- 24 Aralık 2017
- 5.560
- 4.518
- 173
- Konu Sahibi Kaybolmuscennet
-
Ya ben ıhlamur içtim ama mesela 5 6naylıktı doktorum o zaman ilk ve son zamanlarda içilmez demişti birde bence bir kadın doğumcuya git ki daha iyi olsun aile hekimine güvenme bence benim doktorum grip olduğum zaman bir ilaç yazmadı mesela veremem risk alamam derdi doğal geçireceksin derdi. Süt iyi gelebilir ama yatıştırır ayrıca süt vitamin faydası olur ben her hasta olduğumda 1 1 buçuk bardak içtim ama sen bilirisn fakat limonu yapma ama bak içime sinmedi bana bir şey olmadı ama olur falan Allah korusun. Rica ederim.Ihlamur kaynatmak için kalkmıştım sizin mesajı okudum. Aslında en mantıklısı bişey içmemek şuan. Gerçekten korkuyorum. Yarın aile hekimime giderim o bi ilaç yazar.
Ben mesela ceviz zarı varya onu kaynatıp içmek bronşları açıyor diye onu yapacaktım. Komşu dedi sakın yapma. Eskiden çocuk düşürmek için ceviz kaynatırlardı dedi.
Adaçayı yapmıştım. Nette bişey okudum döktüm. Bi gece daha öksürükle savaşırım en iyisi su galiba.
Teşekkür ederim ya
Haklısınız kimseyi yük altına sokmamak lazım. Zaten birinin dediğini yapmadan önce araştırırım. Zencefil, adaçayı, ıhlamur,papatya vb bütün bitkiler ilk aylarda önerilmiyor. Düşük riski varmış. Sebepleri farklıda olsa. Hani biraz 3 ay falan geçse neyse derdim.Ya ben ıhlamur içtim ama mesela 5 6naylıktı doktorum o zaman ilk ve son zamanlarda içilmez demişti birde bence bir kadın doğumcuya git ki daha iyi olsun aile hekimine güvenme bence benim doktorum grip olduğum zaman bir ilaç yazmadı mesela veremem risk alamam derdi doğal geçireceksin derdi. Süt iyi gelebilir ama yatıştırır ayrıca süt vitamin faydası olur ben her hasta olduğumda 1 1 buçuk bardak içtim ama sen bilirisn fakat limonu yapma ama bak içime sinmedi bana bir şey olmadı ama olur falan Allah korusun. Rica ederim.
Ihlamur ve zencefil ikisi beraber bulandırmış olabilir yada hamilelikten vucut istememiş olabilir.siz ılık ballı suya devam edin.geçmiş olsunBallı zencefilli ıhlamur içtim dün. Nedense mide bulantısı yaptı. Hatta hamile oldugumu bilmeden içtim. O yüzden tedirginim .
Çok çol teşekkür ederim bu arada. Sağolun . Allah yaşatmasın kimseye
Benim doktorumda abartmadığın sürece ilk ayda da son aydada istediğin gibi beslenebilirsin demişti hatta nane kötü derler bana günde iki fincan mide bulantıma nane limon iç dedi ki kendisi riskli gebelik uzmanı.demek demet nane maydnz yada fincanlarca ıhlamur içmiosan sıkıntı olmaz demişti.her doktor ayrı sanırım bu konuda bilemedim...Ya ben ıhlamur içtim ama mesela 5 6naylıktı doktorum o zaman ilk ve son zamanlarda içilmez demişti birde bence bir kadın doğumcuya git ki daha iyi olsun aile hekimine güvenme bence benim doktorum grip olduğum zaman bir ilaç yazmadı mesela veremem risk alamam derdi doğal geçireceksin derdi. Süt iyi gelebilir ama yatıştırır ayrıca süt vitamin faydası olur ben her hasta olduğumda 1 1 buçuk bardak içtim ama sen bilirisn fakat limonu yapma ama bak içime sinmedi bana bir şey olmadı ama olur falan Allah korusun. Rica ederim.
Ben nane ve limonu gün içinde fazla tüketiyorum zaten. Aslında eskiden kalma korkum olmasa hiç düşünmeden belki içerdim.Benim doktorumda abartmadığın sürece ilk ayda da son aydada istediğin gibi beslenebilirsin demişti hatta nane kötü derler bana günde iki fincan mide bulantıma nane limon iç dedi ki kendisi riskli gebelik uzmanı.demek demet nane maydnz yada fincanlarca ıhlamur içmiosan sıkıntı olmaz demişti.her doktor ayrı sanırım bu konuda bilemedim...
Teşekkür ederim. O yüzden zencefile midem tepki verdi demek. Normalde çöplük gibidir :)Zencefilden uzak durun düşüğe sebep oluyormuş bir düştüğüm var grip olduğumda doktor söylemişti. İlk zamanlar kasık ağrısı çok şiddetli ve belli saat aralıklarında gelmiyorsa normal. Sana tutunuyor annesi :) ıhlamur ve bal sıcak su ve bal limonlu su ve bal öneririm. Bir de doktorum ilk 3 ay ne olursa olsun ilaç kullanma organları oluşuyor demişti. Çok zorda kalmadıkça kullanmayın. Rabbim sağsalim kucağına almayı nasip etsin. :)
üşütmüşsün ayaklarının altına sıcak su torbası koy ayaklarını sıcak tut. Geçen sene Kasım ayında hamile kalmıştım. Felaket bir kasık ağrım olurdu ayakları sıcak tutmak işe yaramıştı. Doktoruna sor ama sen yinede.Teşekkür ederim. O yüzden zencefile midem tepki verdi demek. Normalde çöplük gibidir :)
İlaç almadan atlatırım inşallah. Tarzan gibi hava ısındı diye yaka bağır açık gezdim. Şimdi çekiyorum.
Kramplarım sadece öksürünce oluyor. Ve bazen uykuda. Oda normal galiba.
Bu uygulamada risksiz olur bence. Teşekkür ederim. Bu deniycem bu gece.Bir de Benin
üşütmüşsün ayaklarının altına sıcak su torbası koy ayaklarını sıcak tut. Geçen sene Kasım ayında hamile kalmıştım. Felaket bir kasık ağrım olurdu ayakları sıcak tutmak işe yaramıştı. Doktoruna sor ama sen yinede.
Soğan bence ilk zamanlarda içilmez. Eğer normal olsaydım hiç.korkmaz soğanı yapardım. Ama söktürücü etkisi vardır. Maydanoz soğan.Soğanı rendele suyunu bir kaseye sık.
İçine göz kararı bal koy..
Tatlı kaşığı ye sabah öğle akşam kesilir tık diye.
Hayırlı olsunnnn
Teşekkür ederim. Galiba şuan en çok duaya ihtiyacım var. Aminn.Öncelikle hayırlı olsun. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.
Ben hamilelik döneminde ufak çaplı öksürüklerde bile kramptan çığlık atacak hale geliyordum ki acı eşiğim çok da yüksektir.
Özellikle kış çayı başlıklı bitki çaylarından uzak durmamı istemişti doktorum. O dönemde öksürüğümü bir tek ılık süte biraz karabiber katıp içerek kesebilmiştim. ( Bunu yapın demiyorum, önce bir sorun soruşturun, zararsız olduğuna emin olursanız belki yararı olur.)
test pozutif canim bende hamileyi tam 1 ayfir hastayim. cok af edrsin oksurmekten altima bile kaciriyorm cok zor ama doktor bir zarari olmaz dedi oksuruk icin gecmis olsun hayirli olsunHerkese merhaba. Biliyorsunuz bir boş gebelik geçirdim. Geçtiğimiz haziranda kürtaj oldum.
O zamandan beri korunmuyoruz. Artık bu ay da adet olursam soğan kürüne vs başlayacaktım.
Ciddi bi takip sürecim olmadı, olsa da buna uyum sağlayamadım eşimin saatlerinden dolayı.
Hatta bu ay yumurtladığım günlerde evde yoktu. Görevdeydi bir kaç gün gelmedi.
Bugün test yaptım çünkü aşırı öksürüyorum bilinçsizce bitki çayı veya ilaç içmemek için. Sonuç ekte. Adete 4 gün var. Yarın kan verip sonuca göre doktordan ilaç yazmasını isteyecegim.
Rabbim isteyen herkese nasip etsin. Kimsenin kucagını boş bırakmasın. Tam olarak sevinemedim. İçimdeki korkuyu yenemiyorum. Yeniden kötü bir şey yaşamanın korkusu var üzerimde.
Galiba kalp atışını duyana kadar da bunu aşamayacağım .
Öksürmekten uyuyamıyorum. Kasıklarıma kramp giriyor. Sağ tarafım özellikle ağrısı bacagıma vuruyor. Öksürme hissi geldikce su içiyorum ama yine de rahatlatmıyor.
Zararı olmayacak, geceleri öksürmemi hafifletecek önerileriniz var mı.
Çünkü saatler sürüyor öksürüklerim. Başım,karnım ve kasıklarım acıyor öksürmekten.
Herkese teşekkürler
Ztn bu ay onu iyi anladım.çünkü eşim yumurtlama evremde evde değildi. Ve bende başka şeylerle çok ilgilendim. Kafamda yoktu. Ondan heralde. Yoksa yine dert etsem olmazdı.ılık süte bal kat çok iyi geliyor öksürük krizlerine.böyle kafaya takınca plan program yapınca olmuyor gebelik stresten gecikiyor.negatif çıkarsa da testte yumurtlamaymış vs bırak biraz.siz birliktelik yaşayın içinizden geldikçe, şu gün yumurtluyorum yumurtlamıyorum oldu olmadı diye düşündükçe olmuyor.
Uyumadan içicem rahat uyumak için teşekkür ederim. Amin. Allah razı olsunZeytinyağı, bal, limon karştır 1-2 tatlı kaşığı ye. Gözün aydın bu arada. Allah kucaklamayı nasip etsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?