• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Surec nasıl isliyor

Sshelby

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2016
460
134
33
Birkaç aylık evlilik bosanmayla sonuclanirsa az kullanılmış eşyalar ne olur? bunların kredi borcunu, uzerine kredi ceken kisi mi öder ?

Siz nasıl anlaşırsınız öyle olur sanırım.gerci bir kredi borcu varsa kanunen birşey var mı bilmiyorum

Siz nasıl anlaşırsınız öyle olur sanırım.gerci bir kredi borcu varsa kanunen birşey var mı bilmiyorum
Mal paylaşımı degil amac. Bu yeni beyaz esyalar mobilyaların akıbeti ne olur? borçları ödeniyor suan.

Krediyi siz mi cektiniz? Eger anlasmali bosanirsaniz ortak odenmesi gerek. Cekilen para dugun icin kullanildiysa tabi. Bir kac aylik yeni evlilik biterken anlasma olur mu bilemedim?

Krediyi siz mi cektiniz? Eger anlasmali bosanirsaniz ortak odenmesi gerek. Cekilen para dugun icin kullanildiysa tabi. Bir kac aylik yeni evlilik biterken anlasma olur mu bilemedim?
Hayır ben degil. uzerine cekilen kisi mi odemek zorunda krediyi?

ikinci el diye satılır kalan borçta ortak ödenir
Borc odememek gibi bi talebi olamaz mi davayı açan tarafın? yani krediyi uzerine çekmeyen taraf illa odemek zorunda mi o borcu?

Borc odememek gibi bi talebi olamaz mi davayı açan tarafın? yani krediyi uzerine çekmeyen taraf illa odemek zorunda mi o borcu?
bu konuda kesin bilgilere sahip değilim ama mal paylaşımı söz konusudur evlilikte yaşanan mal paylaşımı boşanma sürecindede devam eder edinilen mallar ortak olacağı gibi borçlarında ödeyebilecek durumda ise ortak olması gerekir kanımca

Eşyalar kimde kalacaksa o ödemeye devam etsin

Birinci yil icerisindeki bosanmalarda anlasmali bosanma degil cekismeli bosanma oluyor bildiğim kadariyla.
Eger evlilik birlikteligi olmadiysa(düğün öncesi nikah sebebiyle vs..) ilk alti ay icinde nikah iptaline basvurursunuz.

Ancak esyalar vs konusunda bir bilgim yok. mantiken esyalar satılıp borca yatirilir. düğünü hangi taraf yapacak diye anlastiysaniz o şekilde isler.

krediyi ceken oder normalde..bosanma sirasinda bununla ilgili bir kagitta imzalanabiliyor esyalari krediyi odemeyen kisi aliyorsa bu yaziliyor ve onun odemesi gerektigi seklinde ayarlaniyor yakinimin basina gelmisti

Hayır ben degil. uzerine cekilen kisi mi odemek zorunda krediyi?
Ben olsam kredi cektim esyalari aldim. Ayriliyorum.

Karsi taraf borca karismam diyor. Kredinin harcandigi yerleri belirlerim faturalari falanm yani ortak esyalara harcanan kismi belgelerim. Mahkemeye sunarim. Sonucta evliliklerde imzadan sonraki borclar harcamalar gelirler ortak. Tabi hukuksal boyutunu bilemem. Avukat arkd varsa net yrd olur

Ortak odenir. Oyle olmali en azindan,etik olarak.
Kusura bakmayin ama boyle sorular bana cok garip geliyor. Ortada bir ayrilik var ve dert esya borcunu karsi tarafa kakalamak mi diye soru isaretleri olusuyor kafamda. Hayirlisi olsun

Back
X