Sünnet olmak, İslam’ın bir simgesidir... Bu bize hadisle bildirilmiştir ve geçmiş tüm sahabe ve peygamberler bu simgeye uymuştur.
İslamiyette onlarca, farz veya haramlar vardır ve Kuranda değil, Kuranın gerçek bir tefsiri olan Hz. Muhammedin sav hadislerinde yer almıştır. .Mesela namazın rekat sayısı hadislerle bize bildirilmiştir. Bu konunun hikmetini idrak etmek için temel usul bilgilerine sahip olmak gerekir.
Öyle ki bazı hadisler Allah tarafından peygamber efendimize ayet olarak bildirilmiştir fakat Kuran ı kerim de yer almamaktadır.
İdrak etmek gerekir ki, hadis, islamda 2. kaynaktır. “Peygamber size ne verirse onu alın, o sizi neden men ederse ondan sakının.”(Haşr, 59/7) diye emrolunmuştur.
Ben Kuran ı kerim dışında hiç bir kaynağı baz almam" diyenler bu yukarıda ki ayetteki meali ret etmiş olur.
..
Sizin kabullerinizi bilemem, kabullerinize göre iddialara girmenize üzüldüm. Düğün yapmak ya da yapmamak kişisel tercihtir. Ben kendi adabıma göre hoş bulmuyorum fakat sunnet olmak benim kabulume göre islami bir emirdir ve birçok hikmeti vardır. İslami teşrileri baz almakta bir emirdir.