• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sünnet zamazingosu

Off bu sunnet lafı bıle bnı tedirgin edıyor. Bnm oglan 4.5 aylıkken sunnet yaptırlım dedım. Esım ve aılesı ne istiyorsun cocugun pıpısınden daha cok kucuk demıstı. 2 yasına geldı buseferde esım yaptıralım dedı ben bırakmadım :/ napıcaz bz ya
Bizim doktorumuz 1/6 yaş arası önermemişti
Sünnetti neden bilmiyorum ama

Evet dr lar bellı yas aralıklarında önermiyormuş. 1yaşına kadar yaptıracağız inşallah. Bende korkuyorum cok canı acır dıye. Agzı var dılı yok ne oldugunu hıssettıgını de soyleyemez dıye tedırgındım. Herkes kucukken daha ıyı oluyor yazmıs bende oyle yapacagım. En azından ayaklanana kadar olsun bıtsın
Bizim doktorumuz 1/6 yaş arası önermemişti
Sünnetti neden bilmiyorum ama
Bnde buyuzden yaptırmadım zaten :/ nezamn yaptırcmkı

Evet dr lar bellı yas aralıklarında önermiyormuş. 1yaşına kadar yaptıracağız inşallah. Bende korkuyorum cok canı acır dıye. Agzı var dılı yok ne oldugunu hıssettıgını de soyleyemez dıye tedırgındım. Herkes kucukken daha ıyı oluyor yazmıs bende oyle yapacagım. En azından ayaklanana kadar olsun bıtsın
Aynn yaptır. Keske bnde dınlemeseydım yaptırsaydım ama ıs ısten gectı :( altın bullukluyu op yerıme ıyı geceler

Bence küçükken yaptırmalısınız buyudukce hiç kıyamayacaksınız. Ayrıca ikizlerden biri bile erkek olsa iki sünnetli ile ilgilenmek zor olacaktır hele bir de ikisi de erkek olursa üç sünnetli çocuga aynı anda bakmaya yürek dayanmaz. En azından oğlunuz yaşına girmeden sünnet ettirseniz de o atlatsa. İlla sünnet merasimi yapmak istiyorsanız sünneti yapın merasimi sonra da yaparsınız herkes sonradan kutluyor artık zaten bakarsınız yeniler erkekse onların sünnetinde buyuk oglunuza da sunnet kıyafeti giydirirsiniz toplu kutlama olur. Sağlıkla büyütün.

Benim oglumda 6 aylık
2 aylikken sünnet ettirdik inanın hiç ağrisi olmadı zaten
Başlamadan bi damla verdi ağzına
Sunnet boyu uyudu
Sonrasındada hiç ağlamadı
Sizde yaptirin bitsin gitsin
Bide benim oğlum surekli agliyan katılma nöbetleri geçiren bi bebek
Buna rağmen hiç huzursuzlanmadı sünnet zamanı

Benim oglumda 6 aylık
2 aylikken sünnet ettirdik inanın hiç ağrisi olmadı zaten
Başlamadan bi damla verdi ağzına
Sunnet boyu uyudu
Sonrasındada hiç ağlamadı
Sizde yaptirin bitsin gitsin
Bide benim oğlum surekli agliyan katılma nöbetleri geçiren bi bebek
Buna rağmen hiç huzursuzlanmadı sünnet zamanı
Benımkınde ne aglamak ne aglamak mosmor oluyor bazen nefes almaya bır sure ara verıyor katılıyor resmen. Annem ıkı uc gun gelmesın ılk goruste feryat fıgan aglamalar. Uykusu gelıyor aglıyor karnı ac aglıyor uykudan kalkıyor aglıyor. Banyo yaptırmak ıskence resmen. Küvetini görüyor cıglık cıglıga bagırıyor sankı etını koparıyoruz. Neden boyle huysuz anlamıyorum:KK1::KK43:

Benımkınde ne aglamak ne aglamak mosmor oluyor bazen nefes almaya bır sure ara verıyor katılıyor resmen. Annem ıkı uc gun gelmesın ılk goruste feryat fıgan aglamalar. Uykusu gelıyor aglıyor karnı ac aglıyor uykudan kalkıyor aglıyor. Banyo yaptırmak ıskence resmen. Küvetini görüyor cıglık cıglıga bagırıyor sankı etını koparıyoruz. Neden boyle huysuz anlamıyorum:KK1::KK43:
Aynı durumdayız morarıp nefessiz kaliyor benim oglumda
geceleri kaç kere acillere gittik bu yüzden
Dışarı çıktıgimizda dahada katıliyodu
Zor sakinlestiriyoduk
Artık etrafımdaki okadar ağladıgini görenler arkadaşlarmiz,akrabalar felan
Bu çocukta başka bisey var bukadarı normal đegil deyip bide onlar deli ederdi beni

Şu son 2 haftadır iyi gibi maşallah öyle nefessiz kalıcak kadar aglamadı hiç

Sizinkide bir an once geçer inşallah

İkiz hamilelik başlı başına zor birde küçük bebekle misafir ağırlamak🙄🙄 evet sünnet kısmını yaptır bendede küçükken kolay iyileşir. Fakat Mevlüt vs işini 5-6 yaşında da yapabilirsin ne bu acele. Çocukta kendi sünnet mevlüdünün farkında olur kıyafeti ile rahat eder vs. Ki dediğiniz gibi diğerleri erkek olursa birlikte olur. Eşinizin bu ısrarı bna oğlun oldu diye etrafındakilere ispat , erkek çocukla ilgili övünme gereksinimleri gibi geldi. Kendi EGO’ları için çocukları alet etmek asla etik değil

Eşimle bı konuşayım bu konuyu, olmadı izin alsın 3 / 4 gün birlikte bakalım.
Teşekkür ederim.
Aslında benim yaptırmama sebebimin içinde çok farklı bı konu var.
Ben trombofiliyim. Amelîyatlarim çok zorlu geçiyor çoğu doktor beni kabul etmiyor. Aslında kan pihti hastasiyim ama ameliyatlarda inanılmaz kanama oluyor. Bı keresinde ölümden döndüm.
Bebeğe benden geçtimi geçmedimi daha baktırmadık.
Baktırdıktan sonra yaptırmak istiyorum.
Bı sünnet içinde bu riske girmek istemiyorum.
Olmazsa 6 yaşında yaptırırım.
hmm böyle bir durum varsa bence de önce kontrollerini yaptır cnm çok geçmiş olsun.

Gün geçmiyor ki bir prüz çıkmasın. Eşim 6aylık oğlumu sünnet ettirelim ikizler
doğunca hiç uğraşmayız diyor aradan çıksın bir mevlüt okutalım diyor. Adama diyorum ya ikizlerde erkek olursa tekrar mı sünnet telaşesi çıkacak diyorum. Onlar olunca düşünürmüş. Zaten ben üç çocuğun aynı anda sünnetiyle uğraşamazmışım diye sürekli bir ikna çabası. Sürekli çocuğun altını değiştirirken adam olacak benim oğlum acımayacak haha höhöhö aptal saptal gülüyor. Sanki bebe dile gelip evet baba ne iyi düşündün diyecek :deli: dehşet derecede bulantım var zaten oğlan huysuz sürekli ağlayacak evi inanın yardımcı gelmese bok götürecek durumda adam nerde şuan için olmasa da olur birşey var tutup onu uygulamak istiyor. Sünnetle de kalmayıp yemek odası olarak kullandıgım odaya ikizlere oda yapacakmıs. Yahu bı dogsun bakalım bı cınsıyetlerını ogrenelım daha erken dıyorum,yok gri-sarı yaparız kız da olsa oglan da olsa uyar dıyor. Bunları oğlanı kestirmeden önce yapacakmışız ama. Oda mevlüte kadar hazır olacakmış. :işsiz:Sankı sunnet mevludune gelenler ohaaa ikizlerin odası bıle hazır ne kadar da baba bir adam diyecekler.:ukala:
Sünnet aradan çıksa çok zorlanır mıyım arkadaslar? Yada dogumdan sonra ıkızler bıraz ayaklanıncaya mı bırakmalıyım? Cevaplar ıcın tesekkurler🤦‍♀️:KK75::KK5:
Biz 18 günlükken sünnet ettirmiştik. İnanılmaz kolay ve çabuk iyileşti. Hiç uzatmadan aradan çıkarın derim.
Mevlüt adetlerini filan pek bilmem ama sünnet düğününü ilkokula başlamadan yapacağız, anlasın diye. Belki siz de bulantılarınız geçince yaparsınız mevlüdü.

Oglum tam 40 gunluktu sunnet ettirdigimizde
Bana kalsa dogumdan hemen sonra taburcu etmeden yatıracaktım
Ama gobek bagi cok kanayinca k vit eksikliginden suphelenip yapmadilar
Esim 12 yasinda sunnet olmus ve buyut travma yasamis
KV ile cekise cekise ettirdim oglumu sunnet
Esim hep der bu bebe ilerise senin elini opecek erkenden sunnet ettirdin diye
Cok sukur hic vicdanım sizlamaz
Zor olmuyor okuyor tabii
Ama inanin enn azi bebekken oluyor
Bez degistirirken krem suruyorsunuz o kadar
2 gune bisiyi kalmiyor zaten
Hem benim bebe şimdi 11 aylik oldu
Altini actikca eli hep pipisinde
Şimdi yapıyorsam daha zorlanirdim
Esiniz dogru soyluyor
Yaptırın ciksin aradan
Sonra cokkk dua edersiniz cokk O Osirius

Evet canım ıkızler 10haftalık oldu bıle:KK3:
Oglanım odası var zaten üçü aynı odada zaten yatamaz fakat oda ıcınde daha erken dedım. Cınsıyetlerı bellı degıl bırde ıkız odasına da herseyın double olanını almak lazım ıkı kapılı dolaplı odalara bakıyor. Esyalar x2 onu hesaplamadan ooo harıka olacak ya dıyor:KK67:
Yaaaa eşiniz ne kadar heyecanlanmış. 😂 Kendince bir şeyler yapmaya çalışıyor. Bence biraz bekleyin mide bulantılarınız bitsin gebeliğin kolay günlerine gelin öyle yaptırın. Şimdi hme bulantı hem hormonlar hem sünnet telaşesi yapmayın. Mevlitide ikizlerin doğumuna denk getirin hem 40 mevlidi hem sünnet mevlidi olur. Çift uğraşlara giremezsiniz.

Eğer başka bir manisi yoksa, en güzeli bebekken sünnet ettirmek. 1-6 yaş arası doktorlar sünnet tavsiye etmiyor. Zaten büyüdükçe göreceksiniz, cinsel kimlik gelişimi, erkek-kız olduğunun farkına vardıkları yaş aralığı bu. O sebeple uygun görülmüyor. Ve bebekken daha kolay iyileşiyor. Annemler o sırada yurtdışında yaşadıkları için, kardeşimi 40 günlükken sünnet Etmişler, hastanenin tavsiyesiyle.
Size tavsiyem, sünneti bebekler doğmadan yaptırın. Doğuma kadar iyileşmiş olur, büyük bir yük üstünüzden kalkar.

ama Mevlüdü şimdi yapmayabilirsiniz. Bebeklerin de cinsiyeti belli olur, erkekse onları da sünnet ettirir. Bir kere de Mevlüt yapmış olursunuz.

erken sünnet ettirmek güzelmiş kesinlikle
ama sizin de durumunuz ortada
eşinize söyleyin 1 hafta izi alır kendi bakarsa olur
yoksa kabul falan etmeyin

Sünneti şimdi yaptırıp mevlidi sonra yapabilirsiniz. Küçükken çok daha kolay oluyor. Benim oğlanı 4 aylıkken sünnet ettirdik ne o anladı ne biz.

Ben sünnet yaptıracak olsaydım, küçükken yaptırırdım, ama hamilelik bulantı falan da diyorsunuz.
Bilemedim yani, zor.
Allah kolaylık versin 🙏

Canm daha kucukmus bnce bi an once yaptr en fazla 3 gun surer iylesmesi smdi digerleri dogsun ayaklansn demeye buda iyce hreketlenecek inan ozman daha zor olur sna smdiden ciksn aradn

Sunnet yapin ama sunnet mevludu yapmayin ne gerek varki? Sunneti nekadar kuccukken yaptirrsaniz okadar iyi ilk bir ayda bile yaptirdaniz daha cabuk iyilesiyorlar uc gunde bitiyor hersey

Back
X