Sünnet olan erkek çocuğa düğünler kınalar vs ne saçmalıkk

kaynak olarak Kuran yeterli değilse ...
ben de tartışmak istemiyorum
sadece sadece diyorum ki temel /baz Kuran olsun
that's all

Kuranı kerim yeterli olmadığından değil yine Kuranı kerimin emrettiği bir başka kaynakta bize yoldur. . Peygamber Efendinizin her sözü her hareketi bir yoldur.. Kuranı kerim eksik olduğundan dolayı mı bu emir verilmiştir.
Gerçekten niyetinizi anlamadım.

İngilizceniz de varmış anladım. Hatta yazdıklarınızdan bir tek onu anladım.
Gerek yok bu tartışmalara.
Gerçekten anlama niyetindeyseniz hep hep konuşurum sonsuz sabırla, fakat bunu sizde göremedim.

Ben hic kestirmeme taraftariyim dinen zorunlulugu yoksa ki
dinen mecbur degilmis diyor kimi hocalar
birde akli erince sorulun demis kimisi eee kim cuku kesilsin ister ki?
ya razi olmazsa?

Evet, dini bir zorunluluk değil. Sünnet zaten islamdan çook öncelerde farklı din ve kltürlerde olan bir şeydi islam öncesi arap toplumunda da uygulanıyordu. İlk ne zaman ortaya çıktı bilinmiyor ama çok eskiden beri var. İslamla beraber ortaya çıkmış değil ama Müslümanlar ve Yahudiler bunu uyguluyor. Yahudiler çocuk sekiz günlükken dini bir tören düzenliyorlar.Hıristiyanlığın bazı mezheplerinde de var. İlahi olmayan dinlerde ve başka bir çok kültürde var. Kısaca dediğiniz gibi aslında dini bir mecburiyeti olmasa da dinle be kültürle çok iç içe geçmiş dindar olmayan kimseler bile uyguluyor....
Bu kadar dinli diyanetli cümlelerden sonra Ban yiyecek miyim merak ediyorum :)

Bir toplumda yer alan kadınlık ve erkeklik algıları, her iki cinse ilişkin imajlar, kalıp yargılar, oluşturulan kimlikler, bu kimliklerin oluşum süreçleri, onlara atfedilen özellikler, davranış kalıpları, roller, statüler, cinsiyete dayalı iş bölümü, cinsler arası ilişkilerin düzenlenme biçimleri, aile tipleri, akrabalık ilişkileri, cinslerin birbirine karşı tutum ve davranışları, cinsel ahlak, aşk ve güzellik anlayışları, o toplumun cinsiyet kültürünü meydana getirir. Biyolojik boyutuyla cinsiyet olgusu, tabii ve evrenseldir; ama, bu temel üzerine sosyo-kültürel olarak inşa edilen cinsiyet kültürü evrensel değildir. Cinsiyet kültürü, toplumdan topluma ve zamanla farklılıklar gösterir.

Konu sahibi halihazırda zaten sünneti fiziksel olarak yaptırmış oğluna. Şimdi sonrasında yapılacak tören (belki düğün, beki de mevlüd) hakkında sizlere fikir sormuş ? Sünnetin gerekliliği hakkında bir soru yok ! Konuyu nasıl çarpıttınız anlamakta inanın zorlanıyorum. Daha önce siyasetçilere demiştik bir çekin o kıllı elinizi kadın bedeninden. Bu konuda da diyorum ki bir bu konu eksikti bu da açıldı tam oldu ! Her şeyi çözdünüz de konu pipi mi kaldı ?

Alintiladigim mesaji okumadin mi? Sunnetle lazer kiyaslanmis ben de diyorum ki 18 yasini gecince ne halt ederse eder bit kadar cocuga boyle mudahaleler yapilmaz. Kime anlatir gibi anlatsam acaba :KK59:
iyide o konunun yaşla alakası yoktuki . .

ortada zorla yapılan bişey yok ki ..zorluk dediğiniz mevzuyu anlamadım..ayrıca çocuğa namazı öğretmek farlıdır..öğretmenin içinde severek alıştırma vardır...ama zorla kıldırmak apayrı bişeydir...çocuğuma neden zorla kıldırayımki namazı....namazın güzelliklerini anlatıp içine sindirmek varken

e ozaman sünnetin güzelliğini anlat o siteyerek sevdirerek sünnet olsun?

Bende sana diyorum ki; sen eğer müslümanlığa inansaydın bu söylediklerini zaten söyleyemezdin...
Bizde müslüman olduğumuz için senin bu düşüncen bize ters geliyor...
Ama herkes birbirine saygu duymak zorunda o ayrı...

Evet herkes birbirine saygi duymak zorunda ama siz minnacik cocuklarinizin bedenlerine saygi duymayip ömür boyu degistiremeyecekleri bir mudahalede bulunuyorsunuz ironik degil mi :KK14:

Aynen oyle, sadece onlarin inanci saygiyi hakediyor, daha kucucuk cocuklarinin bedenini dokunulmazligina bil saygi duymayi bilmiyorlar.
Yaaa konuyu saygısızlığa getirmeyinn burda çok tepki alırsınız bu sebepten...

Hangi yorumda size saygısızlık yapıldı, hemen hepsini alıntıla sun önümüze hadiii....!!!

Cocugu sunnet ettirmemek nedir?He saglik acisindan kafasina yatmaz anlarim saygi duyarim(ki saglik acisindan gerekli)..Ama yok buyusun ona sorayim rizasini alayim bunu anlayamiyorum..Peki kizlarin regl olmasi diyorsunuz onda riza nasil aranacak,belki o da her ay kanamak istemiyor nerde riza?Tamam cocugun secme hakki vardir,onay yada red edebilmeli,farkinda olmali herseyin ama sapla samanida karistirmamak gerek!

hanımefendi kadın vücudunun getirdiği doğal bir doğurganlık belirtisi ile penis kesmeyi nasıl bağdaştırdınız anlamadım ? sağlık açısından gerekli diyorsunuz ya bu neye benziyor ben büyük memeliyim kanser riskim fazla risk almamak/riski azaltmak için hadi mememi aldırayım ya da küçülteyim gibi bir şey. bir zorunluluk değil. kanser olmasın diye herkese meme aldırmayı, rahim kanseri olmasın diye histerektomi ameliyatına girmeyi bir gereklilik görmüyorsa bunun da görülmemesi lazım.

Kötü hijyen olmadığı sürece de sünnet olmamanın bir zararı yoktur, hijyen kötü ise vajinit de olunabilir.

valla çok dinin içinde olmadığımız kesin. ayetleri arapça dinleyip hüzünleniyouz. ama hiç birimiz kuranı açıp okuyup düşünüp anlayıp uygulamıyoruz sonuçta değil mi?
bu haram demekle müslüman olunmuyor yaşamak lazım
buna hak hukuk adalaet gıybet etmemek düzenli olarak zekat/sadaka da giriyor

sünnet konusunu bi araştırın hz ibrahime vahiy geldiği zaman sünnet ol diye kendisini baltayla kesmiş müslümanlıkta kabul etmesenizde sünnet var

sizin yoruma göre bırakalım oğlumuz büyüsün hangi dini seçerse o zaman keseriz şeyi demek mi oluyor...

oçocuk aklı başına gelme yaşı 18 ise o çocuğa söyle evladım hanig dine inanıyorsun ona göre senin şeyi kesicez mi diyecegiz.

her canlı Müslüman doğar ve ilerde kendi inancını kendi seçer...bu doğru fakat 20 yaşındaki adama da aç bakalım senle birlikte büyüyen pipini azıcık ucundan keselim denmez...
Sunneti muslumanlikla eslestirmedigimi soylemistim bana gore sunnet saglik icin yapilir zaten musluman olmayip da zaten sunnetli olan pek cok insan var dunyada benim yorum yaptigim kisim musluman dogulmaz olunur idi sadece

Babası konuştu ama babasına o zaman sen göster pipini bakayım duruyor mu dedi. Babamız şokta tabii bende ne var canım bunda kızların pisisi olmadığını biliyor o yüzden emin olmak için örnek görmek istiyor herhalde dedim.

Oyyy valla zor işmiş bu ya...çocuk aklı işte :)
Psikolog falan lazım herhalde çünkü travmatik olabilir

Evet herkes birbirine saygi duymak zorunda ama siz minnacik cocuklarinizin bedenlerine saygi duymayip ömür boyu degistiremeyecekleri bir mudahalede bulunuyorsunuz ironik degil mi :KK14:
Allah akıl fikir versin dicem ama Allah'ada inanmadığınız için bu yorumum size pek iç açıcı gelmeyecek..
Saygı duyuyorum şu cümlelerinize :KK34:

valla çok dinin içinde olmadığımız kesin. ayetleri arapça dinleyip hüzünleniyouz. ama hiç birimiz kuranı açıp okuyup düşünüp anlayıp uygulamıyoruz sonuçta değil mi?
bu haram demekle müslüman olunmuyor yaşamak lazım
buna hak hukuk adalaet gıybet etmemek düzenli olarak zekat/sadaka da giriyor
hiç kimse müslümanlığı dört dörtlük yaşamıyor emin olun...kimi namaz kılar başı açıktır...kimi başı kapalıdır namaz kılmaz...kimi namaz kılmaz sadece cumalar gider...bu durumda kimse kimsenin içini bilemez...kimse kalıpta şuna bak şunları yapıyor gidip bide namaz klıyor diyemez...bir ucundan tuttacaz..yavaş yavaş...eğer ben namaz kılmıyorsam namaz kılmamak günah değildir diyemem...bunlar açık şekilde beyan edilmişdir bizlere...

konu sahibi düğün dedi...biz sünet olayını konuşuyoruzz...buda tuhaf:KK47::KK47::KK47::KK47:

Benim anlamadığım şey islamla ilgisi yoksa kişinin sürekli kılıf uydurarak bu var mı şu yok mu deyişi ? Varsa ne olacak, yoksa ne olacak; yapacak mısın ?

İslamiyette mevlit farzdır diyen mi oldu ?
Peygamber efendimize salat ve selam yollanan, kuran okunan bir toplantının neyi yanlış ? İslamiyette yok demeyin, var fakat emir değil bu bir dua şekli.

Sahih sunnete iman ediyorsunuz bu yuzden size sunnet ve Kuranla cevap veriyorum.
Allah Rasulu buyuruyor ki Dine sonradan eklenen her yenilik bidat, her bidat dalalet (sapıklık), her dalalet de ateştedir.
Ve yine başka bir sahih hadiste de buyuruyordu ki Kim bizim dinimize bizden olmayan birşey eklerse, o ondan reddedilmiştir.
Bu iki hadisi araştırabilirsiniz ben bir süreliğine kitaplarımı kutularına kaldırdım ama eğer bulamazsanız çıkarıp sizin için kaynakları vereceğim.

Kuran'da ise şöyle buyrulmuştur: ''Şüphesiz ki bu dosdoğru yolumdur. Buna uyun. Başka yola uymayın. Zira o yollar sizi Allahın yolundan ayırır.'' (Enam 153)

Allah başka ayette de buyurur ki, artık dininizi tamamladım. size din olarak İslam'ı seçtim.

Bu durumda mevlid olayı tamamen bidat oluyor. Eğer bu çok hayırlı ve gerekli birşey olsaydı, Allah emreder, Rasulu ve sahabeler de bunu okur, okuturdu. Şunu unutmayalım bize Kuran ve sunnet yeter. Sonradan çıkarılan bidatlarla amel etmek caiz olmaz. Allah en doğrusunu bilir.

iyide o konunun yaşla alakası yoktuki . .

Tekrar anlatayim mi?

Ben diyorum ki, sunnet, dovme, kulak delme vs kisinin daha sonra degistiremeyecegi bedensel mudahaleler saglik acisindan acil bir zorunluluk yoksa o kisinin kararina birakilmali. Lazeri baska biri atmis ortaya, o da yine ilerki yaslarda kisinin kendi karariyla yapabilecegi bir sey. Ama cocuklarin bedenlerine geri donusu olmayan mudahaleler saglik disinda ne gerekceyle olursa olsun cocuga haksizliktir.

İyide ben o çocuğu 4-5 yaşında sünnetini yaptırdıktan sonra ve çocuk büyüdükten sonra ben müslüman değilim kabul etmiyorum derse o onun tercihi ben ne yapabilirim ki buna...
Biz anne baba olarak dinimiz üzerine yapmamız gerekeni yaptık ilerisi o çocuğa kalmıştır.....
Siz sunneti sadece musluman oldugunuz icin mi yaptiriyorsunuz?ben cocugumun sagligi icin yaptiririm onu anlatmak istemistim

Allah akıl fikir versin dicem ama Allah'ada inanmadığınız için bu yorumum size pek iç açıcı gelmeyecek..
Saygı duyuyorum şu cümlelerinize :KK34:

sizin gibi düşünmeyen birine sırf düşüncesinden dolayı akılsız imasında bulunarak akıl dilemek sizce çok mu akıllıca oluyor peki ?

Bir toplumda yer alan kadınlık ve erkeklik algıları, her iki cinse ilişkin imajlar, kalıp yargılar, oluşturulan kimlikler, bu kimliklerin oluşum süreçleri, onlara atfedilen özellikler, davranış kalıpları, roller, statüler, cinsiyete dayalı iş bölümü, cinsler arası ilişkilerin düzenlenme biçimleri, aile tipleri, akrabalık ilişkileri, cinslerin birbirine karşı tutum ve davranışları, cinsel ahlak, aşk ve güzellik anlayışları, o toplumun cinsiyet kültürünü meydana getirir. Biyolojik boyutuyla cinsiyet olgusu, tabii ve evrenseldir; ama, bu temel üzerine sosyo-kültürel olarak inşa edilen cinsiyet kültürü evrensel değildir. Cinsiyet kültürü, toplumdan topluma ve zamanla farklılıklar gösterir.

Konu sahibi halihazırda zaten sünneti fiziksel olarak yaptırmış oğluna. Şimdi sonrasında yapılacak tören (belki düğün, beki de mevlüd) hakkında sizlere fikir sormuş ? Sünnetin gerekliliği hakkında bir soru yok ! Konuyu nasıl çarpıttınız anlamakta inanın zorlanıyorum. Daha önce siyasetçilere demiştik bir çekin o kıllı elinizi kadın bedeninden. Bu konuda da diyorum ki bir bu konu eksikti bu da açıldı tam oldu ! Her şeyi çözdünüz de konu pipi mi kaldı ?
oyyyy kazen çok sert olmuş....kardeş kardeş yorum yapıyorduk aslındao_Oo_O

Back
X