- 22 Şubat 2017
- 55
- 158
- 43
- 37
14 15 yaş çok erken askerde sünnet olsun daha iyi olur. Din hakkında seninle kesinlikle tartışmaya girmicem.pardon, yanlış yazmışım..
14-15 yaş altı bireylerin aile tarafından sünnet ettirilmesine karşıyım.
dinin emri ise, din tamamen kavrandiginda yapılması uygun olur. 2 yaşında bir çocukta din, günah, sevap, farz kavramları olmadığına göre yapılmasını gereksiz buluyorum. sünnet olmak isteyenler dini tam olarak kavradiktan sonra karar versin.
Aynen bende piskolojik sorun olur diye korktum ama korktuğum olmadi.Uzmanlar 2-6 yaş orasında çocukların cinsel kimliği oluştuğunu, kadın erkek ayrımını kavramaya başladığını söylüyorlar. Bu dönemde sünnet işlemi psikolojik olarak çocuklarda sorun yaratabilirmiş. Ondan kaygılıyım. Ama sizin sorun yaşamamanıza sevindim.
bu kadar sunnet meraklisiysaniz kendinizi de sünnet ettirin?14 15 yaş çok erken askerde sünnet olsun daha iyi olur. Din hakkında seninle kesinlikle tartışmaya girmicem kimin daha iyi kavradığı ve bildiği belli neyse dediğim gibi askerlik daha iyi
Aaa öyle oluyormuydu dur bende sünnet olayım yarına hemen randevu aliyorumbu kadar sunnet meraklisiysaniz kendinizi de sünnet ettirin?
aynen, oluyor kendine yapmak istemediği şeyi evladına yapacak kadar fedakâr hanımlar var burada :)Aaa öyle oluyormuydu dur bende sünnet olayım yarına hemen randevu aliyorum
Canim din hakkında konuşmak yasak burda sana vaaz verirdim de yasaaakkk. Onun için yorumsuzsunSünnet dinimizin emridir diyerek yalan yanlış bilgiler vermeyiniz .
Dinimiz diyerek herhalde İslam dininden bahsediyorsun. Sünnet İslam dan yüzyıllar öncede süregelen bir gelenektir. Gelenekler ne zamandan beri din yerine geçer oldu!
Çok bildiğini sandığın dininin kitabını açıp oku bakalım böyle bir emir varmı!
Tabi anlıyorum.aynen, oluyor kendine yapmak istemediği şeyi evladına yapacak kadar fedakâr hanımlar var burada :)
Bizde bugün sünnet olduk Of geç bile kalmışım dedim kendime
Hayır Denizli’de yaşıyorum dün olduk 9 aylık bebeğim operasyondan 40 dk sonra uyuşturucu iğnenin etkisi geçince biraz ağladık ama uzun sürmedi 4 saatte bir fitil verdim ve ondan 1 sonrada calpol verdim gece huysuzdu ama ağlamadı bugün çok daha iyi bence vakit geçirmedin yaptırınistanbulda mısınız? Kaç yaşında oğlunuz? Sünnetin ardından ilk gününüz nasıl geçti herhangi bir problem yaşadınız mı?
Hayır Denizli’de yaşıyorum dün olduk 9 aylık bebeğim operasyondan 40 dk sonra uyuşturucu iğnenin etkisi geçince biraz ağladık ama uzun sürmedi 4 saatte bir fitil verdim ve ondan 1 sonrada calpol verdim gece huysuzdu ama ağlamadı bugün çok daha iyi bence vakit geçirmedin yaptırın
Doktorunuz uygun görürse sakın vazgeçmeyin operasyondan yaptırın artık insanlar doğunca yaptırıyor ki çok daha mantıklı bizim bitik oluşmaya başlamış iyi ki yaptırdık özel hastane 2000 tl istedi ben özel klinikte yaptırdım 500 tl fiyatda uygunduBen de yaptırmak istiyorum artık ama 2 yaşına geldik sayılır. Nasıl olur bilmiyorum. Siz tam zamanında yaptırmışsınız yürümeden etmeden. Bizim bir de o derdimiz var, çok hareketli bir bebek. Genel anestezi olacak olması da cabası. Neyse bakalım cumartesi için doktordan randevu aldım o ne derse o olacak, hayırlısı.
Benim oğlum da 21 aylık ve aynı kafa karışıklığını ben de yaşıyorum etkilenir mi acaba diye ne yaptınız acaba? Bir gelişme var mı?Hanımlar konu başlığında da belirttiğim gibi, bazı özel sebeplerden dolayı sünnet konusunda biraz geç kaldık sanırım. Oğlum 2 ay sonra 2 yaşına girecek. 2-6 yaş arası yapılmamasını öneriyor doktorlar, ancak şuan yaptırmamız sorun teşkil eder mi? Fazla büyümeden yaptırmak istiyorum ama artık 2 yaşında oldu sayılır artık... Kafamda deli sorular..
Oğlum artık herşeyin farkına varmaya başladı, kim öğretti bilmesem de pipisini sorunca gösteriyor.
En iyisi bir doktora danışıp onun yönlendirmesiyle hareket etmek diye karar verdim. Bunun için istanbul bakırköy çevresinde bilgisine ve tecrübesine güvenebileceğim doktor tavsiyelerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler
@Mune konunun buraya ait olmadığını biliyorum, ancak ilgili başlığa yazmama rağmen 1 haftadır dönüş alamadım. Çok vaktim kalmadı en azından bir kaç saat burada kalsa da üyelerin görüşlerini alırsam çok sevinirim.
Benim oğlum da 21 aylık ve aynı kafa karışıklığını ben de yaşıyorum etkilenir mi acaba diye ne yaptınız acaba? Bir gelişme var mı?
Sünnete karşı olan yada olmayan var mı diye sormuş mu acaba bidaha okuyun.sünnete karşıyım
Sünnet emir değildir adı üzerinde sünnetSünnet dinimizin emridir canim. Ayrıca sağlık açısından da gerekli.
Peygamber efendimizin emridir her neyse herkes hür. Kimsenin çocuğunun pipisinin derdi beni ilgilendirmez. Ister kestirin ister kestirmeyin fikrimi beyan ettim. Iki oğlumu sünnet ettirdim Allaha şükür benim içim rahat. Biz öyle gördük öyle bildik herkes kendinden ve yetistirdiklerinden sorumludur.Sünnet emir değildir adı üzerinde sünnetSünnet:Yapılması iyi görülen şey
Mecbur değil, emir değil... Ben de Allah’ın erkekleri, üzerinde kesilmesi gereken bir et parçası ile gönderdiğini düşünmüyorum şahsen. Penis ucu için koruyucu kılıf vazifesi gören önemli bir parçayı kesip atıyorsunuz. Ayrıca belirteyim sağlık için ihtiyacı olacak onbinde bir insan olabilir ama birisinin sağlık sorunu olacak diye onbinini de kesmek benim için manasız.
Tabiki saygı duyarım ama emir yalnızca Allah’a ait bir kavram. Bence böyle şeyleri çok karıştırmamak lazım. Ben de oğlumun cinsel organıyla ilgilenmediğim için istediği yaşta istediği kararı vermesini savunuyorum çünkü sizin düşünceniz gibi bu bir emir bile olsa kişinin kendi hür iradesiyle yaptığı bir seçim olmalı o zaman daha anlamlı olur diye düşünüyorum. Yalnız yazdıklarınızın içindeki ‘biz öyle gördük öyle bildik’ kısmına katılmıyorum. Geçmişteki her gördüğümüzü uygulayacak olsak bununla ilgili saçma alışkanlıklar da devam ederdi kız çocuklarının bluğ çağında evlendirilmesi gibi, beşik kertmesi gibi, berder gibi vs... Her gördüğümüzü uygulamak zorunda değiliz devir değişiyor.Peygamber efendimizin emridir her neyse herkes hür. Kimsenin çocuğunun pipisinin derdi beni ilgilendirmez. Ister kestirin ister kestirmeyin fikrimi beyan ettim. Iki oğlumu sünnet ettirdim Allaha şükür benim içim rahat. Biz öyle gördük öyle bildik herkes kendinden ve yetistirdiklerinden sorumludur.
Canim bizde hiçbir zaman beşik kertmesi veya çok küçük yaşta veya zorla evlendirilme gibi birşey olmadi olmazda. Tam tersi aileler vermediği halde kizlar evlenecem,yoksa kaçarım diye tutturduğu için bari verelim de teliyle duvagiyla gitsin derler. Sünnetle bu tür şeylerin karıştırılmaması lâzım. Ayrıca şimdi insanlarimiz hürriyetine daha düşkün olduğu için bu kadar rahat davraniliyo,eskisi kadar baskıcı toplumun içinde olunsaydi kestirmem diyemezdiniz. Ama şimdi herkesin kararina saygı duyulan duyulmasada karisilmayan toplum olunduğu için bu kararlar veriliyor.Tabiki saygı duyarım ama emir yalnızca Allah’a ait bir kavram. Bence böyle şeyleri çok karıştırmamak lazım. Ben de oğlumun cinsel organıyla ilgilenmediğim için istediği yaşta istediği kararı vermesini savunuyorum çünkü sizin düşünceniz gibi bu bir emir bile olsa kişinin kendi hür iradesiyle yaptığı bir seçim olmalı o zaman daha anlamlı olur diye düşünüyorum. Yalnız yazdıklarınızın içindeki ‘biz öyle gördük öyle bildik’ kısmına katılmıyorum. Geçmişteki her gördüğümüzü uygulayacak olsak bununla ilgili saçma alışkanlıklar da devam ederdi kız çocuklarının bluğ çağında evlendirilmesi gibi, beşik kertmesi gibi, berder gibi vs... Her gördüğümüzü uygulamak zorunda değiliz devir değişiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?