Sümüklüböceğin hikayesi

Zilli yaaa :-)

Mayo tasarımı da yapıyor kendine.

Sizin kız yengeç burcunun tüm özelliklerini taşıyor. Beklediğim şeyleri yapmaya başladı,

Aşırı iştahı, mutfağa düşkünlüğü, deniz sevgisi, hayal dünyasının genişliği, anneciliği vs..........

Öpüyorum mayolu fıstığı:KK3:

bir kaç gün arayla,,,arslan benim kız....özelliklerden bahsedince bir bakıverdim...ben pek burçlara inanmam da..heh heh...:KK48:

sevgi ile.....

merhaba denizannem :)
hamarat kuzum tarhanadan sonra baklava yapmaya da baslamis yakinda burdaki teyzelerini misafir edecek kivama gelecek galiba :))
poset mayosuna sincabina ayri ayri guldum :))akilli kuzum benim :)
suyla oynamasina gelince denizannem kuzum isminin hakkini verip evi deniz evine ceviriyor az kalmis bunu da basaracak hem mayosunu da hazir etmis :)))))
cok cok operim ikinizi de :KK15::KK15::KK15::KK15::KK15::KK15:

dilek teyzemmm...ne hoş....ne iyi...sık girmeye başlamışsın...şaşırdım sevindimm.
öyle yaaa...çok hamarattır..nasıl oldu baklava maceramız..baktım durmuyorhadi gel seninle babaya baklava tatlısı yapalım dedim.çok sever oklavayla açmayı...yazdan makarna kesmeye başlamıştık yavaştan...çok sevdi.her zaman yine makarna yapalım der durur..be de kızım yaz gelsin çoook güneş olacak bol bol yaparız diyorum....
bizim deniz çok hareketli pek durmuyor ya....nasıl başa çıkabilirim diye düşündüm...onu oyalamak bir şeyler de katsın bilgisine küçük kasların gelişimine el göz koordinasyonu da cabası..daha çok onu frenlemek için...eve derin dondurucu aldık.denizle başedemediğim zamanlar doğru yufkacıya....ya da bişeyler yapıp atıyoruz dolaba....ev sigara(kalem daha doğru,çağrışım yapıypr çünkü),gül böreğinin çeşitlerinden geçilmiyor.:KK48:gelin teyzeleri gelin...ikramlar hazır..siz denizi tutun yeter.

evet evet.....bu sene mayodan yırttık..artık her çeşit her marka marketin reklamını yaparız plajlarda!:KK70:

uğradığını görmek güzel:KK60:

ha.bu arada....ikinci bir deniz hülyası hülya olarak kaldı...deniz büyüdükçe iki üç denize bedel olmaya başladı...her halukarda babayı ikna edebilseydik yine de olurdu da...kısmet...şu prosüdürler olmasaydı.olabilridi bir deniz daha.....Allahım denizimize uzun sağlıklı ömür versin...onunla birlikte olalım diye bize de inşallah...AMİN.

SÜMEYYECİM...........sen nasılsın?bebişler?nasıl gidiyor?martta değil mi inşallah vuslat?
Evet aslında mart sonu. Umarım en az martın ilk günlerine kadar da olsa dayanırlar. Bir az sabırsızlık yapıyorlar da. Annelerine benzemişler her halde. Ben iyiyim, bu günümüze binlerce kez şükürler olsun. Arada bir telaşlandırdılar bizi, çok şükür atlattık. Allah en hayırlı zamanda sağlıkla gelmelerini nasip eylesin.

Denizi zevkle okuyorum. Uzun uzun yazman çok güzel.

Evet aslında mart sonu. Umarım en az martın ilk günlerine kadar da olsa dayanırlar. Bir az sabırsızlık yapıyorlar da. Annelerine benzemişler her halde. Ben iyiyim, bu günümüze binlerce kez şükürler olsun. Arada bir telaşlandırdılar bizi, çok şükür atlattık. Allah en hayırlı zamanda sağlıkla gelmelerini nasip eylesin.

Denizi zevkle okuyorum. Uzun uzun yazman çok güzel.

canımmm....cannn lı selam...öpüldüğünü hisset...hayırlısı ile Allahın izni ile az kaldı...az kaldı Sümeyye...ha gayret... Allahım güç versin..inan aklımdan geçiyorsun hep...dualarımdasın...hayırlısı ile bitir inşallah...canım..

merhaba deniz annem sana bu soruyu ben sormustum bence en guzelını yapıyorsun sen kabullenmıs bıle zamanla ıdrak etmesı cok daha kolay olur ve tepkı bıle verecegını sanmıyorum.
ben gıremıyordum bayadır. bu gun o kadar bunaldım ki aklıma burası geldı senın yazıların ve denizimiz bana terapi gibi geliyor. ikinizi de çok seviyorum ve kocaman öpüyorum yetiştirdiğin meleği gözümde canlandırıyorumda ne mükemmel çiftsiniz siz öyle. iyi geceler güzel anne-kız allah hep huzurlu mutlu kılsın sizi

sapsikgizem....uf ya...hem uzun oluyor hem şapşiği sevmiyorum ben...sadece gşzem diyeceğim bundan sonra...bir hakkın daha varsa kk ya söyle lütfen düzelttir...sen kendine bunu yakıştırırsan el neler yakıştırmaz!!hööyt yani..:KK62:

gizemcim kaynadın arada ben denizi yazınca be gülüm...özür..:KK60:

güzel dileklerin için çok teşekkür ederim...bunaldın mı sana kitap önereyim mi naçizane?kitap okumayı sever misin?vakit yok dersen hiç söylemiyeyim.ben bu aralar DEBBİE MACOMBER SERİİSİNİ OKUYORUM.BANA İYİ GELİYOR.GÜNLÜK HAYATIN STRESİNDEN UZAKLAŞTIRIYOR.....
yanında kahve ve bitter çikolata....olmalı mutlaka....tabiii bir de sessiz ortam.

öpüldün hisset...:KK60:

Dun sabah 4 gibi konunuzun ilk bolumunu okudum. Sanırım 3 yıl falan olmuş yazalı. O kadar duygulandım ki gozyaşlarıma hakim olamadım. 19 yıllık bi ozlem. Allahım dedim ben 1 yılda bu ozlemle çıldırmışken bu kadın cennetlik olmuştur muhakkak...
kızınıza kavuşmanız çok guzel. Rabbim bundan sonra dert,keder yaşatmasın..
bende bir yıllık evliyim. İki kez duşuk yaptım. Oyle çok içim yanıyorki. Artık insan içine çıkmak istemiyorum. Kucağında bebek olan bi anne gorunce boğazım duğumleniuo hemn. Gerçi bu duyguları siz çok iyi bilirsiniz. Beni çok iyi anlarsınız. Dualarınızı istiyorum...

hafta ici acmaya useniyorum bilgisayari denizannem:110: is yerinde de bu siteyi acamiyorum daha dogrusu sistem bozulmasin diye bircok site engellenmis durumda :KK11: firsat buldukca ugramaya ve denizi okumaya devam edecegim bir de evlat edinenler topiginde zamani takip ediyorum bebegine kavustu mu diye :KK19:
borek tarhana baklava bir de daha onceden gelen misafire sarma ikram etme hikayesi vardi sanki denizin yaniliyor da olabilirim o_O birsuru guzel yemekler olacak :kk77: ama yemege once denizden baslayabiliyormuyuz:KK15::KK15:
kitaplarda debbieden sonra sarah jio kitaplarini da oneririm hepsi cok guzeldi senin icin papatya veren ikonu bulamadim denizannem :KK73::KK73::KK73:bunlari cicekli olandan say olur mu :KK70::KK70:

günaydın annem.....

bu sabah nedense böyle başlamak geldi içimden...şimdi uyuyorsun tatlı tatlı...az mnce susadın ,verdim...şimdi de bir ıh dedin...lütfen uyanma ya da çişe filan kalkma olur mu...çünkü birkaç şey yazmak istiyorum...aslında yazmalımıyım ondan da tam emin değilim...hani bir şeyi hem yapmak istersiniz hem de yapmamamak....öyle bir durumdayım...

dün...dün senin için önemli bir gündü...benim için daha fazla önemli...sana babanın ailesinden bahsetmedim hiç yazmadım burada...yaşarken oturduğumuz yerde birkaç cümle zikretmişimdir çok gerekli olduğunda...hiç anmak istememeişimdir tadımız bozulmasın kaçmasın diye..galiba yaz diyen tarafımı dinlyeyeceğim..

nasıl başlanır ki.....galiba yazmamakıyım......boşver.ya da daha bir cesaret gelirse...nasıl olsa buradasın

anneeeeeeeeee....kötü bi yüya gördüm.miggostaymışız tahtağevalli vardı kanadını açmış bir kuş vardı onu kovalıyodum.sonra senin elin kanadı............

kötü bir rüya görüğünü söyleyerek bana seslendi deniz...bunları söyledi...sadece bi rüya annem..dedim...bebeğim benim deyip öptüm..kafasını kaldırdı düşmesin diye yatağının dibine koyduğum sandalyelerin üstünden şöyle bi bakıp televizyonu kapatırrmısın dedi....tamama annem dedimsonra uyumaya devam etti..arada sesler çıkarıyor...dün misafir vardı.gün onundu...biraz esnektik denize karşı gelenlerle konuşabilmek için.çok geç te uyudu.normalde deriiin uykuda olması gerekir....

dedim ya belki yazmamalıyım diye...hem niyeti bozsam da uygun zaman değilmiş......neyse...biz yeni doğan güne bakalım...

günaydın böcekseverler:KK68:

anneeeeeeeeee....kötü bi yüya gördüm.miggostaymışız tahtağevalli vardı kanadını açmış bir kuş vardı onu kovalıyodum.sonra senin elin kanadı............

kötü bir rüya görüğünü söyleyerek bana seslendi deniz...bunları söyledi...sadece bi rüya annem..dedim...bebeğim benim deyip öptüm..kafasını kaldırdı düşmesin diye yatağının dibine koyduğum sandalyelerin üstünden şöyle bi bakıp televizyonu kapatırrmısın dedi....tamam annem dedimsonra uyumaya devam etti..tv kapalı halbuki......pc nin sıza ışığı mı?yoksa yeni mi uyumaya başlıyor sandı kendini..arada sesler çıkarıyor...dün misafir vardı.gün onundu...biraz esnektik denize karşı gelenlerle konuşabilmek için.çok geç te uyudu.normalde deriiin uykuda olması gerekir....

dedim ya belki yazmamalıyım diye...hem niyeti bozsam da uygun zaman değilmiş......neyse...biz yeni doğan güne bakalım...

günaydın böcekseverler:KK68:

birşeyleri eklemek için düzenle yi tıkladım...yazdım ama bu sefer böyle oldu niyeyse...yukarıdaki alıntı düzenlenmiş hali...genişletip okuyunca anladım.o_O

sapsikgizem....uf ya...hem uzun oluyor hem şapşiği sevmiyorum ben...sadece gşzem diyeceğim bundan sonra...bir hakkın daha varsa kk ya söyle lütfen düzelttir...sen kendine bunu yakıştırırsan el neler yakıştırmaz!!hööyt yani..:KK62:

gizemcim kaynadın arada ben denizi yazınca be gülüm...özür..:KK60:

güzel dileklerin için çok teşekkür ederim...bunaldın mı sana kitap önereyim mi naçizane?kitap okumayı sever misin?vakit yok dersen hiç söylemiyeyim.ben bu aralar DEBBİE MACOMBER SERİİSİNİ OKUYORUM.BANA İYİ GELİYOR.GÜNLÜK HAYATIN STRESİNDEN UZAKLAŞTIRIYOR.....
yanında kahve ve bitter çikolata....olmalı mutlaka....tabiii bir de sessiz ortam.

öpüldün hisset...:KK60:
bu aralar cok bunaldım cidden severim ktap okumayı da neden olmasın
ismimi bende degıstırmek ıstıyorum aslında once bı karar vereyım sonra guzel bı ısım bulayım annecım sonrada degısttrıp tekrar yazayım sana
allah kızınıza da sizede mutlu bir hayat sunmus tadını cıkarın ı-okudukca her evlat edınılen cocugun bu kadar mutlu olmus olabılecegını dusunuyorum ıcım rahatlıyor benımde cevremde var evlat edınılenler benımde ıncelemelerıne gıttıgım aıleler ama prosedur cok gec ıslıyo bazen senın gbı guzel yureklı ınsanların bebeklere ulasamadıgı oluyor ne mutlu sıze kı allah bırbrınıze kavusmanızı sağlamış. öpüyorum çok kendinize dikkat edin

iyi geceler böcekseverler...............

deniz.....deniz çok tatlı bir çocuk...neşeli hayat dolu..yemek yemek onun için sanki bir ayrıcalık...babası ile geçirdiğisaatler ise daha bir ayrıcalık onun için...daha sabah kalkınca hesabını yapar.anne bugün günlerden ne diye...birlikte hesaplarız daha doğrusu takıldığı yerde yardımcı olurum ben ona...pazar günleri babası tam gün onunladır ya...pazar gününe kaç gün var.onu hesaplarızihesaplar.
akşamları çoğu zaman keyiftir deniz için..benim için...en çok deniz için...babba için biraz az keyif olabiliyor bazı zamanlarda .yorgun olabiliyor ,haklı olarak...gün içide deniz mideyi fazlaca doldurmuşsa ya da o gün onun için çok yorucu olup erken yatmalıysa pek yanaşmam akşam abur cuburlarına.abur bubur dediğime de bakmayın ...kurutemiş...

kuru yemiş te olsa yemekten sonra fazla kaçırırsa biraz da bizm çayımızdan yudumlamışsa uyumak istemiyor...dipdiri canlı...otu sabaha kadar oyna onla.

eveli gece....yemekten sonra...babaciiiim çay istermisin he...kuruyemiş yeriz yanında..he ne dersin...anneeee babam çay istiyor(zilli kendi istiyor adam uyukladı uyuklayacak)bazı zamanlar işte böyle zoraki çaylarımız olur.ama bir görseniz nasıl tatlı bir dili var...hani yılanı deliğinden çıkaran çeşidinden

sabahları...erkenden uyanır.ben de göz uyur ama kulaklar dik.olur iki koltuk yastığı başının altına..ayarlar kanalını...çizgi film tabiii.atar bacak bacak üstüne....ya da dayar koltuğun kolçağına..beş dakika sonra gider dolaptan bir parça bitter çikolata kopartıt.keyif onundur.
sonra gelir benim yanağımdan öper...bazen babasının telefon alarmını duyarım.uyanmazsa git babanı öp kaldır duymadı alarmı derim gözlerim kapalı..heh..

şu misafir durumu....iki gündür sessiz yalnız kaldığımdaki bu diğer odada oluşumdur ..sessizliği sildim farzedin...denizle ne mğmkün...olsun olsun...o hayatımızda hep sesiyle olsun...hayatımızın anlamı...gün içinde yazmalıyım dedim kendime...sonra sıradan olağan bir gün...biraz kafamı toparlayım...kendimi sonra hafiflemiş hissedeceğim bu kesin...

ölllll.webp
resim yükleme denemesi yapıyorum

olacak galiba...denizin yaptığı resimlerden ekleme k istiyordum ancak hepsini silmiş zilli..yeni yapınca deniyeceğim tekrar....

sevgilerle böcekseverler

artık yazsa su denız annesı ha olmaz mı :KK45::KK45:
çok meraklardayız şeker kızımızı :KK22:

Back
X