• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sünnet zamazingosu

Esiniz yengeç burcu mu almak olunca her şeye heves ediyor 😂😂 hamile oldugmu soyleyince e baba koltuğu şart artık bana demişti 🤣🤣
Bu arada yardımcı olacak biri varsa sünnet için evden tutun düzene kadar olablr aslında.
Yok eşim koç burcu ama yükseleni yengeçmiş :confused:
Oğlana oda yaparken sadece dolabının içine ben karar vermiştim. Rafı şurda, askısı burda, çekmecesi şöyle olsun diye. Hevesini anlıyorum. Sadece yemek işini ertelesek harika olacak. Evde çok anlayışlı akşam işten gelince oglanı önüne bağlayıp calısıyor bırlıkte corba falan yapıyorlar masa hazırlıyorlar. Fakat bu durumu fazlaca abarttı. 1günlüğüne beni kırma diyor. İyi de benim o 1 güne bile nasıl uyanacagım belli değil. Annen gelir hallederiz ya bende izne cıkarım diyor. Hallederiz dediği akrabalar gittikten sonra iş arkadaşlarıyla kış balkonuna geçip sımdı cerez zamanı, sımdı bı kahve ıcılır ahshsfldosjsjsj acıktık mı beyler, hayatım soguk bıseyler yokmu dan ıbaret. Ve bende eslerıyle ıcerde sacma sapan muhabbetlere eslık edecegım. Bu grubun ıcınde Saliha ve eşi de var. Saliha'yı bilenler çoktan olamaaaaz diye bağırdılar bile:KK53::deli:

Oğlumun sünnetini 7 aylıkken yaptırdık. Mevlüt vs gibi işlere hiç kalkışmadım, çok gereksiz buluyorum.
Eğer buna ayıracak bütçem olsaydı, hiçbir şeyi asla beğenmeyip her fırsatta laf sokacak akrabalarla uğraşmaktansa o parayı fakire fukaraya dağıtmak isterdim. Çok daha büyük sevap olurdu.

Sünnet işi erken olsa daha rahat olur gibi geliyor ama oda için çok erken bence de. Cinsiyetleri belli olsa biraz ayınız ilerlerse daha iyi olur.

Sünnet, düğün vb olaylara aşırı anlam yükleyen herkese Nihan Kaya-İyi Toplum Yoktur adlı kitabı tavsiye ederim.

Konu sahibi arkadaşım çocuklarla çalışan bir uzman olarak 2-5 yaş arasında olumsuz psikolojik etkileri nedeniyle sünneti önermiyorum.
En uygun dönem bebeklik dönemi hem iyileşme de daha hızlı oluyor.

Sünnet, düğün vb olaylara aşırı anlam yükleyen herkese Nihan Kaya-İyi Toplum Yoktur adlı kitabı tavsiye ederim.

Konu sahibi arkadaşım çocuklarla çalışan bir uzman olarak 2-5 yaş arasında olumsuz psikolojik etkileri nedeniyle sünneti önermiyorum.
En uygun dönem bebeklik dönemi hem iyileşme de daha hızlı oluyor.
Sevgili uzman arkadasım tesekkur ederım onerın ıcın. Evet bende ıkı yasına kadar dusunuyordum fakat ıkızlerınde cınsıyetlerını bılseydık ıkızlere yenıdogan sunnetı yaptırırken oglanı da aradan cıkarırdık dıye dusunuyordum. Sunnette okeyım fakat ardından yapılacak mevlut yemek tantanayı cok erken buluyorum. Saglıgım buna elverecek gıbı degıl. Cok yorgun uykusuz ve bulantılı gunler gecırıyorum. Gunden gune kılo alıyorum şubatta olsun dıyor. Şubata ıyıce agırlasmaya baslarım ee zaten oglum cok ağlak bır bebek hem onunla ılgılenırken hemde bu telaşeye girmemeyi eşime kabul ettıremıyorum :KK12::işsiz:

Ben 2 oğlumu da 3 aylıkken yaptım.
Küçük oğlum şuan 3 aylık cuma günü sünnet ettirdik. Yaptır kurtul, büyüyünce de anlıyor üzülecek psikolojisi bozulacak diye üzülürsün. Ve küçükken vucudu taze olduğundan daha kolay iyileşir.

En fazla 3 gün sürer huzursuzluğu. Biz de nasipse 7 8 ay civarı yaptırmayı planlıyoruz

Bu arada iyiileşti bile maşallah. Bikaç güne dikişlerde düşer. Mevlüt yaptırmadım.
Komşular Hayırlı olsuna geldiğinde yasin okicaz. Eşim de cuma namazında tatlı alıp dağıtacak. Yani çok şükür hayırlısıyla oldu bitti diye.

Bu arada iyiileşti bile maşallah. Bikaç güne dikişlerde düşer. Mevlüt yaptırmadım.
Komşular Hayırlı olsuna geldiğinde yasin okicaz. Eşim de cuma namazında tatlı alıp dağıtacak. Yani çok şükür hayırlısıyla oldu bitti diye.
Ne güzel olmuş bitmiş atlatmışsınız. Allah damatlıgını da gormeyı nasıp etsın :dondurma:
Bende bıraz bulantılarım azalırsa hemen kestırırım artık kaçışı yok gibi. İyice ikna oldum kucukken olmasına

En güzeli yaptırın çıksın aradan büyük oğlum 7 yaşındayken kavga kıyamet yaptirdik evde de çok korktuğu için kalkıp yuruyemedi küçüğum 8 aylıkti hiç anlamadi ne ağladi ne bişey hiç olmamiş gibiydi büyüdükçe zorlaşıyor

Büyüdükçe daha da zorlaşıyor bencede yaptırın gitsin.Belki birkaç ay sonra bulantılarınız hafifleyince yaptırabilirsiniz.Eğer ikizler erkek olur ise 3 tane sünnetli çocukla başeremezsiniz bence.

ya hicte aglamiyor rahat olun bebekkken yapilirken anestesi de almaz .2 bucuk aylikti oglum 1 kere agladi bi onda da sargisii dusmus .Hareketlenince daha zor psikolojik olarak etkilenme olasiliklari da var o zaman
Elimde olan bişey değil ki?
Böyle okuyunca bile bir fena oluyorum.
tabi fazla hassasım sonuçta çocukları hasta olan nice insan varken,benim böyle olmam haksızlık ama ne bileyim...

Ablam doğar doğmaz sünnet ettirdi çocuklarını. Evde kendileri küçük bir mevlüt yaptılar oldu bitti gitti.. Ve hemen iyileşiyor hiçç sorun yaşamadı...

Benımkı uzerınıze afıyet normal bır bebek degıl. Uykusunda bıle aglarken morarıyo o yuzden cesaret edemıyorum. Pansumanı falan zormu nasıl zaptettınız:cry:
Benim bebeğim 3 aylıkken sünnet oldu. Çok kolay oldu. Gram ağlamadı. Hiç pansumanda yapılmıyor. Sadece krem verdi Dr üzerine onu sıktık. Çabucak iyileşti. Bebekken daha rahat oluyor ve acı hissetmiyorlarmış. Sonra sonra daha zor.

Off bu sunnet lafı bıle bnı tedirgin edıyor. Bnm oglan 4.5 aylıkken sunnet yaptırlım dedım. Esım ve aılesı ne istiyorsun cocugun pıpısınden daha cok kucuk demıstı. 2 yasına geldı buseferde esım yaptıralım dedı ben bırakmadım :/ napıcaz bz ya

Back
X