- 21 Kasım 2012
- 9.068
- 9.560
- 398
- Konu Sahibi greengirll
-
O sizin tatlılığınız efenim :) Aynen böyle yapmazsam aramız açılıyor ben de çözüm arıyorum idare etmek için,65 yaşında kadın bu yaştan sonra değişmez ki:)Cok tatlisinizvalla hazir varken sevgi saygi cercevesinde degerlendirin derim.
Hmmm beceriksiz rolüne soyunmalar diyorsunuz yaniHmm peki öyle yapayım bari
Kızlar komik bir başlık oldu farkındayım ama cidden kv kendini süper kadın sanıyor
Kv çalışmayan bir bayan hiç de çalışmamış hayatı boyunca. Ama çok sosyal ve meraklı bir kadın. Herkesin her şeyinin içinde olmayı çok sever. Hasta mı var hastaneye götürür, aile kavgası mı var müdahil olur vs vs, herşeyi kendine vazife bilip kendini ortaya atar. Dışardan aaa ne güzel işte iyiliksever vs diyebilirsiniz ama öyle değil. Kv bunları yaparken kendi "bir işe yarama" güdüsünü tatmin etmeye çalışıyor ve yapmak istediği şeyi yapamazsa size düşman kesiliyor. Örneğin bize ev aldırma peşinde tek derdi "desinler", "aman sayemde ev alındı", oysaki oturacak, ödeyecek, borca girecek benim, dolayısı ile bu kararı alma yetisi benle eşimde. Mesela aramız bozukken , ay ben oğlumla konuştu da düzeldiler demiş bir akrabamıza. Akşam iş çıkışımı takip eder, gel yemek yaptım...Kendince "benim yemek işimi halletti", oysaki o gün yemek yemeyeceğim ya da eve geçip yatmak istiyorum ya da onun yaptığı yemeği sevmiyorum vs.
Sorum şu; çevrenizde bu tarz insanlar var mı ve nasıl davranıyorsunuz ısrarlarına karşı...
Valla bence bu uslupla idare edersiniz sizO sizin tatlılığınız efenim :) Aynen böyle yapmazsam aramız açılıyor ben de çözüm arıyorum idare etmek için,65 yaşında kadın bu yaştan sonra değişmez ki:)
Valla tam tersi üslupla kanlı bıçaklı olduğumuzdan mecburen tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır moda geçtimValla bence bu uslupla idare edersiniz sizgayet sempatik ve basarili olursunuz. Bir kere yapin iki kere yapmayin mesela kadinin dedigini. Durmadan sizinle vakit gecirmek istiyordur simdi o
Siz takmamayı nasıl başarıyorsunuz ?ahah kendim yazdım sandım yaaa.
bu kadar olur.
eşimin arkadaşları evlilik aşamasında... onlar kaça almış mobilyayı, gecelik almışlar mı bilmem ne herşeyi sorar. Kızlar bu ne ya dedi annem bu kadar sormaz bana ...
yani var canım,
takma taktıkça batar he de geç :)
Hahaha allah yardimciniz olsun. Dostlar basina gelinsiniz iste ne mutlu.Valla tam tersi üslupla kanlı bıçaklı olduğumuzdan mecburen tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır moda geçtim
Ay aynen kocamdan çok kv ile görüşüyorum nerdeyse
Ayy allah sizden razı olsun valla o kadar çok kötü gelin damgası yedim ki birinden duymak bile iyi geldiHahaha allah yardimciniz olsun. Dostlar basina gelinsiniz iste ne mutlu.
Ama eşiniz bunun önünü kesemiyor mu? Herkesin kendi annesine nazı geçer. Yalnızken söylesin “iyi niyetlisin biliyorum ama çok baskı kuruyorsun. Eşimin yanında bir şey söylemek istemiyorum. Sende ısrar etme” gibi bir şeyler. Memnuniyetsizlik yarım ağız söyleyince anlaşılmıyor maalesef.Şöyle söyleyeyim kendisi ısrar ediyor mesela ben hiç bir zaman ona ev arıyoruz demedim, onun bize yaptırmak istediği şey bu...Herkesin her işine karşı böyle sürekli bir merak ve karışma güdüsü var bunu kendi kızı da söylüyor.
Yemek meselesinde çok yakın oturuyoruzve gidip almasam ya da oturmasam eminim eşimin ağzından alır dün ne yediniz diye sonra kendince yorum yapar öyle bir tip.
Haklısınız...Eşim söylüyor ama yarım ağız dediğiniz gibi, annesini hiç kıramaz. Kv de onun zayıf noktalarına oynar hep...Ama eşiniz bunun önünü kesemiyor mu? Herkesin kendi annesine nazı geçer. Yalnızken söylesin “iyi niyetlisin biliyorum ama çok baskı kuruyorsun. Eşimin yanında bir şey söylemek istemiyorum. Sende ısrar etme” gibi bir şeyler. Memnuniyetsizlik yarım ağız söyleyince anlaşılmıyor maalesef.
Gerekiyorsa bazen gücendirilmeli aileler. 1 söyle 2 söyle hala devam ediyorsa ve bı benim evliliğimi bozuyorsa başka bir çarem yok demektir. Tutumlarında sert olsun ama küslük yaşanmasın. Trip atılmasın yani, tartışılmasın. Sadece net olunsun.Haklısınız...Eşim söylüyor ama yarım ağız dediğiniz gibi, annesini hiç kıramaz. Kv de onun zayıf noktalarına oynar hep...
allaha kul olmayi nasip etsin allahKızlar komik bir başlık oldu farkındayım ama cidden kv kendini süper kadın sanıyor
Kv çalışmayan bir bayan hiç de çalışmamış hayatı boyunca. Ama çok sosyal ve meraklı bir kadın. Herkesin her şeyinin içinde olmayı çok sever. Hasta mı var hastaneye götürür, aile kavgası mı var müdahil olur vs vs, herşeyi kendine vazife bilip kendini ortaya atar. Dışardan aaa ne güzel işte iyiliksever vs diyebilirsiniz ama öyle değil. Kv bunları yaparken kendi "bir işe yarama" güdüsünü tatmin etmeye çalışıyor ve yapmak istediği şeyi yapamazsa size düşman kesiliyor. Örneğin bize ev aldırma peşinde tek derdi "desinler", "aman sayemde ev alındı", oysaki oturacak, ödeyecek, borca girecek benim, dolayısı ile bu kararı alma yetisi benle eşimde. Mesela aramız bozukken , ay ben oğlumla konuştu da düzeldiler demiş bir akrabamıza. Akşam iş çıkışımı takip eder, gel yemek yaptım...Kendince "benim yemek işimi halletti", oysaki o gün yemek yemeyeceğim ya da eve geçip yatmak istiyorum ya da onun yaptığı yemeği sevmiyorum vs.
Sorum şu; çevrenizde bu tarz insanlar var mı ve nasıl davranıyorsunuz ısrarlarına karşı...
Bazı insanların karakteri öyledir. Herkese yardıma koşmayı gerçekten seven insanlar tanıyorum. Belki de gerçekten öyledir. Yaptığı her şeyin altında bi şey arıyosunuz. Bi akrabaya öyle demesine gücenmiş, sinir olmuşsunuz ama her hareketine bi sebep bulmuşsunuz.Ya öyle uyanık ki bana güvenip çocuk yapmayın bakamam diyor sadece kendi istediklerine karışma hakkını buluyor kendinde. Ben de dediğiniz gibi yapmaya çalıştım ama çok uyanık istediğim yere evrilmiyor.
Kv ikizler burcu...
Bir akrabaya ne demiş anlayamadım? Bana güvenip çocuk yapmayın diye bana söyledi yani gelinine. Yardım etmek isteyen seçim yapmaz ihtiyaç neyse ona eder, kendi istediğine değil.Bazı insanların karakteri öyledir. Herkese yardıma koşmayı gerçekten seven insanlar tanıyorum. Belki de gerçekten öyledir. Yaptığı her şeyin altında bi şey arıyosunuz. Bi akrabaya öyle demesine gücenmiş, sinir olmuşsunuz ama her hareketine bi sebep bulmuşsunuz.
Kendi istediklerine karışma hakkını buluyo demişsiniz. Siz de öyle değil misiniz? Hangimiz öyle değiliz?
Eşinizle aranız bozukken ben oğlumla konuştum düzeldiler gibi bi laf etmiş onu diyorum.Bir akrabaya ne demiş anlayamadım? Bana güvenip çocuk yapmayın diye bana söyledi yani gelinine. Yardım etmek isteyen seçim yapmaz ihtiyaç neyse ona eder, kendi istediğine değil.
Eşinizle aranız bozukken ben oğlumla konuştum düzeldiler gibi bi laf etmiş onu diyorum.
Yani annelerimizi, kendi ailemizi ne kadar alttan alıyosak kayınvalidelerin her lafından bir anlam çıkarıyoruz çoğu kadın böyle.
Yardıma koşarken "işe yarama dürtüsünü" tatmin etmeye çalışıyo, "gel yemek yaptım yiyelim diyo "yemek işini ben gördüm demiş olmak için yapıyo" oluyo.
Böyle mutlu olamazsınız..
benim de çevremde başka tipler var akrabalardanŞöyle söyleyeyim kendisi ısrar ediyor mesela ben hiç bir zaman ona ev arıyoruz demedim, onun bize yaptırmak istediği şey bu...Herkesin her işine karşı böyle sürekli bir merak ve karışma güdüsü var bunu kendi kızı da söylüyor.
Yemek meselesinde çok yakın oturuyoruzve gidip almasam ya da oturmasam eminim eşimin ağzından alır dün ne yediniz diye sonra kendince yorum yapar öyle bir tip.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?