Sünnet olan erkek çocuğa düğünler kınalar vs ne saçmalıkk

bu durumda sizi ilgilendiren bi durum yok ortada..sonuçta sünnet müslümanların olmazsa olmazıdır...bi arkadaş yazmıştı yahudilikte de varmış... ve biz size neyi açıklamaya çalışıyorsak....

Ben sadece insan haklarina aykiri buldugumu soyledim zaten, isteyen cocugunun istedigi yerini kestirsin, cocuguna dovme yaptiran da var mesela, yasalara aykiri degilse biz sadece uyaririz, ben kestirmem kestirenin de yanlis yaptigini dusunurum, dusunce sucundan yargilmayacaksiniz herhalde :KK14:

Sünnet konusu acilmis mervecik01 yok. Kambersiz düğün mü olur, biri hemen haber versin. :KK53:

Bakın ben islami bir tartışmaya girmek istemiyorum. Size bir ayet soyledim. Orada Hz. Muhammed asv im emirlerine uyun diye bir meal var.
Elbetteki hadslerin sahih ve sahih olmayanları var ; bizler kaynaklar doğrultusunda sahih hadisleri net olarak biliyoruz. Bunda gizli bir durum yok.

Yahudilikte bir hak dindir. Elbette ki onlarda da sünnet olacak. İlk peygamber efendimize öğretilen bir simge değil. Simgedeki kastımı tekrar okuyun lutfen.

Uslubunuz tartışmak için çok yetersiz. Bana kaynak söyleyin diyorsunuz tamamen kaynaksı konuşuyorsunuz.

kaynak olarak Kuran yeterli değilse ...
ben de tartışmak istemiyorum
sadece sadece diyorum ki temel /baz Kuran olsun
that's all

Ben sadece insan haklarina aykiri buldugumu soyledim zaten, isteyen cocugunun istedigi yerini kestirsin, cocuguna dovme yaptiran da var mesela, yasalara aykiri degilse biz sadece uyaririz, ben kestirmem kestirenin de yanlis yaptigini dusunurum, dusunce sucundan yargilmayacaksiniz herhalde :KK14:
hakim değilimki yargılayayım sizi..dediğime geldiniz sonuçta

saygıyı sadece kendileri istiyorlar, başka düşüncede olanlara saygı göstermek kendi karakterlerinde yok çünkü.. ben de doğru bulmuyorum büyüyünce isterse kendi yaptırsın ben ufacıkken kızımın klitorisini kestirmiyorsam oğlumun penisini de kestirmem.

Benim anlamadığım şey islamla ilgisi yoksa kişinin sürekli kılıf uydurarak bu var mı şu yok mu deyişi ? Varsa ne olacak, yoksa ne olacak; yapacak mısın ?

İslamiyette mevlit farzdır diyen mi oldu ?
Peygamber efendimize salat ve selam yollanan, kuran okunan bir toplantının neyi yanlış ? İslamiyette yok demeyin, var fakat emir değil bu bir dua şekli.

allahın emri değil mevlüt dinimizden çok sonraları okutulmaya başlanmış galiba ironi yaptın...
tamam çok sonraları ortaya çıkmış haklısın ama sünnet ettirmem diye bişey yok ya peygamberimizi bir hadisinde diyor erkekleri 80 yaşında olsa bile sünnet ettirin diye bu karad mı dinden çıktık

saygıyı sadece kendileri istiyorlar, başka düşüncede olanlara saygı göstermek kendi karakterlerinde yok çünkü.. ben de doğru bulmuyorum büyüyünce isterse kendi yaptırsın ben ufacıkken kızımın klitorisini kestirmiyorsam oğlumun penisini de kestirmem.

Aynen oyle, sadece onlarin inanci saygiyi hakediyor, daha kucucuk cocuklarinin bedenini dokunulmazligina bil saygi duymayi bilmiyorlar.

ona sormadan da zorla kıldırıyor musun sünnet gibi peki? 5 vakit?
ortada zorla yapılan bişey yok ki ..zorluk dediğiniz mevzuyu anlamadım..ayrıca çocuğa namazı öğretmek farlıdır..öğretmenin içinde severek alıştırma vardır...ama zorla kıldırmak apayrı bişeydir...çocuğuma neden zorla kıldırayımki namazı....namazın güzelliklerini anlatıp içine sindirmek varken

Alintiladigim mesaji okumadin mi? Sunnetle lazer kiyaslanmis ben de diyorum ki 18 yasini gecince ne halt ederse eder bit kadar cocuga boyle mudahaleler yapilmaz. Kime anlatir gibi anlatsam acaba :KK59:
Bende sana diyorum ki; sen eğer müslümanlığa inansaydın bu söylediklerini zaten söyleyemezdin...
Bizde müslüman olduğumuz için senin bu düşüncen bize ters geliyor...
Ama herkes birbirine saygu duymak zorunda o ayrı...

Sünnet düğününü ayrımcılık olarak görmek yerine, erkek çocukları için zor ve sıkıntılı olan bir deneyimi eğlenceye dönüştürürek moral verme olarak da görebiliriz bence...

Konu sahibi aileler bu konuda ısrarcı ise sende parti havasında bir eğlence düzenlersin. İçeriğinde çocuklara yönelik eğlencelerin daha bol olduğu aktiviteler mesela...

tamam çok sonraları ortaya çıkmış haklısın ama sünnet ettirmem diye bişey yok ya peygamberimizi bir hadisinde diyor erkekleri 80 yaşında olsa bile sünnet ettirin diye bu karad mı dinden çıktık
valla çok dinin içinde olmadığımız kesin. ayetleri arapça dinleyip hüzünleniyouz. ama hiç birimiz kuranı açıp okuyup düşünüp anlayıp uygulamıyoruz sonuçta değil mi?
bu haram demekle müslüman olunmuyor yaşamak lazım
buna hak hukuk adalaet gıybet etmemek düzenli olarak zekat/sadaka da giriyor

Back
X