Surekli bana danismadan ailesini cagiriyor

Annem işe girip 2 çocuğuyla sıfırdan 38 yaşından sonra hayata başladı. Ne diyebilirim ki başka? Annem ablamla beni evlendirdikten sonra 2. Evliliğini yaptı ki ben 30 yaşındaydım evlendiğimde düşünün yani.
Ben calismayi seviyorum psikolojik olarakta her zaman cok iyi gelmistir benim elimi kolumu baglayan kizimin kucuk olmasi bakacak kimse olmamasi 7 8 yasinda olsa hic dusunmem ev tutacak kadar param var kenarda ama sonrasi yok iste calismam sart

Ben calismayi seviyorum psikolojik olarakta her zaman cok iyi gelmistir benim elimi kolumu baglayan kizimin kucuk olmasi bakacak kimse olmamasi 7 8 yasinda olsa hic dusunmem ev tutacak kadar param var kenarda ama sonrasi yok iste calismam sart
Annenizide tebrik ederim ayrica zamaninda kendi annemden de yapmasini bekledigim buydu ama hem yapamadi hem omru yetmedi

Ailesi gelip kırık cami sormadilar mi?

Üzülmeyin diyeceğim şey için ama birkaç kişiyle tanıştım bu şekilde olan o yüzden yazıyorum. Çocuğunuzu yurda verin siz kendiniz de bir düzen kurunca geri alırsınız düzenli olarak çocuğunuzu görmeye gidin. Tanıştığım kişiler, anneleri ikinci evliliği yaptığı için yurtta büyümüşler. Yurtta büyüdükleri için devlette memur olarak çalışıyorlardı. Sık sık görmeye giderseniz çocuk kendini yalnız da hissetmez. Yatılı okul gibi düşünün. Durumlarınızı düzeltirseniz de alırsınız çocuğunuzu yanınıza. O evden daha iyi bence yurt.

Cam çerçeveyi kıran adamı savunuyosunuz hala neymiş değişmiş.madem öyle konu açmayın bizi de delirtmeyin.o kızlara yazık hadi biri babası ama sizin kızınızın bu adamla yaşama gibi bı zorunluluğu yok.o yüzden diyoruz çocuklu anneler ikinci evlilikte çok dikkat etmeli

Diğer konuları bilmiyorum ama bu her şey bana sorulmalı kafasını anlamıyorum ben.İnsan ailesini çaya çağırırken de illa eşe sormadan niye çağıramaz ?Ben de eşim de davet ederiz ,aile bu; kimseye sormam.Eşim de sormak zorunda değil.
Kendi başına yaşarsan istersen stadyumu evine doldur. Ama hizmeti kadın yapacaksa eşek gibi uygun olup olmadığını sormak zorunda. Kaldı ki insan müsaitse bile canı istemiyorsa kimseyi çağırmak zorunda değil, buna ana babada dahil.

Üzülmeyin diyeceğim şey için ama birkaç kişiyle tanıştım bu şekilde olan o yüzden yazıyorum. Çocuğunuzu yurda verin siz kendiniz de bir düzen kurunca geri alırsınız düzenli olarak çocuğunuzu görmeye gidin. Tanıştığım kişiler, anneleri ikinci evliliği yaptığı için yurtta büyümüşler. Yurtta büyüdükleri için devlette memur olarak çalışıyorlardı. Sık sık görmeye giderseniz çocuk kendini yalnız da hissetmez. Yatılı okul gibi düşünün. Durumlarınızı düzeltirseniz de alırsınız çocuğunuzu yanınıza. O evden daha iyi bence yurt.
Bence de en mantıklı olan bu. Tek başına her yere sığıyor insan, çocuk olunca meslek ve para yoksa olmuyor işte. En azından çocuğa iyi bakilir, düzen kurunca & çocuk az büyüyünce alır yanına mis gibi yaşar giderler

Bence de en mantıklı olan bu. Tek başına her yere sığıyor insan, çocuk olunca meslek ve para yoksa olmuyor işte. En azından çocuğa iyi bakilir, düzen kurunca & çocuk az büyüyünce alır yanına mis gibi yaşar giderler
Ağır gelir insana ben anlıyorum üzülmüştür de okuyunca ama düşündüğü kadar kötü olmayacak çünkü çocuğu orda yalnız bırakmayacak. Sürekli görmeye giderse zaten çocuğun özgüveni de yerinde olur. Böyle sığıntı gibi hissedip 15-16 yaşına gelince kocaya kaçar bu kız çocuğu, acı ama gerçek bu.

Ağır gelir insana ben anlıyorum üzülmüştür de okuyunca ama düşündüğü kadar kötü olmayacak çünkü çocuğu orda yalnız bırakmayacak. Sürekli görmeye giderse zaten çocuğun özgüveni de yerinde olur. Böyle sığıntı gibi hissedip 15-16 yaşına gelince kocaya kaçar bu kız çocuğu, acı ama gerçek bu.
Kim olsa üzülür ama bu evde yaşamasından iyidir...Allah korusun cinnet anında adam çocuğuna veya kendisine bişey yapsa ne olacak?

Belki bı işe girer babanıza maddi destek olursanız babanız bişey demez kalirsiniz para tatlı gelir belki zaten kızınız da 4 yaş yeni yönetmelik 72 ay diyor ama çok sürmez okula da başlar bı yerden atın adımınızı Allah yardimcini olsun

Parami zaten onun icin toplamaya calisiyorum ama ben topladikca herseyin fiyati artiyor calismak istiyorum devlet okullari 4 saat yarim gun hicbir ise yaramiyor kresler cok pahali cozum yolu bulamiyorum

Böyle bir ekonomide maddi gücünüzü tam anlamıyla elinize almadan boşamak gibi bir şeye kalkışmayın. Burada önünü arkasını düşünmeden hemen boşan diyenlere aldırmayın. Ortada kalırsanız siz ve çocuğunuz daha fazla zarar görürsünüz. Kendinizi strese sokmadan önce para biriktirin veya kendinize uygun bir iş arayın bulduğunuz da ve kendinizi hazır hissettiğinizde hala boşanmak istiyorsanız o zaman boşanın.

Ne ney ? Okudugunu anlamıyor musun ? Boşanacaksa boşanacak boşanmayacaksa suyuna gidecek ne ney ? Sinirlenen adamı sinir edip kapı pencere kırdırıp çocukların psikolojisi bozulmuyor mu ?
Böyle adam mı çekilir be basip gitsin evden gitmiyorsa susacak çocuğu için

Adamı sinirlendirecek birşey söylemiş, adam kendi kavga etmeye yer aramış. Çocuklar için duyar kasıcam derken konu sahibinde hata aramış bulmuşsunuz.

Adamı sinirlendirecek birşey söylemiş, adam kendi kavga etmeye yer aramış. Çocuklar için duyar kasıcam derken konu sahibinde hata aramış bulmuşsunuz.
Konu sahibinin bu konuda zaten hiç hatası yok ama belli ki o evde güvende değiller. Bu ekonomide çocukla birlikte başka bir şansı yok o yüzden yapılacak 2 şey var ya oturup katlanacak -ki bu da pek mümkün değil adam pislik- ya da çocuğu yurda verip çalışıp ev tutacak.

Konu sahibinin bu konuda zaten hiç hatası yok ama belli ki o evde güvende değiller. Bu ekonomide çocukla birlikte başka bir şansı yok o yüzden yapılacak 2 şey var ya oturup katlanacak -ki bu da pek mümkün değil adam pislik- ya da çocuğu yurda verip çalışıp ev tutacak.
Hayat şartları o kadar ağır ki ,insana yeni bir hayat kurma şansı vermiyor..mesleğim yok diyor,bulacağı en iyi iş asgari ücret..onunla da nasıl ev tutacak ,ihtiyaçlarını karşılayacak?Belki şu durumda bile bir işe girse evde adamın davranışları değişir..Adamın çocuğuna bakacağına,başka birinin çocuğuna ücretli bakardı

Eskiden olsaydı belki daha rahat yapabilirdi ama bu ekomide maalesef hiç kolay değil. Çok fazla zaman ve emek istiyor.
Çocuğu yurda verip çalışın tavsiyesi hiç doğru değil el kadar çocuğu yurda bırakmak böyle bir durumda asla doğru değil
Anladığım kadarıyla anlaşamıyor olsalar da güvenlik problemleri yok. Katlanmaksa zaten katlanıyor. Yapacak bir şey yok işler yoluna giren kadar sabredecek.

Hayat şartları o kadar ağır ki ,insana yeni bir hayat kurma şansı vermiyor..mesleğim yok diyor,bulacağı en iyi iş asgari ücret..onunla da nasıl ev tutacak ,ihtiyaçlarını karşılayacak?Belki şu durumda bile bir işe girse evde adamın davranışları değişir..Adamın çocuğuna bakacağına,başka birinin çocuğuna ücretli bakardı
Evi ilk etapta tutabilecek bir birikim yapmış devamı için gelire ihtiyacı var. Asgari ücretli işle zaten sıfırdan hayat kurmak mümkün değil artık tabi şehirden şehre de değişir bu durum. Sanırım Balıkesirde yaşıyor orada kiralar nasıl bilmiyorum.
Çocuğu çok küçük olduğu için bakacak kimsesi yok işe girme ihtimali bu durumda yok gibi maalesef.

Annem vefat etti erkek kardesim var evli kucuk bebegi var baska da kimsem yok zaten bu adamla da cok bayilarak evlenmedim babamin evinde yasiyordum babam ben evlenip hayatima bakicam evden gidin basinizin caresine bakin cocuga da bakamiyorsan devlete ver dedi bir umut evlendim
O zaman katlanacaksin canim eve istedigini cagirir mühür onda Süleyman o

Bahanelerin arkasina gec sen ve kendini böyle avut yasa git ne olur en kötü cocugun psikolojisi bozuk bir yetiskin olur

Hayat karsiadan bakip hadi yap demekle yasanmiyor biliyorum bazi seyler kolay degil

Ama söz konusu evladimsa o dünyanin icinden gecerim

Kirici olmayin lutfen bir suredir haraketlerine dikkat ediyordu ameliyat olmami istemiyor ama olursamda parasini verecekti ikisi farkli seyler
Buna her kusu optu kaldi leylek denir. Once kizinizi kurtarin bakamiyorsaniz verin babasina siz kilo derdine dusmussunuz saka gibi

Annem vefat etti erkek kardesim var evli kucuk bebegi var baska da kimsem yok zaten bu adamla da cok bayilarak evlenmedim babamin evinde yasiyordum babam ben evlenip hayatima bakicam evden gidin basinizin caresine bakin cocuga da bakamiyorsan devlete ver dedi bir umut evlendim
Babanizi ikna edin baska akrabalari araya sokun erkek kardesinizden yardim isteyin konussun babanizla elden ayaktan dusersin yaslaniyorsin ablam sana da bakar destek olur vs desin

Eski konularimi bilenler vardir esimle aramda sorunlar vardi bosanmayi dusunuyordum kizima bakacak kimse yok calisamiyorum gidecek tek yerim babam oda evine bizi istemiyor kisacasi bu ben kendim elime ne gecerse biriktirmeye calisiyorum ne olur ne olmaz diye esimde bir suredir haraketlerine dikkat ediyordu degistigini duzeldigini dusunmustum icimde ufacikta olsa bir umut olmustu bu aksama kadar yemek yedik esimle koltukta oturuyorduk durup dururken annesini aradi bana hicbisi demeden cay icmeye davet etti bunu surekli bu sekilde yapiyor benim isim gucum bisiyim varmi sormuyor hic telefonu kapatti keske banada sorsaydin mutfakta islerim var sonrada cocuklari yikayip yatiricam dedim iki cocuk var evde biri benim kizim biri esimin kizi saclari uzun banyo fasli zaten bir saat ugrastiriyor yika kurut e mutfakta islerim var cocuklar erken yatiyor banada sorsaydin dedim diye geldi mutfagin kapisini yumrukladi cami kirdi camlae uzerime sicradi yoksa bana vuracakmis falan artik psikolojim o kadar bozuldu ki ben mi sucluyum acaba diye dusunmeye basladim
Doğana Allah uzun ömür versin ama neden böyle bir adamdan 2 çocuk yaptınız? Elinizi ayağınızı bağlamış işte. Başka türlü olsa çeker kapıyı çıkarsınız. Bunu yazıyorum sizin için artık çok geç ama yeni evlenene çocuksuz kadınlar veya henüz bekar olanlar bu konulardan gerçekten ders alsın. Kendi paranızı kazanmadan ve o adamla aynı evin içinde rahat bi 5 sene geçirmeden çocuk yapmayın. Sizin sorunuza gelirsek tabi ki siz suçlu değilsiniz bunu düşünüyor olmanız bile psikolojik olarak çok iyi olmadığınızı gösteriyor. Peki eşinizin ailesi nasıl insanlar mesela bu olayı yaşarken gelseler nasıl bir tepki verirler? Eşiniz anne babasından çekinir mi yani onlardan destek isteyin madem şu an boşanma için maddi manevi bi desteğiniz yok belki oğullarına biraz akıl verirler

Back
X