- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #16.481
TURKİYEMden haber yokmu kızlar yaaaa
oğluşu nasıl oldu acaba,durumu nasıl,çok merak ediyorum
evet cnm dedi.3 ay korun sonra tekrar olsun istersen dene dedi ama ben tayinim eşimin yanına çıkınca denemek istiyorum tekrar.
burda yalnız başıma aynı anda başedemedim herşeyle...
canımm gelincikk nasıll yaptı sık sıkmıı
maşallah canım...
ama ilk üç aylık dönemdeki hafta uyumu regl konusunda tama yakın tahmin verir.sonraki aylar genelde bebeğin beslenmesine bağlı.hafta uyumuna o sebepten dikkat ediyorlar.
.yani ilk üç aylık dönemde özellikle 8 9 10.haftalardaki ölçümler çok önemli.hatta ikili teste bu sebepten çok önem veriliyor..
bebeğin sat uyumu ve gelişimi açısından en önemli bulgular ilk üç aylık dönemde çok önemli.drlar ilk üç aylık dönem ultrasonlarının önemle saklanması gerekli diyor.ileriki dönemlerde eğer gelişim durursa yada aşırı olursa gerekli bazı tahliller var onlar yapılıyor.
....ama seninki büyükse maşallah tosun gibi bir kız olur inşallah.bazı bebekler 2 kilo bazıları 4 kilo doğar biliyorsun.iri kemikli demekki
alıntı
Çok az kadın tam döllenme tarihini bilir ve gebelik yaşını kesin olarak saptamak mümkün olur. Son adet tarihinde de sıklıkla yanılmalar olabilir. Doğru olarak hatırlansa da yumurtlama düzensizliklerinden dolayı geç veya erken yumurtlamadan dolayı gebelik yaşında yanlışlıklar olabilir. Gebeliğin her döneminde yaşı belirlemek ya da tahmin etmek mümkündür ama ilerleyen gebelik haftalarında son adet tarihi ile arada uyumsuzluk olması durumunda bunun son adet tarihinin hatırlanmasındaki bir hatadan mı yoksa bebekte ortaya çıkan ve tehlikeli olabilecek bir gelişim geriliğinden mi kaynaklandığı kolaylıkla ayırt edilemeyebilir. Buna karşın, erken dönemde yapılan ultrason 2-3 gün yanılma payı ile gebelik yaşının doğru olarak belirlenmesinde yardımcı olur.
İlk trimesterde, 7. haftadan 13 haftaya kadar çocuğun baş-popo mesafesine göre gelişimi incelenir. Yanılma payı 3-4 gündür. Gebeliğin 13. haftasından sonra ise baş çevre ve çapları, karın çevresi, uyluk (femur) ve kol (humerus) gibi uzun kemiklerin ölçümü yapılır. Baş çevre ve çapları, uzun kemiklerin ölçümü gebelik yaşını daha doğru olarak belirlerken karın çevresi çocuğun gelişiminden kolaylıkla etkilenebileceği için daha çok ağırlığının tahmininde faydalıdır
kizlarrr sanki adet olucam sag tarafimdan iki gündür batma var cok üzgunum ya.....
ben hamile kalamican ümidim kalmadi artik
kizlarrr sanki adet olucam sag tarafimdan iki gündür batma var cok üzgunum ya.....
ben hamile kalamican ümidim kalmadi artik
canım çok teşekkürlerr
bu arada soruu sorduğunuu unutmuşummm
benn pekk fazla birşey yapamadann hamile kaldımm
çokk eskidenn diğerr süper annelerde orkide ve mimoza gurbet güzelii yine yazışırdıkkk
ozaman daha orkide kızına bile hamile değildii
hiçç bir bilgimm yoktuu internette erkekk bebekk diye arattırırkenn buldumm bu topiğii
sonra 3 doktora gittimm kimse yumurtlamaa zamanında erkekk olacağınıı kabul etmiyorduuu
kendimii takipp ettirecekk bir doktorr bulamadımmm
sankii hiçç oğlumm olmıyacakk gibii geliyorduuu,çokk dua ettimm,hamile kalmadan önce teravetten günn alabilmekk içinn adetlerimii yazıyordumm
neyse 3 adet tarihimi ben yazmıştımm kenaraa ve gebelik org sitesinden 3 adet tarihimii yazarakk yumurtlamaa zamanımıı buldumm
bana verdiğii tekk günde birlikte oldumm yanii tamm 14ncü günde
ama ben 12 ncü günde birlikte olmuştumm amaa korunmalıydıı
çokk korktumm hamile kalırsam diyee
amaa ben o ay hamile kalmışımmm
çokk ağladımm psikolojimm bozulduu resmennn
sonra artıkk kabullendimm ve cinsiyett merakımm başladıı
9ncu haftamda doktorumm erkeğe benziyor dedii,
herkezden sakladımm demedimmm
sonra 11nci hafta yine dediler sonra 14 ncü haftada kesinleştii pipinin resminide vermişlerdii
havalara uçuyordummm
eşimm kızda olsa erkekte olsa farketmez diyorduu amaa cinsiyetii öğreneceğimm günn 10 defa aradıı nerdeyseee
yarabbim eşime de bu sevinci yaşatır inşallah. Amin.
mimoza bebeğin hayırlı olsun canım inşallah gönlünden geçen olur.
demekki ben erkeke meğilliymişim
erken yumurtladım dedem mimoza adet bitti hemen mi yumurtladım çünkü ilk 3 gün oldu bidaa olmadı.
Allah dayanma gücü versin meleğini size bağışalsın inşallah
gönüllldeeennnn dua ediyoruz cnm unutma.
pasamız buyuyorr teravettttt
ısmını ne koymayı dusunuyosun ınsallahhh
sagol canim Allah razi olsun, aglamaktan bittim tukendim ,yavrumu biraktim geldim bir damlacik nasil bi sinavdan geciyorum yarabim guc versin oglumu bana bagislasin
sagol canim allah razi olsun, aglamaktan bittim tukendim ,yavrumu biraktim geldim bir damlacik nasil bi sinavdan geciyorum yarabim guc versin oglumu bana bagislasin
kız sen paşamız deyince bile bir hoş oluyom bacısı yaa
muhammet olur inşallah erkek olursa.
TURKİYEMden haber yokmu kızlar yaaaa
oğluşu nasıl oldu acaba,durumu nasıl,çok merak ediyorum
canımm kıyamamm sana
bugunlerde gececekk ımtıhanını guzel vermeye calıs ne olurr
dr lar ne dıyor
daha dur alahın ıznıyle oglusumun dogumuna az kaldı teyzelerı dıyceksın
oglummm gelıyorr dıyceksınn
kızlarr oglusum gecelerı uyumuyorr gazı var dısı cıkıyorr ımdaat dıyceksın ınsallahhhh
Allah'ım sana ve eşine güç ve sabır versin bacımsın.
canim nefes almada sorunumuz yok ama migdesi eritmiyo cok kucuk daha biraz kilo almis o teselli ediyo beni ama yinede cok korkuyorum suan 780 gr oldu dua edin kizlar ne olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?