• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sümüklüböceğin hikayesi

pazarın cadılarından günaaaydııın....deniz ve ben den kocamaaaaaaaaaaan öpücük....:16:

evet lena....mis gibi bir gün...

bugün kızımla bisküvili pasta yaptık.daha doğrusu ben yaptım ona izlettim.kakaolu pudingimiz kalmamış.kenddim yaptım.heh.biraz kakao,iki kşık nişasta,karara göre şeker...çok ta güzel oldu.3 bardak ta süt.tamam.hem ben içine ceviz de koydum...pişmeye yakın da az tereyağ.hazırlardan daha güzel oldu.şekeri de az eksik..al sana organik pudink heh heh..
ben yaptım o izledi.bir sandalye getirdim yanıma.üzerine çıkarttım.o ayakta...hiçbirşeyi ellemiyoruz annem dedim.hıh dedi.yani tamam.:))ama bisküvi kırdım verdim sıkılmasın diye.hem istedi de oburum..anne sana pasta yapıyo dedim.pasta bitti.tencereyi de bir güzel yaladık.uykusu vardı.sabah erkenden uyanmıştı.soğusun sonra vericem dedim.sşimdi öff dedim.öff sıcak demek oluyor.az tutturur gibi odu.kandı.uyudu kucağımda yavrucum.uyuturken ona onu ne kadar sevdiğimizi anlattım.annesinin babasının onu çok sevdiğini onun bizim bi tanecik kızımız olduğunu,çok kıymetli çiçeğimiz,böceğimiz olduğunu anlattım.onun büyüyeceğini,ona neler alacağımızı,onu çooook sevdiğimizi sıkı sıkı sarılıp çok çok öperek anlattım.çooook hoşuna gidiyor.bir iç çekiyor.dalıyor...

anneler ....lütfen yavrularınıza sık sık onu çok sevdiğinizi söyleyin...çokk iyi anlıyorlar..aradan zaman geçtiğinde beklemediğim bir anda annnnneeeğğeeeemmm diye şapur şupur öpüveriyor beni denizim.onu çok seviyorum çokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk.
Allahıma binlerce şükürler olsun...şimdi uyuyor da kaçak göçek yazıyorum....herkese sevgiler...

NOT:hayat öyle ya da böyle geçiyor.....zaman çokkk kıymtli....geçmişi geçmişte bırakıp geleceğe bakmalı...

Her yazdigini gozumde bir damla yasla okuyorum. Allah bocegini sana bagislasin. Onun sana puding yaptigi gunleri de gostersin insallah.

Her yazdigini gozumde bir damla yasla okuyorum. Allah bocegini sana bagislasin. Onun sana puding yaptigi gunleri de gostersin insallah.

canımm.teşekkür derim.amin amin aminnnn.Allah herkesin yavrusunu bağışlasın.seninkini de hayırlısı ile kucağına lamayı nasip etsin.inşallah canım inşallah.Allahın izniile göreceğiz kızımın past yaptığı günleri.buna inanıyorum.inanmak istiyorum.Allah izin verirse olacak.daha şimdiden yavrum yediği sofranın bezini topluyor.çişli bezini kendi atıyor ben hiçbirşey demeden....öyyyle güzel şeyler ki bunlar...emek geri dönüyor....çokkkkkkkkk güzell.

allahım sen nasıl bir insansın yaaa....şu an işte bunları okudum ve ağlamamak için kendimi zor tuttum...benm 3 yaşında bir kızım var tüp bebekle oldu, sonra spontan 2 gebelik ve 2 düşük...şu an gene spontan bir gebelik ve bu seferde oğlumu bekliyorum hayırlısıysa...tüp bebeğe başladığım yıllara döndüm senle...yıkıldığım umutsuzluğa kapıldığım zamanlardı...o zamanlar eğer olmazsa evlatlık edinirim demişttim...bence doğurmak değil annelik..inan doğurmak hamile olarak beklemek işin en kolay kısmı...esas doğduktan minicik gözlerini dünyaya açtıktan sonra annelik başlıyor...ve sen annelerin şahı olmuşsun bence...allah sizi hiç birbirinizden ayırmasın inşallah...inşallah sen de denizin anne olduğu zamanları görür, torunlarını seversin aynı annen gibi...her ne kadar seni tanımasamda çok sevdim seni de denizide...hep mutlu olun...

selam böcekseverler:16:
koci geldi.aldı denizi biraz dolaştırmaya gitti.bna da biz gelene kadar sofraı hazırlarsın yemek filan işte....ortalığı topla gibisinden.ben hop buraya.heh heh:1:
çabuk çabuk yazayım...hem topikte canlı kalsın dii mi ama:34:

bu sabah kesme şeker kutusundaki şekerlri kızıma ve arkadaşına verdim.tabiii bende yanlarındayım.sırayla hepimiz bşirer tane attık şakar kavanozuna.dolana kadar.hahhahahahhaha:1:
sırayı öğrensin.çok hoşuna gitti.

bir tane daha....hemmen kaçıyorum.yemek tamam da salata yapayım yalandan hehehhehehhehe.....

merdiveleri çıkmayı çok seviyor tatlım.tabiii destekli.elimi uzaklaştırıyor ama gölgesiyim.evde merdiven yaptım bu sabah ona....koltuk minderlerini indirdim.ilk merdivenin (yani koltuk minderinin)altına iki yastıkla destek yaptım.sonra iki minderden merdiven oldu.boşalan mşnder yeri de zirve....önce arkadaiı yani bir ablası var.karşı komışumuzun kızı...sonra ben sonra deniz gibi...sırayla tırmandık merdivenleri.yvaştan tabiii.denize uyarak.yavrum çok tatlıydı yaaaa.arada ne güzel yuvarlandı yapamadı.hep güldük.heh hehe.
hem sırayı öğtendi.sırasını beklemeyi.hem bacak kasları çalıştı.hem de yorulmuş oldu.fazlaca yediklerini eritmiş oldu.koca göbüşüm...

artık kaçayım.zil çalarsa yandım:18:
baaayy:3:

allahım sen nasıl bir insansın yaaa....şu an işte bunları okudum ve ağlamamak için kendimi zor tuttum...benm 3 yaşında bir kızım var tüp bebekle oldu, sonra spontan 2 gebelik ve 2 düşük...şu an gene spontan bir gebelik ve bu seferde oğlumu bekliyorum hayırlısıysa...tüp bebeğe başladığım yıllara döndüm senle...yıkıldığım umutsuzluğa kapıldığım zamanlardı...o zamanlar eğer olmazsa evlatlık edinirim demişttim...bence doğurmak değil annelik..inan doğurmak hamile olarak beklemek işin en kolay kısmı...esas doğduktan minicik gözlerini dünyaya açtıktan sonra annelik başlıyor...ve sen annelerin şahı olmuşsun bence...allah sizi hiç birbirinizden ayırmasın inşallah...inşallah sen de denizin anne olduğu zamanları görür, torunlarını seversin aynı annen gibi...her ne kadar seni tanımasamda çok sevdim seni de denizide...hep mutlu olun...

güzel sözlerin ve duaların için çok teşekkürler...:71:

inşallah....inşallah görürüm o günleri...ne güzel dua bu..senin çocuklarını da sana bağışlasın...hayırlı doğumlar..:emir_bebek:

anne olduktan sonra artık her sabah eşimle kahvaltı yapamıyoruz.bazı zamanlar eşimin gittiğini bile duymuyorum ya da tam da kapının kapandığını duyuyorum.sonra uykuya devam....

bu sabah....eşimin hırkası koltuk üzerinde kalmış....deniz her sabah kalktığında ''baba'' diye sorar..nerde diye....bu sabah ben yüzümü yıkamaya doğru giderken göz ucuyla bir baktım da ne göreyim....yavrum''baba''diye diye kocamın hırkasını öpüyor....

telefon edip söyledim....var mı böyle mutluluk.Allahım....sana şükürler olsun....bu rüya hiç bitmesin...AMİN.

benim yavrum öyyle akıllı ki böcekseverler....6lı meyveli yoğurtlar var ya...her zaman iki iki veriyorum .bugün almış poşetin içinden 6lıyı.2 tanesini kırdı .yemek istediğini anlattııııııı.canım yaaaa..
maşallah kızıma:nazar:

sümüklü gerilerde kamasın diye yazdım.vakiy olsa daha çok yazarım ama....
herkese sevgiler...

SELAM BÖCEKSEVERLER......GERİLERDE KALMAYALIM DİYE BİR SELAM VEREYİM DEDİM...UYGUN ZAMANDA BÖCEĞİMİN MACERALARI GELECEK...
BİZİ İZLEMEYE heh heh...okumaya devam edin:3:

yıllardan beri içinden geçtiğim bir çocuk parkı vardı.alışverişe olsun,ya da yolumun üstü diye içinden geçtiğim..banklarında oturduğum.kayan sallanan çocukları izlediğim.içim burkularak...gizli gizli gözlerim dolarak....

geçtiğimiz pazar günü Denizmle oradaydık..kaydı,sallandı.oh yaaa.çokkkk güzelmiş.

bitti.bitti işte...artık herşey bizim...bütün salıncaklar....kaydıraklar....herşey...herşey...Allahım!Sana şükürler olsun...Bitmesin bu rüya...AMİN....

not:zorlukları da var haaaa.bir kere peşinden koşturmak yorucu,minicik merdivenleri sen de çıkıyorsun,koşan çarpan diğer çocuklara dikkat etmek zorundasın.
yazacağım...yazacağım...ilk önce pembeleri göstereyim.....grileri de anlatacağım...bir kişi de daha çıkmadı yahuuu tamam ben de düşünüyorum artık diye...:50::19:

yıllardan beri içinden geçtiğim bir çocuk parkı vardı.alışverişe olsun,ya da yolumun üstü diye içinden geçtiğim..banklarında oturduğum.kayan sallanan çocukları izlediğim.içim burkularak...gizli gizli gözlerim dolarak....

geçtiğimiz pazar günü Denizmle oradaydık..kaydı,sallandı.oh yaaa.çokkkk güzelmiş.

bitti.bitti işte...artık herşey bizim...bütün salıncaklar....kaydıraklar....herşey...herşey...Allahım!Sana şükürler olsun...Bitmesin bu rüya...AMİN....

not:zorlukları da var haaaa.bir kere peşinden koşturmak yorucu,minicik merdivenleri sen de çıkıyorsun,koşan çarpan diğer çocuklara dikkat etmek zorundasın.
yazacağım...yazacağım...ilk önce pembeleri göstereyim.....grileri de anlatacağım...bir kişi de daha çıkmadı yahuuu tamam ben de düşünüyorum artık diye...:50::19:

sen yine iyi cesaret etmiş oturmuş izlemişsin ben geçerken bakamam bile..yanımda yeğenlerim varken ohhhh be derdim....bu arada en güzel fotoğraflar çocuk parklarında çekilendlerdin canlı renkler olduğu için inanılmaz pozlar çıkar.....güzel günler dilerim......emin ol ki sessiz sessiz okuyanlar var.....her kez gibi çığırtkan böcek olsa ortalık ağustos böceği kaynardı:))))

sen yine iyi cesaret etmiş oturmuş izlemişsin ben geçerken bakamam bile..yanımda yeğenlerim varken ohhhh be derdim....bu arada en güzel fotoğraflar çocuk parklarında çekilendlerdin canlı renkler olduğu için inanılmaz pozlar çıkar.....güzel günler dilerim......emin ol ki sessiz sessiz okuyanlar var.....her kez gibi çığırtkan böcek olsa ortalık ağustos böceği kaynardı:))))

canımsın............

Böceğimmmmm DENİZ'iiimmmmmm Hayatımızda bize verilmiş candan istediğimiz dilediğimiz en değerli hediyemizsin bizimm. Tam 8 ay oldu o çekik çekik gözlerinle evimize geleli mis kokunu bizimle tanıştıralı tam tamına 8 ay..
Hayatımızın renklendiği her şeyin anlam kazandığı günün ardından tam 8 ay geçti… İyi ki geldin dünyamıza prensesim Hayallerimizin gerçeği O güzel gözlerinde hep gülüşler oynaşsın dünya güzeli deniz'im benimmm O minicik yüreğinin içinden insan sevgisi hiç eksilmesin…
Seni seviyorum minik balığım.. İyi ki katıldın yaşantımıza, anlam kattın her anımıza Minik kelebeğim… Evimizin neşesi, gözümün nuru İyiki geldin be Deniz'immm
hayat ne kadar zor olursa olsun hep yanındayım senin mutlu huzurlu yaşaman için o içten gülüşünün hiç eksilmemesi için ne gerekiyorsa yaparım Ne kadar büyürsen büyü seni her kokladığımda o ilk evimize geldiğin andaki kokunu hissediyor olacağım miniğim balımmm Hayatın boyunca yüzündeki gülücükler hiç eksik olmasın bebeğimmm Seni herkezden her şeyden canından çok seven TEYZENN Senin ifadenle Ödüüüüüüün :)

bir çocuğa ne verirseniz o size geri dönüyor.yavrunuza ne verirseniz....anne olunca çok iyi anladım ki iyiyi ver iyi senin olsun...hiçbir çocuk,yoldan sapmış,haksızlık etmiş,kötü huy edinmiş hiçbir çocuk suçlu değil....ne verilmişse onu tatbik ediyor.

ben yavrumu o kadar seviyorum o kadar çok öpüyorum ki (hatta bunu biraz kesmeliyim sevgi arsızı olup şımaracak diye biraz eksik vermeliyim diye düşünüyorum)hiç ummadığım bir anda beni nasıllll öpüyor bir görmenizi isterim.
şapur şupur...ıslak ıslak.zilli hatta dişlerini geçirir öperken.o anda tüm yorgunluğunuzu unutursunuz.gözleriniz dolar.öliiym öliyyymmm annem derim Allahımmm derim.çok başka birşey....
birkaç sefer oldu yapıyor bunu...babası az yanıma yakın olduğu zamanlarda,bir arkadaşım gelip az sohbete dalınca hemen kendini hissettirir ben burdayım diye.aynen bu söylediğim sevgi hareketlerini gösterir.şapur şupur öper beni.yanağımdan dudağımdan gıgımdam:))
gıgı isterim bazen ondan anneye gıgı versene derim.gıgıya bir öpücük..oynarız onla...sevişiriz...

sevmeye....sevilmeye ihtiyacı olanlar...içinde kalanlar....gömmeyin sevginizi içeri...salın artık hapsettiğiniz yerden...siz de mutlu olun....

şimdi o uyuyor...ilk aklıma gelenleri hemen yazayım dedim...günaydınım sona kaldı....

GÜNAYDIN BÖCEKSEVERLER:71::71::71::71:

Böceğimmmmm DENİZ'iiimmmmmm Hayatımızda bize verilmiş candan istediğimiz dilediğimiz en değerli hediyemizsin bizimm. Tam 8 ay oldu o çekik çekik gözlerinle evimize geleli mis kokunu bizimle tanıştıralı tam tamına 8 ay..
Hayatımızın renklendiği her şeyin anlam kazandığı günün ardından tam 8 ay geçti… İyi ki geldin dünyamıza prensesim Hayallerimizin gerçeği O güzel gözlerinde hep gülüşler oynaşsın dünya güzeli deniz'im benimmm O minicik yüreğinin içinden insan sevgisi hiç eksilmesin…
Seni seviyorum minik balığım.. İyi ki katıldın yaşantımıza, anlam kattın her anımıza Minik kelebeğim… Evimizin neşesi, gözümün nuru İyiki geldin be Deniz'immm
hayat ne kadar zor olursa olsun hep yanındayım senin mutlu huzurlu yaşaman için o içten gülüşünün hiç eksilmemesi için ne gerekiyorsa yaparım Ne kadar büyürsen büyü seni her kokladığımda o ilk evimize geldiğin andaki kokunu hissediyor olacağım miniğim balımmm Hayatın boyunca yüzündeki gülücükler hiç eksik olmasın bebeğimmm Seni herkezden her şeyden canından çok seven TEYZENN Senin ifadenle Ödüüüüüüün :)

deli kız! ablasının kardeşi.....biz de seni seviyoruz böceğimle:16:

deniz için nette gezinirken (bilgi topluyorum)bir anne kızının söyleyebildiği kelimeleri yazmış.içimden geldi ben de yazıyorum

merdiven=mermermer

sandalye=nannanne

çatal=tatal

kek=kek

et=et

ekmek=eppe

alibaba=ababa

süt=üt

su=u

gözlük=gögü

kız uyandı..saldırmadan laptopa kaçayım

günaydın böckseverler:71:

23nisanınız kutlu olsun...dün kızımı 23nisana götürdüm.yazacaktım ama uyandı:((

oyyy yavrum benim gözünü açmış ta akkaa akkaa diye ayakkabılarını almış alkış yapıyor.atta istiyor

aman Allahım...tutturmaya başladı:18:

günaydın böckseverler:71:

23nisanınız kutlu olsun...dün kızımı 23nisana götürdüm.yazacaktım ama uyandı:((

oyyy yavrum benim gözünü açmış ta akkaa akkaa diye ayakkabılarını almış alkış yapıyor.atta istiyor

aman Allahım...tutturmaya başladı:18:

canm merhaba nasılsın.Denizcik nasılmış bakalım.
yazılarını okudum yine çok güzel duygular.
park eğlencenizde pek güzel olmuş. artık havalar ısındı bol bol çıkarsınız artık parklara bahçelere.
allahım ayırmasın sizi. koca bi ömür hep yan yana olun inşallah.

bende bu ayın 8 inde hiç beklenmedik bianda doğum yaptım.
eşim bile yoktu yanımda. doğumdan çıkışıma yetişebildi :31::31: o annesine gitmişti. bende ailemle kahvaltıya çıktım. yolda giderken sancım başladı. yalancı sancıdır diye umursamak istemedim ama gitgide arttı. doktorum hemen hastaneye yetiş kanaman başlayabilir çok tehlikeli dedi.
benm plasenta problemim vardı o yüzden. hastaneye gittik ailemle. doğum başlamış bekleyemezsin hemen ameliyathaneye dediler. biranda önlüğü giydirip sedyeye aldılar. ben hastaneye sancıyla girince abim eşimi aramış hemen gel sanırım doğum başlıyo çok sancısı var demiş.
doğuma ağlayarak girdim eşim gelsin sonra gireyim diye yalvardım ama doktorum riskli bekletemem dedi.
ağlaya sızlaya girdim ama dünya tatlısı oğlumu görünce herşey bambaşka oldu.
spinal anesteziyle sezeryan oldum.
şimdi bütün gün bebeğimle nasıl geçiyor anlamıyorum.hiçbir iş yapamıyorum.Kendimle bile ilgilenemiyorum.dikişlerim çok fazla.ağrımda çok ama bebeğimle ilgilenirken düşünemiyorum hiçbişeyi

hayırlı sabahlar böcekseverler....şu an sabah ezanı okunmakta...Güzel Allahım...sen her isteyen gönüle hayırlı bir evlat nasip et...benim mutluluğumdan nasip et.AMİN....

çocuğunuz oldu mu zaman kavramınız kalmıyor.ne saat ne gün...başka bir alem.....

dün sabah 7 de uyandı benim böcek....baba ben kızımız kahvaltımızı yaptık.gündüz tabiii ki zilli evin altını üstüne getiriyor.yemek dışında pek birşey yapamıyorum.onu da binbir zorlukla...bacaklarımın arasından geçip duruyor zilli...yapışkan mı yapışkan.sülük gibi...sümük gibim :))
birbirimize artık öyle alıştık ki hatta bir çocuk gibi küsüyorum ona ben ,beni çok kızdırdığında..sesimi yükselttiğim de oluyor.her anne gibi..çoğunlukla oyun dünyasının içindeyiz...bu aralar beni müthiş kızdırmakla meşgul..çok hoşuna gidiyor.nasıl da gülüyor beni çileden çıkarınca.yapmaaa...olmazzz!dedikçe daha da inatla yapıyor pis zilli...çokkk seviyorum onu bennn...babası..biz..
o kadar anlatmak yazmak istediğim şey var ki sadece dünü yazacakken ruh dünyamı da aktarıyorum...yine oradan oraya atlamış oluyorum.
he.ne diyordum.akşam oldu...baba işten geldi...çoğu akşamlar gibi ....zil çaldııı.baba geldiiii.attaa...babası işten gelince çoğu akşam hemen alır bir yarım saat dışarı götürür.markete,parka...canım kocam yorgunluğunun üstüne...kızım evimize doğmadan asla dışarı gönderemezdim..
onlar dışarı ben sofrayı hazırlarım.ya da hemen eve bir süpürge çekerim..gelirler...yemeğimizi yeriz..yemek sonraları en tatlı andır.zilli...ne şirinlikler yapar.şarkııı şarkı diye...hergece bize tiyatrosunu oynar minik oyuncum.ne danslar,,ne şarklar...bazı akşamlar bana mutfağı toplamama izin vermez babası.bırak uyuyunca toplarsın,gel şimdi(uyuyunca...11 den sonra:53:)
çoook mutlu saatlerdir o tiyatro saatleri...eh artık benim gözler kapanmaya başlayınca yorgunluktan..artık işin rengi değişir...hadi artık uyuuuu annem moduna geçilir..türlü türlü sorularına cevaplar verilerek.sağ kolum üzerinde sallayarak...annane.....arkaka...akka...
anneannesi cuma günü gelecektir....kızım okuyup büyüyp okula gideceği için ardaşları olacaktır.arkaka...arkaka...annesi ayakkabı alacaktır.ayakları büyümüştür.akka...akka....
ama ille de arkaka...arkaka...

şimdilik böyle....herkese sevgiler....

Son düzenleme:
Back
X