Sünnet

Yanlış bir yaş secmissinizde doktor nasio bir doktormus ki yapmış bu hatayi...anal donemdeki cocuklar icin travma sebebi, umarim ilerde cinsel hayatinda sıkıntı yaşamaz...

Kabuk tutmamasi lazim ,bir sekilde ikna Edip krem sürmeye çalışın... 3 gün oldu ise ağrı kalmamıştır... nazdir, korkudur o..

Şimdi hepiniz haklisiniz. Ben zaten bagirdigim için vicdanim asla rahat değil. Kasıtlı yapmiyorum zaten. Benim bagirmamin sebebi daha kotu birşey olacagindan korkuyorum. Kendini öyle bi kasiyor ve cekiyor ki darbe alacak diye aklım çıkıyor. Ama bunu oğluma anlatamıyorum.

Doktora götürdüm. İltihaplanmis biraz. Sünnet kulodunu attim hiç Bir ise yaramadı. Çişini yapmadigi icin de mecbur bez taktim. 15 saat cisini tuttu yavrun.

Elbette ağrısı çok, ben gördükçe kiyamiyorum dayanamıyorum canı aciyor diye.

Birazcık nazlayın kuzuyu. Olmayacak zamana denk gelmiş sünnet. Bu yaşta göz damlası bile olay oluyor. Olan olmuş artık, bundan sonra en az travmayla sorunu atlatın.

Birazcık nazlayın kuzuyu. Olmayacak zamana denk gelmiş sünnet. Bu yaşta göz damlası bile olay oluyor. Olan olmuş artık, bundan sonra en az travmayla sorunu atlatın.

Nazlicam eve. Belki benim korkum ona geçiyor.

Annemlerde geldi bu akşam baya nazladi annem hiç kiyamaz zaten.

Oglum uyurken krem sur anne dedi. Bide pipisini görmek istemiyor. Uyurken kremledim. Hiç uyanmadi bile. Baticon da doktum banamisin demedi.

Napcam nasil korucam bilmiyorum ama bu gece başında nobetteyim. Sirt ustu yatsin. Donmesin sağa sola pipisi acimasin diye.

Kızım aynı yaşta. Kolu çizilse gözü sürekli orada oluyor, anne ne zaman geçecek yaram diye sorup duruyor. Sizinki çok daha büyük bir şey onun İçin. Anlıyorum sinirleniyorsunuz kıyamadığınız İçin ama sakin olmaya çalışın. Daha çok küçük. Kimbilir içinde neler yaşıyor.

pipiyi görmek istememesi olayına takildim ben. insallah travmatik bir durum olusmamistir.

endisenizi anliyorum ancak bundan sonraki surecte lutfen sakin kalmaya calisin. bagirmayin. pansumani gerekirse baskasi yapsin. Allah korusun yetiskinlikle cinsel problemlere kadar gider bunun sonu.

Birde benim oglum hiç bişi anlatmaz hep içinde yaşar. Üzülüyorum gercekten. Çok kötüyüm.

İnşallah öyle bir durum olmamistir.

Benden başkasını istemiyor pansuman için.

Seçtiğiniz yaş çocuğun cinsel kimliğini keşfettiği bir yaş.Büyük ihtimalle travma yaşıyor,niye bağırıyorsunuz?

Herkesin de belirttiği gibi tıbben zorunluluk olmadıkça 4-6 yaş arasında sünnetten uzak durulması gerekir. Keşke önceden biraz internetten araştırsaydınız ama artık geçti tabi. O doktora da diyecek söz bulamıyorum. Lütfen çocuğunuza bağırmayın. Çok hassas bir dönemden geçiyor, canı yanıyor. Benim de oğlum 4,5 yaşında ve tırnağını azıcık derin kessem bile ağlar. Zaten her şeyi çok abartıyorlar bu yaşta. Ama siz sabırlı olun. Geçecek hepsi inşallah.

Sünnet için neden bu yaşı seçtiniz merak ettim...

4-6 yaş arasında yapılan sünnetin yaşanılan travma nedeni ile çocuğun cinsel hayatında aksaklıklara sıkıntılara neden olacağını bilmiyor muydunuz???

Ayrıca kağıt bardağın dibini kesip ters olarak pipisinin üzerine yerlestirip o şekilde bezler yada kilot giydirirseniz canı yanmaz

Sünnet olmak çocuklar için önemli bir mevzu hayatlarında. Evet, yanlış bir yaş olmuş. Ama olmuş madem, nazlayın çocuğu ve siz iyi hissettirin. Bağırmayın kesinlikle.

Acıyor. O kesin, ve çocuklar büyükler kadar dirayetli değil, kendini kontrol edemez. Canı yandığında ya da yanmasından korktuğunda panikler ağlar, normal olarak.

Yaş olarak, bebek olsa anlamıyor tam olarak acıyı,çabuk iyileşiyor. 6 yaş sonrası olsa, biraz daha kendini frenleyebiliyor. Ama oğlunuzun yaşında ne bebek gibi, ne aklı eren çocuk gibi olamaz.

Benim oğlum 8 yaşında sünnet oldu. İlk bantını çıkarmak çok zordu. Çok canı yandı. Sonrasında aylarca pipisine dokundurmadı.

Pansumanını onu nazlayarak, anlatarak, ve onu sakinleştirmeye çalışarak yaptım. 1 ay sonrasında hala dokundırmadığında kızıyordum. Ama kuzeni de oğlumdan 3 ay önce sonra sünnet olmuştu ve onun annesi de hala dokundurmadığını söylediğinde, oğluma da karışmamaya karar verdim. 15 gün kadar altı açık dolaştı. Kilodunu yalnızca misafir geldiğinde giydirdim.

Doktor bir hafta sonra geçer demişt ama doktorlar yalnızca risk yönünden söylüyor. Doktor için basit bir şey, günde kaç defa yapıyor bunu ama çocuk için hayatında bir ilk.

Üzerinden bir sene geçti, hala dokundurtmaz. Artık banyoda kendine yıkatıyorum o bölgeyi.

Ayrıca anlıyorum da. Çünkü ben de ameliyat oldum.üzerinden 6 ay geçti, sürekli ağrı olmasa da, benim de ameliyat bölgem hala hassas ve dokunduğumda sızlıyor. Çocuk bunlardan korkuyor, normal olarak.

Çocuklar için büyük bir olay bu. Kadınların Doğum hikayeleri gibi. Unutulmuyor.

Başka bir arkadaşımın oğlu da,4.5 yaşında sünnet oldu. Annesine kızmış uzun süre. Sen yaptın diye ve ağlamış.

Çocuk çok normal, nazlayın biraz. Bir müddet idare edin.

En güzeli yenidoğan sünneti. Oğlum olsa öyle yaptırırım. İlk 1-2 gün sadece altını değiştirirken ağlıyorlar. Altları değişir değişmez hiç bir şey olmamış gibi susup uyuyor veya yemek yiyor. Sünnet de hemen iyileşiyor onlarda. Sanırım en kolay dönem o.

Oğlum hem sünnet hem de hipospadias ameliyatı oldu geçtiğimiz salı günü 15 aylık pansuman yapılmayacak denildi her cisi geldiğinde çok şiddetli agliyor ki bir kaç güne geçer derdiler hala geçmedi bekliyoruz biz mecbur yaptırdık ama ya çok küçük olmalı ya da kendini bildiğinde yatırılmalı bence sizin çocuğun yaşı için zor sizin için de zor

İnşallah öyle bir durum olmamistir.

Benden başkasını istemiyor pansuman için.

Hem travmaya sebep olabilecek bir yaşta sünnet ettirmişsiniz, hem de üstüne bağırmışsınız. Bence çocuk psikolojisi konusunda uzman bir psikolog bulup, onunla görüşüp, telafi etmeye çalışın.

sünnet için en uygun olmayan yaşı tercih etmişsiniz
Bizim sünnette pansuman yapılmadı pipi ucunda bardak öyle gezdi sanırım 1 hafta krem sürmüştük
Hergün pansuman yapacak bişey yok bence
4.5 yaşındaki çocuk en hassas bölgesine dokundurtmak istemez çok normal en olmaması gereken yaşta sünnet olmuş zaten eğer yanlış davranırsanız çocuğunuzun psikolojik olarak daha da büyük travma geçirmesine neden olursunuz
Aile Hekimi ile görüşün boşyere canını yakmayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…