süperkadın kv

greengirll

yok başlık falan
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2012
9.068
9.560
398
Kızlar komik bir başlık oldu farkındayım ama cidden kv kendini süper kadın sanıyor :D

Kv çalışmayan bir bayan hiç de çalışmamış hayatı boyunca. Ama çok sosyal ve meraklı bir kadın. Herkesin her şeyinin içinde olmayı çok sever. Hasta mı var hastaneye götürür, aile kavgası mı var müdahil olur vs vs, herşeyi kendine vazife bilip kendini ortaya atar. Dışardan aaa ne güzel işte iyiliksever vs diyebilirsiniz ama öyle değil. Kv bunları yaparken kendi "bir işe yarama" güdüsünü tatmin etmeye çalışıyor ve yapmak istediği şeyi yapamazsa size düşman kesiliyor. Örneğin bize ev aldırma peşinde tek derdi "desinler", "aman sayemde ev alındı", oysaki oturacak, ödeyecek, borca girecek benim, dolayısı ile bu kararı alma yetisi benle eşimde. Mesela aramız bozukken , ay ben oğlumla konuştu da düzeldiler demiş bir akrabamıza. Akşam iş çıkışımı takip eder, gel yemek yaptım...Kendince "benim yemek işimi halletti", oysaki o gün yemek yemeyeceğim ya da eve geçip yatmak istiyorum ya da onun yaptığı yemeği sevmiyorum vs.

Sorum şu; çevrenizde bu tarz insanlar var mı ve nasıl davranıyorsunuz ısrarlarına karşı...

Bence ona saçma sapan işler çıkarın ve yaptırın. Sonra da anne ne güzel yapıyosun falan deyin :)
Bırakın tatmin olsun. Öyle desinler. Alışverişinizi falan yapsın gerekirse. İşinize gelecek şekilde kullanın bu yönünü, pozitife çevirin.
Desinler ki gelinin mutfak alışverişini bile o yapıyor. Siz de evet dersiniz, keyfinize bakarsınız.

Kv dem

Yıllarca halılarını yıkamaya kalktı

Getirin yıkayacağım dedi ki tek halı vardı zaten evde

Sonra kendi halısını onunu bununu bana vermeye kalkar

Haaa bir de bilgisi olan ya da olmayan her alanda akıl verir

Her teklifi reddederim istediğim bir şeyi teklif etse de hayır derim

Mesela bir şey sorarım o bana alakasız bir şey anlatır hayır onu değil bunu soruyorum diye ısrar ederim

Oğluma bakmaya kalktı baktırmadım

Zira bir tek gün baksa adı ben baktım büyüttüm olurdu

Çözüm mücadele ve umursamama

Atıyorum o bir hafta seni çağırdı o bir hafta boyunca gitmem çağırmadığk hatta yorgun olduğunu bildiğin bir gün sen git çat kapı

Onun taktiğini ona uygula kararları kendinin aldığını göster

Bunu böyle anlıyor olabilir misiniz? Gerçekten yardım etmeyi seviyordur. Gerçekten yaptıklarıda işe yarıyordur. Memnun olmadığınız şeyleri ona iletmeyin. Tartışmanızı bilmesin. Ev aradığınızı bilmesin. İş çıkışı yemeklere gitmeyin.

Zamanında çok yardım istediyseniz, kadında bunu görev bilmiştir.

Kv dem

Yıllarca halılarını yıkamaya kalktı

Getirin yıkayacağım dedi ki tek halı vardı zaten evde

Sonra kendi halısını onunu bununu bana vermeye kalkar

Haaa bir de bilgisi olan ya da olmayan her alanda akıl verir

Her teklifi reddederim istediğim bir şeyi teklif etse de hayır derim

Mesela bir şey sorarım o bana alakasız bir şey anlatır hayır onu değil bunu soruyorum diye ısrar ederim

Oğluma bakmaya kalktı baktırmadım

Zira bir tek gün baksa adı ben baktım büyüttüm olurdu

Çözüm mücadele ve umursamama

Atıyorum o bir hafta seni çağırdı o bir hafta boyunca gitmem çağırmadığk hatta yorgun olduğunu bildiğin bir gün sen git çat kapı

Onun taktiğini ona uygula kararları kendinin aldığını göster

benimkide aynı anlattığınız gibi. bende eskisi kadar muattap olmuyorum. kendini yerlere atarak yaptığı fedakarlıklara teşekkür etmiyorum ay ne yoruldun falan demiyorum. hala da yapıyor. eşimin gözünde yükselebilmek için bir de sonradan söylenebilmek için. ben olsam gurur yapar asla dokunmam. kendi bilir. artık yarışmıyorum onunla napıyosa yapsın

Bunu böyle anlıyor olabilir misiniz? Gerçekten yardım etmeyi seviyordur. Gerçekten yaptıklarıda işe yarıyordur. Memnun olmadığınız şeyleri ona iletmeyin. Tartışmanızı bilmesin. Ev aradığınızı bilmesin. İş çıkışı yemeklere gitmeyin.

Zamanında çok yardım istediyseniz, kadında bunu görev bilmiştir.
Şöyle söyleyeyim kendisi ısrar ediyor mesela ben hiç bir zaman ona ev arıyoruz demedim, onun bize yaptırmak istediği şey bu...Herkesin her işine karşı böyle sürekli bir merak ve karışma güdüsü var bunu kendi kızı da söylüyor.

Yemek meselesinde çok yakın oturuyoruzve gidip almasam ya da oturmasam eminim eşimin ağzından alır dün ne yediniz diye sonra kendince yorum yapar öyle bir tip.

Bence ona saçma sapan işler çıkarın ve yaptırın. Sonra da anne ne güzel yapıyosun falan deyin :)
Bırakın tatmin olsun. Öyle desinler. Alışverişinizi falan yapsın gerekirse. İşinize gelecek şekilde kullanın bu yönünü, pozitife çevirin.
Desinler ki gelinin mutfak alışverişini bile o yapıyor. Siz de evet dersiniz, keyfinize bakarsınız.
Ya öyle uyanık ki bana güvenip çocuk yapmayın bakamam diyor sadece kendi istediklerine karışma hakkını buluyor kendinde. Ben de dediğiniz gibi yapmaya çalıştım ama çok uyanık istediğim yere evrilmiyor.

Kv ikizler burcu...

Ya öyle uyanık ki bana güvenip çocuk yapmayın bakamam diyor sadece kendi istediklerine karışma hakkını buluyor kendinde. Ben de dediğiniz gibi yapmaya çalıştım ama çok uyanık istediğim yere evrilmiyor.

Kv ikizler burcu...

Yine de yapma, karışma diyerek çözülmezmiş gibi geliyor bu kadın. Bence numara yapmalısınız, trollemelisiniz tabiri caizse :)
"Ayy anneee şunu yapamıyorum, koş, sensiz yapamıyorum" gibi abartılı yardım istekleri, milletin yanında gereksizce onu övmeler, onu tatmin eder. Daha az karışır diye düşünüyorum. Bir şey yaptıysa siz 10 kat abartarak, onun yanında onu övün millete.

Bunların he0si aynı fabrikanın ürünü mu ya:)

Evet maalesef yaşadığımız toplum yüzünden. Bu kayınvalide Hollandalı falan olsaydı bisikletine biner festivale giderdi, sporunu falan yapardı. Bizimkilerin işi gücü yok; o yüzden burda durmadan elti, görümce bilmem ne konuları açılıyor. İşi gücü olanın normalde umursamayacağı şeyler onların hayatının tamamını oluşturuyor. Bu kadın da bu şekilde işe yaradığını hissediyor.

Yine de yapma, karışma diyerek çözülmezmiş gibi geliyor bu kadın. Bence numara yapmalısınız, trollemelisiniz tabiri caizse :)
"Ayy anneee şunu yapamıyorum, koş, sensiz yapamıyorum" gibi abartılı yardım istekleri, milletin yanında gereksizce onu övmeler, onu tatmin eder. Daha az karışır diye düşünüyorum. Bir şey yaptıysa siz 10 kat abartarak, onun yanında onu övün millete.
Hmmm beceriksiz rolüne soyunmalar diyorsunuz yani :D Hmm peki öyle yapayım bari :D

Evet maalesef yaşadığımız toplum yüzünden. Bu kayınvalide Hollandalı falan olsaydı bisikletine biner festivale giderdi, sporunu falan yapardı. Bizimkilerin işi gücü yok; o yüzden burda durmadan elti, görümce bilmem ne konuları açılıyor. İşi gücü olanın normalde umursamayacağı şeyler onların hayatının tamamını oluşturuyor. Bu kadın da bu şekilde işe yaradığını hissediyor.
Ya inanır mısınız spor falan da yapıyor ama yetmiyor kadına sürekli merak sürekli aksiyon peşinde.

Back
X