• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sünnet Sünnet

41 günlükken yaptırdık. Yaklaşık 8 saatlik zaman dilimi icerisinde çişini yaparken ağladı. 8 saatten sonra geçti, Gece hiçbir şey olmamış gibi uyudu.

Dini olarak da uygun değil 2 yaş.İyi yapmışsınjz iptal ettirmekle.6-7 yaşına gelince yaptırırsınız.
Hz. Peygamber (asm) torunları Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin'i doğumlarının yedinci gününde sünnet ettirmişti.
Uzmanlar, üç yaşına kadar çocuk sünnet ettirilmez ise, yedi yaşına kadar beklenmesini ve yedi yaşından sonra olmasını tavsiye ediyorlar. Çocuk üç yaşından önce olanları çok fark edemiyor, ancak üç-yedi yaş arasında kendisinden bir parçanın koparıldığını fark ediyor ve bu travmaya sebep olabiliyor.
Sünnetin hangi yaşlarda yapılacağına dair ortak bir görüş yoktur. Bölgelere göre yedi günlükten on üç yaşına kadar değişmektedir. Çocukların büluğa ermeden sünnet ettirilmeleri babalarının bir vazifesidir.
Kaynak:sorular ile islamiyet.. Yani siz kaç yaşı uygun bulursunuz o size kalan birşey ama hani2, yaş uygun değil dinen deyince cok küçük olduğunu kast ediyorsanız dinen 13yaşa kadar diyor
Ben 4aylıkken yaptırdım işin ilim erbablarına danıştım mesela dinen uygun değil demedi

Baştan aşşagi kıskançlık iceren cok saçma bir mesaj olmuş

Allahaşkına nesini kıskanıcam ya, tam komedi programı gibi.
gender party yapıyolar bir de şimdi cidden truman show da gibi hissediyor insan kendisini.
dalga geçiyolarsa komik değil ama ciddi oldukları için komik.

Iptal ettirmeniz iyi olmuş. 2ile 6 yaş arası yapilması dogru degil.
Zaten 6 yaşında da olsa çabuk iyileşiyor merak etmeyin.
Daha tazecik bir vücudu var.

insan nasıl kendine öyle birşey yakıştırır aşırı komik bence tekrar gelinlik giyip sünnet düğününde salınmak. yani dünya benim olsa, deseler bir tane daha dünya vericez yapmayacağım şey.
hele bir de bebek mevlidinde de giyiyolar artık tam komedi.
bu arada florya dolaylarında gezinirken bir tane anne adayı görmüştüm çevresinde donla yüzenler falan var az bir boşluk bulmuş kafasında taç, denizin biraz içinde garip garip hareketler yapıyor, baktım ilerde biri telefonla resmini çekiyor. ona poz veriyormuş.
arkadaşıma dedim,bir gün böyle şeyler yaparsam hiçbirşey söylemeden beni vur,şimdiden hakkım helal sana.

Bi laf var: abdalin yagi bol olursa diye:) eskiden yapilan sunnet dugunleri daha safti bence.. ki onuda durumu olan yapardi.. simdikiler full gosteris. Zevk meselesi tabii ama benim yapmadigim ve haz etmedigim birsey

Yes cok kiskaniyoz hakket😂

bi de şu kıskançlık meselesi var değil mi, dünyaya o kadar ayrı gözlüklerden bakıyoruz ki,şarkılı türkülü gelin mevlidi yapıyolar, mezuniyet kınası yapıyolar, yapıyolar da yapıyolar, bence insanlar artık partylemek için yer arıyolar, muhafazakar insanlar başka şekilde yapıyolar, olmayanlar başka şekilde yapıyolar.
muhafazakar düğünde ilahiyle halay çekenler gördüm yeminle başkası dese inanmazdım.

hangover kit gördüm ya türkiye'de. sanki üç nesil öncemiz toprak sürmüyomuş gibi, bir nesil öncemiz leğende yıkanmamış gibi, sanki anamız bizi las vegas ta doğurmuş gibi.
abartıyı da sevmiyorum, özentiyi de.

Dini olarak en uygunu 1 haftalıkken. Buna uyan lise hocam da cok memnun kalmisti cocuk hep uyuyodu zaten nasil atlattilar bilmediler. ben de oglumu 3 aylikken sunnet ettirdim. igneyle uyusturdular uyusma gecince cok agladi zar zor uyudu 4 5 saat sonra da hicbir sey yok gibiydi . tabi krem surerken birazcik zorluyo😊

bi de şu kıskançlık meselesi var değil mi, dünyaya o kadar ayrı gözlüklerden bakıyoruz ki,şarkılı türkülü gelin mevlidi yapıyolar, mezuniyet kınası yapıyolar, yapıyolar da yapıyolar, bence insanlar artık partylemek için yer arıyolar, muhafazakar insanlar başka şekilde yapıyolar, olmayanlar başka şekilde yapıyolar.
muhafazakar düğünde ilahiyle halay çekenler gördüm yeminle başkası dese inanmazdım.

hangover kit gördüm ya türkiye'de. sanki üç nesil öncemiz toprak sürmüyomuş gibi, bir nesil öncemiz leğende yıkanmamış gibi, sanki anamız bizi las vegas ta doğurmuş gibi.
abartıyı da sevmiyorum, özentiyi de.
Gecen burda okudum sanirim ya da instada gordum ilahide halay 👀 oha oha dedim valla herseyin suyunu cikarmak bize yakisir😏

Bu kiskaniyosun diyen tipler evet 10 tene bilezik takip sakkur sukkur gezip herkes kiskansin diye ugrasir, yasam amaclari budur.. baskalari icin yasamak yani. Ben 100 tanede olsa o altinlari takmam, beni kiskaniyosunuz diye gezemem.. cunku gorgusuzluk bana gore.. 1-2 tane takip şık olursun, 10 tane takip gezen kuyumcu. Tercih meselesi..

Gecen burda okudum sanirim ya da instada gordum ilahide halay 👀 oha oha dedim valla herseyin suyunu cikarmak bize yakisir😏

Bu kiskaniyosun diyen tipler evet 10 tene bilezik takip sakkur sukkur gezip herkes kiskansin diye ugrasir, yasam amaclari budur.. baskalari icin yasamak yani. Ben 100 tanede olsa o altinlari takmam, beni kiskaniyosunuz diye gezemem.. cunku gorgusuzluk bana gore.. 1-2 tane takip şık olursun, 10 tane takip gezen kuyumcu. Tercih meselesi..

kıskanılacak birşey olarak görülmesi ayrı garip, avrupa yakasında makbule karakteri var ya, tam onun yapacağı mevzular gibi şu gelin mevlidi, bebek mevlidinde gelinlik, sünnet annesi,diş buğdayında altınlar gelinlikler falan filan bişeyler.
benim aklıma sadece amaçsızlık geliyor böyle kutlamaları görünce, benim hayattan almak istediğim değişik tatlar var, instagramlar ve kıskandırmalar haricinde.
amaçsız doğmuş olsam belki ben de kafamı dağıtmak için böyle şeylere sarardım bilmiyorum ve kesinlikle kınamıyorum şu an "ki başıma gelmesin":KK49:
gelmez de işimi garantiye alayım uhrevi yönden de:halay:

kıskanılacak birşey olarak görülmesi ayrı garip, avrupa yakasında makbule karakteri var ya, tam onun yapacağı mevzular gibi şu gelin mevlidi, bebek mevlidinde gelinlik, sünnet annesi,diş buğdayında altınlar gelinlikler falan filan bişeyler.
benim aklıma sadece amaçsızlık geliyor böyle kutlamaları görünce, benim hayattan almak istediğim değişik tatlar var, instagramlar ve kıskandırmalar haricinde.
amaçsız doğmuş olsam belki ben de kafamı dağıtmak için böyle şeylere sarardım bilmiyorum ve kesinlikle kınamıyorum şu an "ki başıma gelmesin":KK49:
Bir yazi gormustum: eskiden insanlar gezerken fotograf cekinirlerdi,, simdi foto cekinmek icin geziyolar.. begenilmek duygusu cok on planda artik, nasil boyle gosteris budalasi olduk..

Hayattan istediginiz degişik tatlar olduğu için mi buralarda boş boş gezip yorum yapiyosunuz

insan nasıl kendine öyle birşey yakıştırır aşırı komik bence tekrar gelinlik giyip sünnet düğününde salınmak. yani dünya benim olsa, deseler bir tane daha dünya vericez yapmayacağım şey.
hele bir de bebek mevlidinde de giyiyolar artık tam komedi.
bu arada florya dolaylarında gezinirken bir tane anne adayı görmüştüm çevresinde donla yüzenler falan var az bir boşluk bulmuş kafasında taç, denizin biraz içinde garip garip hareketler yapıyor, baktım ilerde biri telefonla resmini çekiyor. ona poz veriyormuş.
arkadaşıma dedim,bir gün böyle şeyler yaparsam hiçbirşey söylemeden beni vur,şimdiden hakkım helal sana.
Ben de sizin gibi düşünüyorum. İnsanlar gittikçe abartının abartısını yapıyorlar. Komik oluyor gerçekten.

Zamanlama yanlış iyi olmuş iptal olmuş benim oğullarımın biri 16 aylıktı biri de 5 aylıktı hiç anlamadık hemen iyileşti

Hayattan istediginiz degişik tatlar olduğu için mi buralarda boş boş gezip yorum yapiyosunuz

kk hayatımın küçük bir kısmını alıyor, hayatım buraya ayırdığım 20 dakikadan ibaret değil :halay: 2 yıldır üyeyim mesaj sayıma bakarsınız.
çok mutlu giden bir hayatım var şükür,beni çok seven, gözümün içine bakan bir aşkım var, ara ara araştırdığım bütün kitaplarını okumaya gayret ettiğim yazarlar var, mesela dün sinemaya joker geldi onu izlemeye gidicem, gezi planlarım var, çok sevdiğim ve başarılı olduğum bir mesleğim var, tr şartlarında gayet hoş bir gelirim var, ailemle çok güzel ilişkim var, bunlara sahipken sanırım aklıma makbulelik yapmak gelmiyor. hayatımda tek bir eksiğim çocuk kaldı, o da nasibimdeyse olur.

kıskananlar olabilir o komedi hallerini, ama bana sadece komik geliyor.

Karpuzlu araba Karpuzlu araba Merhaba iptal ettirdiğinizi görünce yazmak istedim benim oğlum da şuan 17 aylık 2 ay sonra 19 aylıkken yapılacak ailevi sebeplerden dolayı şu sıralar yapamıyoruz. 19aya girmemiş olacak daha. Hemen hemen 1.5 yaş sayılır ben iptal ettirmeyeyim değil mi sizi ve konunuzu görünce sormak istedim. Zor işler ya...

Beş yaş sonrasına bırakmalısınız. Bu yaş arası önerilmez. Lütfen yaptırmayın. Eşinizin inadı oğlunuzun sağlığından önemli değil

Back
X