Sünnet Sünnet meselesi

Lacrymose

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2013
2.025
5.972
358
Hanımlar konu başlığında da belirttiğim gibi, bazı özel sebeplerden dolayı sünnet konusunda biraz geç kaldık sanırım. Oğlum 2 ay sonra 2 yaşına girecek. 2-6 yaş arası yapılmamasını öneriyor doktorlar, ancak şuan yaptırmamız sorun teşkil eder mi? Fazla büyümeden yaptırmak istiyorum ama artık 2 yaşında oldu sayılır artık... Kafamda deli sorular..
Oğlum artık herşeyin farkına varmaya başladı, kim öğretti bilmesem de pipisini sorunca gösteriyor.
En iyisi bir doktora danışıp onun yönlendirmesiyle hareket etmek diye karar verdim. Bunun için istanbul bakırköy çevresinde bilgisine ve tecrübesine güvenebileceğim doktor tavsiyelerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler

Mune konunun buraya ait olmadığını biliyorum, ancak ilgili başlığa yazmama rağmen 1 haftadır dönüş alamadım. Çok vaktim kalmadı en azından bir kaç saat burada kalsa da üyelerin görüşlerini alırsam çok sevinirim.

Yoo ben 3 yasinda yaptırdım bir haftada iyileşti. Hiç bir sıkıntı yaşamadım sadece kendisi çok hareket ettiği için iki gün kanaması oldu diğer doktor etkili bi pomat verdi onu sürdüm iki güne iyi oldu. Dikkat ettikten sonra hiçbir sorun olmaz

Bir uzmana danışıp, öyle karar verin. Ayrıca geç kalmış da sayılmazsınız.. Çabuk iyileşir zaten.
Yalnız şu çiş alıştırma meselesi var. Bezi bıraktınız mı bilmiyorum ama ona dikkat edin. Çok önemli. Bu süreci yavaşlatabilir. En iyisi bir doktora danışmak.
Konuyla alakası yok ama lütfen çocuğun da etkilenmemesi adına, düğün kutlama gibi törenler yapmayın. Yapacaksanız da sünnet adı altında yapmayın.

sünnete karşıyım

Bende öyle düşünüyorum, zaten sünnet olunca neden düğün yapılır anlamış değilim. Duası okunur biter, gider. Benim tek derdim psikolojik olarak sorun yaratmaması. Ciş meselesine henüz geçmedik 2.5 gibi düşünüyorum.

Sünnet dinimizin emridir canim. Ayrıca sağlık açısından da gerekli.
pardon, yanlış yazmışım..
14-15 yaş altı bireylerin aile tarafından sünnet ettirilmesine karşıyım.
dinin emri ise, din tamamen kavrandiginda yapılması uygun olur. 2 yaşında bir çocukta din, günah, sevap, farz kavramları olmadığına göre yapılmasını gereksiz buluyorum. sünnet olmak isteyenler dini tam olarak kavradiktan sonra karar versin.

Sünnet dinimizin emridir diyerek yalan yanlış bilgiler vermeyiniz .
Dinimiz diyerek herhalde İslam dininden bahsediyorsun. Sünnet İslam dan yüzyıllar öncede süregelen bir gelenektir. Gelenekler ne zamandan beri din yerine geçer oldu!

Çok bildiğini sandığın dininin kitabını açıp oku bakalım böyle bir emir varmı!

Uzmanlar 2-6 yaş orasında çocukların cinsel kimliği oluştuğunu, kadın erkek ayrımını kavramaya başladığını söylüyorlar. Bu dönemde sünnet işlemi psikolojik olarak çocuklarda sorun yaratabilirmiş. Ondan kaygılıyım. Ama sizin sorun yaşamamanıza sevindim.

Ben bu aşamadan sonra yaptırmayın ilkokul çağını beklemenizin daha iyi olduğunu düşünüyorum.

Herşeyi anlamaya başladığı için bir travma yaratabilir.

Ne kadar erken o kadar iyi.45 günlükken yaptırdık biz.pipisine karton bardak koyup bir beden büyük bezle baglarsiniz yarası bir yere degmez.buyudukce sıkıntı.hangi sehirdesiniz

ARKADAŞLAR RİCA EDERİM KONU İÇERİĞİNİ SAPTIRARAK KONUMUN KAPANMASINA VESİLE OLMAYALIM. HERKESİN DÜŞÜNCESİ KENDİNE. ŞUAN BAŞKA BİRŞEY KONUŞULAN.

Tıbben yaptırmanızı oneririm.dini açıdan değerlendirmek bireysel bir yaklaşım.idrar yolu enfeksiyonlarına yakalanma olasılığını azaltır sunnet

Hanımlar,
konuyu dini emirlere getirmeyiniz rica ediyorum.

İyi siz yaptırmazsınız hanımefendi. Biz böyle seviyoruz(!)
Psikolojik açıdan 2-6 yaş önerilmez. Çocuk kendi kimliğini (erkek- kız gibi cinsiyet kavramlarını) bu dönemlerde edinmeye başlar. Bu yüzden bu yaşları uzmanlar önermez. Tamamen gitti, cinsiyetime zarar geldi vb. gibi düşünceler geliştirebilmeleri riskinden dolayı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…