Supriz gelişen gebeliğe karşı sonrasında tutumunuz nasıl oluyor

Minel_ask

Previously lilla
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2010
3.326
3.799
333
Arkadaşlar supriz gebelik olduğunda hiç ama hiç bebek dusunmediniz tedbirde aldınız ama takdir edilen farklı oldu ve bir bebeğiniz oldu..asla ama asla diordunuz hatta başka küçük bebeklerinizde var ama aldırmanin vebalini düşünüp doğum yaptınız..sonrasında bu bebeğe karşı o istememenin bir duygusu bir duvarı oluyormu?? Neden sordum supriz bebekmisim..annem hiç istememis kendini çaresiz ve yetersiz hissetmiş ama severekte bakti.fakat kaç yaşında kadınım aramızda bir duvar var.bzen bu duvarın beni istemeden doğurması ile ilgisi varmı diye düşünüyorum.ablam olsun abim olsun onların sorunları ile yeterince ilgileniyor ama bana gelince kendi başıma halletmemi istiyor tükeniyor.bir tokadını dahi yemedim çok severdi ama aşırı ilgisizdi hala da ilgisiz.aslinda annemin limiti iki çocukmuş diorum bazen.ona ağır gelmişim.en uysal çocuk olmama rağmen yinede zorlandı.ablam her istediğini yaptırır ama ben bunu dile getiremem hep olgun olmalıyım.hep daima ona ihtiyaç duymamaliyim.duyarsam hoşlanmıyor.ama ablama öyle değil.

Anne ile ilgili konudan etkilendiniz herhalde
Çok seviyormuş anneniz tokadini bile yememissiniz kendinize durduk yere dert aramayın
O konu etkilenmicek gibi degilki.olabilir..ondanmi acaba..yok ya genel olarak hissettiğim bir durumdu annemle biraz uzlasamadik.bisey istedim kabul etmedi.bende ablam isteseydi yapardın ama dedim.kirildik birbirimize.bende gurbetteyim duygusala bağladım.aslinda durum bu.6 aydirda görüşemedik yuzyuze sanırım çok ozledim

Bir supriz gebeligim oldu kizim 3 aylik kolik bi bebekken ogrendigimde cok agladim nasil bakicam ikisine diye o bebegim dustu bu sefer daha cookk agladim vicdan yapip istemedigim icin gitti diye eminim o dogsa diger evladimdan farki olmazdi benim canim cigerim gerci dogduda bi kac ay sonra bi oglum oldu oda supriz oldu iyikide oldu

Eşim de istenmeyen bi bebekmis kayınvalidem hic istememis doğurmayı. Ama suan o kadar düşkün ki cok seviyor. Hatta ogluna iyi bakayim diye sürekli bana öğütler verip beni darliyor.

Ben de şuanki bebeğimi planlı yapmadım. Evlenir evlenmez hamile kaldım ama hiç beklemiyordum kaza sayılır aslında. Ben hep diyordum 2 sene falan geçsin çocuk ondan sonra diye. Ama oldu ve tabiki aldırmak secenek bile değildi dogurdum ve cok seviyorum tüm hayatim oldu o benim 1 ayda.
Siz de bence kendi kendinize kurup üzülmeyin.

Kizim henuz 4 aylik suan hamile kalsam sevinecegimi hic zannetmiyorum. Ama dogurup kucagina alinca o kokuyu icine cekince yillarca bakip buyuttukten sonra sizi istemedigi icin bi ayrim yaptigini zannetmiyorum. Ablam olsa yapardi diyorsunuz ya bence o diger kardeslerinizin ksrakteriyle ilgili. Cocukkende oyle oluyor cok gordum cevremde biri cok mizmizken digeri cok uysal olabiliyor siz annenize zorluk cikarmadiginizdan problemli yada tutturan taraf digerleri oldugu icin sanirim ,daha cok ustune dusuyor anneniz.

Bu istenmeyen cocuklar daha dogrusu planlanmamis bebekler olayi abartiyolar bence..

Dogurduguna sukretmek lzm.. cunku aldirabilirdi seni..?sanki kisisel birseymis gibi algiliyolar...nasil buyutmus ona bskmali

Bence bir çocuğa "sen istenmiyordun" ,"kaza ile oldun".......denmesi bile irrite edici.Cocuk büyüyor,yetişkin oluyor hala kafasından bu kalıbı atamıyor.Sanki iki kamyon carpismis sonrada kendisi doğmuş gibi sekillendirirseniz cocugun kafasında varoluş serüvenini böyle olur.Ondan sonra anne olarak ne yaparsan yap evladın sevilmediğine dair ipucu toplar

Benim başıma geldi. Ortalığı ayağa kaldırdım. Gerek ailem gerekse iş arkadaşlarım hamileliğimi öğrendiğim o günü hiç unutmazlar çünkü bir canavara dönüşmüştüm.
Kimse benim kadar isteyemezdi bebeğini.
Kızım şimdi 15 yaşında. Çoğu kişi onu daha çok kaydırdığını bile düşünür.
O yüzden boşuna dert yaratmayın kendinize.

3 kizim var 3 ude kaza kursunu
Ama hepsini cok seviyorum
Ardarda olmadilar ama bu yuzden cok zorlanmadim
Kız nasıl nasıl korundun da kaza kurşunu 3 çocuk oldu bize de söyle de öyle korunmayalim şaka maka Allah bağışlasın yiyecekleri ekmek alacakları nefes varmış, maşallah

benimki tüp bebek bile bile lades diyelim benim duruma .kızımdan sonra kimyasal bir şeyle korunmak istemiyorum ama spiral içinde çok korkutuyorlar. çocuğa yapışır faydası olmaz. yok çıkarırlarken içine batar kalır hepsi çıkmaz.adet kanaması aşırı olur.kimyasal bi şeyle korunsam zaten o yüzden troidimin sıkıntısına tuz biber ekiyor.kedi gibi kısırlaştırıyor.kolestrol hak getire.en başarılı hamileliğim tüp bebekle ise kaza kursunu bana hiç denk gelmemiş demekki.

Kesinlikle katılıyorum..
Abimle aramızda 1.5 yaş var. Annem bana hamile olduğunu öğrenince çok ağlamış. Diğeri küçük daha diye. Bunu öğrendiğimde çokk kötü hissettim kendimi. Aynı konu sahibi gibi. O yüzden şu a an 7 aylık bebeğim var çocuk düşünmüyoruz ama olaki böyle bişey olursa kimseyede demem kazayla olfu istemeden oldu diye. O psikoloji kötü gerçekten .

Benim ikinci gebeligim surpriz oldu.Bu yuzden zor bir gebelik ve dogum sonrasi agir depresyona girdim.Bebegi istemememin sebebi baska sorunlardi.

Simdi ona baktikca kendime kızıyorum nasil boyle dusundum , yavrumun sucu ne diye ama iste baska sebepler dedigim gibi..

Kisilik olarak cok guclu bir karakter abisine gore, o yuzden ondan beklentilerim farkli oluyor.Bazen abisinin dusunup konusamadigi seyleri konusuyor, olaylara bakis acisi 40 yasindaki adam gibi ..
Anneniz de size guclu kendinize yetebilen bir insan oldugunuzu dusundugu icin boyle davraniyordur.Evlat ayrimi yaptigindan degil.

Su an en cok isteyerek yaptigim ucuncu bebegime butun enerjimi harciyorum ama kucuk ogluma hep bir vicdan azabi duyuyorum.

Benimde 22 ay ara ile iki oglum var ve her ikisinden sonrada 6 -7 aylikken spiral olmasina ragmen kaza ile 2 defa hamile kalmistim. Duydugumda ise cok kotu olmustum ,panik olmustum ama dusuk yapip kaybettigimde 10 misli daha uzulmustum. Sonradan ogrendimki spirali vucut kabul etmiyormus artik hapla korunuyorum.

Ama supriz bebek olupta sonradan daha farkli gorulecegine inanmiyorum bir cocugun. Her evladin sevgisi aynidir bence hicbir anne ayrim yapamaz. Bunu hissettiren iki sebep vardir bence size.. 1. Si 2 cocugun yorgunlugu olmustur annenizdeki hic kolay diil. Sizinde varmis cocuklariniz bilirsiniz. 2. Ise bazen cocuklar gercekten tum ilgiyi kendi uzerine cekiyor. Mesela kardesim ve ben.. kardesim 3 senelik evli 7 aylik bebegi var. ama sabah kahvaltisi ogle yemegi aksam yemegi bir kere hazirlamamistir, herseyine annem kosar. Oglunu bir kere yikamadi annem yikar. Ama ben iki oglumu da tek basima baktim. Benimkileri sevmeyeceginden mi bakmayacagindan mi ? Adla hayir ama ben bir sekilde hallediyordum ama kardesim yapamiyor.. ama disaridan insanlar hep derki sn ayrim yapiyorsun ona yaptiginin 10 da 1 ini hnk ya yapmadin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…