Sünnet olan erkek çocuğa düğünler kınalar vs ne saçmalıkk

Değişmesi gereken geleneklerimizden bir tanesi daha.
''Pipisi kesildi,erkek oldu,herkes duysun,düğünler yapılsın''.
Sonra o bebe daha 5 yaşında ''ben erkeğim,önemliyim,kız kardeşimden daha kıymetli olmalıyım '' düşüncesini kafasına yerleştirsin.
Oğlum sünnet olduğunda düğün yapmadım ama hediye getirenler oldu.Kızım regl olduğunda da ben ona hediye alıp,anne kız başbaşa bir kutlama yapmayı düşünüyorum.Kızımın oğlumdan nesi eksik?Oda özel hissetsin kendini.

Yorumların tamamını okumadım ama düşüncenize saygı duyarım. Siz sünnet düğünü yapmak istemiyor olabilirsiniz peki ya çocuğunuz bu durumda ne düşünüyor? İlkokuldayken sünnet olmayan arkadaşlarımı hatırlıyorum da sünnet düğünü olanlara ne kadar çok özenirlerdi! Bence burada sizin düşüncenizden çok 5 yaşında da olsa çocuğunuzun ne düşündüğü daha önemli...

"5 maymun deneyi/ Negatif Öğrenme

Öncelikle büyük bir kafesin tepesine bir salkım muz asılır ve kafese beş maymun koyarlar. Ortaya da bir merdiven konur. Her bir maymun merdivenleri çıkarak muzlara ulaşmak istediğinde dışarıdan üzerine tazyikli soğuk su sıkılır. Soğuk suyla yere düşen ve sırılsıklam ıslanan maymunun yerine bir yenisi atılır o da aynı şekilde soğuk suya maruz kalır. Beş maymunun da sırayla denemeleri başarısızlıkla sonuçlanınca maymunlar bir daha muzları almaya cesaret edemezler.

Su kapatılıp maymunlardan birisi dışarı alınır, yerine de yeni bir maymun konulur. Maymunun ilk yaptığı iş, koşup tepedeki muzlara ulaşmak için merdivene tırmanmak olur. Fakat diğer dört ıslak maymun buna izin vermez ve yeni maymunu bir de döverler. Daha sonra ıslanmış maymunlardan biri daha yeni bir maymunla değiştirilir. Ve o da merdivene ilk yaptığı atakta dayak yer. Bu maymunu en şiddetli ve istekli döven de biraz önce diğerleri tarafından engellenen ve ilk dayağı yiyen birinci yeni maymundur.

Islak maymunlardan üçüncüsü de değiştirilir. Bu da ilk atağında diğerleri tarafından cezalandırılır. Diğer dört maymundan yeni gelen ikisinin, en yeni gelen maymunu niye dövdükleri konusunda hiçbir fikirleri yoktur ama en iştahlı dövenler de onlardır. Sonra en baştaki ıslanan maymunların dördüncü ve beşincisi de yenileriyle değiştirilir. Bu maymunlar da muzları almaya yeltendiklerinde onlardan önce değiştirilmiş üç yenimaymun tarafından dövülerek yukarı çıkmaları engellenir . Ama tepelerinde o bir salkım muz hala asılı olduğu halde artık hiç biri merdivene yaklaşmamaktadır."

yani en sonunda hiçbiri muza uzanmıyor ama neden uzanılmaması gerektiğini bilmiyorlar!!!
ve hiç denemeden yenilgiyi kabul ediyorlar :)))
iştee yaa bizimde yaşamımız bu olmuş aslında yapıyoruz bişiler ama neden yapıyoruz bilgimiz yokk..

Değişmesi gereken geleneklerimizden bir tanesi daha.
''Pipisi kesildi,erkek oldu,herkes duysun,düğünler yapılsın''.
Sonra o bebe daha 5 yaşında ''ben erkeğim,önemliyim,kız kardeşimden daha kıymetli olmalıyım '' düşüncesini kafasına yerleştirsin.
Oğlum sünnet olduğunda düğün yapmadım ama hediye getirenler oldu.Kızım regl olduğunda da ben ona hediye alıp,anne kız başbaşa bir kutlama yapmayı düşünüyorum.Kızımın oğlumdan nesi eksik?Oda özel hissetsin kendini.
alkışlıyorum bende senin gibi düşünüyorumm kesinlikle alın hediyenizi ve tebrik edinn..

Ha bir de yaşını başını almış kadınların sünnet annesiyim diye gelinlik giymeleri de ayrı bir tuhaflık
İlk defa duydugum bişey. Aman Allah im sacmaladik iyice. Evlenirken gelinliklerini mi giyiyorlar. Yoksa yenimi diktiriyorlar :KK57::KK57::confused:

Ha bir de yaşını başını almış kadınların sünnet annesiyim diye gelinlik giymeleri de ayrı bir tuhaflık
Bununla ılgılı bısey analatmak ıstıyorum

Bırgun gelınlıklı bırı gectı onumuzden yanında sunnet cocugu var tabı esım gormedı

Dedı damat nerdekı gelın tek gıdıyor

Dedım o gelın degıl sunnet annesı

Yok artık daha neler dedı ınanmadı

Arabaya bak dedım arkada kı yazıyı görünce inandı:)

Evett yaa millet için yaşar oldukkk.. ne derler ne derlerr.
Bize alenen dediler para kazanıyorsunuz sünnette dağıtacağınız ikram gözünüzde mi büyüdü falan diye
Eşim herkes konuşabilir beni ilgilendirmez diyor ama ben bu tavırlardan rahatsız oluyorum söyleyen taraf onun sülale ama bana Söylüyorlar

Rica ederim..
Ya kilodunu çekmemesini boşver ya..
Düşün ki adet oldu..
İç çamaşırını değiştirdi..
Ama elinde o ilk adetin kanı olan iç çamaşırını getirdi babasıyla annesine göstermek için..
Babayı bırakın anne kıza bi ton söylenir..
Zaten bayanlar iç çamaşırlarını asarken bile arkaya asmalı..
Erkeklerinki önde olsada olur..
Bende mesela hep arkaya asarım ama erkeğinkide arkada durucak..
Aynen canım nasıl iteleniyoruz hatırlıyorum abim sünnet olmuş herkes tebrik ediyor ben adet oldum karnım ağrıyor ama bilmiyorum oturduğum yerden kalktım annem koltuğun örtüsünü toplayıp peşimden geldi sanki ayıp bişi yapmışım gibi söylendiğini hatırlıyorumm..

Bununla ılgılı bısey analatmak ıstıyorum

Bırgun gelınlıklı bırı gectı onumuzden yanında sunnet cocugu var tabı esım gormedı

Dedı damat nerdekı gelın tek gıdıyor

Dedım o gelın degıl sunnet annesı

Yok artık daha neler dedı ınanmadı

Arabaya bak dedım arkada kı yazıyı görünce inandı:)
Evet bende şahit oldum ne şaşırmıştımm..

Bende 6 martta sünnet ettirdim biz sünnet kıyafeti vs almadık bende hoşlanmıyorum öyle şeylerden, ama tıp merkezinin fotoğrafçısı geçirdi üstüne pelerin şapka falan, şimdi herkes düğün soruyo yok düğün müğün dedim Mevlüt okuttuk, erkek oldu adam oldu gibi laflara da gıcığım kızlar ilk regl olduğunda düğün mü yapılıyo

8 aylıkken sünnet olup da 5 yaşında düğünün yapılması saçma değil mi :-):-)
oğlum da 9 aylıkken sünnet oldu,şimdi 5 yaşına geldi,ben de yapayım bari,altın falan gelir ihtiyacımız da vardı :KK70::KK70:
sünnet olduğunda ailelerimiz geldi eve(evde oldu sünnet) yedik içtik..zaten bizim aile yemeye içmeye meraklıdır bahane lazım bize...ne gerek var çalgılı çengili düğüne..sanırım sizde de aslında sünnet bahane,millete eğlence lazım..
madem bu kadar önemliydi bu sünnet,mevlüdü falan okunmadı mı sünnet olduğunda? 2. kere mi okunsun diyorlar?

Aynen canım nasıl iteleniyoruz hatırlıyorum abim sünnet olmuş herkes tebrik ediyor ben adet oldum karnım ağrıyor ama bilmiyorum oturduğum yerden kalktım annem koltuğun örtüsünü toplayıp peşimden geldi sanki ayıp bişi yapmışım gibi söylendiğini hatırlıyorumm..

Ben buna karşıyım işte..
Kızına dikkat etmesi gerektiğini aşılıcaksın..
Oğlunada o pipisi bi neştere baktığını açıklıcaksın..
250 gram bişeyi dünyanın nimeti bilmesin diye..
Kızınıda o kanın ayıp bişey olmadığını hissettirmek lazım ama dikkat etmesinide bilmesini sağlamak lazım.
Çok küçük bi denge aslında

8 aylıkken sünnet olup da 5 yaşında düğünün yapılması saçma değil mi :-):-)
oğlum da 9 aylıkken sünnet oldu,şimdi 5 yaşına geldi,ben de yapayım bari,altın falan gelir ihtiyacımız da vardı :KK70::KK70:
sünnet olduğunda ailelerimiz geldi eve(evde oldu sünnet) yedik içtik..zaten bizim aile yemeye içmeye meraklıdır bahane lazım bize...ne gerek var çalgılı çengili düğüne..sanırım sizde de aslında sünnet bahane,millete eğlence lazım..
madem bu kadar önemliydi bu sünnet,mevlüdü falan okunmadı mı sünnet olduğunda? 2. kere mi okunsun diyorlar?

kuzum ben kreşe falan başlayınca parti tadında bişey düşünüyorum ama sünnetten bağımsız

Back
X