• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

süperkadın kv

Diğer konular için birşey diyemicem ama;

Teyzemle eniştem kira da oturuyorlardı. Annemlere ve diğer teyzemlere yakın. Babam ısrar kıyamet bize 20dk arabayla uzaklıkta bir daire aldırdı.
Teyzem baya bir söylendi. Bizi istemeyip nerelere gönderdiniz vs. Şimdi o evi satarak üstüne de kredi ile bize yakın bir apartman dairesi aldılar.
Elbette kısmetı varsa olur ama yıllarca kira da oturup ev alamayacaklardı. Şimdi herkesin evine 5 basan 3+1 büyük mutfaklı çift balkonlu vs vs cok güzel bir evleri var.

Madem diyin ev alalım ödemeye yardım et ozaman :)

Kv nin kendi maaşı yok ödemeye yardım edemez maalesef. Onun derdi kendine yakın ev aldırıp bizi garantilemek sürekli her akşam çağırıp oğlunu görmek vs vs :)

Kızlar komik bir başlık oldu farkındayım ama cidden kv kendini süper kadın sanıyor :KK70:

Kv çalışmayan bir bayan hiç de çalışmamış hayatı boyunca. Ama çok sosyal ve meraklı bir kadın. Herkesin her şeyinin içinde olmayı çok sever. Hasta mı var hastaneye götürür, aile kavgası mı var müdahil olur vs vs, herşeyi kendine vazife bilip kendini ortaya atar. Dışardan aaa ne güzel işte iyiliksever vs diyebilirsiniz ama öyle değil. Kv bunları yaparken kendi "bir işe yarama" güdüsünü tatmin etmeye çalışıyor ve yapmak istediği şeyi yapamazsa size düşman kesiliyor. Örneğin bize ev aldırma peşinde tek derdi "desinler", "aman sayemde ev alındı", oysaki oturacak, ödeyecek, borca girecek benim, dolayısı ile bu kararı alma yetisi benle eşimde. Mesela aramız bozukken , ay ben oğlumla konuştu da düzeldiler demiş bir akrabamıza. Akşam iş çıkışımı takip eder, gel yemek yaptım...Kendince "benim yemek işimi halletti", oysaki o gün yemek yemeyeceğim ya da eve geçip yatmak istiyorum ya da onun yaptığı yemeği sevmiyorum vs.

Sorum şu; çevrenizde bu tarz insanlar var mı ve nasıl davranıyorsunuz ısrarlarına karşı...

Keşke etrafımda böyle birisi olsa.yemegimi yapsa, pazarıma gitse, yemege cagırsa benim yardım istememi bekleyecek ve o yardimı severek yapacak biri olsa...

Belki o zaman kendimi mutlu edecek şeyler yapmaya daha cok vaktim olurdu.

Keşke etrafımda böyle birisi olsa.yemegimi yapsa, pazarıma gitse, yemege cagırsa benim yardım istememi bekleyecek ve o yardimı severek yapacak biri olsa...

Belki o zaman kendimi mutlu edecek şeyler yapmaya daha cok vaktim olurdu.
Yanlış anlamışsınız yemeğimi yapıp pazarıma falan gitmiyor kv. Sadece kendi evine çağırıyor iş çıkışı akşam vs yani daha evime bile geçememişken kv ye yemek için gidip saatlerce kalmak zorunda kalıyorum eve geçmem gece 11 i buluyor. Sabah 8 de evden çıkıp gece 11 de eve giriyorum ve ertesi sabah gene aynı işe gidiyorum.

Nerde burda bana kalan vakit?

Kv nin kendi maaşı yok ödemeye yardım edemez maalesef. Onun derdi kendine yakın ev aldırıp bizi garantilemek sürekli her akşam çağırıp oğlunu görmek vs vs :)
Alın ama uzak da alın :)) daha daha uzak... daha uygun diye aldık diyn :))

Kızlar komik bir başlık oldu farkındayım ama cidden kv kendini süper kadın sanıyor :KK70:

Kv çalışmayan bir bayan hiç de çalışmamış hayatı boyunca. Ama çok sosyal ve meraklı bir kadın. Herkesin her şeyinin içinde olmayı çok sever. Hasta mı var hastaneye götürür, aile kavgası mı var müdahil olur vs vs, herşeyi kendine vazife bilip kendini ortaya atar. Dışardan aaa ne güzel işte iyiliksever vs diyebilirsiniz ama öyle değil. Kv bunları yaparken kendi "bir işe yarama" güdüsünü tatmin etmeye çalışıyor ve yapmak istediği şeyi yapamazsa size düşman kesiliyor. Örneğin bize ev aldırma peşinde tek derdi "desinler", "aman sayemde ev alındı", oysaki oturacak, ödeyecek, borca girecek benim, dolayısı ile bu kararı alma yetisi benle eşimde. Mesela aramız bozukken , ay ben oğlumla konuştu da düzeldiler demiş bir akrabamıza. Akşam iş çıkışımı takip eder, gel yemek yaptım...Kendince "benim yemek işimi halletti", oysaki o gün yemek yemeyeceğim ya da eve geçip yatmak istiyorum ya da onun yaptığı yemeği sevmiyorum vs.

Sorum şu; çevrenizde bu tarz insanlar var mı ve nasıl davranıyorsunuz ısrarlarına karşı...
o tarif ettiğin kadın sanki kaynanam ama bir gün ne oldu
biliyormusun benim arkadaş olduğum kadınla yakınlaşıp evine giymiş kadında bunu bir güzel kullanmış sandalyesine örtüler diktirmiş ona kendi evinde kısırda hazırlatmış oydaki kısırda hazır demiş kadın bunu bir güzel kullanmış kaynana onda 20 yaş büyük bu arkadaşta herşeyin içinde olmak isteyen bir kadın hayata hiç bir şey kaçırmak istemeyen biri insanları acaip kullanıyor

Siz takmamayı nasıl başarıyorsunuz ?

çok basit aslında :) akıl sağlığımı kaybetmek istemedim :)
biraz da eşinize bağlı :) salak bu kadın diyen adam evlendikten sonra annneeeeeeem oluyorr. Nedenini de şöyle farkettim onu da dertleşirken bir arkadaşım söyledi.
Anneyle yaşarken her türlü teribyesizliği yapsa da anne 1saat sonra acıktın mı oğlum der önüne yiyecek bişeyini koyar veya yarına şu gömleği giyicem anne ütülesene der anne kalkar saat kaç olursa olsun ütüler. Çünkü anne için oğlu herşeydir yeri gelir kocasından görmediği ilgiyi de oğlundan görmüştür öyle garip bir ilişki yani.
Ama artık biz kadınlarda el üstünde büyütülüyoruz annem bana hiç iş yaptırmadı ki küçükken yalnızda yaşadım yıllarca kendime baktım asgari ücretle kiramı faturalarımı ödedim yemeğimi yaptım aç kalmadım. Ama anne evine gidince afedersin popomu koltuktan kaldırmadım. Yani bizde el bebek gül bebek büyütüldük ama tek başımıza dimdik durmayı öğrendik ailemizden.
Çook uzattım sadede geleyim. Erkekler sanıyorlar ki eve girip pantolon bi yerde çorap bi yerde çıkarmak normal eve girdiğinde yemek hazır olacak veya canı gece tatlı mı istedi kadın kalkıp yapacak. Yok öyle... Bir zahmet hayat müşterek bunu öğretememiş anneler işte. Kimse kusura bakmasın daha bir yumurta kıramayan adamı kapının önüne koyarlar sonrada ayyy oğlumun mürveti bu kadar mıydı ay bir torun sevemeyecek miyim ben gibi gibi zırlamasınlar.
Bende ciddi problemler yaşadım daha ilk aydan açıkça asla böyle bir hayata tahammül etmeyeceğimi de söyledim. Yasal olarak hakimin 1 seneden önce boşanmadığını bir seneyi beklerim gerekirse annemin evinde diye de bellirttim.
Ne kadar sevsemde kimsenin kölesi değilim. Yani önce eşin evin erkeği olduğunu anlamasından ve sorumluluk almaya başlamasından başlamak gerekiyor. Bir zahmet anne sen karışma biz eşimle karar vericez demesi gerekiyor her konuda.
Mesela ay oğluma süpürgemi yaptırdın dediği olmuştur yerinden kalmazdı hayatı boyunca... valla kaldırtsaydın hayat müşterek dedim bende el bebek gül bebek büyüdüm ama kimseye yük olmadım kimse kimseyi çekmez bu devirde dedim.
Artık burnunu sokmuyor:) Umarım böyle devam eder.
Çocuk konusu açılınca da benim çocuğum var önce onu büyütücem diyorum susuyorlar :) cidden çocuk konusunda yaşım geçiyor enerjim kalsın hemen yapayım diye aklımdan geçiyor ama daha evi süpürünce ayyyy ölüyorummm belimm off diye inleyen bir adamla olmaz diyip kafamdan siliyorum.

Umarım yoluna girer, çocuğun var mıydı bilmiyorum veya ne kadardır evlisin ama önce eşinle konuşmalısın sizin bir aile olduğunuzu öğrenmeli.

çok basit aslında :) akıl sağlığımı kaybetmek istemedim :)
biraz da eşinize bağlı :) salak bu kadın diyen adam evlendikten sonra annneeeeeeem oluyorr. Nedenini de şöyle farkettim onu da dertleşirken bir arkadaşım söyledi.
Anneyle yaşarken her türlü teribyesizliği yapsa da anne 1saat sonra acıktın mı oğlum der önüne yiyecek bişeyini koyar veya yarına şu gömleği giyicem anne ütülesene der anne kalkar saat kaç olursa olsun ütüler. Çünkü anne için oğlu herşeydir yeri gelir kocasından görmediği ilgiyi de oğlundan görmüştür öyle garip bir ilişki yani.
Ama artık biz kadınlarda el üstünde büyütülüyoruz annem bana hiç iş yaptırmadı ki küçükken yalnızda yaşadım yıllarca kendime baktım asgari ücretle kiramı faturalarımı ödedim yemeğimi yaptım aç kalmadım. Ama anne evine gidince afedersin popomu koltuktan kaldırmadım. Yani bizde el bebek gül bebek büyütüldük ama tek başımıza dimdik durmayı öğrendik ailemizden.
Çook uzattım sadede geleyim. Erkekler sanıyorlar ki eve girip pantolon bi yerde çorap bi yerde çıkarmak normal eve girdiğinde yemek hazır olacak veya canı gece tatlı mı istedi kadın kalkıp yapacak. Yok öyle... Bir zahmet hayat müşterek bunu öğretememiş anneler işte. Kimse kusura bakmasın daha bir yumurta kıramayan adamı kapının önüne koyarlar sonrada ayyy oğlumun mürveti bu kadar mıydı ay bir torun sevemeyecek miyim ben gibi gibi zırlamasınlar.
Bende ciddi problemler yaşadım daha ilk aydan açıkça asla böyle bir hayata tahammül etmeyeceğimi de söyledim. Yasal olarak hakimin 1 seneden önce boşanmadığını bir seneyi beklerim gerekirse annemin evinde diye de bellirttim.
Ne kadar sevsemde kimsenin kölesi değilim. Yani önce eşin evin erkeği olduğunu anlamasından ve sorumluluk almaya başlamasından başlamak gerekiyor. Bir zahmet anne sen karışma biz eşimle karar vericez demesi gerekiyor her konuda.
Mesela ay oğluma süpürgemi yaptırdın dediği olmuştur yerinden kalmazdı hayatı boyunca... valla kaldırtsaydın hayat müşterek dedim bende el bebek gül bebek büyüdüm ama kimseye yük olmadım kimse kimseyi çekmez bu devirde dedim.
Artık burnunu sokmuyor:) Umarım böyle devam eder.
Çocuk konusu açılınca da benim çocuğum var önce onu büyütücem diyorum susuyorlar :) cidden çocuk konusunda yaşım geçiyor enerjim kalsın hemen yapayım diye aklımdan geçiyor ama daha evi süpürünce ayyyy ölüyorummm belimm off diye inleyen bir adamla olmaz diyip kafamdan siliyorum.

Umarım yoluna girer, çocuğun var mıydı bilmiyorum veya ne kadardır evlisin ama önce eşinle konuşmalısın sizin bir aile olduğunuzu öğrenmeli.
Ne kadar güzel yazmışsınız...

Benim eşim de aynen böyle.İnanır mısınız evlenmeden önce kv bana ben oğlumu markete ekmek almaya bile yollamadım dedi şaka yapıyor sandım, bir baktım cidden markette poşet dahi açamıyor, market alışverişi bile adama kabus gibi geliyor. Hiç sorumluluk verilmemiş çünkü, ki benim eşim evlendiğinde 35 yaşından büyüktü...Bense ondan çok daha küçük ama üniversiteyi yurtlarda okumuş, her işimi kendim yapmış biriydim şok geçirmiştim resmen. Kv hala koskoca çocuklarına kuzum falan diye seviyor hala onlara "annelik" yapma peşinde, hayatını böyle kurgulamış.

Ben de çocuk meselesinde birebir sizin gibi düşünüyorum...Hattakv başta bana güvenip yapmayın ben bakamam gezerim tozarım eve tıkılamam dedi, şimdi yapın diyor ben de inatla yapmıyorum, daha büyümemiş adam nasıl baba olacak ki? Ben ise ev ve iş sorumluluğum üzerine bir de annelik sorumluğunu ekleyerek iyice bunalacağım. İstiyorum anne olmayı evet ama bu şartlarda değil...

Kararlarını böyle başkası için değistirme
Taktiklerlede ömür gecmez kendini yorarsin
Sen sana yapilanla ilgilen,istemiyorsanda gitme.Kendin ol.Yola devam

o tarif ettiğin kadın sanki kaynanam ama bir gün ne oldu
biliyormusun benim arkadaş olduğum kadınla yakınlaşıp evine giymiş kadında bunu bir güzel kullanmış sandalyesine örtüler diktirmiş ona kendi evinde kısırda hazırlatmış oydaki kısırda hazır demiş kadın bunu bir güzel kullanmış kaynana onda 20 yaş büyük bu arkadaşta herşeyin içinde olmak isteyen bir kadın hayata hiç bir şey kaçırmak istemeyen biri insanları acaip kullanıyor
anlamadım arkadaşın mı kv kullanmış kv mi arkadaşını ya :)
eğer kadın yapmışsa helal olsun dicem de :):):)

anlamadım arkadaşın mı kv kullanmış kv mi arkadaşını ya :)
eğer kadın yapmışsa helal olsun dicem de :):):)[/QUOTE

kv bütün işleri yapmış ev sahibide misafir olan kaynanayı çalıştırmış çünkü herşeyi biliyorum havasında en iyisini ben yaparım derdinde olunca insanlarda onu kullanmaya meyilli kendisi misafire gidince
Hiç bir zaman karşılığını göremiyor
İkram hep fakir oluyor

ahahaha bu tam dinsizin hakkından imansız gelir olmuşşş çok da iyi olmuş bi zahmet burnunu sokmamayı öğrenirr.
yemeğe alan çağırmadım ben mesela yeni evlendik 3 ay sonra falan eşim balık yaptı işte bi kaç basit meze bide mantar yaptım sote. Ay içine ne koymşuum tek tek sayıyor onay bekliyor tek derdi ben anlarım diyebilmek .
kek yapmıştım işte zaten iki kişiyiz koca keki bitiremeyiz diye de götürürüm ama 40 yılda bir yani eşim de içine hidistan cevizi koymuştu hemen bunu mu koydunuz ay ben anlarım zaten ev hanımısın hayatın yemek yapmak (asla ezmek için söylemiyorum böyle kadın çünkü bütün hayatı günlere gitsin yemek yapsın bide dedikodu yanında tabi :))

ama dediğin gibi mesela bizim düğün önceside nişan öncesi annemin bütün arkadaşları elinde ikişer çeşit yemekle mezeyle ikramla geldiler anneme hiç iş bile yaptırmadılar ama o kendi başına yaptı bide bişey de yapmadı yani ayy çok yoruluyorum lafta hep tek başıma yapamıyorum var da hiç bişey yaptığı da yok ama isterse çoook güzel yaparmış :)insanların onu kaale alıp yardım ettikleri de yok :)

Back
X