Sünepe tipler

35 yaşındayım. Aşırı rahat sayılmam ama çok da kuralcı değilim dengedeyim yani. Büyükşehirde resmî bi kurumda memurum. Yani yıllardır kendimi geliştirmeye çalışırım. Hani öyle ben de mi acaba pısırık sünepeyim diyorum ama değilim yıllardır ailemden uzakta yaklaşık 15 senedir kendi ayaklarımın üstünde duruyorum. Yaş itibariyle insanları daha iyi tanıyorum. Sadece aşırı çeçeron veya cazgır değilim. Belki de bundandır. Ama karşıma çıkan sümsüklerden artık rahatsızım. Nedense bazıları tepki göstermiş sıkıntı değil eleştiriye açığım. Ama sanki bu özellikteki erkekleri hangi kız ister bi sormak lazım ben istemeyince küçük görmüş mü oldum
Eski konularınız görülebiliyor farkındasınız değil mi? O konulardaki kadın profiliyle burda anlattığınızın alakası yok.

Eski konularınız görülebiliyor farkındasınız değil mi? O konulardaki kadın profiliyle burda anlattığınızın alakası yok.
Yaşadığım herşey şu anki beni yarattı. Eski konularımda ne var bilmiyorum sizi inandırmak veya kendimi size kanıtlamak zorunda değilim

Ayyy ben sevgili arayışında değilim, b*k gibi bir ilişkim var zaten. Ama benimle tanışmaya çalışan bir iki kişi oldu son zamanlarda. Konu sahibinin anlattığı tarzda erkeklerdi. Bunlar özellikle öğretmen avındalar. Av dedim bakın, cidden avlanıyorlar.
Maaşı çiftleyip altıma araba çekeyim derdinde pis herif dolu ortalık. Bakıyorsun kapasitesi de yok, üç kuruşluk aklıyla seni evlilik vaadiyle dolandırmaya kalkıyor cücük beyinli. Bakıyorsun tip desen yok, kültür desen yok, para da yok. Neyini tercih edeceksin şunun? Memur olmuş, üstüne bir tuğla daha koymamış. Ben oldum havalarında geziniyor.
Bir de arsız oluyorlar, lan 2 senelik ilişkim var diyorum herife, bana mısın demiyor.
Aileci, kapasitesiz, saf çıkarcı tiplerden uzak tut Allah'ım diyorum.

Ayrıştırmak istemiyorum ama ben öyle biri değilim gayet özgüvenli, ayakları üstünde duran bir kadınım. Yıllardır yalnız yaşıyorum ama bana denk gelen erkekler kendi işlerini bile beceremeyen, işte küçük yerde büyüyüp kendi anası gibi kadın isteyen, ailesini ön plana almaya çalışan bireyler oluyor. Ailesi de eski kafalı oluyor genelde. Kimseyi küçük görmek değil amacım ama herkesin bi dengi vardır diye düşünüyorum ama dengim olduklarını asla düşünmüyorum
Siz kendinizi onlara gore fazla modern goruyorsunuz ya onlarin bu modernliginiz her anlamda oldugunu varsayiyorum gozune batmiyor mu..
Anlattiginiz aileler mutaasip insanlar gibi geldi ifadelerinizden..

Yaşadığım herşey şu anki beni yarattı. Eski konularımda ne var bilmiyorum sizi inandırmak veya kendimi size kanıtlamak zorunda değilim
Kendinizi kanıtlayın diye söylemedim. Kendinizi gördüğünüz açıyla benim eski konularınıza baktığımda gördüğüm çok farklı. Siz kendinizi kendi içinizde farklı tanımlıyor ya da konumlandırıyor olabilirsiniz ama dışarıya yansıyan bu değil. Benim gördüğüm sizin bu konuda anlattığınız güçlü modern kadının aksine asosyal, içe dönük, geleneksel, insan ilişkileri konusunda oldukça ürkek bir kadın. Bir senede über bir değişim geçirmediyseniz dışardaki insanların gördüğü siz ile sizin gördüğünüz siz arasında bariz fark var.

Evet çevrem genelde memur kesim veya öğretmenden oluşuyor. Ne yazık ki çoğu ya bağnaz ya da tutucu veya anacı. Bunlardan herkes bucak bucak kaçarken benim olduğum yeri ve herkesi kabul etmem mi gerek
Memur ve öğretmenler için sünepe genellemesi mi yapıyorsunuz yani? Bakış açınızı ve kendinizi değiştirmediğiniz üstüne birde geliştirmediğiniz müddetçe o çemberden dışarıya çıkmanız çok mümkün görünmüyor.

Sürekli karşıma çıkan tipler sünepe, kendini efendi olarak tanımlayan, ailesi mutasıp, köyde veya küçük yerlerde yaşayan, yurdum insanı tipler oluyor. Ben de yani yüzüne bakılmayacak biri değilim ama neden şöyle daha cool, dik duruşlu, ailesi okumuş yazmış modern tipler denk gelmiyor ya. Bunun bilimsel bir açıklaması var mı? Aile dizimi vs inanmalı mıyım? Size basit bir dert gelebilir ama iyice baya sıkıldım bu durumdan. Ne yaparsam değişir? Aynı şeyleri hisseden, yaşayan var mı acaba?
Evet çevrem genelde memur kesim veya öğretmenden oluşuyor. Ne yazık ki çoğu ya bağnaz ya da tutucu veya anacı. Bunlardan herkes bucak bucak kaçarken benim olduğum yeri ve herkesi kabul etmem mi gerek
Yalnız siz de gelenekçi ve bazı konularda tutucu bir kadınsınız, karşınıza çıkan erkeklerde kafa yapınıza çok da ters olmayan kişilerden çıkıyor, eski erkek arkadaşınızın kadın iş arkadaşlarıyla yaptığı muhabbetten hiç hoşlanmamışsınız mesela veya erkek arkadaşınızı tanımlarken “Kendisi bana geleneksel aile yapısından bahseder açık giyinmek filan çok hoşlanmaz ki ben normal giyinirim yani” böyle bir cümle kurmuşsunuz.

Önce siz kendinizi tanımalısınız, gelenekçi misiniz değil misiniz, farklı fikirlere farklı yaşam tarzlarına, kadın erkek arkadaşlıklarına açık mısınız?
Kendi profilinizi tanımladıktan sonra karşı cinsten ne istediğinizi beklediğinizi ölçüp tartacaksınız, sizin tabirinizle cool aileden modern 🙄 erkeklerin sosyal yaşamları insan ilişkileri size uyacak mı mesela?

Siz kendinizi onlara gore fazla modern goruyorsunuz ya onlarin bu modernliginiz her anlamda oldugunu varsayiyorum gozune batmiyor mu..
Anlattiginiz aileler mutaasip insanlar gibi geldi ifadelerinizden..
Kendini geliştirmeye, yeniliklere açık olmayan bence modern değildir. Buna karşıt olacak şey mutasıp olamak mı bilemiyorum. Mutasıp olup yeni şeyler öğrenmek veya aktif olmak isteyen de olabilir yani kimseyi bir kategoriye koymak istemem aslında.

Şimdi sızım istedıgınız tıpler de siizn için karsıma hep kezban, baskın, tutucu, nobran çıkıyo dıyebılırler

Kendini geliştirmeye, yeniliklere açık olmayan bence modern değildir. Buna karşıt olacak şey mutasıp olamak mı bilemiyorum. Mutasıp olup yeni şeyler öğrenmek veya aktif olmak isteyen de olabilir yani kimseyi bir kategoriye koymak istemem aslında.
Adamlari tanimadan ailelerini bilmeden kendilerini gelistirmeye acik olmadiklarini nereden anlayabiliyorsunuz? Insanlar yeri geliyor 10 sene vakit gecirdigi kocasini taniyamabiliyor.. 3-5 senelik nisanlisini taniyamayabiliyor. Bana kafanizda bi prototip var ve ona uymayan kisileri direkt diger kategoriye aliyorsunuz gibi geldi
Ben bunu hayata bakis hayati yasayis yani sizin diger cumlelerinizle bagnazlik anlaminda kurmustum..

Yalnız siz de gelenekçi ve bazı konularda tutucu bir kadınsınız, karşınıza çıkan erkeklerde kafa yapınıza çok da ters olmayan kişilerden çıkıyor, eski erkek arkadaşınızın kadın iş arkadaşlarıyla yaptığı muhabbetten hiç hoşlanmamışsınız mesela veya erkek arkadaşınızı tanımlarken “Kendisi bana geleneksel aile yapısından bahseder açık giyinmek filan çok hoşlanmaz ki ben normal giyinirim yani” böyle bir cümle kurmuşsunuz.

Önce siz kendinizi tanımalısınız, gelenekçi misiniz değil misiniz, farklı fikirlere farklı yaşam tarzlarına, kadın erkek arkadaşlıklarına açık mısınız?
Kendi profilinizi tanımladıktan sonra karşı cinsten ne istediğinizi beklediğinizi ölçüp tartacaksınız, sizin tabirinizle cool aileden modern 🙄 erkeklerin sosyal yaşamları insan ilişkileri size uyacak mı mesela?
Ben geleneksel aile yapısıyla ilgili konu açmadım benim de bazı konularda tabi ki köşelerim var zaten yukarda bi yerde yazdım ben ne çok kuralcı ne de çok rahat bir insanım dengelidir yani. Ama konu geleneksellik mi? Benim derdim şu bir erkeğin birçok konuda ayakları yere sağlam basmasını isterim. Başkalarının ağzına bakmamasını ve modern olmasını. Modern demek de benim için değişime, yeniliğe ve kendini geliştirmeye açık olmaktır bana göre. Ortam erkeği veya kadını olmak modernlik gelmiyor. Sırf konuşmak İÇİN saçma muhabbetlere gerek yok mesela. Nerde ne yapmasını da bilmelidir eski konumla beni vurmaya kalkmak neyin çabası sizde anlamadım. Ordaki görüşümün de arkasındayım hala. Bazı duruşlar olmalı hayatta.
Tabi ki aynı doğrultuda yeri gelince ben de geliştirmeye ve değiştirmeye çaba gösteririm. Ve çok da göstermişimdir de yani eski konumun şu anki konuyla alakası yok. Sapla samanı karıştırmamak gerekir

Adamlari tanimadan ailelerini bilmeden kendilerini gelistirmeye acik olmadiklarini nereden anlayabiliyorsunuz? Insanlar yeri geliyor 10 sene vakit gecirdigi kocasini taniyamabiliyor.. 3-5 senelik nisanlisini taniyamayabiliyor. Bana kafanizda bi prototip var ve ona uymayan kisileri direkt diger kategoriye aliyorsunuz gibi geldi
Ben bunu hayata bakis hayati yasayis yani sizin diger cumlelerinizle bagnazlik anlaminda kurmustum..
Zaman geçirdiğim insanlar oldu bu şekilde. Zamanla fark ettim geç oldu biraz ama saçma ve bana uymayan kişilerle bişiler yaşamışım. Tanımadığım kişilerden bahsetmiyorum.

Memur ve öğretmenler için sünepe genellemesi mi yapıyorsunuz yani? Bakış açınızı ve kendinizi değiştirmediğiniz üstüne birde geliştirmediğiniz müddetçe o çemberden dışarıya çıkmanız çok mümkün görünmüyor.
Cümlemde çoğu öyle demişim yüzde yüz böyle olduğu anlamına gelmiyor dimi ama malesef öyle ben de memurum zaten öyle olmasa söylemem heralde

İşte o erkekler evlenmiş vaziyette daha erken yaşlarda bulabilirdiniz. Belli yaştan sonra ya daha düz adamlar ya da takılmak isteyen adamlar kalıyor . Sizin hayalinizdekiler çok çok az
A Aysenimi ferhans neden seri beğenmedim attin merak ettim

Cümlemde çoğu öyle demişim yüzde yüz böyle olduğu anlamına gelmiyor dimi ama malesef öyle ben de memurum zaten öyle olmasa söylemem heralde
Genelleme çoğunluğu anlamına gelir,yüzde yüzü demek değildir. İşte tam olarak buralardan başlayın işe :)

A Aysenimi ferhans neden seri beğenmedim attin merak ettim
Bu işlerin tamamen kısmet olduğunu düşünüyorum ben.o, o yaşta kapılmıştır bu bu yaşa kapılmıştır, o onu burada bulur, şu şunu burada bulur tarzı şeylere katılmıyorum o yüzden attım.hayat böyle matematiklere kalmıyor bence.ne tanışma hikayeleri okuduk buralarda.ne alakasız kişiler birlikte falan.

Sizin bahsettiğiniz erkekler sadece yaz dizilerinde oluyor,sünepe diye nitelendirdiğiniz adamlar da ülke ortalaması oluyor genelde.Eeee siz de ortalamanın üzerinde değilseniz, böyle bir adamla karşılaşma olasılığınız çok düşük.

Back
X