Sünnet olan erkek çocuğa düğünler kınalar vs ne saçmalıkk

toplum baskisi yuzunden sunnet olmak,
anne baba baskisiyla sunnet olmak
alay edilme korkusuyla sunnet olmak
saglik acisindan diyoruzda saglikli olup olmadigi henuz tam ispatlanmamis.

Evet aynen bende öyle düşünüyorum altın biriksin hic durmada adet çıkarmış atalarimiz :KK14::KK69:

Aynen yaaa..erkeği pohpohlamak taa burdan başlıyor..

Cocuk daha parmak kadarken pipisinin cok kiymetli oldugu izlenmine kapılıyor o bastan yanlis zaten.
Ama dedigim gibi bende biraktigi izlenim "oglumun cukunu kestirdik hadi altin takin" :KK70:

Son düzenleme:
Sunnetin saglik acisindan gerekliligi kanitlanmis degil hatta bazi arastirmalar sunnetin erken bosalmaya neden oldugunu gosteriyor.

Aksi olsa bile, o anlik bir zorunluluk yoksa bir insanin bedenine böylesi bir mudahaleyi onun izni olmadan yapmayi insan haklarina aykiri buluyorum. Oglum yok kizim var, kulagini asla deldirmem mesela, ilerde bunun kararini kendi vermeli, bu kadarcik bir mudahaleye bile hakkim oldugunu dusunmuyorum.

Ha sagligi acisindan bir zorunluluk olur yapilir, ama baska hicbir neden (buna sagligini guya koruma da dahil) bir cocugun bedenine kalici mudahale etmeyi hakli gosteremez.

mevlid;
özel günlerde (sünnet töreni, hac dönüşü, asker uğurlama, bir ölümün 40. günü gibi) ve kutsal gecelerde,
son peygamber Muhammed'in doğumunu anlatan edebi metinlerin makam ve usül ile okunmasıdır.
türkçeye arapça'dan girmiş olan kelime,
"Peygamberin doğum günü" anlamında da kullanılır.
edebi bir terim olarak mevlid,
peygamberin doğumunu,
hayatından kısa pasajları,
mucizelerini anlatan mesnevi tarzındaki metinlerin tümüne verilen isim olmakla beraber,
islam edebiyatında bir edebi türdür.
aynı zaman da türkiyede bu türün en tanınan örneği, Süleyman Çelebi‘nin 15. yüzyıl tarihli kurtuluş vesilesi ismini taşıyan türkçe eseridir.

teşekkürler vikipedi .

enfeksiyon hastalıklarına karsı olumlu etkisi olduguna dair rapolarda var hatta dunya saglık orgutu hivi %60 oranında azalttıgınıda soyluyor gereksiz oldugunu soyleyenlerin aksine ..sunnet olduktan sonra surekli sorun yasansa sanırım turkiyedeki tum erkeklerde olurdu bu ve hicbiride ogullarını sunnet ettirmezdi diye dusunuyorum

Sunnetin saglik acisindan gerekliligi kanitlanmis degil hatta bazi arastirmalar sunnetin erken bosalmaya neden oldugunu gosteriyor.

Aksi olsa bile, o anlik bir zorunluluk yoksa bir insanin bedenine böylesi bir mudahaleyi onun izni olmadan yapmayi insan haklarina aykiri buluyorum. Oglum yok kizim var, kulagini asla deldirmem mesela, ilerde bunun kararini kendi vermeli, bu kadarcik bir mudahaleye bile hakkim oldugunu dusunmuyorum.

Ha sagligi acisindan bir zorunluluk olur yapilir, ama baska hicbir neden (buna sagligini guya koruma da dahil) bir cocugun bedenine kalici mudahale etmeyi hakli gosteremez.
müslüman erkeklerin hepsi erken boşalıyor bu durumda:KK57:şaşkınımm:cool:

peki ya saglıgı?
Saglik acisindan belli bir bilgi yok. Eğer bir sorun cikarsa sünnet etmek yoluna gidilmelidir deniyor genelde. Kangren bir kolu kesmeye benzetiyorlar. Hicbir sorun yokken bir deriyi kesmenin doğruluğu tartisilmakta.

Hatta bazi makalelerde insan vücudunda gereksiz bir organ olmadigini her seyin bir işlevi olduğunu belirtiyor. Ve bu ust derinin de penis ucunu korumak bir görevi olduğunu hatta yuksek oranda sinir ucu barindirdigini bu yüzden cinsellik acisindan da önem tasidigi yaziliyor..

Bu bilgileri din ile bagdastirmazsak sevinirim. Sadece okuduğum şeyler çocuğum vs de yok ama doğrusunu merak ediyorum bu yüzden bu konuyu arastiriyorum firsat buldukca

yaşam biçimim neyi gerektiriyorsa onu yaparım...heleki islamiyeti seçmişsem tartışmasız gereken yapılır..üzerine bide aile büyüklerini toplayıp yasin okunup ardından bişeyler ikram edilince..ohh miss..

Ben hic kestirmeme taraftariyim dinen zorunlulugu yoksa ki
dinen mecbur degilmis diyor kimi hocalar
birde akli erince sorulun demis kimisi eee kim cuku kesilsin ister ki?
ya razi olmazsa?

:KK48: ilahi çok tatlısınız.

• Beğen
Reactions: nio
Back
X