Sünnet olan erkek çocuğa düğünler kınalar vs ne saçmalıkk

bu hala tartisilan bir konu kesin bir bilgiyok..
hatta o ucun orada bir gorevi olmasa Allah onu oraya koymazdi dusuncesindeyim

Saçlarınızı neden kesiyorsunuz o zaman? O uzun saçlarn bir görevi olmasa Allah onu oraya koymazdı ? Bu sizin düşünceniz, benim değil . Tırnaklarınızı neden kesiyorsunuz? Kaşlarınızı neden alıyorsunuz veya bacaklarınızdaki vs. tüyleri? Onları da Allah oraya koymadı mı?
Mantık sıfır yalnız. Kusura bakmayın ama.

Sizin dusunceenize gore o zaman dugun de yapilmamasi lazim.neticesinde gece gerdek var.ozaman anne baba dugunde oynadiginda ooh oh kizimizi aksam damat ....cek diye gobek atmammalri lazim.yanlis dusunuyorsunuz bence ...
Ordaki eğlence .....cek diye değil iki insan hayatını birleştiriyo diye siz yanlış anlamışsınız.

kınayı da ayrımcılık gibi gösters

asıl siz ayeti bağlamından çıkartıyorsunuz. üstelik hadislerin 100% gerçek/sahih/doğru/korunmuş olduğunu da asla söyleyemezsiniz.
ayrıca sünnet islamın değil yahudiliğin sembolü ve onlarda farzdır
ayrıca Kuranı okuyunca peygamberimizin Kuran dışında hiç bir şeye Haram veya Helal diyemeyeceğini bilirsiniz. Extralar tavsiyedir, daha iyidir veya daha güzeldir ama Haram veya Helal demek sadece Kuran'da yazar.

Dillerinizin yalan yere nitelendirmesi dolayısıyla şuna helal, buna haram demeyin. Çünkü Allah'a karşı yalan uydurmuş olursunuz. Şüphesiz Allah'a karşı yalan uyduranlar kurtuluşa ermezler. nahl116

De ki: “Ne oldu size de, Allah'ın size rızık olarak indirdiği şeylerden bir haram bir de helâl yaptınız?” De ki: “Allah mı size izin verdi, yoksa Allah'a iftira mı ediyorsunuz?”yunus 59

Ey inananlar, Allah'ın size helal ettiği tertemiz şeyleri haram etmeyin kendinize ve aşırı gitmeyin. Şüphe yok ki Allah, aşırı gidenleri sevmez.
maide /87

üstelik hadislere bu kadar önem veriyorsun neredeyse Kuran'a denk tutacak kadar o zaman Peygamberin hadis yazılmasını yasakladığını söyleyen hadisler de var ? buna ne demeli?

hadisleri alıp Kuran'a tutacaksın , uran'a uyarsa doğrudur uymazsa yanlış. Kuran'da yazmayan HARAM/HELAL nasıl olurda hadislerde geçer?

Kizlarin regl olmasi dogal bir biyolojik durumdur, erkegin sunneti ise sonradan yapilan bir mudahaledir. Allah bizi kusursuz yaratmamis miydi? Bozmak niye?
Killarini lazerle yok edenlere ne diyelim o zaman onlarda gayet biyolojik..Ve sunnet adi uzerinde dini acidanda yapilmasi gereken birsey insan icadi degilki

Ben de düğünün her türlüsüne karşı olanlardanım. Gereksiz curcuna gibi geliyor bana. Tanıdığın tanımadığın bir sürü insan. Hepsini ayrı ayrı memnun etmeye çalış ama hiçbirisi memnun olmasın. Sen geril,stres yap millet eğlensin. Takı olayı da ayrı bir saçma.:KK14:

• Beğen
Reactions: nio
sünnet düğünü saçma ama mevlidi yapılmalı Allahın emri sonuçta

Bende sevmem anlamsız bulurum. Ve yapmadık...

Ama yapanları eleştirirsek düğün yapanları da eleştirelim o zaman aman iyi ki evleniyorlar tüm dünya duymak zorunda mı falan diye. Yani tercih meselesi olarak bakmak lazım... Çok katı bakmıyorum herkes benimle aynı düşünmek zorunda değil...

Saglik acisindan belli bir bilgi yok. Eğer bir sorun cikarsa sünnet etmek yoluna gidilmelidir deniyor genelde. Kangren bir kolu kesmeye benzetiyorlar. Hicbir sorun yokken bir deriyi kesmenin doğruluğu tartisilmakta.

Hatta bazi makalelerde insan vücudunda gereksiz bir organ olmadigini her seyin bir işlevi olduğunu belirtiyor. Ve bu ust derinin de penis ucunu korumak bir görevi olduğunu hatta yuksek oranda sinir ucu barindirdigini bu yüzden cinsellik acisindan da önem tasidigi yaziliyor..

Bu bilgileri din ile bagdastirmazsak sevinirim. Sadece okuduğum şeyler çocuğum vs de yok ama doğrusunu merak ediyorum bu yüzden bu konuyu arastiriyorum firsat buldukca

evet kimileri sağlık açısından önemli bazıları değil diyor yani muamma böyle bir durumda

eger ben olayım böyle bir söylenti karşısında ilerde belki sorun çıkar ve ben bunu zamanında yaptırmadım deyip vicdan yapar sünnet yine yaptırırım.

zaten inanan biri olduğum için küçük yaşta yaptırmış olurum yani koca adam olana kadar beklemem

allah oraya o deriyi koydu ve sonrası sünneti emretmişte olabilir çünkü peygamberimiz sünnetli dogmuş...(bu konuda çok dini bilgim yok)

benim yigenimde yarı sünnetliydi.her neyse

bunu dinle bağdaştırmıyorum herkesin kendi hayatı ve seçimi ister çocuğuna bunu yapar isterse yapmaz ... ben inanan biriyim ve bekarım çocuğum olsaydı sünnetini yaptırırdım...başkası ne yapar beni ilgilendirmez...

sadece sağlık konusunda önemliyse ne yaparsınız diye sordum...

kınayı da ayrımcılık gibi gösters

asıl siz ayeti bağlamından çıkartıyorsunuz. üstelik hadislerin 100% gerçek/sahih/doğru/korunmuş olduğunu da asla söyleyemezsiniz.
ayrıca sünnet islamın değil yahudiliğin sembolü ve onlarda farzdır
ayrıca Kuranı okuyunca peygamberimizin Kuran dışında hiç bir şeye Haram veya Helal diyemeyeceğini bilirsiniz. Extralar tavsiyedir, daha iyidir veya daha güzeldir ama Haram veya Helal demek sadece Kuran'da yazar.
yıllarca adamlar okumuş prof olmuş...ve sadece hadisler üzerine eğitim almış....hadisleri gözümüzde küçültmeyelim rica ediyorum...yıllarını harcıyor insanlar hadis ilmi almak için

pardon :)

şey diyecektim evet kına da kızlar için yapılır ama orada aslında kutlama yapılmaz. kız ağlatılır, hatta neredeyse pişman edilir evleneceğine. yani sünnet gibi mutluluk verici bir şey olarak gösterilmez

yıllarca adamlar okumuş prof olmuş...ve sadece hadisler üzerine eğitim almış....hadisleri gözümüzde küçültmeyelim rica ediyorum...yıllarını harcıyor insanlar hadis ilmi almak için

estagfurullah ben hiç bir şey küçültmüğyorum sadece diyorum ki Kuran'a uymayan hadis yanlıştır.

hatalı mı sizce bu görüş?

pardon :)

şey diyecektim evet kına da kızlar için yapılır ama orada aslında kutlama yapılmaz. kız ağlatılır, hatta neredeyse pişman edilir evleneceğine. yani sünnet gibi mutluluk verici bir şey olarak gösterilmez
Yok canım bi ağlatıyoz sonra göbek atıyoruz.Hani hem ağlarım hem giderim misali :)

Back
X