Sünnet olan erkek çocuğa düğünler kınalar vs ne saçmalıkk

yapma yaaa....ayyy hep diyorum ben bu kk yi geç keşfettim diye...iyiymiş bilezik falan..dur akşam eşime diyim de biz de sünnet düğünü yapalım..bi de bilzeik kapayım ben ordan :KK70::KK70:
cahillliğimi mazur görürseni,kınayı nereye yakıyorlar??

e tamam işte,melütte ne var ki,hoca bulunup eş dost davet edilecek,3-4 çeşit ikram bu kadar..5 yıl içinde tutacağına bi mevlüt okutaymış kv de...
yaa hep şekilci işler işte,amanç Kuran okunsun falan değil,elaleme hava olsun işte..yoksa şimdiye mevlüt mü kalır..
:KK70:Pipiye dermişim:KK53:

40 yasında teyzem oturdu valla elıne kına yakıp bilezik taktırdı kendıne:KK57:

bu arada şaka maka,isteyen yapsın sünnet düğünü karışmam eleştirmem..ama çocuğun anne babası istemiyorsa babanesine ne? kendi oğlunun sünnet düğününü yapmışsa yapmış,herkes kendi çocuğundan sorumlu..zorla olmaz ki böyle şeyler..
her anne kendi oğlunun pipisinden sorumlu neticede :KK50:

bu arada şaka maka,isteyen yapsın sünnet düğünü karışmam eleştirmem..ama çocuğun anne babası istemiyorsa babanesine ne? kendi oğlunun sünnet düğününü yapmışsa yapmış,herkes kendi çocuğundan sorumlu..zorla olmaz ki böyle şeyler..
:KK19::KK19::KK19:

benim k.valide de karışacak gibi ama yemezler :KK47:

her gidişimizde eşimin sünnet fotolarını çıkarıp çıkarıp gösterir,Allah'tan müstehcen değiller :KK53:

yapma yaaa yolsammı milleti acaba o yüzden babaanne ben o kadar kişiye altın taktım boşunamı taktım onları diyorr..
Ya benımkıler de aynı hatta esıme demıs cok taktım ben herkese bırsuru getırısı olur uygun bır yer buluruz yaparız

Ben de annen çok heveslıyse kardesıne gıydırsın sunnet kıyafetı toplasın altınlarını dedım

:KK70:Pipiye dermişim:KK53:

40 yasında teyzem oturdu valla elıne kına yakıp bilezik taktırdı kendıne:KK57:

ben de az değilim ,37 yaşındayım..ama yaş mühim değil...yaş bahane bilezik şahane...o bilezik parasıyla kaç ayakkabı alınır düşünsene :KK69:
yapma yaaa yolsammı milleti acaba o yüzden babaanne ben o kadar kişiye altın taktım boşunamı taktım onları diyorr..
tabi ondandır..bak zihniniz açıldı sizin de..:)):)kadın yıllarca bugünü beklemiş..hep takmış hep takmış,elbet benim de erkek torunum olacak da bunları geri alıcam diye hayal kurmuşşş...
gerçi altınları babane mi alıyor onu bilemedim de..siz onu bi sorun isterseniz..düğünü yapalım tamam,zaten borcumuz da vardı gelen altınları borca yatırırz diyin..
ya da araba almak istiyodum kendime,gelen altınlarla alırım artık diyin bakalım:):)

canım senin düğün istememen haricinde bir de şu var ki oğlun sünnet olalı kaç yıl olmuş düğünü yapılmaz ki zaten yıllar geçmiş çok saçma olur böyle bişey yaparsano_O

bence de düğün gereksiz olacaksa sünnet olduktan hemen sonra mevlüt olabilir :KK51:

ben de az değilim ,37 yaşındayım..ama yaş mühim değil...yaş bahane bilezik şahane...o bilezik parasıyla kaç ayakkabı alınır düşünsene :KK69:

tabi ondandır..bak zihniniz açıldı sizin de..:)):)kadın yıllarca bugünü beklemiş..hep takmış hep takmış,elbet benim de erkek torunum olacak da bunları geri alıcam diye hayal kurmuşşş...
gerçi altınları babane mi alıyor onu bilemedim de..siz onu bi sorun isterseniz..düğünü yapalım tamam,zaten borcumuz da vardı gelen altınları borca yatırırz diyin..
ya da araba almak istiyodum kendime,gelen altınlarla alırım artık diyin bakalım:):)
Tabı kı yasın önemı yok ama teyzemın evlenecek yasta kızı var komık göründü hanı onlara gerek yoktu

hem de ofluymuşunuz,karadeniz kadınının elinde kurtulmaz bişey..kv ye pabuç bırakmazsınız siz..ama bence azıcık oynatın ne diyeyim altınlar konusunda :):)

benim k.valide de karışacak gibi ama yemezler :KK47:

her gidişimizde eşimin sünnet fotolarını çıkarıp çıkarıp gösterir,Allah'tan müstehcen değiller :KK53:
çok iyiymiş kadesa :KK70::KK70: bu durumlarda şöyle de yapılabilir.ben yapmayı uygun bulmuyorum ama düğün organize etmek isteyen olursa oğlumla ben geliriz diye..:)):bakalım ne diyecekler..:KK69:

Sunnette ayni nedenlerle yapilmiyirmu.oncelikle sagligi icin sonra vesileyle es dost akraba bahaneyle biraraya geliyor.koju sahibi dugun dernek yapmak istemebilir ama bende sacma gereksiz kelimelrini vurgularini cirkin buldum...
Keşke çirkin kelimesinin manasını bılsenız ,ah bilseniz böyle konuşma tarzınız olmazdı.

Tabı kı yasın önemı yok ama teyzemın evlenecek yasta kızı var komık göründü hanı onlara gerek yoktu
şaka dedim zaten :) yaşla ilgili sıkıntı yok..böyle gerine gerine oturup takıp takıştıran kadınlara hasta oluyorum ama...çok mutlular onlar bu durumlarından yalnız :):)

nikini görünce konuya atladım dedim ki bu tatlı neşeli hoş kadının ne derdi var ki diye:KK64:

Allahtan çok ciddi değilmiş aman olmasın da:KK68:

fıstığım büyükler istiyorlar böyle şeyler bence de saçma herkesi ağırla birde menün olmazlar bir sürü masraf telaş stress gerek yok aslında

çok gereksiz adetlerden biri ama büyüklerde siz dinlemiyor...

bazen çok dayatmacı oluyorlar aslında o büyüklere de dillerinden sünnet yapıcaksın olucak biticek:KK70:

Canım ben sünnet diyorum burda tabiri caizse pipi kesiliyo ve göbek atmalardan bahsediyorum kına başka şey kii askere giden erkekler için bak ne güzel bir alışkanlık düğün olur mutlu bir gündür ve eğlenilir ama sünnet sağlık yönünden baktığım için eğlenip göbek atmanın ne anlamı var.
Ben senin erkek kız ayırım tabirinden örnek vererek kına dedim.Benim şimdi yazdıklaırmla,konunun sağlık olmasının alakasını tam olarak anlayamadım.Kötü bir ameiyat,kötü bir hastalık olsa anlarım.Olaya sen hala erkek,pipi kesiliyo bakış açısıyla bakıyorsun.Seni rahatsız ediyorsa yapmayabilirsin.
Verdiğin asker örneği de bana ters geliyor mesela.Kutsal bir görev,vatani hizmet,silah altına girmek,şartlar kötü,hasret var ve ölüm gibi bir olasılığın olduğu şeyde de ben en fazla dualar ederek gönderebilirim askere.Hee ama eğlence düzenleyeni de asla kınamam saçmalık demem.Benim tercihim o yönde.Bir başkasının ki o yönde.Sünnetmiş,evlenmekmiş bunlar güzle şeyler.

İyi de kıza kına gecesi yapılıyorsa erkeğe de yapılıyor. Kına yakılıyor. Düğün hem kadının hem erkeğin törenidir.
Buna mı takıldın.Yazdığım güzel niyetli fikiri çüretecek cümle bu mu?
Kına gecesi GENEL OLARAK kızlara yapılır.Çoğunlukla böyledir.Erkeğe yapılması yöreye göre değişiklik gösterir.Ama kızlara yapılır.Konunun teması da bu değil.Kınanın yapılma aşamasındaki bakış açısını Konu sahibinin sünnete bakış açısındaki yoruma örnek verdim iyi okursan.Kıza erkeğe yapılması önemli değil.

Hadi bende bir konu açayım..Şu sıralar hayatımda olan bir sıkıntı oğlum 5 yaşın içinde ve 8 aylıkken sünnet ettirdik onu babasıyla birliktee.Şu andada babaannesi dedesi,halası,bu yaz düğününü yapalım diyorlar ..düğün dediğim akşamında kınası(eğlenceli) ertesi günündede mevlid okutalım diyorlar...Ve ben bu tür olayların bana saçma geldiğini, ve istemediğimi söylüyorumm..nedenide şu arkadaşlar bana oldum olası bu sünnet düğünleri saçma gelmiştir..bir erkek sünnet olduğunda neden kutlanmak istenir.neden bangır bangır aa bakın oğlumuz pipisini kestirdi erkek oldu eğlenceler..düğünler.. teyteytey.bu ne yahu..ben oldum olası bu ayrımcılığı sevmedim kız çocuklarına ise cozz hiç bişe yok..iyi o zaman diyorum kızım olsaydı adet gördüğünde alkış tutup kızım ergenliğe adım attı kadın olma yoluna doğru ilerliyor deyip eğlence isteseydim izin verilirmiydi ..tabi herkes şaşkın şaşkın böyle saçma bişi olurmu diyorlar.. bende lafı otudduruyorum.o zaman erkek çocuğuna bu özen niye.. Arkadaşlar şu anda sıkıntılı sözler yaşıyorum nasıl kırmadan kimseyi halledeceğim bilmiyorumm. İstemiyorum Abii istemiyorum ben bu ayrımcılığı istemiyorumm ayy düşüncesi bile saçma ..eee eğlence var oynuyoruz göbek atıyoruz neden bu eğlence şey kem küm oğlumun pipisi kesildide işte o yüzdenn..

Merhaba ,

Erkek çocuğun sünnet ettirilmesi ile kız çocuğun regl olması birbiri ile eşleştirilebilecek durumlar değildir. Regl , kız çocuğun ergenliğe eriştiği dönemdir diyor isek bunun eş değeri erkek çocuklarının ihtilam halidir. İhtilam da topluma duyurulan bir olay değildir.

Sünnet düğünü veya mevlit okumak kişilerin tercihine bağlıdır. İstemiyorsanız yapmamakta en doğal hakkınızdır.

Yazılı kaynaklarda sünnet düğününün hangi nedenle yapılmaya başlandığına pek rastlanmamaktadır. Bu durumda ancak varsayımda bulunabiliriz.

Benim görüşüm , eski zamanlarda şu anki tıbbi imkanlara ve koşullara sahip değildik. Çocuğun ustura ile sünnet edildiği ve en ufak bir hatanın tüm hayatını etkileyebileceği sünnet operasyonu sonrası çocuğun yaşadığı travmanın atlatılması için dikkatini dağıtmayı amaçladığı.

Çocuğun ailesi açısından ise ; sünnet operasyonunu kazasız belasız atlatmanın ailede yarattığı rahatlama duygusu ile yapılan bir kutlama ve çocuğun hayrına eşe dosta yemek vererek şükretmek olarak algılıyorum.

Günümüze taşınan ve herkesin birbiri ile yarıştığı sünnet annesi ve şaşalı sünnet düğünlerine bende sıcak bakmıyorum. Yukarıda aktardıklarım köylerimizde de evin bahçesinde yapılan abartısız düğünlere dair gözlemlerimdir.

Back
X