- 30 Kasım 2019
- 12.408
- 39.808
- 598
Rica ederim :) Yazdığımdan beri aklımdasınız arada gelip bakıyorum bir gelişme var mı diye.Öncelikle çok teşekkür ederim sorduğunuz için. Her gün biraz daha ağırlaşan bir sıkıntı var içimde. İnsanlar gelen “ bir taraf alttan alacak, alttan almazsan boşanırsın tabi” minvalindeki yorumlar beni çok fazla üzüyor ve sorgulatıyor. Şiddet görüp, her seferinde alttan nasıl alınabilirdi ki? “ kadının kocasına yakın olanı makbülmüş, ben kadınlık yapmadığım için hatalıymışım”
“ acaba kocan biraz daha neşeli cilveli bir kadın olsan mutlu olur muydunuz?” tarzında sorular. Kadınlar kadınların düşmanı.. Kimseden “ ya bu kız o psikolojiyle nasıl neşeli olsun, mutluluk da karşılıklı değil mi verirsen alırsın” demedi annemden başka.. Zor bir süreç. Herkes gibi atlatacağım. Eksik olmayın kıymet verip sordunuz![]()
Şimdi evlilikte alttan alınır mı alınır. Ama duruma göre alınır. Siz bugüne kadar hep alttan aldığınız için olay bu noktalara gelmiş bence.
Ki anlattıklarınız alttan alınmaması gereken durumlar.
Kadının kocasına yakın olanı makbulse erkeğinde adam olanı makbul. Çok üzülerek söylüyorum sizin eşiniz adam değil.
Kadınlık kadınlık kadınlık...
Nedir kadınlık ? Ya da o insanların gözünde(!) nedir kadınlık ? Erkeğin mutfağında aşçısı yatağında ... Şişme bebek miyiz biz ? Duygularımız yok mu? Evlendik diye insanlıktan mı düşüyoruz yani ?
O tarz sorular insanlar bu toplumun kanayan yarası. Çok maalesef. Ama bu insanlar bizim ya da sizin hayatınızı etkileyebilir mi ? Asla!
Dediğiniz gibi zor bir süreç. Ama sadece başında zor gelecek inanın. Sonra çorap söküğü gibi gelecek.
Elbette atlatacaksınız. Şöyle bir hayatınızı gözden geçirin. Siz neleri atlatmış bir insansınızdır kim bilir :)
Gelişme oldukça bizi bilgilendirin lütfen olur mu ? Hem mutlu olalım hem ileri de bu konuları okuyan insanlar için yol ve yön olsun :)
Bana zamanında çok oldu çünkü :)
Daha önce de belirttiğim gibi siz kıymetlisiniz.
Bunun hep farkında olun.