma biberi bile yiyor...şükür yemek seçmesi yok...çok sağlıklı maşallah
boyu uzadı...babasına çubuk kraker oldu bu diyorum...çok hareketli olduğu için kilosu normal değerlerde.....ama kolları ayakları parmakları tumbiş tumbiş..
yaşıtlarına göre iletişimi süper iyi...onunla mimik çalışmaları yapıyoruz.üzül diyorum şaşır, kız diyorum.şaşırma kızma üzülme ifadelerini hemen yapıyor..
dün akşam hangisi yok oynadık ilk kez.daha ilk öğretmemde kavradı.bir de baştan demez mi....bir kaç kez oynadık.
çekirge gibi sıçrıyor:)) zıplamayı çok seviyor.
ille de bir şey diye tutturmuyor...diyelim bir meyve yedi,biraz fazlasıyla...yine diye istediğinde annecim bugünlük yeter.yarın.diyorum.yavrum tutturmuyor..
çok düzenli tertipli olacak.bir şeyi kullandıktan sonra hemen yerine koyuyor.
kahvaltı yaptık mı ben biraz çay keyfi yapmak isterim...hemmen toplasın istiyor sofrayı kaldırsın...uffak diyor tezgahın üstüne koyuyor.
babasıyla yatak keyifleri pek meşhur.telefondaki görüntüsünü izler.hangi videoyu istediğini belirtiyor.
birimizi yere eğilmiş görmesin..hemen at oluveririz...çoook seviyor.en çok ta hoppa hoppayı...babası uçuruyor onu havaya.babaya hadi kalk hoppa hoppa diyor.bu akşam.anneciiim öyle isteme de ki babaya.babacım lütfen hoppa de diyorum.o zaman yapacak diyorum.sonra da öp diyorum...hemen yapıyor.
denizm Allaha çok şükür tam istediğimiz gibi bir çocuk....paylaşan,arkadaş canlısı,yardımsever,doyduğunda durmasını bilen,fazlasını istemeyen,azimli özellikle azimli olduğunu söylemek istiyorum.herşeyi kendi yapmak istiyor.masayı siliyor,ayakkabılarını kendi çıkarıyor.biz yapmaya yeltensek mennnn diye kızıyor.anlatmakla tarif edemem onun kendi olmak istediğini...bu çok güzelllll.kendi oluyor...birey oluyor.ben oluyor..kendisine yapılmasını istemediği bir şeyde tavrını ortaya koyuyor.bunları öğrendiğini görmek çok güzel...
deniz artık bebek gibi değil.minik bir insancık...tatlı bir kız...hafızası çok kuvvetli...
deniz....deniz...deniz.yazmakla bitmezsin sen annem....
bu akşam biraz teknik yazı gibi oldu....idare edin.

sevgiler