Sünnet olan erkek çocuğa düğünler kınalar vs ne saçmalıkk

sünnet düğünleri gelenek olarak görülüyor ama aslında alt msj olarak erkek çocuklarına en önemli organın pipileri olduğu msjını çok güzel veriyor bu gelenek.özel kıyafetler,özel bir eğlence,hediyeler,vb..

artık psikologlar bile bu düğünlerin,törenlerin sakıncalı olduğu konusunda demeçler verirken ama onlar gelenek diye kestirip atmamak lazım.biraz daha mantıklı düşünmek zor değil.zaten doğar doğmaz oğlum oldu aha da pipisi sonra da aç oğlum göster pipini amcalara diye erkekleri tepemize çıkaran bir milletiz fazlasına gerek yok bence.

8 aylıkken sünnet olup da 5 yaşında düğünün yapılması saçma değil mi :-):-)
oğlum da 9 aylıkken sünnet oldu,şimdi 5 yaşına geldi,ben de yapayım bari,altın falan gelir ihtiyacımız da vardı :KK70::KK70:
sünnet olduğunda ailelerimiz geldi eve(evde oldu sünnet) yedik içtik..zaten bizim aile yemeye içmeye meraklıdır bahane lazım bize...ne gerek var çalgılı çengili düğüne..sanırım sizde de aslında sünnet bahane,millete eğlence lazım..
madem bu kadar önemliydi bu sünnet,mevlüdü falan okunmadı mı sünnet olduğunda? 2. kere mi okunsun diyorlar?
Bacı bende.5 i biyerde takacam yaz biyere bende yaziyorum ben yaparkende sen getir getirmezsen haber yollarim :KK14::KK69:

Yaziiiiiik hic kimse yanimaz ya dogru giysin garibim aksamda tekrar kocayla gerdege girsin bari belki o iştahla bi oglan daha yaparlar :KK48::KK60::KK19::KK4::KK14:

ahahahha :D :D :D kadın bida gelinlik giyer bida oğluşu olur bida gerdek bida oğluş bida sünnet :D :D :D
Nufüs patlaması :D :D

sünnet annesini duymamıştım hiç :KK70::KK70:ayy bilseydim bunları önceden giyer beyazlarımı salınırdım ortalarda :KK53::KK53:
bi de kına niye yakılıyor onu anlamadım...
ayy konu dışı ama ben bu kk da o kadar çok şey öğrendim ki..mesela mihir denilen şeyi e burda duydum.geçen kv,sizin dini nikahınız yok değil,yapsanız aslında dedi.olur dedim.kocamla siz mihirimi hazırlayın bayıla bayıla kıydırırım dedim..eşim şoka girdi sen nerden duyuyosun bunları diyor:):)

kuzum ben kreşe falan başlayınca parti tadında bişey düşünüyorum ama sünnetten bağımsız
o niye nemişim anlamadım..ne için parti yapacaksın? neticede bu partinin sünnet olduğu için olduğunu bilmesi yeterli ,çocuğun pipinin değerini görmesi için:)ha parti ha düğün ,şekil farklı mantık aynı bana göre:):)

sünnet annesini duymamıştım hiç :KK70::KK70:ayy bilseydim bunları önceden giyer beyazlarımı salınırdım ortalarda :KK53::KK53:
ayy konu dışı ama ben bu kk da o kadar çok şey öğrendim ki..mesela mihir denilen şeyi e burda duydum.geçen kv,sizin dini nikahınız yok değil,yapsanız aslında dedi.olur dedim.kocamla siz mihirimi hazırlayın bayıla bayıla kıydırırım dedim..eşim şoka girdi sen nerden duyuyosun bunları diyor:):)
Bıde kına yakılırken sünnet babası anneye bılezık takıyor:mad:

Allah Allah sünnet annesi gelinlik vs. Hiç duymamıştım ne tuhaf anne niye gelinlik giyiyor ki

8 aylıkken sünnet olup da 5 yaşında düğünün yapılması saçma değil mi :-):-)
oğlum da 9 aylıkken sünnet oldu,şimdi 5 yaşına geldi,ben de yapayım bari,altın falan gelir ihtiyacımız da vardı :KK70::KK70:
sünnet olduğunda ailelerimiz geldi eve(evde oldu sünnet) yedik içtik..zaten bizim aile yemeye içmeye meraklıdır bahane lazım bize...ne gerek var çalgılı çengili düğüne..sanırım sizde de aslında sünnet bahane,millete eğlence lazım..
madem bu kadar önemliydi bu sünnet,mevlüdü falan okunmadı mı sünnet olduğunda? 2. kere mi okunsun diyorlar?
canım biz kontrole getirdik ve sünnet olması lazım dedi doktor orada o an yapıldı . eve geldik ve söyledik bir haftada iyileşti.. benim için olay bu sünnet oldu yani bir operasyon geçirdi ve bitti..ama kayınvalidemler için olay bu değil tevekkelli o yüzden o zamanlar suratı bayağı asıktı..şimdi şimdi söylüyor eşim bana meğer annesi çomk kızmiş üzülmüş ona sormadan neden kesilmiş,, düğünsüz sünnetmi olurmuşş.. filan filan iştee..

sünnet düğünleri gelenek olarak görülüyor ama aslında alt msj olarak erkek çocuklarına en önemli organın pipileri olduğu msjını çok güzel veriyor bu gelenek.özel kıyafetler,özel bir eğlence,hediyeler,vb..

artık psikologlar bile bu düğünlerin,törenlerin sakıncalı olduğu konusunda demeçler verirken ama onlar gelenek diye kestirip atmamak lazım.biraz daha mantıklı düşünmek zor değil.zaten doğar doğmaz oğlum oldu aha da pipisi sonra da aç oğlum göster pipini amcalara diye erkekleri tepemize çıkaran bir milletiz fazlasına gerek yok bence.
evet aynen senin gibi düşünüyorumm

o niye nemişim anlamadım..ne için parti yapacaksın? neticede bu partinin sünnet olduğu için olduğunu bilmesi yeterli ,çocuğun pipinin değerini görmesi için:)ha parti ha düğün ,şekil farklı mantık aynı bana göre:):)

yok benimki arkadaş kaynaşma partisi olacak pipi için değil
pipi için değilse ben bunu niye yazdım değil mi :KK45:

güzeldi buu cevap şahanee

Bıde kına yakılırken sünnet babası anneye bılezık takıyor:mad:
yapma yaaa....ayyy hep diyorum ben bu kk yi geç keşfettim diye...iyiymiş bilezik falan..dur akşam eşime diyim de biz de sünnet düğünü yapalım..bi de bilzeik kapayım ben ordan :KK70::KK70:
cahillliğimi mazur görürseni,kınayı nereye yakıyorlar??

canım biz kontrole getirdik ve sünnet olması lazım dedi doktor orada o an yapıldı . eve geldik ve söyledik bir haftada iyileşti.. benim için olay bu sünnet oldu yani bir operasyon geçirdi ve bitti..ama kayınvalidemler için olay bu değil tevekkelli o yüzden o zamanlar suratı bayağı asıktı..şimdi şimdi söylüyor eşim bana meğer annesi çomk kızmiş üzülmüş ona sormadan neden kesilmiş,, düğünsüz sünnetmi olurmuşş.. filan filan iştee..
e tamam işte,melütte ne var ki,hoca bulunup eş dost davet edilecek,3-4 çeşit ikram bu kadar..5 yıl içinde tutacağına bi mevlüt okutaymış kv de...
yaa hep şekilci işler işte,amanç Kuran okunsun falan değil,elaleme hava olsun işte..yoksa şimdiye mevlüt mü kalır..

ya ben de bebekken sünnet olmuş cocuğun büyüyünce düğününün olmasını çok anlamsız buluyorum
sünnet düğünü yaparsam eğer oğlum anlayacak yaşta değilse kendimiz eğlenelim diye ufak bir parti tarzı bir şey yaparım.
oğlum büyükse de onun eğleneceği büyük bir doğum günü partisi gibi bir şey yaparım.
sonucta çocuğun canı acıdı, moral olsun diye yaparım. sünnet travma olmasın güzel bir anı olarak hatırlansın diye.

Hadi bende bir konu açayım..Şu sıralar hayatımda olan bir sıkıntı oğlum 5 yaşın içinde ve 8 aylıkken sünnet ettirdik onu babasıyla birliktee.Şu andada babaannesi dedesi,halası,bu yaz düğününü yapalım diyorlar ..düğün dediğim akşamında kınası(eğlenceli) ertesi günündede mevlid okutalım diyorlar...Ve ben bu tür olayların bana saçma geldiğini, ve istemediğimi söylüyorumm..nedenide şu arkadaşlar bana oldum olası bu sünnet düğünleri saçma gelmiştir..bir erkek sünnet olduğunda neden kutlanmak istenir.neden bangır bangır aa bakın oğlumuz pipisini kestirdi erkek oldu eğlenceler..düğünler.. teyteytey.bu ne yahu..ben oldum olası bu ayrımcılığı sevmedim kız çocuklarına ise cozz hiç bişe yok..iyi o zaman diyorum kızım olsaydı adet gördüğünde alkış tutup kızım ergenliğe adım attı kadın olma yoluna doğru ilerliyor deyip eğlence isteseydim izin verilirmiydi ..tabi herkes şaşkın şaşkın böyle saçma bişi olurmu diyorlar.. bende lafı otudduruyorum.o zaman erkek çocuğuna bu özen niye.. Arkadaşlar şu anda sıkıntılı sözler yaşıyorum nasıl kırmadan kimseyi halledeceğim bilmiyorumm. İstemiyorum Abii istemiyorum ben bu ayrımcılığı istemiyorumm ayy düşüncesi bile saçma ..eee eğlence var oynuyoruz göbek atıyoruz neden bu eğlence şey kem küm oğlumun pipisi kesildide işte o yüzdenn..
hmm" kadının adı yok" filminden bir kesit gibi geldi:oops: canım yani olay pipinin kesilmesi değil de sünnet olan bir işi yapmanın sevinci gibi düşün. yani bayramların da nedeni budur 1 ay oruç tutulur Allahın kabul etmesi niyetiyle kabul ettiği düşünülerek kazanılan sevaba sevinmesi bayram yada kurban kesilir Allah kabul etmesi niyetiyle sevap için bayram yapılır.

oğlanın pipisi kesilmesi dinen sünnet ama kadının hayz hali sünnet değil.

bakış açını değiştirirsen belki bu kadar zoruna gitmez ayrımcılık olarak düşünmezsin diye anlattım bakış açımı(yoksa dini bilgim başkasına anlatacak kadar çok değil )

hepsi bir yana biçok kişi elbette işe bu boyutuyla bakmıyo adet gelenek görenek. boşver yaşlıların içinde kalmasın torunlarının sünnet düğünü yap gitsin bana sorarsan oğluna da tatlı anılar kalmış olur.

Kız ve erkek.Doğduklarında cinsiyet olarakta ayrı olarak doğuyorlar zaten.Konu ayrımcılığa gelecekse,çok şey tartışılır.Kıza da kına gecesi yapılıyor.Bakın kızım koca buldu,kocaya gidiyor kadın olacak diye bakılır senin bakış açınla.Dün sünnetse,bugün baby showerler,diş buğdayları.....

İnsanların eğlenmek için birşeyleri vesile tutmalarında bir tuhaflık göremiyorum.Ya da hem dinen hem adet olarak zaten gelenek tutulan "sünnet" merasiminde geleneğe uygun olarak eğlence yapmalarında veya dua okumalarında kötü bir niyet,aman bu erkek olduğu için kızdan üstün gördüğümüz için yapıyoruz diye bir niyet olduğunu düşünmüyorum.

Biz aile olarak çok şaşalı şeyleri sevmeyiz.Bazı şeyleri kutlanacaksa da kendi aramızda hallederiz.Yeğenimin sünnetinde, gelinimizde düğün vs. çok hoşlanmadığı için baştan yapmayalım diye karar verdiler.Ama iki tarafın da aile büyüklerinde yaşlılar olduğu için,hem bir daha bir güzel olayda bir araya gelebilirmiyiz,düğününü görebilir miyiz diye düşünüp heveslendikleri için,hem yeğenimiz ve ailemizin diğer çocukları eğlensin mutlu olsun diye,hem o dönem aile olarak zor bir süreçten geçtiğimizden hadi hepimizin pası silinsin,biraz moral depolayalım diye düşündüğümüz için,aile büyüklerinin de gönülleri olsun diye yaptık.İyi ki de yapmışız.Hem biz eğlendik,hem çocuklar eğlendi,hem yeğenimiz hediyelerden,onun için yapılanlardan çok mutlu oldu hem de bol gülümsemeli fotoğraflar kaldı hatıralarımızda.
İyi de kıza kına gecesi yapılıyorsa erkeğe de yapılıyor. Kına yakılıyor. Düğün hem kadının hem erkeğin törenidir.

Back
X