Süper Anneler - 2011

slm bacılar morelim çok bozuk üzerinden tren geçmiş gibiyim
hani benim dış gebelik diye yorumladıkları onlarca kez muayene edip tüp tüp kan aldıkları üstelik morelimi sıfıra indirecek şeyler söyleyip beni amaliyata ikna etmeye çalışan hastaneler ve doktorlar pazar gecesi kendi tezlerini çürütüp gebe olduğumu söyleyip elime ultra grefiklerini sıkıştırdılar 10 mlm kese gördüklerini rahim duvarı 15 mlm kalınlaşmış serviks var kalp atışı var ama kese nerdeyse vajene inmiş beta sonuçlarıda yeterli yükselmiyor deyip kürtaj kaçınılmaz dediler tabi kalp atışı olan bir bebeği aldırmayı düşünmediğimden ve artık hastane ve doktorlara güven eksikliği yaşadığımdan kabul etmiyorum deyip ayrılmıştım samatya hastanesinden ardından mecburen başka hastanelerede gittim kimi kalp ritmi belli belirsiz dedi kimi akım var sadece dedi bir doktorda kendine 1 hafta ver kesinlikle stressiz bir hafta sonucu muayene ol ve sağlıklı kararı o zaman al dedi bende tmm deyip beklemeye başladım taki dün sabaha kadar kahvaltıda yoğun bi stres ve bende ani tepkiler :( istem dışı kaç günün stresi bir anda bağırıp çağırmaya başladım ortadada elle tutunur bişeyde yok :( ardından kanama hissettim sonra çoğaldı çoğaldı petle engellemeye çalıştığım halde engelleyemedim akışını okadar çoktuki heryer kan oldu banyoya gittim gerisini hatırlamıyorum gözümü hastanede açtım doktor çamaşırlarımı çıkartıyordu yolda düşük yapmışım :( keseyi gösterdi eş içerde kalmış acil temizlenmesi gerekiyor dedi :(
1.2 saat kadar önce hastaneden geldim yatıyorum çok bitkinim içimi dökeyim dedim kızlar sıktıysam kusura bakmayın

prensens cok geçmiş olsun canım...rabbim sabır versin ve bir dah yaştmasın inş...

kızlar merhaba,
sinirlerim bozuk .. nasıl toparlıcam ben bu ruh halimi, bilemiyorum.

geçmişi okuyamadım açıkçası, birazdan bakıcam.

PRENSESxx , çok geçmiş olsun. şimdi gördüm.
bu doktorlara da, hastahanelere de güven kalmadı. kime güvensek, kimin dediğini uygulasak bilemedik vallahi.
Allah tekrarını göstermesin inşallah. Yat dinlen güzelce birkaç gün arkadaşım.
tez zamanda iyi olursun inşallah.

kızlar merhaba,
sinirlerim bozuk .. nasıl toparlıcam ben bu ruh halimi, bilemiyorum.

geçmişi okuyamadım açıkçası, birazdan bakıcam.

PRENSESxx , çok geçmiş olsun. şimdi gördüm.
bu doktorlara da, hastahanelere de güven kalmadı. kime güvensek, kimin dediğini uygulasak bilemedik vallahi.
Allah tekrarını göstermesin inşallah. Yat dinlen güzelce birkaç gün arkadaşım.
tez zamanda iyi olursun inşallah.

hayırdır canım ne oldu neden sinirlerin bozuk???
hastanede dr herkes bir hava bacım birinin dediği diğerini tutmuyor :(((

bendeniz.... yine yumyumu kaçırdım.
göz göre göre kaçırdığım kaçıncı yumyum bu, bilemiyorum.

bu gece (12. gecemde, saat 23:00 gibi) beklediğim yumurtlamam, dün gece 23:00 gibi gerçekleşti. ve ben, biye anlayamadım. nesini anlayamadığımı da anlayamıyorum. baya baya belirgin, kasık ağrısı ve hafif sancı yapıyor bende. hep aynı şekilde yumurtluyorum. deliricem, daha kaç ay böyle kaçırıcam ben ya bunu...

üstelik adam da yanıbaşımdaydı, üstelik gereken 3 günlük perhiz de uygulanmıştı...
(tabi spoşların durumunu bilemiyoruz)

bu ay, 1 haftadır inofolic kullanıyorum, onun etkisitle 1 gün erken yumurtladığımı düşünüyorum.

üstelik... bu sabah farkettim de ayıldı kafam. sabah gördüm.
10 aydır göremediğim o bol uzayan şeffaf akıntıyı buldum kendimde. tam zamanıydı yani ilişkinin.

ama bugün evde temizlik günümüz, yardımcı hanım geldi saat 7:30'da. onun kapı çalışıyla uyandım. tuvalette gördüm o arayıp da bulamadığım muazzam önemli akıntıyı. deliricem.

yine de her şeyi göze aldım, kızım uyuyordu. kadın içerde çalışırken, odamın kapısını kapatıp halledecektim meseleyi. o kadar gözümü kararttım yani.
ama bu sefer de, neyle karşılaştım....
'hadi hayatım tam vakti' dedim.
'saçmalama elif, kadın içere, nasıl bi performans bekliyorsun şu durumda?' dedi bana yaaaaa
çıldırıcam.
'akşama deneriz, yumurtan ölmez hemen merak etme' dedi bana.
deliricem valla.

zaten biraz sonra kızım uyandı, kaçırdım velhasıl bu ay bu muhteşem akıntılı yumyum meselesini.

he evet, tutacak mıydı... bu spoş değerleriyle tutacak mıydı... belli değil.
ama ben inanıyorum tutacaktı. çünkü, hep diyorum ya.... o akıntıyı bulamadığım için tutturamıyorum ben diye... eminim o akıtıyı bulduğumda tutacaktı. eminim yani. oğluş gelecekti, zamanlaması da mükemmeldi.

yani ben artık şöyle düşünmeye başladım..
bizim spoşlar eskiden de böyle düşük değerliydi bence.
hep böyleydi yani bunların hali.

hamile kalmaya çalışırken, hep kalamadım kalamadım.... o uzayan akıntıyı gördüğüm ay kaldım hep.

dolayısıyla, inanıyorum ki, bu bol uzayan bu mühim ayımda, ben yine tutturacaktım.
amma velakin..... zamanlaması da şahane iken... üstelik 10 aydır yakalayamamışken....... sonunda yakalamışken ..... kaçırdım!

ya ben ne ediyim.... ne yapıyım da, şu kafamı duvarlara vurmaktan kurtarayım kendimi....
deliricem ben ya

hayırdır canım ne oldu neden sinirlerin bozuk???
hastanede dr herkes bir hava bacım birinin dediği diğerini tutmuyor :(((

ya eylül ya.... kafayı yicem.

üstelik ne oldu biliyor musun?

bunca vitamin takviyesine karşın.. onca portakal sularına, polenlere, ballara, haplara karşın... benim danam, bugün, 'boğazım ağrıyor' diye uyandı güne.
hemen gitti kulak burun boğaza... evde bize de bulaştırmasın bi hastalık mastalık varsa diye...

az evvel aradı, bitmiş işi...
doktor antibiyotik vermiş. 15 gün antibiyotik kullanacak.
üstelik de, antibiyotik yanında, proxeed içilmeyecekmiş.

dedim, içme sakın antibiyotik falan, sakın dedim.
'içmem lazım, begümle sana da mı bulaştırayım hastalık' dedi bana.

velhasıl 15 gün antibiyotik ve önümüzdeki ay da korunma yolu göründü bana.

çıldırıcam. kafamın taaaa en dipleri ğarıyor sinirimden.

ah ben o testleri yapmalıydım......
o ov. testlerini yapmalıydım düzgün şekilde... dün geceyi kaçırmamalıydım.
eşşek kafam benim.

dün öğlende yaptım, silikti hala.... pik mik yoktu ortada.
zaten de erkendi kendimce. bugün görmeliydim ben pik aşamasını.
üstelemedim tets meselesini...
yapmadım tekrar akşama doğru.
akşam da, o ağrıyı yorumlayamadım işte kendi kendime.

eşşekliğime doymıyım ben di mi?
kaz kafam benim...

ya eylül ya.... kafayı yicem.

üstelik ne oldu biliyor musun?

bunca vitamin takviyesine karşın.. onca portakal sularına, polenlere, ballara, haplara karşın... benim danam, bugün, 'boğazım ağrıyor' diye uyandı güne.
hemen gitti kulak burun boğaza... evde bize de bulaştırmasın bi hastalık mastalık varsa diye...

az evvel aradı, bitmiş işi...
doktor antibiyotik vermiş. 15 gün antibiyotik kullanacak.
üstelik de, antibiyotik yanında, proxeed içilmeyecekmiş.

dedim, içme sakın antibiyotik falan, sakın dedim.
'içmem lazım, begümle sana da mı bulaştırayım hastalık' dedi bana.

velhasıl 15 gün antibiyotik ve önümüzdeki ay da korunma yolu göründü bana.

çıldırıcam. kafamın taaaa en dipleri ğarıyor sinirimden.

Boğaz enfeksiyonu bulaşıcı değildir kimseyebulaşmaz o yyüzden eşin antibiyotik kullanmayabilir. Benimde eşimin kulak iltihabı vardı çok köyü hemde Dr antibiyotik vermişti izin vermedim denemeden sonra kullanırsın diye.
Bu arada neden test kullanmadın?

Kizzz sen yumurtladiginda phin 8 9 a mi cikiyor? Ben yine test yaptim bugun ikinci kez koyu cizgiyi goruyorum ama phim 5. Acaba testler bozuk oldugu icin mi sende benim gibi ikinci kez koyu cizgiyi gordun?

canım, iki kere yumurtlamış da olabilirsin.
normal bişey.
benim genç kızlığımdan beri hep, çoklu yumurta durumum var mesela.
arada bi 2-3 yumurtam oluyordu eskilerde.... o ay çok ağrım oluyordu mesela.

şimdi de, ekim ayında takip yaptırdığımda, iki yumurtam vardı, arka arkaya çatladılar. sonuç hüsran oldu :)

Kizzz ah su dilimiz ah ah. Hep kendi kendine nazar degdirdin. Bende ah yumurtlamam hic sasmaz ah cok duzenlidir derdim iki aydir tik yok hic bir belirti alamiyorum :( adetime 9 gun var ovuslasyon testleri pozitif gosteriyor iyice sasti dengem.

ah o dengeleri, biz mahfettik biz. o dengeleri rezil ettik. şu kafaları toplayamadık, biz bozduk dengelerimizi bacım.

Bütün siteler aynı şeyi yazmış erkek bebek için perhiz yum.günü derin ilişki ve duş kocaya kahve ph yüksek olması gerekir miş bunların hepsini deneyen ve tutturan kimseyi de göremedik deneyip tutturan yada tutturamayan bilgi verse bizde ona gore dener dik

ya formülü bu yani.
tutanı da var, tutmayanı da...
denemesi bedava :))) sonuçları görüyoruz işte.
tam tekmil uygulayan, eskilerden birkaç kişi var. sonuna kadar uyguladılar, muhteşem çalıştılar. tutturdular.

Boğaz enfeksiyonu bulaşıcı değildir kimseyebulaşmaz o yyüzden eşin antibiyotik kullanmayabilir. Benimde eşimin kulak iltihabı vardı çok köyü hemde Dr antibiyotik vermişti izin vermedim denemeden sonra kullanırsın diye.
Bu arada neden test kullanmadın?

ya beni hiç sorma bacım.
ben neden kullanmadım, ben de bilmiyorum.
dedim ki.... zaten spoşlar bozuk, arıza var.
uzayan akıntım da yok ortalarda....
1 hafta inofolic içtim, ondan da mucize bekleyecek halim yok... hemen vücut salgılarımı toparlayacak değil heralde...
testle mestle uğraşıp, sinirlerimi bozmıyım dedim..

demez olaydım. allah beni bildiği gibi yapsın. içim içimi yiyor şu anda. nasıl anlatayım bilemiyorum valla pişmanlığımı.
apranaxx gelse de, beni bi temiz dövse... :(

ben izin vermesem ne olacakki gijnij,
adam gitti doktora, kullan antibiyotiği demiş..
kullanır yani. başlamıştır bile mutlaka.

antibiyotik, sperm değerlerini sıfıra kadar düşürebiliyormuş.

şimdi bunu göre göre.... zaten kötü durumda olan spermleri, bir de antibiyotikle buluşturunca.. b,ir de proxeed'i kesince...

benim önümüzdeki ay da akıntım böyle olsa bile... deneme yapmamki.
göre göre, kızı mı alayım kucağıma. bunca çabam boşa mı gitsin...

1 senedir uğraşıyorum. ph yükseltçem diye.... vaktini tutturucam diye... aylardır kafayı sıyırmışım ben..
önümüzdeki ay, şahane akıntılı bile olsam... antibiyotikli spermlerle işim olmaz yani.

ayrıca, şimdi çin takvimine baktım.
şubatta erkek, martta kız gösteriyor bana. nisanda da kız, mayısta da kız.
çok iyiymiş...

defnem bakmıştı biyoritme... şubatta erkekti, martta kızdı... nisanda kız... mayısta erkek diyordu.

hakkatten mayısı beklicem galiba ben.

canım, iki kere yumurtlamış da olabilirsin.
normal bişey.
benim genç kızlığımdan beri hep, çoklu yumurta durumum var mesela.
arada bi 2-3 yumurtam oluyordu eskilerde.... o ay çok ağrım oluyordu mesela.

şimdi de, ekim ayında takip yaptırdığımda, iki yumurtam vardı, arka arkaya çatladılar. sonuç hüsran oldu :)

ah o dengeleri, biz mahfettik biz. o dengeleri rezil ettik. şu kafaları toplayamadık, biz bozduk dengelerimizi bacım.

ya formülü bu yani.
tutanı da var, tutmayanı da...
denemesi bedava :))) sonuçları görüyoruz işte.
tam tekmil uygulayan, eskilerden birkaç kişi var. sonuna kadar uyguladılar, muhteşem çalıştılar. tutturdular.

ya beni hiç sorma bacım.
ben neden kullanmadım, ben de bilmiyorum.
dedim ki.... zaten spoşlar bozuk, arıza var.
uzayan akıntım da yok ortalarda....
1 hafta inofolic içtim, ondan da mucize bekleyecek halim yok... hemen vücut salgılarımı toparlayacak değil heralde...
testle mestle uğraşıp, sinirlerimi bozmıyım dedim..

demez olaydım. allah beni bildiği gibi yapsın. içim içimi yiyor şu anda. nasıl anlatayım bilemiyorum valla pişmanlığımı.
apranaxx gelse de, beni bi temiz dövse... :(

Canım benim nasip herşey nasip olsaydı herşekilde olacaktı. O yüzden stres yapma bidahaki ayı bekle daha bilinçli ve sabırlı bir şekilde yaparsın. Birde ben baktımda sen çok eskilerdensin ozamandan baya deneyimin olması lazım birde kafama şu takıldı iki düşüğün var sanırım o hAmileliklerimide takip yaparakmı oldun yoksa rast gelemi oldu?

ya ben asıl neye gülüyorum biliyor musunuz?
kendi salaklıklarıma...

teee bundan 5-6 ay evvel...
bi arkadaşla bi muhabbet oldu.
ikinciyi düşünmüyor musunuz dedi.
düünüyoruz, dedim.
'ne zaman düşünüyorsunuz? var mı çalışma?' dedi.
'yok şimdilik çalışma.. mayısta başlayacağım nasipse çalışmaya' dedim.

kız, benim ağzımdan çıkan doğru mu olacak ne????
o zaman, bol keseden attıydım...
deli gibi çalışıyor olmama rağmen, bol bol zaman söyledim... daha erken tutturursam, sürpriz oldu diyecektim :))))
kendi kendime salaklığıma bakın bi yaaaa

ya ben asıl neye gülüyorum biliyor musunuz?
kendi salaklıklarıma...

teee bundan 5-6 ay evvel...
bi arkadaşla bi muhabbet oldu.
ikinciyi düşünmüyor musunuz dedi.
düünüyoruz, dedim.
'ne zaman düşünüyorsunuz? var mı çalışma?' dedi.
'yok şimdilik çalışma.. mayısta başlayacağım nasipse çalışmaya' dedim.

kız, benim ağzımdan çıkan doğru mu olacak ne????
o zaman, bol keseden attıydım...
deli gibi çalışıyor olmama rağmen, bol bol zaman söyledim... daha erken tutturursam, sürpriz oldu diyecektim :))))
kendi kendime salaklığıma bakın bi yaaaa

Eee bundan ne anlıyoruz doğruyu söylemek herzaman daha iyiymiş :)

Canım benim nasip herşey nasip olsaydı herşekilde olacaktı. O yüzden stres yapma bidahaki ayı bekle daha bilinçli ve sabırlı bir şekilde yaparsın. Birde ben baktımda sen çok eskilerdensin ozamandan baya deneyimin olması lazım birde kafama şu takıldı iki düşüğün var sanırım o hAmileliklerimide takip yaparakmı oldun yoksa rast gelemi oldu?

canımcım, ben 5 senedir kk'lıyım :)

2 senedir süper anneleri takip ediyorum. eskilerden de bildiğim bisürü örnek var. uygulamalarını takip ettim, beraber halvetlere girdik çıktık burda bisürü arkadaşla.
eskiyim bu topikte, biçoğunuza göre yani :)

2 senedir tüm denemelerim burda öğrendiklerime göre, bu bildiğimiz erkek bebek teorilerine göre oldu hep.
sadece yumurta çatlattırmadım hiç. çünkü, çoklu yumurtlama durumum oluyor benim, karşıma çoğul gebelik çıkmasından çekindim.

evet, düşüklerimde de bu yöntemlere göre hamile kalmıştım hep.
yumurta takibi yaptırdım, kendim beceremedim bi türlü yapmayı o testleri. hala daha beceremiyorum gördüğün gibi...
tam yumyum zamanında oldu o gebeliklerim. tüm gerekleri yerine getirdim falan...
2 senedir, benim 3 düşüğüm oldu.
hepsi de 'erkek bebek çalışması' sonucu oluşmuşlardı. ama neticelerini araştırmaya sokturtmadım hiç. cinsiyetlerini bilemiyorum yani.

ama şu son 10 aydır falan.. hiç tutturamadım. işte o dediğim, akıntıyı bulamadığım için tutturamadığımı düşünüyorum.
spermler birden bire bozulmuş olamaz yani. bence onlar hep sıkıntılıydı... ama biz bilmiyorduk. o akıntı, yardımcı oluyordu hareketi az spoşlara.. hamile kalıyordum bence.
o sebeple işte, şimdi şu anda, bu kadar sinirlerim bozuk. akıntıyı yakaladım aylar sonra... ilişkiyi beceremedim. ona yanıyorum.

Son düzenleme:
canımcım, ben 5 senedir kk'lıyım :)

2 senedir süper anneleri takip ediyorum. eskilerden de bildiğim bisürü örnek var. uygulamalarını takip ettim, beraber halvetlere girdik çıktık burda bisürü arkadaşla.
eskiyim bu topikte, biçoğunuza göre yani :)

2 senedir tüm denemelerim burda öğrendiklerime göre, bu bildiğimiz erkek bebek teorilerine göre oldu hep.
sadece yumurta çatlattırmadım hiç. çünkü, çoklu yumurtlama durumum oluyor benim, karşıma çoğul gebelik çıkmasından çekindim.

evet, düşüklerimde de bu yöntemlere göre hamile kalmıştım hep.
yumurta takibi yaptırdım, kendim beceremedim bi türlü yapmayı o testleri. hala daha beceremiyorum gördüğün gibi...
tam yumyum zamanında oldu o gebeliklerim. tüm gerekleri yerine getirdim falan...
2 senedir, benim 3 düşüğüm oldu.
hepsi de 'erkek bebek çalışması' sonucu oluşmuşlardı. ama neticelerini araştırmaya sokturtmadım hiç. cinsiyetlerini bilemiyorum yani.

ama şu son 10 aydır falan.. hiç tutturamadım. işte o dediğim, akıntıyı bulamadığım için tutturamadığımı düşünüyorum.
spermler birden bire bozulmuş olamaz yani. bence onlar hep sıkıntılıydı... ama biz bilmiyorduk. o akıntı, yardımcı oluyordu hareketi az spoşlara.. hamile kalıyordum bence.
o sebeple işte, şimdi şu anda, bu kadar sinirlerim bozuk. akıntıyı yakaladım aylar sonra... ilişkiyi beceremedim. ona yanıyorum.

Benimde iki düşüğüm oldu ilki hiç bilmeden hamile kalmıştım diğeride yöntem uygulayarak benim eski dr bana senin erkek çocuğun olması çok zor çünkü senin yum erkek bebeğe alerji gösteriyor ve düşük olma ihtimali hatta kıbrısa yaptığımız tüp bebek olaylarından bunu çıkardım dedi. Ben bunu geçen üroloji dr ve şimdiki gittiğim kadın dr sordum öyle birşey yok dediler hatta kadın dr çapa hastanesinin genetikçi dr arayıp onabile ssormuştu bu konuyu oda öyle birşey yok demişti. Ama nedense hala aklımda kalmış bu acaba sendede bu yöntemi deneyerek erkek oluyorda ondanmı düşüyor? Ben eski dr diyordum madem böyle birşey var tahlil yapın tedavi yapın öğrenelim diye ne yazıkkı öyle bir tedavi yok öğrenmek içinde büyük bir bebek düşüğün olması lazım demişti ki onu genetik tanıya koyalım diye. Anlayacağın benimde kafa çokkkarışık

kızlar bana müsade...
1 saat yokum, yemek molası :)

evde malum yardımcı hanım da var bugün...
sayesinde sabahtan beri sinirlerim alt üst... sabahın köründe gelip, işimi mahvetti :))) ne bilsin tabi kadıncağız

yemek hazırlıyım. yiyelim ..

sonra, 16:30'da doktor randevum var.
yumurta takibi için randevu almıştım. bu akşam çatlıcaktı ya, çatlamadan evvel bi görüp emin olmakistemiştim.
ama iş işten geçti tabi.. olsun gidip bi görüşeyim yine dde...

yemektan sonra gelirim naispse...

Benimde iki düşüğüm oldu ilki hiç bilmeden hamile kalmıştım diğeride yöntem uygulayarak benim eski dr bana senin erkek çocuğun olması çok zor çünkü senin yum erkek bebeğe alerji gösteriyor ve düşük olma ihtimali hatta kıbrısa yaptığımız tüp bebek olaylarından bunu çıkardım dedi. Ben bunu geçen üroloji dr ve şimdiki gittiğim kadın dr sordum öyle birşey yok dediler hatta kadın dr çapa hastanesinin genetikçi dr arayıp onabile ssormuştu bu konuyu oda öyle birşey yok demişti. Ama nedense hala aklımda kalmış bu acaba sendede bu yöntemi deneyerek erkek oluyorda ondanmı düşüyor? Ben eski dr diyordum madem böyle birşey var tahlil yapın tedavi yapın öğrenelim diye ne yazıkkı öyle bir tedavi yok öğrenmek içinde büyük bir bebek düşüğün olması lazım demişti ki onu genetik tanıya koyalım diye. Anlayacağın benimde kafa çokkkarışık

aslında bana, bi hemşire.. geçen en sonki düşüğümde söylemişti bunu.
hatta burda da gelip anlatmıştım, epeyce bi kafam karışmıştı.

kızlar daha dirençli ve güçlü oluyorlar... senin kızın doğmuş bak sağlıkla..
erkekler daha zayıflar. daha çabuk düşüyorlar..
bisürü düşük yapmışsın, yazık günah. bırak bu çabalamayı bence sen. erkek tutturup düşürüyorsun bence... demişti bana.

hemşire yani, o kadar biliyorsa doktor olurdu demişti eşim. geçmiştik o konuyu.
ama doğru mu acaba diye düşünüyorum zaman zaman.

neyse ben kaçtım, yedirip içirip geliyorum :)

aslında bana, bi hemşire.. geçen en sonki düşüğümde söylemişti bunu.
hatta burda da gelip anlatmıştım, epeyce bi kafam karışmıştı.

kızlar daha dirençli ve güçlü oluyorlar... senin kızın doğmuş bak sağlıkla..
erkekler daha zayıflar. daha çabuk düşüyorlar..
bisürü düşük yapmışsın, yazık günah. bırak bu çabalamayı bence sen. erkek tutturup düşürüyorsun bence... demişti bana.

hemşire yani, o kadar biliyorsa doktor olurdu demişti eşim. geçmiştik o konuyu.
ama doğru mu acaba diye düşünüyorum zaman zaman.

neyse ben kaçtım, yedirip içirip geliyorum :)

Valla benimde ondan dolayı aklım hep karışık bir yol olsa gidip yapıcam ama kimsede birşey demiyor. Bakalım bende yarın Dr gitcem takip için ne dicek bu ayda deniycem olmazsa ara vericem sıkıldım artık. Hadi sana afiyet olsun

Back
X