Merhaba, çok eski bir konuymuş ama ben de ürtiker için araştırırken bu sayfaya denk geldim belki okuyanlara bir faydası olur diye sadece üye oldum.
30 yaşındayım ve bugüne kadar hiçbir şeye alerjik tepki göstermemiş biriydim taa ki 2 ay önce bu kurdeşen belası gelene kadar.
Tüm ilaçları içtim 1 ay boyunca sabah blaxten akşam zedaten içtim yine geçmedi doktorum sürekli hayatımda neyin değiştiğini ve neye alerjim olduğunu bulmamı söyledi, tüm şekerli içecekleri, çikolata, dondurma hepsini bıraktım, tüm kimyasal sayılan sabun deterjan çamaşır matiği bunları da bıraktım yine geçmedi. En sonunda aklımıza 3 ay önce evime aldığım Yuca çiçeği geldi. Yuca çiçeksiz bir bitki olmasına rağmen en alerjik salon bitkisiymiş ardından deve tabanı geliyor. Evden bütün yucaları çıkartıp evi bir güzel havalandırdık ve şu anda kurdeşenim geçti, tekrarlamasın diye bu süpürge otunu da içiyorum ama en azından o ağır ilaçların tamamını bıraktım.
Belki birine bir faydası olur, eğer kurdeşeniniz varsa evinizdeki tüm bitkileri çıkartın, toprakta da mantar oluşup havaya yayılabiliyormuş.
Sadece bu hastalıkta neyin etken olduğunu bulmadan hiçbir ilacın geçirmeyeceğini bilin (bir tane ağır bir iğne var prof doktorlar tarafından yapılan o hariç).
Bu illeti çekmeyen bilemez... Herkese sağlıklı günler dilerim.