Sünnet olan erkek çocuğa düğünler kınalar vs ne saçmalıkk

çok haklısın diyor bunu bir adım ileri taşıyorum. :) çocuğun pipisini rızası olmadan kestirmemek gerektiğini savunuyorum.
Çocuğun rızası olmadan kesirmemek gerektiğini mi düşünüyosun nasıl yaniii ŞAKA MI BU..:stop:

O çocuk müslüman doğarsa eğer çocuğa mı sorulacak seni sünnet ettirebilir miyiz diye ??

nikini görünce konuya atladım dedim ki bu tatlı neşeli hoş kadının ne derdi var ki diye:KK64:

Allahtan çok ciddi değilmiş aman olmasın da:KK68:

fıstığım büyükler istiyorlar böyle şeyler bence de saçma herkesi ağırla birde menün olmazlar bir sürü masraf telaş stress gerek yok aslında

çok gereksiz adetlerden biri ama büyüklerde siz dinlemiyor...

bazen çok dayatmacı oluyorlar aslında o büyüklere de dillerinden sünnet yapıcaksın olucak biticek:KK70:
Dinlemiyorlar canım inan istiyor büyükler babaannesi tutturmuş ben yaşlıyım ya düğününü göremem sünnetini güğün gibi görmek istiyorum diyor onun penceresinden baktığımda haklı..ama canımcım küçüklükten beri böyle şeylere karşıyım ve bu şekil savundum eğer yaparsam kendime olan inancım ne olacakk. inanmadığım bir şeyi yaparsam ne konumda olurum benn..bilemedim bilemiyorum yavruuu..

özgecan ın olayından sonra bir psikolok yazısında bahsetmişti erkekleri kendini üstün hissettiren ve onları bu olayları cesaret veren bizleriz toplumuz diye?pipisi kesilir merasim,kız arkadaşı olur aferim ,düğün olur gerdek olacak diye v.s. hatat bebeklikteki bazı annelerin kızım ne canlar yakacak pip.. var benim oğlumun gibi tabirler sünnet törenleri çocuğa aa bu çok önemli bir şet dünya bunun etrafında dönüyor hissini yaratıyormuş.hatta bir örnekte masada yer olmaz erkekler masaya oturur çocuklar yer sofrasına kadınlar hizmet eder çocuk bunu zihninin karanlık bir köşesine yazar kadınalr hizmet etmek için diye yani konu sahibesi haklısın şimdi vaktim yok ama o yazıyı karşıt olanalrın okumasını çok isterdim.

hem de ofluymuşunuz,karadeniz kadınının elinde kurtulmaz bişey..kv ye pabuç bırakmazsınız siz..ama bence azıcık oynatın ne diyeyim altınlar konusunda :):)

çok iyiymiş kadesa :KK70::KK70: bu durumlarda şöyle de yapılabilir.ben yapmayı uygun bulmuyorum ama düğün organize etmek isteyen olursa oğlumla ben geliriz diye..:)):bakalım ne diyecekler..:KK69:
şu altın olayı aklıma yattıı :KK53::KK53::KK53::KK53::KK53::KK53::KK53::KK70::KK70::KK70::KK70:

Çocuğun rızası olmadan kesirmemek gerektiğini mi düşünüyosun nasıl yaniii ŞAKA MI BU..:stop:

O çocuk müslüman doğarsa eğer çocuğa mı sorulacak seni sünnet ettirebilir miyiz diye ??
Hey Allah'ım ne zihniyette insanlar var:))Zaten dikkat ediyorum da zeytın ağacının çoğu zaman mantıklı yorumlarını göremıyorum yanı ..

özgecan ın olayından sonra bir psikolok yazısında bahsetmişti erkekleri kendini üstün hissettiren ve onları bu olayları cesaret veren bizleriz toplumuz diye?pipisi kesilir merasim,kız arkadaşı olur aferim ,düğün olur gerdek olacak diye v.s. hatat bebeklikteki bazı annelerin kızım ne canlar yakacak pip.. var benim oğlumun gibi tabirler sünnet törenleri çocuğa aa bu çok önemli bir şet dünya bunun etrafında dönüyor hissini yaratıyormuş.hatta bir örnekte masada yer olmaz erkekler masaya oturur çocuklar yer sofrasına kadınlar hizmet eder çocuk bunu zihninin karanlık bir köşesine yazar kadınalr hizmet etmek için diye yani konu sahibesi haklısın şimdi vaktim yok ama o yazıyı karşıt olanalrın okumasını çok isterdim.
iştee buuu teşekkür ederim canımmm..

yanlış anlamayın ama müslüman doğulmuyor hanımefendi ! anne bana müşlümansa müslüman deniyor ama o çucuğun seçimi sonradan oluşuyor bu sizin ve toplumun yaptırımıdır hiç bir bebek bir dine mensup olarak doğmaz.

Muslumanlik dogustan gelen birsey olamaz ki
Kisi kendisi kabul eder ben muslumanim veya degilim diye

Dinlemiyorlar canım inan istiyor büyükler babaannesi tutturmuş ben yaşlıyım ya düğününü göremem sünnetini güğün gibi görmek istiyorum diyor onun penceresinden baktığımda haklı..ama canımcım küçüklükten beri böyle şeylere karşıyım ve bu şekil savundum eğer yaparsam kendime olan inancım ne olacakk. inanmadığım bir şeyi yaparsam ne konumda olurum benn..bilemedim bilemiyorum yavruuu..

kv gözüyle bakınca evet oda haklı ikiye bölünmüş durumdasın

ya onların mutluğu için kendi inancından vazgeçeceksin yada olmaz diyeceksin

benimde yigenim yarım sünnetli dogdu ameliyatla tam sünnet oldu.bizimkilerde yemek vermek istediler gelinimiz ve kardeşim olmaz deselerde babam benim hevesim var dedi ve yemek verildi...

babaanne ve dede olarak çok mutlu oldular...zor bir şey Allah kolaylık versin ne diyeyim canım ya

yanlış anlamayın ama müslüman doğulmuyor hanımefendi ! anne bana müşlümansa müslüman deniyor ama o çucuğun seçimi sonradan oluşuyor bu sizin ve toplumun yaptırımıdır hiç bir bebek bir dine mensup olarak doğmaz.

yanlış biliyorsunuz

her canlı Müslüman fıtratına göre doğar...sonradan seçimini kendi yapar...

Hey Allah'ım ne zihniyette insanlar var:))Zaten dikkat ediyorum da zeytın ağacının çoğu zaman mantıklı yorumlarını göremıyorum yanı ..
Aynen öylee :KK51:

Muslumanlik dogustan gelen birsey olamaz ki
Kisi kendisi kabul eder ben muslumanim veya degilim diye
İyide o bebek doğuyor anne baba müslümansa kulağına "ezan" okunuyor...
Sonra bu çocuk 4-5 yaşına gelince; "oğlum seni sünnet ettirebilir miyiz, izin veriyor musun?" diye sorulmuyor öyle değil mi?
Ben oğlumu geçen sene sünnet ettirdim hiçte böyle birşey sormadım...:KK59:

kv gözüyle bakınca evet oda haklı ikiye bölünmüş durumdasın

ya onların mutluğu için kendi inancından vazgeçeceksin yada olmaz diyeceksin

benimde yigenim yarım sünnetli dogdu ameliyatla tam sünnet oldu.bizimkilerde yemek vermek istediler gelinimiz ve kardeşim olmaz deselerde babam benim hevesim var dedi ve yemek verildi...

babaanne ve dede olarak çok mutlu oldular...zor bir şey Allah kolaylık versin ne diyeyim canım ya
sağol canım h,alledicem bir şekilde kırmakta istemem tabikide bakalım ne gösterecek zamanla..

şimdi benim anlamadığım neden 5 yaşına kadar bekledi madem?amaç düğün görmekse o zaman da görürdü..yani illa çocuğun aklının ermesi lazım değil ki..neticede büyükler için yapılıyor bu eğlence...bebekken yapsaydı belki siz de sorun etmzdiniz bu kadar,nasılsa çocuğun aklı ermiyor diye..

Sünnet, adı üstünde sünnet. Mevlid okutulsa yeterli, eğenceli düğüne gerek yok bence. Çok istiyorlarsa, evinizde mevlid okutun, yemek verin oğlunuzada sünnet çocuğu kıyafetleri giydirin, olsun gitsin. Açıkcası yanlış anlaşılmasın ama dini bir olayı oynayarak kutlamayı doğru bulmuyorum ben. Yine de sizin tercihiniz tabii ;)

Sonra bu çocuk 4-5 yaşına gelince; "oğlum seni sünnet ettirebilir miyiz, izin veriyor musun?" diye sorulmuyor öyle değil mi?
senin gibi düşünüyorum canımm.. müslümanım ve sünnet olacak tabikide hem dinim için hem sağlık içinn benim yaklaştığım yön farklı..

aman herşey de çocuğa mı sorulur ,tamam modern anneyiz okuduk ettik falan ama o kadar da değil yanii.tüm ipler d eçocukta olmamalı..sünnet bu sağlık için yani...aşılarını vurdururken soruyor muyuz,ya da kreş seçerken ..daha örnek çok..

senin gibi düşünüyorum canımm.. müslümanım ve sünnet olacak tabikide hem dinim için hem sağlık içinn benim yaklaştığım yön farklı..
Sen düğün dernek sevmiyorsun ona saygı duyuyorum...
Belki mevlüt okutabilirsin, sonuçta dinimizde olan bir şeyide yerine getirmiş oluyorsun..
Ama senin konunda ilk yorum yapan Z zeytinagaci olan arkadaşımızın yorumu bana çok saçma geldi....
Mantıksız yanii...!!

Back
X