SÜRekli ağlıyorum

tambirleydiii

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2018
354
317
23
Sanurım benim psikolojim bozuldu sürekli ağlıyorum.. 1 senedir evliyim eşim cok iyi bi insan bana değer verdiğini beni sevdiğini göstermeye calışıyor. Ama ben ikna olamıyorum bir türlü. En ufak bişeyde ağladığım oluyor. Aslında ufak şeyler değil benim için gurur meselesi yaptım bir cok şeyi. Mesela en cok eşimin annesi ve kardesi yüzünden tartışıyoruz. Onların beni sevmediğini istemediğini hissediyorum fazlasıyla hissettiriyolar gercekten ben varken benle konuşmayıp sadece kendi aralarında konuşuyorlar.. arasam kestirip atıyolar konuyu vs vs . Evlenirken de soğuktuk biz hep o zamanki yaptıkları geliyor aklıma dolduruyorum kendimi onlara karsı sürekli kuruyorum.. 🥺 elimde değil. 🤷‍♀️ Eşim de farkında bu durumun yakın oturuyoruz onlara .. taşınmak istiyorum gidelim diyorum ama onlar bana böyle davranırken bile kabul etmiyor bunu. Vazgecemiyor ailesinden bir türlü benden vazgec bırak beni boşanalım diyorum onu da yapmıyor. Aile terapistine gitmeye karar verdik ama yinede sizin bir fikrinizi almak istedim. Ne yapıyorum ben ne yapmalıyım ?

Siz eşinizi ne kadar seviyorsunuz biraz bunu sorgulayın siz evliliginiz icin bir şeyler yapın neden hep eşiniz sizin icin çabalıyor gibi anlatıyorsunuz. Kayinvalidenizle falan da sık gorusmeyin aramayinda gerekirse bi psikologa gidin. Siz artik bir ailesiniz bir nevi eşinizin ve sizin aileniz bir adim dışarıda kalıyor artik o yüzden kayinvalidenize gorumcenize sarfettiğiniz enerjiyi eşiniz icin harcayın

Görüşmek istemiyor değilim eşimin ailesi sonuçta görüşmeyince kendine dert ediyor olmuyor işte bi türlü o tek görüüşüyor ben yine üzülüyorum eşini saymayan insanlarla görüşüyor diye
Ailesi ile anlaşamıyorsanız olabildiğince az görüşün.
Eşiniz istediği gibi gitsin.
Aramayın da.
Size bayılmayan insanlar aramamanızı sorun etmemeli değil mi?

Eşinizle kavga etmenize gerek yok.
Çözüm basit aslında.
Az görüş madem

Seni sevmemeleri senin değil onların sorunu olmalı bence hatta bu bir sorun bile değil,az görüş olsun bitsin. Ne kafana takıyorsun?
Iki yüzlü olup sever gibi yapmalarindan iyidir,senden beklentileri olmaz en azindan

Görüşmek istemiyor değilim eşimin ailesi sonuçta görüşmeyince kendine dert ediyor olmuyor işte bi türlü o tek görüüşüyor ben yine üzülüyorum eşini saymayan insanlarla görüşüyor diye

Ama burada haksızsınız.
Sizin için en fazla yapacağı şey sizin isteğinize saygı duyup görüşmeye zorlamaması olur.
Kimse kimse için en kötü ailesini silmez.

Bu durumda mızıkçılık eden siz oluyorsunuz kusura bakmayın.
Sorunlarınız da çözüme kavuşmaz.

Siz eşinizi ne kadar seviyorsunuz biraz bunu sorgulayın siz evliliginiz icin bir şeyler yapın neden hep eşiniz sizin icin çabalıyor gibi anlatıyorsunuz. Kayinvalidenizle falan da sık gorusmeyin aramayinda gerekirse bi psikologa gidin. Siz artik bir ailesiniz bir nevi eşinizin ve sizin aileniz bir adim dışarıda kalıyor artik o yüzden kayinvalidenize gorumcenize sarfettiğiniz enerjiyi eşiniz icin harcayın
Ben bunu canım eşime anlatamıyorum. 🤷‍♀️ Farkındayım aile olduğumuzun ama onlar sürekli hayatımızda cok sıkıldımbu durumdan

Ama burada haksızsınız.
Sizin için en fazla yapacağı şey sizin isteğinize saygı duyup görüşmeye zorlamaması olur.
Kimse kimse için en kötü ailesini silmez.

Bu durumda mızıkçılık eden siz oluyorsunuz kusura bakmayın.
Sorunlarınız da çözüme kavuşmaz.
Ailesini silsin istemiyorum ben vallahi böyle bir beklentim yok. Benim tek istediğim su; beni takmayan insanlar yüzünden sürekşi üstüme geliyor tartışıyoruz ben bu durum bitsin istiyorum. Biraz da benim yüzümden onlara gardını alsın

Seni saymiyorlar sevmiyorlar diye eşin ailesiyle mi görüşmesin yani? Nasıl bir bakış açısı bu. Eşin de onlara tavır yapsın yani. Bak güzelim,kimse kimseyi zorla sevmez ama saygı göstermek zorundadır. Bırak eşin gitsin gelsin görüşsün ama seni zorlamasın saygı duysun

Ailesini silsin istemiyorum ben vallahi böyle bir beklentim yok. Benim tek istediğim su; beni takmayan insanlar yüzünden sürekşi üstüme geliyor tartışıyoruz ben bu durum bitsin istiyorum. Biraz da benim yüzümden onlara gardını alsın

Yahu takmayanı takmayın.
Aramayanı aramayın.
Yüz vermeyene vermeyin.
Siz bir yetişkinsiniz.
Sorun yaşadığınız kişilere gerekli gardı kendiniz alın.
Savunmaya muhtaç bir çocuk gibi davranmayın.

Düşünsenize eşiniz gard aldığı için ailesi size karşı iyi olmaya çabalasa mutlu mu olacaksınız?
Bu yapmacık bir iyilik olacak bunu biliyor olduktan sonra ne önemi var?

Seni saymiyorlar sevmiyorlar diye eşin ailesiyle mi görüşmesin yani? Nasıl bir bakış açısı bu. Eşin de onlara tavır yapsın yani. Bak güzelim,kimse kimseyi zorla sevmez ama saygı göstermek zorundadır. Bırak eşin gitsin gelsin görüşsün, biraz rahat ol
Bix bunu da denedik tek basına gitti geldi bir müddet her geldiğinde suratı asık benden daha uzak geldi. Görüşsün tamam ama ben onlardan bişey beklemiyorum zaten onlar da benden bizden beklemesin

Yahu takmayanı takmayın.
Aramayanı aramayın.
Yüz vermeyene vermeyin.
Siz bir yetişkinsiniz.
Sorun yaşadığınız kişilere gerekli gardı kendiniz alın.
Savunmaya muhtaç bir çocuk gibi davranmayın.

Düşünsenize eşiniz gard aldığı için ailesi size karşı iyi olmaya çabalasa mutlu mu olacaksınız?
Bu yapmacık bir iyilik olacak bunu biliyor olduktan sonra ne önemi var?
Şöyle anlatayım; mesela yarın kaynanam MR cekilmeye gidecek. Eşimi aradı “beni götürür müsün?” diye eşim de calıştığıı için görümcemin götürmesini söyledi isterseniz diloyloy56 da gelsin demiş. Benim haberim yok bu olaydan -bu arada o saatlerde calıştığını biliyorlar. - Neyse görümcem mesaj attı akşam yarın sen de mi geleceksin hastaneye diye ben de ihtiyac varsa gelirim dedim bişey demedi. Eşim de bana kuzdı “ihtiyac varsa ne demek gideceksin” diiye. Ben de sinirlendim o cevap vermeyince “ihtiyac yoktur ben gelmiyorum anneemlere gidecem” dedim . İyi dedi kapattı konuyu görümcem sırf eşim için zaten iletişim kurmaya calışıyolar ve bu beni çok rahatsız ediyor. 🤦‍♀️😭

Back
X